HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Mayıs 2022 Salı - 17:55

Başkan Soyer'den gençlere brifing: Daha iyisini yapacağız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in katılımı ile bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 4'ncü İzmir Gençlik Festivali start aldı. Festivalin ilk gününde açıklamalarda bulunan Başkan Soyer, gençlere Türkiye'de yaşamaktan vazgeçmemeleri gerektiğini vurgularken, İzmir'de gençler için yaptıkları ile ilgili anlatım gerçekleştirdi.

Başkan Soyer den gençlere brifing: Daha iyisini yapacağız!

Oktay GÜÇTEKİN/ EGEDESONSÖZ -  İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Gençlik Festivali'nin açılışı gerçekleştirildi.

Bu yıl İnciraltı içerisinde yer alan Kent Ormanı'nda düzenlenen ve 5 gün sürecek olan etkinlikte gençlerin eğlenebileceği spor alanları, çadır alanlar, gibi birçok alana yer verilirken, etkinlik alanının çevresinde ise geniş güvenlik önlemleri alındı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in sunumu ile açılışı yapılan festivalde Soyer, ayrıca gençlere yönelik müjdelerini de paylaştı.

Açılış etkinliğinde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,"Bugünü çok beklemiştik. Uzun zamandır bugüne hazırlık yapıyorduk. Az sonra sizlerle yaptıklarımızı paylaşacağız. Ben sizlerle ilgili yaptıklarımızı paylaşmadan önce birkaç bir şeyi paylaşmak istiyorum. Hepimizin hayatında hayalleri, yapmak istedikleri var. Bunun için bir çaba harcıyoruz. Bunların bir kısmı hayatın kendi planları ile buluşmuyor. Hayatın kendi alanları, bir de bizim planlarımız var. Bazen bu iki plan buluşmuyor. Bu neden? Galiba burada 'uyum' sözcüğü çok önemli bir ipucu veriyor. Eğer hayatın akışı ile uyumlu bir plan yapıyorsanız yılların kesişmesi kolay oluyor Ancak hayatın akışı ile uyumsuzluk varsa o zaman zor oluyor. Bu uyum nasıl sağlanır? Eylül'de İzmir'de yaptığımız bir Kültür Zirvesi vardı. Orada döngüsel kültür diye bir anlayış ortaya koyduk. Birbirimizle, doğayla, geçmişimizle ve değişimin kendisi ile uyum. Bunlarla uyumu tarif ettik. Bu 4 başlığı hepimizin hayatında test etmesi, anlaması ve ne kadar yapıyor diye sorgulaması gerekiyor. Kendi hayatımda uygulamaya çalıştığım bir şey var; bu da empati. Her şey empati ile başlıyor. Karşıdakinin gözü ile kendinizi görebilmek ve onu anlayabilmeye çalışmak. Bunu yapmaya çalıştığınız anda vicdanınız diriliyor ve başka gözle nasıl görebildiğinizi görüyorsunuz. Vicdanınız dirildiğinde merak etmeye başlıyorsunuz çünkü anlama gayreti içine giriyorsunuz. Bilgilendikçe cesaretiniz artıyor ve özgürleşiyorsunuz" dedi.

DAHA İYİSİNİ YAŞAMAK MÜMKÜN
Uyum meselesi ile ilgili çözümün empatiden geçtiğini belirten Soyer, "Empati ile başlayan, vicdan, , bilgi ve merak ile özgürlüğe varan halkaların zincirinden bahsediyorum. Bu yöntemi uygularsanız uyum meselesi ile ilgili çokça çözüm üretmek mümkün olabiliyor. Ben bunu yapabiliyor muyum? Sakin şehir kavramını duymuşsunuzdur. Bu aslında kentler ağı. Burada bir felsefe var. Hayatı yavaşlatmaya yönelik. Biz 10 yıl önce Türkiye'nin ilk sakin şehri olduk. Ben 10 yıldır bunu tüm Türkiye'ye yaymak için çok çaba harcadım ve 17 şehre ulaştı bu sayı. Bunun logosu da salyangozdur. Salyangoz benim hayran olduğum bir canlı. Antenleri ile doğayı tanıyor, kabuğu sert içi yumuşak, o sertlik ile yumuşaklığını koruyor, iz bırakıyor ve yavaş… Yavaşlığı bu kadar içselleştirmiş bir insan yavaş yaşayabiliyor mu? Ben maalesef öyle yaşayamıyorum. İnanılmaz yoğun bir tempoda koşturup çözüm oluşturmaya çalışıyorum. Hayat belki de böyle zıtlıklardan oluşuyor. Siz bazen tüm inançlarınızı bir şey üzerine kuruyorsunuz ancak hayat sizi farklı yönlere itiyor. Hayaller meselesi hepimiz için kıymetli. Onlardan vazgeçmemek çok önemli. Hayalleriniz olmadan bir şey yapmanız onu aşk ile yapmanıza engel olur. Ben çok şükür bunu yaşıyorum ve yaptığım işi aşk ile yapıyor, bu kenti aşk ile seviyorum. Hayallerimden hiç vazgeçmedim. Gençliğimde hep dünyayı değiştirebileceğime inanırdım, hala inanıyorum. Gençliğimde sihirli değnek ile değiştirebileceğimi düşünürken şimdi Seferihisar'ı, İzmir'i değiştirerek dünyayı değiştirebileceğime inanıyorum. Siyaset hayatı değiştirme sanatı aslında. Bakmayın siyaset çok çirkinleşti ancak hayatı değiştirmenin mümkün olduğunu bilmek siyasete yaklaştırabiliyor ancak biliyorsunuz ki hayatı değiştirebilirsiniz. Benim inancım ve tutkum buradan geliyor. Yeni bir kitap okuyorum, 120 senenin öncesi İzmir'i anlatıyor. Muazzam renkli ve zengin bir hayat yaşanıyor 120 yıl önce… Daha iyisini yaşamak mümkün. Bu topraklar buna imkan veriyor. Bütün mesele sizlerin siyasetten uzak durmaması ve bu millet, doğa ve gökyüzü  ile ilgili kaygılar taşımanızdan geçiyor" diye konuştu.

DAHA FAZLASINI YAPACAĞIZ
Gençler için yaptıklarını da açıklayan Soyer, "3 temel başlıkta bir şeyler yapmaya çalıştık. Birileri neşeyi, mizahı çaldı. Anca hal bunlar boy verebiliyor filiz verebiliyor. Büyükşehir belediyesi gençler sizin. En çok size layık olmaya, sizin hayallerininiz önünü açmaya, sizin geleceğinizin önünüz nasıl açabiliriz diye hayret ediyoruz. Bunların birincisi temel ihtiyaçlarınıza yani cebinize destek olmak istiyoruz. İkincisi sosyal yaşamınıza katkı sağlamak istiyoruz. Üçüncüsü hayallerinizi gerçekleştirmek için ne yapabiliriz diye buna çalışıyoruz. En temel meselenin ekonomik sorun olduğunu biliyoruz. Bunun için 4 üniversitemizin girişlerinde her gün 4 bin kişilik yemek dağıtmaya başladık. Mutlaka anneleriniz daha iyisini yapıyordur ancak bizimkiler de fena işler çıkarmıyor. 5 bin 547 gencimize 3 bin 200 TL burs dağıtımı yaptık. Bunun daha fazlasını yapacağız. Önümüzdeki günlerde sponsor desteğini de alacağız ve çok daha fazlasını hayata geçireceğiz. Yurt meselesi ile ilgili büyük sıkıntılar var. Mardin'de bir esnaf yaklaştı 'Çocuğum İzmir'i kazanmıştı ancak şu an bizim yanımıza döndü çünkü yerleştirecek bir yer bulamadık' dedi. Gerçekten içimiz parçalanıyor. Bunun için 835 kişilik bir yurdun temelini atıyoruz. En azından İBB olarak bu soruna pansuman olmak için gayret ediyoruz. 3 üniversitemizin çevresinde çamaşırhaneler kuruyoruz. Nakliye işine girdik. Taşıyıcı adını verdiğimiz araçlarımız ile bir yerden bir yere taşınmak isteyen sizleri ücretsiz taşıyoruz. Tramvay ve metrolarda ücretsiz internet başlatmıştık. Bugün itibari ile Üçkuyular'dan Bostanlı’ya kadar sahil şeridinde 300 megabayt interneti ücretsiz kullanabilirsiniz. Bugün itibarı ile 35 bin adet etkinlik bileti dağıtıyoruz. Bunlar tiyatrodan konsere… Seneye bu sayıyı çok daha fazla yapacağız. Seneye İzmir'deki tüm tiyatro ve konserlere ücretsiz gidebilmeniz için çalışmaları yapacağız. Bu yaz sizler için 7 noktada gençlik kampı hazırladık. Yapacağınız tek şey sayfaya girip kaydınızı yaptırmak. 2 yeni gençlik yerleşkesi hazırladık. Gençlik belediyesi de Türkiye'de kurulan ilk şehir İzmir olacak. Bu bir gölge belediye gibi çalışacak. İBB İzmir için ne yapıyorsa Gençlik Belediyesi de gençler için ne yapıyoruz diye çalışacak. Avrupa Gençlik Kenti olmak için aday olduk ve finale kaldık. Göreceksiniz 2025 yılında İzmir Avrupa Gençlik Başkenti olacak" dedi.

SİZ VAZGEÇMEMELİSİNİZ
Yurtdışına çıkmak isteyen gençlere de seslenen Soyer, "Bütün anketler şunu gösteriyor. Gençliğin büyük bir bölümü geleceğini dışarıda arıyor. Bunun çok nedenleri var ve yerden göğe kadar hak veriyorum. Ancak bu toprağın, memleketin size ihtiyacı var. Bizim neslimiz iyi bir sınav vermedi. O nedenle bizim miladımız doldu. Ancak siz vazgeçmemelisiniz. Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur diyor Mustafa Kemal Atatürk. Bizim atalarımız 15'inde 17'sinde yalın ayak ölüme koşarak bu topraklarda bu barış ile yaşayabilelim diye canlarını verdiler. Sadece onları hatırlasak vicdanımızı diriltmeye yeter. Bu memleket sizin, yeter ki siz almaya karar verin" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin diğer gençlik projeleri;
Gençlik Eylem Planı hazırlandı
Gençlik örgütleri, öğrenci toplulukları ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek düzenlenen Gençlik Çalıştayları sonucunda altı başlık üzerine kurulu Gençlik Eylem Planı hazırlandı.

Adı Gençlik Çalışmaları oldu
Sosyal Projeler Şube Müdürlüğü’nün adı Ocak 2022’de Gençlik Çalışmaları ve Sosyal Projeler Şube Müdürlüğü olarak değiştirildi. Gençlik Politikaları Birimi kurmak üzere hazırlıklar başlatıldı.

Gençlik Belediyesi için çalışmalar hızlandırıldı
Gençlerin kente yönelik kararlarının hayata geçirilmesi için Gençlik Belediyesi ile ilgili çalışmalar hızla sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin bir simülasyonu şeklinde gençlerden oluşturulması planlanan Meclis için gençlerin yürüttüğü süreç planlaması ve yönetmelik çalışmaları bu yıl içinde tamamlanacak.



2025 Avrupa Gençlik Başkenti başvurusu yapıldı
İzmir’in 2025 Avrupa Gençlik Başkenti adaylığı için Avrupa Gençlik Forumu’na başvuru yapıldı ve İzmir'in finale kaldığı açıklandı. Ödülü kazanan kent Kasım ayında açıklanacak.  

İzmir’e yeni nesil buluşma mekânları kazandırılıyor
Gençlerin geniş alanlarda özgürce proje üretebilecekleri ve gönüllü faaliyetlere katılabilecekleri yeni nesil buluşma mekânları olarak tasarlanan Genç İzmir'in kent genelindeki merkez sayısı arttırılıyor. Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi ve Örnekköy Sosyal Projeler Yerleşkesi’ndeki Genç İzmir biriminin ardından, Haziran ayında Genç İzmir Balçova, Kasım ayında Genç İzmir Bornova faaliyete geçecek.

“Gencizmir.com” gelişiyor
Dijital gençlik merkezi olarak tasarlanan Genç İzmir web sitesi de güncellendi. 8 bin üye sayısına ulaşan “Gencizmir.com”, yeni yüzüyle bugün yayında. Gençlik kamplarının planlaması da çok yakında gencizmir.com sayfası üzerinden duyurulacak.



Kitap Kafeler açılıyor
Gençlerin kitap okuyup, güncel yayın ve dergileri takip edebilecekleri, ücretsiz internet hizmetinin olduğu Kitap Kafeler açılıyor. Önümüzdeki üç ayda Yeşilyurt’taki Mustafa Necati Kültür Merkezi’nde, Konak Metrosu’nda, APİKAM’da ve Seferihisar’da dört merkez hizmete girecek.

Eğitim ve Kitap Kart
2019’da başlatılan Eğitim Kart (kırtasiye malzemesi desteği) uygulamasıyla ilgili protokol yenilendi. Kentin 30 ilçesinde ihtiyaç sahibi ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin faydalandığı Eğitim Kart’a yüklenen miktar 140 liradan 170 liraya çıkartıldı. Son üç yılda uygulamadan 65 bin öğrenci yararlandı. Destek, yeni dönemde 30 bin öğrenciye daha ulaştırılıyor.
İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Odası işbirliğiyle hayata geçirilen ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrencilerin kaynak kitap alabilmelerini sağlayan “Kitap Kart” projesi bu yıl da sürüyor. Geçen yıl 125 lira olan bakiye, bu eğitim öğretim döneminde 150 lira oldu.

Eğitim İzmir
1 Eylül’den itibaren yayında olacak online eğitim platformu “Eğitim İzmir” de öğrencilerin canlı ders odalarına katılabilecekleri, soru odalarında istediği soruyu sorup cevabına ulaşabileceği, soru bankasına online olarak ulaşabileceği, kitap takası yapabileceği bir uygulama olarak tasarlandı. İlk etapta liselere hazırlık için başlatılacak uygulamanın kapsamı genişletilecek.

Sınavlara hazırlanan gençlerin yanında
Pandemi döneminde üniversite sınavlarına hazırlanan mezunlar, 12. sınıf öğrencileri ve Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) hazırlanan 8. sınıf öğrencilerine ücretsiz online deneme sınavı olanağı sunuldu.
Üniversite tercih döneminde Bergama’dan Bayındır’a kadar kentin farklı ilçelerinde rehberlik ve danışmanlık hizmeti veren Büyükşehir, bu alandaki hizmetini 2022 yılında da sürdürüyor.

Askıda Kitap
Başta öğrenciler olmak üzere kitaba ihtiyaç duyan yurttaşlar için geçen yıl Türkiye’de ilk kez Askıda Kitap kampanyası başlatıldı. Uygulamadan öğrenciler ve aylık geliri 2500 TL’nin altında olan yurttaşlar yararlanıyor.

4 GB internet
Pandemi döneminde sokağa çıkma yasağı nedeniyle internet üzerinden derslerini takip etmek durumunda olan 18-20 yaş arası ihtiyaç sahibi öğrencilere 4 GB internet desteğinde bulunuldu. Bu hizmetten 6 bin 177 öğrenci faydalandı.

Saha deneyimi kazandırılacak
İzmir’deki mural, duvar boyama, heykel ve graffiti çalışmalarında yetenekli gençlere ilgili eğitimler verilerek saha deneyimi kazandırılacak. Haziran ayında başlatılacak uygulamayla gençlerin gelir elde etmeleri de sağlanacak.



Tarımda istihdam
Büyükşehir’in Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı da 2022’de yapılacak projelerde 18-25 yaş arası gençleri sürece dâhil edecek. Su Ürünleri Marinat Teknolojisi ve Mezecilik Eğitimi programıyla gençlere gıda sektöründe iş fırsatı yaratılması amaçlıyor. Tarım Teknikleri Eğitimi başlatılıyor.

Gençlerin kapasiteleri geliştiriliyor
Gençlerin donanım ve kapasitelerini geliştirmek üzere 2020’de Akdeniz Dilleri Merkezi’ni kuran Büyükşehir, TÜSİAD işbirliğiyle hayata geçirdiği Girişimcilik Merkezi İzmir ile pek çok genç girişimciye destek oluyor. Gençlerin girişimcilik ve inovasyon kapasitesini geliştirmek için oluşturulan Fabrikalab İzmir ile FikrimİZ birimi de Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’nde yeni birer üretim alanına dönüştürüldü.

Avrupa fırsatları
Büyükşehir, bünyesinde kurduğu AB Hibe Projeleri Şube Müdürlüğü ile gençlere ve gençlik ile ilgili sivil toplum kuruluşlarına Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi veriyor. Gençlere Avrupa fırsatları, Erasmus+ programı, proje yazım teknikleri hakkında bilgilendirme yapılıyor.

Siber Güvenlik Girişimcilik Programı başlıyor
Siber Güvenlik Girişimcilik Programı da eğitim, mentörlük, yatırımcıya erişim, hukuki destek, fonlara erişim gibi imkanlara ihtiyaç duyan ve siber güvenlik girişimcisi olmak isteyen gençler için tasarlandı. Program çağrısına Haziran 2022'de çıkılacak.  

İzmir Sinema Ofisi
Büyükşehir tarafından İzmir’i sinema sektörünün merkezlerinden biri haline getirmek için kurulan İzmir Sinema Ofisi de sektördeki gençler ve öğrenciler için müfredatın ötesine geçecekleri bir uygulama alanı olarak atölye ve eğitim çalışmaları yapıyor.



Gönüllü çalışmaları arttırılıyor
Gönüllü faaliyetleriyle gençlerin katılım mekanizmalarını çeşitlendirmek için çalışmalar hızlandırıldı. Kent merkezinde ve kırsal alanda çalışan gençlerin bir araya gelmesi için Köyde İz projesi başlatıldı.
Genç sporcuların kendi aralarında pahalı spor malzemelerini paylaşabilmeleri için gerekli altyapı hazırlandı. Bu hizmeti geliştirmek üzere bir web sitesi de açılacak. Ulusal ve uluslararası sportif organizasyonlara destek vermek isteyen yüzlerce gönüllü gence eğitim verildi ve tüm büyük organizasyonların bir parçası olmaları sağladı.

Kültür sanatta gençlere alan açılıyor
Genç yetenekler destekleniyor. 2021’de pandemi nedeniyle geliri olmayan genç sanatçılar için kurulan El Ele Müzik Senfoni Orkestrası, yeni adıyla Ahmed Adnan Saygun Senfoni Orkestrası bu yıl da konserlerine devam ediyor. Gençler için düzenlenen kültürel ve sanatsal faaliyetler de arttırıldı. 1 Ekim-15 Kasım tarihleri arasında kentte ilk kez İzmir Akdeniz Bienali yapılacak. Yıl boyunca düzenlenen Gün Batımı Konserleri, Havagazı Çim Konserleri, Mahalle Konserleri ise sürüyor.

Edebiyata teşvik
Fanzin alanında uzman yazarlarla söyleşi ve çalıştaylar yapılarak gençlerin yayın faaliyetleriyle ilgili çalışmalarına destek verilecek. Gençleri edebiyata teşvik etmek için öykü yarışması düzenleyen Büyükşehir, şiir yarışmasıyla ilgili hazırlıklarını da sürdürüyor. Büyükşehir bu yıl aynı zamanda Yaratıcı Yazı Atölyesi yapıyor.

Müzik ve tiyatro eğitimleri
Merkez dışı ilçeler ve köylerdeki gençler dâhil olmak üzere ücretsiz müzik ve tiyatro eğitimleri arttırıldı. Mahalle Orkestrası’ndan Mahalle Tiyatroları’na, dans ve ritme kadar kapsamlı bir program var. 15 yaş üzeri öğrencilere verilen Köy Tiyatroları eğitimi de sürüyor.

30 ilçede gençler sporla buluşturuluyor
Kentin 30 ilçesinde gençleri sporla buluşturmayı hedefleyen Büyükşehir, yeni spor sahaları yapmak ve eskimiş olanları yenilemek için 2019’dan bugüne 6 milyon lira tutarında yatırım yaptı. 2022’de ise yaklaşık 10 milyon lira yatırım yapılması hedefleniyor.
İzmir’deki bin 520 ilk ve orta dereceli okulda eğitim gören gençlere 2019’dan bugüne dek 4.6 milyon lira tutarında spor malzemesi dağıtıldı. 2022’de 3.5 milyon liralık malzeme yardımı daha yapılacak.
Üç yılda İzmir’de faaliyet gösteren yaklaşık 300 amatör spor kulübüne ise 1.8 milyon liralık ayni, 2 milyon liralık da nakdi yardım yapıldı. 2022 hedefi 4 milyon lira.
Bugüne dek 81 bin çocuk ve gence spor eğitimi verildi. Bu yıl da 60 bin çocuk ve gence 30 farklı spor dalında ulaşılması planlanıyor.
Bu yıl Temmuz ayında Plaj Voleybolu U20 Avrupa Şampiyonası, Ağustos ayında Basketbol U19 Avrupa Şampiyonası ve Eylül ayında Plaj Voleybolu U19 Dünya Şampiyonası gibi çok önemli üç organizasyon kente taşınıyor. İzmir, önümüzdeki dönemde Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’na da talip olacak.



Spor eğitmenliği için kariyer planlama desteği
Bu yıl aynı zamanda gençlerin spor eğitmenliği yapması için kariyer planlama desteği başlatılıyor. Meslek Fabrikası’nda cankurtaranlık ve masörlük gibi sporun, sporculuk dışında kalan bileşenleri ile ilgili kurslar verilecek, böylece spor alanında kariyer yapmak isteyen gençlere destek verilecek.

E-spor merkezi
Elektronik sporlara yatırım da devam ediyor. Engelsiz Şehirler Fikir ve Proje Yarışması’nda 500 bin lira tutarında ödül kazanan Büyükşehir, bu para ödülüyle İzmir’e bir e-spor merkezi kuracak.

Spor İzmir
4 Temmuz’da yayına alınacak Spor İzmir mobil uygulamasıyla İzmir’deki spor organizasyonları, maç ve etkinlik bilgileri, BİSİM istasyonlarının konumları başta olmak üzere pek çok bilgiye ulaşmak mümkün olacak. Kullanıcılar yürüyüş/koşu yaptığı rotaları uygulamadan takip edebilecek. Tanımlanan tematik rotaları tamamlayanlar Biz Puan alabilecek.

Doğal alanlardan faydalanacaklar
Yaşayan Parklar projesi kapsamında genç dostu alanlardan yürüyüş ve bisiklet rotalarına, kuş gözlem programlarından oryantiring ve kamp alanlarına kadar bir dizi program hazırlandı. Projeyle kent genelindeki doğal alanları gençlerin de aktif olarak kullanabilmeleri sağlanacak.

İzmir’in genç dostu spor işletmeleri
Genç Dostu İşletmeler projesi başlatılıyor. 15-29 yaşları arasındaki bireylerin spor salonlarından ve tesislerinden indirimli olarak yararlanmalarının sağlanacağı projeyle, bu olanağı sağlayan işletmeler de Genç Dostu olarak sertifika olacak. Bu uygulamanın sadece spor tesisleri değil, restorandan kafeye tüm alanlara yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Psiko-sosyal servis kuruldu
Gençlerin fiziksel ve ruhsal sağlığına yönelik çalışmalar kapsamında doğudan ve uzaktan çoklu eğitimler veren Büyükşehir, Bağımsız Yaşam İzmir projesiyle ilçelerdeki madde kullanımı sorununa yönelik odak grup çalışmalarına devam ediyor.
Örnekköy Sosyal Projeler Yerleşkesi’nde bir psiko-sosyal servis kuran Büyükşehir, psikolog, psikolojik danışman, sosyolog ve sosyal hizmet uzmanından oluşan kadrosuyla psiko-sosyal destek çalışmalarıyla beraber bireysel danışmanlık hizmeti veriyor.

 
Korsan yazılımla 3 ayda 10 milyonluk vurguna tutuklama!
 
Altınordu'da 10 yıllık devir kapandı... Eroğlu ile yollar ayrıldı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Özer 18 Mayıs 2022 Çarşamba 20:13

İzmir''in pis kokusuna çare bulamamış bir insan etten püften şeylerle insanları oyalıyor yazık her ay yeni projeler ile ortaya çıkıyor ama elle tutulan hiç bir şey yok yollar rezalet çukur dolu pis koku İzmir''i sarıyor adam gibi gidip oturaöak belediyeye ait bir eğlence mekanı yok olsnıda kapattı şimdi çıkıp şow yapıyor sen bunlarla ancak beyni olmayanları kandırırsın tunç soyer

Yorumu oyla      2      3  
İzmir’de adil ve eşit toplu ulaşım var mı ? 17 Mayıs 2022 Salı 22:02

“ 30 ilçede gençler sporla buluşuyor “ Ancak nedense İzmir BB’si 30 ilçenin gençlerini bir türlü adil ve eşit toplu ulaşım hizmeti ile buluşturamıyor . Acaba neden ? İzmir BB Başkanı Sayın Tunç Soyer gençlere “ Türkiye’de yaşamaktan vazgeçmemelerini vurgula “ sın

Yorumu oyla      2      3  
Mustafa 17 Mayıs 2022 Salı 18:10

Yaparsın donlara arsız

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosu'ndan Başkan Soyer’e ziyaret
İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo, İzmir Büyükşehir Belediye ...
Çiğlili kadınlar ‘Sağlıklı Yaş Alma’ seminerinde buluştu
Çiğli Belediyesi, kadınlara sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmak ...
İzmir'den Subaşı'ya otobüs desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Subaşı Belediyesi’ne otobüs hibesinde bulundu.
 
Aliağa’ya dev tesis... İlk kazma vuruldu!
Aliağa'da Hippoterapi Merkezi için proje çalışmasının tamamlandı. Konuya ...
İşitme engelli şampiyonlardan Başkan Soyer’e ziyaret
Brezilya’da düzenlenen 24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları şampiyonu ...
Bergama düğününe hazır!
Türkiye’nin ilk yerel festivali olma özelliği taşıyan ve 86 yıldır kesintisiz ...
 
İzmir 19 Mayıs'a hazır!
İzmir Büyükşehir Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ...
Çeşme’de ücretsiz Wi-fi hizmeti dönemi!
Sosyal belediyecilik ve akıllı şehir anlayışı ile hayata geçirdiği projelere ...
Briç tutkunları Bornova’da buluştu
Briç tutkunları Bornova Bilimsel Briç Kulübü tarafından Bornova Belediyesi’nin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva