HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Kasım 2020 Pazartesi - 18:45

Başkan Soyer'den gönüllü karantina çağrısı!

Meclis oturumunda İzmir'deki vakalarla ilgili bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalı vatandaşlar. Altından kalkamayacağımız bir tablo ortaya çıkıyor. Çok ciddi bir hasta yoğunluğumuz ve hastanelerde yoğunluk var. Tedbirleri özellikle İzmir'de çok daha sıkılaştırmak zorundayız" dedi.

Başkan Soyer den gönüllü karantina çağrısı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı olağan dördüncü oturumu tamamlandı. Kültürpark'ta bulunan İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen oturuma İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlık yaptı.

Meclisin dördüncü oturumuna 3 Kasım tarihinde koronavirüse yakalandığını açıklayan ve bugün de gerçekleştirilen son kovid testinin negatif olduğunu duyuran İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu'da katıldı.

Meclisin gündeminde ise 30 Ekim tarihinde İzmir'de gerçekleşen deprem ve İzmir'deki koronavirüs vakalarının artışı vardı.

SOYER: VATANDAŞLAR YERLEŞMEYE BAŞLADI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, deprem sonrası süreçle ilgili İçişleri Bakanlığı ile toplantı yaptıklarını söyledi. Soyer, "Bugün İçişleri Bakanımızın katılımı ile AFAD toplantısı yaptık. Baştan itibaren yapılan tüm çalışmalar masaya yatırıldı. Oldukça yararlı bir toplantı oldu. Uzundere'deki evlere ve Hilton otelindeki geçici konu almaya ilişkin bugün talepler yerine getirildi vatandaşlar yerleşmeye başladı" diye konuştu.

"GÖNÜLLÜ KARANTİNA UYGULANSIN"

İzmir'deki koronavirüs artışı ile ilgili de konuşan Başkan Tunç Soyer eğitime verilen arada ailelere seslendi. Soyer, "Kovid konusunda gerçekten bütün Türkiye ve İzmir'de tırmanış içinde. Çare üretmemiz lazım. Özellikle deprem sırasındaki yaşanan nedeniyle önlemlere çok uyulmadığını gördük buda yayılım hızını arttıran sonuçlar doğurdu. Türkiye'nin her yerinde ciddi artış var. Önümüzdeki günler çok kritik. Tamda okulların tatile başladığı bir dönem. Ailelere rica ediyorum bunu bir tatil olarak görmesin ve çocuklarını dışarı bırakmasınlar. Aynı şekilde zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalı vatandaşlar. Altından kalkamayacağımız bir tablo ortaya çıkıyor. Çok ciddi bir hasta yoğunluğumuz ve hastanelerde yoğunluk var. Tedbirleri özellikle İzmir'de çok daha sıkılaştırmak zorundayız. Vatandaşlarımız elinden geldiğince bir karantina uygulamasını hayata geçirmeye çalışsınlar" diye konuştu.

BOZTEPE: İLERİKİ MECLİSLERDE AÇIKLAYACAĞIM

Dilek ve temennilerde söz alan AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe ise ileriki meclislerde Büyükşehir'e deprem ile ilgili verdikleri önerileri gündeme getireceklerini söyledi. Boztepe, "AFAD ile uyum içinde çalışmanın doğru olduğunu söylediniz bu çok doğru ancak bu bizlerin mecliste konuşmayacağı ve 5 dakikada biteceği anlamına gelmez. Bizler İzmir'de depremin hangi alanlarda yönetildiğini dile getirildiğini söyledik. Bugün İzmir'de Büyükşehir Belediye Meclisi bir göçebe şeklinde yaşıyor. Toplantılar ve dosyaya erişmemiz sıkıntılı. Bunları bir buçuk sene boyunca gündeme getirdik ve şuan ne kadar haklı olduğumuzu gösteriyor. Bu konuda sizlerin AK Parti grubuna teşekküre etmenizi düşünüyoruz.  Bu konuları yavaş yavaş hatırlatmamız lazım. Acılarımız yavaş yavaş sarıyoruz.  Bu göçebelikten kurtulmamız için grup başkanvekillerinin bir araya gelip çözüm bulması lazım. Önümüzdeki meclislerde bu deprem ile ilgili, bizim verdiğimiz önergeler ile ilgili daha net açıklayacağım" dedi.

SOYER: DEPREM İZMİR'E YAKIŞMIYOR

Boztepe'nin ardından yeniden söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremin İzmir'e yakışmadığını söyledi. Soyer, "Aslında deprem İzmir'e yakışmıyor. Valiliğimiz binasını boşaltıyor büyükşehir boşaltıyor, hep birlikte umarım çözümünü bulacağız" dedi.

 
Beton mikseri şarampole yuvarlandı: 1 ölü
 
İzmirli doktor koronavirüs kurbanı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gunes 17 Kasım 2020 Salı 10:52

izmir büyükşehir Belediyesi, eshotta hala ofis çalışanları tam zamanlı çalişiyor...?

Yorumu oyla      3      3  
tuna 17 Kasım 2020 Salı 08:55

ısyerlerınde evden calısabılecekler zorla ıse cağrılıyorlar nasıl evden cıkılmayacak

Yorumu oyla      3      3  
Mahir 17 Kasım 2020 Salı 00:33

Başkan konuşuyor ama İzmir büyükşehir belediyesi calisanlari kısmı çalışmaya neden geçmiyor.ozellikle sosyal hizmetler kammpusunde çalışanlar her gün ise gidiyor .valilik kısmı calismaya gecilsin diyor ..ama izmir büyükşehir belediyesindd hala bazı birimler tam gün çağrılıyor ..hep göz boyama reklam ..

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Depremzedeler için açılmıştı: Hilton'un ilk misafirleri yerleşti...
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ata Holding’in büyük hissedarları olduğu ...
Başkan Selvitopu koronavirüsü yendi
Geçtiğimiz günlerde koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklayan Karabağlar ...
Türkiye'nin ilk dijital tiyatro festivali İzmir'de
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 38’inci Uluslararası İzmir ...
 
Çiğli’nin Merhum Başkanı Bulut ölüm yıldönümünde anıldı
Çiğli Belediyesi’nin on yıl önce vefat eden Belediye Başkanı Ensari Bulut, ...
Bergama Belediyesi'nde koronavirüs toplantısı
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, belediye birim müdürleri ile koronavirüs ...
Virüsü yendi... Görevine geri döndü
5 Kasım tarihinde koronavirüs salgınına yakalanan Ödemiş Belediye Başkanı ...
 
Başkan Vekili Özuslu virüsü yendi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi ...
İzmir’de vapur seferlerine 'esnek çalışma modeli' ayarı!
İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun koronavirüs pandemisi nedeniyle esnek çalışma ...
Yeşilova Höyüğü’nde heyecanlandıran keşif
Bornova Belediyesi tarafından desteklenen Yeşilova Höyüğü kazılarında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva