HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Aralık 2022 Cuma - 08:29

Başkan Soyer’den AK Partili Dağ’a ‘332 milyon dolar’lık onay için çağrı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın Çiğli Arıtma Tesisi ile verilen kredi konusunda yardımlarının çok değerli olduğunu söyledi. Deprem sonrası orta hasarlı evlerin onarımını kapsayan 332 milyon dolarlık kredi için Dağ'a çağrı yapan Soyer,  “Biz 4 ayda Dünya Bankası ile görüşerek krediyi çıkardık. İzin gerekiyordu ve tam 2 sene oldu. O kredi geri döndü Dünya Bankası’na ve 5 şehre aktarılacak rakama dönüştü. Ancak hala bize bir dönüş gelmedi. Burada bir iradeye ihtiyaç var” dedi.

Başkan Soyer’den AK Partili Dağ’a ‘332 milyon dolar’lık onay için çağrı!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’nde 4'üncü faz 2’nci ikmal inşaatında kullanılması planlanan 415 milyon TL’lik kredinin onaylanmasında kilit bir rol oynadığını belirtti.

Dağ’a teşekkür ettiklerini belirten Soyer, “Hamza Bey bizim Çiğli’de bekleyen bir talebimiz ile ilgili çok yerinde ve çok hızlı bir irade oraya koydu ve çözülmesini sağladı. Ondan başka taleplerimiz de var. Onun desteğine ihtiyacımız var. Sağ olsun o da siyasi bir durum gözetmeksizin destek verdi ve vereceğini tahmin ediyorum” dedi.

İZİN GEREKİYORDU, 2 SENE OLDU
Son dönemde siyasi arenada yaşanan sertleşmenin olduğunu ancak İzmir’in ihtiyaçları doğrultusunda uzlaşıya gerek olduğunu kaydeden Başkan Soyer, Dağ’dan deprem kredisi noktasında destek istedi. 30 Ekim İzmir Depremi sonrasında orta hasarlı 5 bin 800 yapı için Dünya Bankası'yla varılan 332 milyon dolarlık kredi için onay beklediklerini söyleyen Soyer açıklamasında “Bizim işimiz üst siyasi arenada olup bitenlerden biraz farklı. Biz vatandaşların derdine derman olmak zorundayız. Bizim belediye başkanlığımız herkesin başkanlığı olmak zorunda. Ayıramazsınız ki… Siz tam tersine herkesi kucaklayarak çözüm üretmek, refahı yükseltecek işler yapmak zorundasınız. Burada siyaset olabilir mi? Bizim bakışımızda herkesi kucaklayan, herkesin desteğini almaya çalışan bir anlayış. Bundan vazgeçmeyeceğiz. Deprem kredisi ile ilgili de Hamza Bey’den destek bekliyoruz. Bu 332 milyon dolarlık bir kredi… Biz 4 ayda Dünya Bankası’ndan görüşerek çıkardık. İzin gerekiyordu ve tam 2 sene oldu. O kredi geri döndü Dünya Bankası’na ve 5 şehre aktarılacak rakama dönüştü. Ancak hala bize bir dönüş gelmedi. Burada bir iradeye ihtiyaç var. İzmir’in hakkı olan bir şey var. Bizim hak ettiğimiz rakamın bir bölümünün hiç olmazsa verilmesi lazım” dedi.

ELEKTRİK FABRİKASI ÇÜRÜYOR
Siyasi çekişmelerden en çok vatandaşın zarar gördüğünü söyleyen Soyer, “İnşallah biter. Bunlar hak değil, reva değil. İzmirli bunu hak etmiyor. Elektrik Fabrikası çürüyüp duruyor. Bu kabul edilebilir bir şey mi? İzmir’in tarihi mirasından bir tanesi o. Niye çürüsün? 3,5 yıldır çürüyor ve daha fazla zarar görüyor” şeklinde konuştu.

Çiğli Arıtma ile ilgili yeni bir hibe aldıklarını da söyleyen Soyer, “Dün  Avrupa Ufku Programı’ndan 300 milyon TL’lik hibe aldık. Büyükşehir, İZSU, İzdoğa ve İYTE… Çiğli’deki drenaj kanalını değiştireceğiz. İç körfeze akıyordu onu değiştireceğiz ve dış körfeze akıtacağız. 4’ncü fazın ihalesini gerçekleştireceğiz, Çiğli arıtma tesisinin fonksiyonlarının yenilenmesi ile ilgili ve koku sorununu tamamen sonlandıracağız” ifadelerini kullandı.

GELECEĞİ YEREL POLİTİKALAR BELİRLEYECEK
Politikada yerelliğin önemine dikkat çeken Soyer şunları söyledi:

“Hayat yerelde akıyor. İnsanlık tarihinde ilk defa 2007 yılında kent nüfusu kır nüfusundan fazla olmuş. Şu anda kent nüfusu yüzde 55’ler civarında. Yani hayat şehirlerde kuruluyor. Şehirler bu kainatın geleceğini belirleyecek. Bu nedenle şehirlerde üretilecek politikalar insanların daha çok güvendiği, ve içinde yer aldığı politikalar ile şekilleniyor. Kısacası yerel politikalar belirleyecek insanlığın geleceğini. Biz yerelde tarımda, enerjide, sosyal yardımda, sanayide, ulaşımda bir şey yapıyoruz. Vatandaşımızda bunları görüyoruz. Burada ne yapılması gerektiğini, nasıl çözümler üretilmesi gerektiğini ölçüp biçiyor. En cahil vatandaşımız da, en eğitimli vatandaşımız da büyük bir basirete, sağ duyuya sahip ve ölçerek tercihte bulunuyor. Bu yerel yönetimlerin başarısıdır. Siyaset yukarıda o kadar sığ, çirkin ve kaba şekilde yapılır hale geldi ki… İnsanlar bunlardan usanmış durumda. Siyasetin geldi nokta bu. Ancak vatandaş bununla ilgilenmiyor ve bundan nefret ediyor. Bunları takdir eden çok düşük oranda vatandaşımız var. Büyük çoğunluğu sağ duyulu basiretli, kutuplaştırma, ayrıştırma politikalarını tuzağına düşmüyor. Komşusu ile farklı görüşte de olsa saygın bir ilişki yürüten bir toplumuz. Toplumun büyük çoğunluğu yerelde üretilen ve üretilemeyen çözümlere göre tercihte bulunacaklardır.

Vatandaşlarımız yaptığımız ve yapamadığımız işler nedeniyle bizi yargılarken samimi bulduğunu düşünüyorum. Ben samimiyim. Vatandaş ile bir araya geldiğimde bildiğimiz siyasetçi davranışlarına, kalıplarına girmemeye çalışıyorum. İten bir ilişki kurmamaya çalışıyorum. Vatandaşın bir talebi olduğunda, yerine getiremediğimde bile onunla samimiyetle uğraştığımı görüyorsa o zaman gönül de koymuyor. Vatandaş bu konuda son derece olgun. Sizin eksikliğinizi bile kapatmaya hazır. Yeter ki samimi olun ve çalışın. Çalıştığınıza inansın yeter ki. Ben çok mutluyum. Çok severek çalışıyorum. Hem bu şehri, insanlarını çok seviyorum hem de yaptığım  işi çok seviyorum. Böyle olunca elbette ki eksikliklerimiz var ancak vatandaşın bu konudaki desteğini, takdirini görmek besleyici ve güç verici hale geliyor. Sosyal medyada yazılan, çizilen haberlerin bir yere kadar önemi var. Ancak asıl hikaye sokakta akıyor. Asıl nabız sokakta. Sokaktaki vatandaş her şeyden ayırarak sizi objektif değerlendiriyor. Araba ile giderken de, bisiklet ile giderken de, yürürken de görüyorum vatandaşları. Teveccühlerini görüyoruz ve bundan gurur duyuyorum”

 
Tütün ve alkollü içki satış belgelerine zam
 
İşçiye yeni yıl müjdesi... Balçova'da TİS sevinci!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adil ve eşit hizmet alma hakkı 30 Aralık 2022 Cuma 11:28

İzmir BB’si kamu hizmeti olan toplu ulaşımda ; İzmir merkez ilçeler , İzmir kırsal ilçeler ayrımcılığı yapıyor. “ Bizim belediye başkanlığımız herkesin belediye başkanlığı olmak zorunda . Ayıramazsınız ki . “ Tunç Soyer - İzmir BB Başkanı . Peki ! İzmir toplu ulaşımında İzmir merkez ilçeler ile İzmir kırsal ilçelerindeki toplu ulaşım hizmet uygulamanız neden adil ve eşit değil ? Neden ayrımcılık yapıyorsunuz ? Laflar değil ! İcraatlar inandırıcıdır . Evet “ asıl hikaye sokakta akıyor “ Kırsal ilçeli yurttaş olarak bir eksiğimiz mi var ki , merkez ilçelerdeki metro , otobüs , vapur ve tramvaylarda uygulanan 120 dk. aktarma hakkı , kırsal ilçe otobüslerinde uygulanmıyor diye sorguluyorum . Kırsal ilçelerden belediye otobüsleri ( ESHOT ) tamamen hizmeten çekilerek , ulaşım İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) adı altında özelleştirilmekte ısrar ediliyor diye sorguluyorum . “ Asıl nabız sokakta . Sokaktaki vatandaş her şeyden ayırarak sizi objektif değerlendiriyor .” Çözüm : İzmir kırsal ilçe otobüslerinde de ; 136 km.lik İZBAN hattındaki tarife ve ücretlendirmelerin uygulanması. İzmir kırsal ilçelerdeki otobüslerde bu uygulamaya geçmiyorsanız ! Söylediğiniz “ hak, hukuk, adalet , fırsat eşitliği , sosyal belediyecilik , bu kader değil , refahı bölüşüyoruz , umutu büyüteceğiz “ gibi söylemleriniz boş . Biz alık değiliz .

Yorumu oyla      2      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın'da yılbaşı programı başladı!
Aydınlılar üç gün sürecek yeni yıl kutlamalarının ilk gününü Aydın Büyükşehir ...
Selçuk’ta yeni yıl panayırı başladı!
Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen Yeni Yıl Panayırı Pazar Yeri’nde ...
Torbalı Belediyesi SMA'lı Azra için seferber oldu!
Torbalı’da, henüz 16 aylıkken Spinal müsküler atrofi (SMA) Tip 2 teşhisi ...
 
Mahkeme iptal etmişti… İzmir'in Pisa Kuleleri yeniden mecliste!
Halk arasında 'İzmir'in Pisa Kuleleri' olarak da bilinen ve 37 yıldır ...
Bağışlar tamam... Kaan Efe dayanışma ile kurtuluyor!
Halk arasında kısa adıyla SMA olarak bilinen Spinal Musküler Atrofi adlı ...
Görme engelliler için pedal çevrilecek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde görme engelli bireyler için “Görmeyenler ...
 
Karşıyaka 3. Yaş Üniversitesi’nde mezuniyet sevinci
Hayat boyu öğrenme eğitim-öğretim programıyla sağlıklı, başarılı ve aktif ...
Karabağlar Belediyesi'nden yılbaşı denetimi
Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yılbaşı öncesi denetimlerini sıklaştırdı.
Soyer'den Urla'da hükümete sert çıkış: Büyükşehir felç olsun istiyorlar!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Urla’da muhtarlarla bir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva