HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Kasım 2023 Cumartesi - 11:02

Başkan Soyer’den ‘adaylık’ mesajı: Sürpriz yaşayacağımı düşünmüyorum!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer CHP’de kurultay sonrasında ortaya çıkan durumu değerlendirdi. Soyer “CHP kendi seçmeniyle barıştı.  Bu barış; kızgın ve kırgın seçmeni yeniden sandığa götürecektir” dedi. Soyer kendi durumu için ise, “Bir sürpriz yaşayacağımı düşünmüyorum. Adaylık ile ilgili bir değişiklik olacağını sanmıyorum” dedi.

Başkan Soyer’den ‘adaylık’ mesajı: Sürpriz yaşayacağımı düşünmüyorum!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde kurultay sonrası yerel seçim çalışmaları başladı. Partinin yeni genel başkanı Özgür Özel’in kısa süre içinde A Takımı’nı açıklayacağı partide gözler 2024 Mart yerel seçimlerine çevrildi. Özel, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden adaylığını açıkladığı İstanbul,Ankara ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin başkanlarının adaylıklarında bir sorun olmayacağını açıkladı.

Partinin en güçlü olduğu yerlerin başında gelen İzmir’de ise 4,5 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Tunç Soyer’in durumu ise henüz netleşmedi. Genel Başkan Özel, İzmir için anket ve kamuoyu araştırmalarını da önemsediğini vurgularken kurultayda kendisini destekleyenlerin avantajlı, desteklemeyenlerin ise durumun dezavantajlı olacağı gibi bir algının kesinlikle kabul edilemez olduğunu açıklamıştı.

Kurultayın ardından parti kulislerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na talipli olan isimler konuşulmaya başlarken gerekçe olarak da Başkan Soyer’in, önceki genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na açık destek vermesi gösteriliyor. Soyer’in Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır alması, kamuoyunda açıklamalarda bulunması gibi nedenler rakiplerini iştahlandırıyor. Öte yandan, Özel’e etki edecek en önemli faktörlerden birisi olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da büyükşehir adayları konusunda tavır alacağı, fikrini beyan edeceği ve sürece etki edeceği konuşuluyor.

CHP’de büyük değişime neden olan kurultayın ardından sosyal medya hesabından durumu değerlendiren ve yeni genel başkan Özel’i tebrik eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, mazbatayı aldıktan sonra Manisa’ya gelen yeni lideri karşılamıştı.  Başkan Soyer, CHP’de yaşanan değişimi ve seçmen dengesini ilk kez yorumladı.

PARTİ, SEÇMENİYLE BARIŞTI
Egedesonsöz İmtiyaz Sahibi Fatih Yapar ile Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Karabel’e açıklamalarda bulunan Başkan Soyer, “Kurultaydan çıkan iki tane sonuç var. Birincisi, parti seçmeniyle partinin kendisi barıştı. En önemli sonuç budur… İkincisi, bu barışma partiye kızgın, kırgın seçmeni yeniden partisine yaklaştırdı. Bu ne demek? Yerel seçimde kızgınlığını sandığa gitmeyerek göstermek isteyen, oy kullanmayı düşünmeyen seçmeni tekrar sandığa yaklaştırdı. Bence kurultayın en önemli sonuçlarından birisi bu… Kendi içinde yaşananlar, iç ilişkiler, içindeki dengeler ayrı bir mesele…  Ben Türkiye’ye yönelik olarak yarattığı sonuçtan bahsediyorum. Diğer konular çok spekülatif olur, çok da konuşmanın manası olmaz. Bu konu biraz da kişisel hikayelerdir ve bunun sonu, faydası yoktur. Bu Ayşe, Ahmet, Fatma meselesi değil… Benim tarif etmeye çalıştığım şey bu memleketin bugünkü ahvali ve yerel seçimle ilgili süreçle alakalı değerlendirmelerdir” diye konuştu.

YEREL SEÇİM VURGUSU
Kurultayın ardından yaşanan değişimin ardından CHP’ye ve Millet İttifakı'na oy veren ancak sonuç nedeniyle kopan seçmeni geri getireceğini inandığını vurgulayan Başkan Soyer, “Tamamı değilse bile büyük ölçüde yeniden partisine teveccüh göstereceğine inanıyorum. Seçmen bence şu sağduyuyu gösterecektir; İktidara bu kadar yetki verdik, yetkilerle donattık. Ama bunun bir denetimi, kontrol mekanizması olması lazım diyecek.  Muhalefetin daha fazla güç kazandığı bir yerel seçim olması lazım. Ancak böyle olursa iktidarın sahip olduğu güç bir takım denetim ve kontrol mekanizmalarına kavuşacaktır. O nedenle sadece CHP seçmeni açısından değil tüm seçmenler için de anlamlı bir sonuç doğurdu kurultay… İktidara oy vermeyen seçmen yerel seçimin bir çıkış yolu olduğunu, bir şanslarının daha olduğunu çok iyi biliyorlar. Eğer yeni dönemde yerel seçimde bir sonuç alınamazsa ki bence bu mümkün değil. Kesinlikle bu bilinçte olan genel seçmen de oyunu ona göre kullanacaktır. Yerel seçim iktidarın denetimi, ülkenin daha zor koşullara ilerlemesine engel olabilmek için son şanstır” dedi

BİR ARAYA GELECEĞİZ
Başkan Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı sürecinde kendi durumu hakkında da konuştu. Soyer, Genel Başkan Özel ile önümüzdeki günlerde bir araya gelmeyi planladıklarını ifade ederken, “Manisa’ya giderken havalimanına geldi ve orada konuştuk. Manisa dönüşü yine konuşma fırsatım oldu. Ama baş başa görüşme fırsatım olmadı. Kısa süre içinde bir arada olacağız” ifadelerini kullandı.

ZORLUKLARI AŞARAK GELDİM!
Soyer,  kendisinin yerine başka isimlerin gündeme gelmesi konusunda ise, “Biz bunlara çok alışığız. Pürüzsüz bir süreç yaşamadık. Hiç sorunsuz bir siyasi yaşamım da olmadı. Hep zorluklarla, mücadelelerle bu günlere geldim. Seferihisar Belediye Başkanlığı’ndan itibaren yerel yönetimler konusunda çalışıyorum.  Yolculuğumda hep engeller, çelmeler oldu. Bunlar olur, çok da umurumda değil. Görevimin başında çalışmaya devam ediyorum” dedi.

DEVAM EDECEKMİŞ GİBİ…
Başkan Soyer yeni dönem  ve kendi adaylığı için, “Ben bir sürpriz yaşayacağımı düşünmüyorum. Adaylık ile ilgili bir değişiklik olacağını düşünmüyorum. Dolayısıyla bütün çalışma ritmimi, programımı, planımı devam edecekmiş gibi yapıyorum. Olur da devam ettirmezlerse canları sağ olsun ne diyeyim. Biz bu koltuk için doğmadık. Bu görevler için var olmadık. Biz sadece bir nöbet gibi görevimizi yapmayı sürdürüyoruz. Ama benim tahminim bir sürpriz olmayacak” diye konuştu.

İTTİFAKSIZ YÜZDE 57 OY ORANI
Soyer, yeni genel başkan Özel’in en önemli kriter olarak ortaya koyduğu halkın düşüncesi ve anket konusunda ise dikkat çeken veriler paylaştı. Soyer, “Genel seçimlerin ardından ortaya bir durum çıktı. İttifak ile ilgili açıklamalar, değerlendirmeler ve partilerin aldığı tutumlar ortaya konuldu. Tam da bu sırada İzmir’de 14-28 Temmuz tarihleri arasında Can Selçuki (Ekonomi ve Dış Politika Araştırmalar Merkezi –EDAM Genel Müdürü) bir anket yapmıştı. En zor zamanda yaptım. Orada yüzde 57 çıktı. İttifakla yüzde 58 ile gelmiştim, ittifaksız 57 çıktım. İnsanlar partiye küstüğü bir dönemde benim açımdan iyi bir değerlendirmeydi.  Şimdi anket tekrar yapılıyor” dedi.

ANKETLERLE İLGİLİ SIKINTIMIZ YOK
Başkan Soyer, “Peki öngörünüz kaç? Yüzde 60’ın üzerinde mi?” sorusuna da, “Bilemiyorum. Seçim atmosferi yaklaştıkça iş değişir. Şu andaki tablo genel olarak ülkede çok iç açıcı değil. Bundan şehirler de etkileniyor. Metropol’ün depolitizasyonla (siyasetten uzaklaşma)  ilgili yaptığı bir araştırma var.  CHP seçmeninin yüzde 17’si sandığa gitmeyeceğini söylüyor. AK Parti seçmeninin ise yüzde 26’sı da sandığı gitmeyeceğini ifade ediyor. Depolitizasyon sadece CHP’yle ilgili bir durum değil. AK Parti seçmeni bu konuda daha da beter durumda… Şu an bunlar çok havada hikayeler… Ayakları yere basan bir tablo yok. Seçim sathı mahalline girildikçe netleşme başlar. İzmir’e dönecek olursak bizim anketlerle ilgili bir sıkıntımız, sorunumuz yok” diye konuştu.

ATATÜRK’ÜN EVLADI…
Başkan Soyer, 10 Kasım’da kendisine iletilen bir mesajı da paylaştı. Mesajı okuduktan sonra çok duygulandığını ve onurlandığını vurgulayan Başkan Soyer, “Bugün bir mesaj aldım, çok etkilendim…‘Atatürk hayatta olsaydı mevcut siyasiler arasında bir tek sana evlat derdi’ diye bir mesaj... Çok etkilendim. Bunu okuduğum zaman ağladım” ifadelerini kullandı.

HAYATIM BOYUNCA UNUTAMAYACAĞIM
Başkan Soyer yerel seçimlerin yaklaştığını vurgularken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşları ve şirketleriyle birlikte tam kapasite çalışmayı sürdürdüğünü söyledi. Soyer,  Büyükşehir’in açılışlara ve törenlere hazırlandığını anlatırken yurt dışında aldığı göreve de vurgu yaptı. Soyer, “Narlıdere Metrosu ve Çiğli Tramvayı’nı Ocak ve Şubat’ta arka arkaya açacağız. İZSU’nun hizmete alacağı artıma tesisleri var.  Önümüzde bayağı bir açılış töreni var. Hem temel atacaklarımız var hem de açılışını yapacaklarımız var. 4 Aralık’ta Strazburg’ta Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nin Bölgeler Meclisi toplantısı var. Az buz bir şey değil. Avrupa Parlamentosu’nda meclis yönettim. Hayatım boyunca unutamayacağım, heyecan verici bir şeydi. Mayıs-Haziran’da yapılacak bir meclis toplantısını İzmir’e almak istiyorum. 4 Aralık’ta onun için Strazburg’a gideceğim. Pazartesi günü Brüksel’e gideceğim. Avrupa Gençlik Başkenti için Brüksel’de sunum yapacağım.  O da 27 Kasım’da kesinleşecek. Bizim çok işimiz var. Biz işimizi yapmaya devam ederiz” dedi.

 
Pınar Ayhan Karabağlar'da 'zamanı durdurdu'
 
Tapu törenine hava muhalefeti ertelemesi!
YORUMLAR
Toplam 39 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Balçova Arsa Mağduru 12 Kasım 2023 Pazar 12:51

Tunç bey bırak tatava şov yapmayı da verdiğin sözü tut arsalarımızı evlerimizi ver... Yaklaşık 30 bin kişiyiz! Akplisi, Chplisi kim kazanmak istiyorsa bizim sorunumuzu çözmek zorunda! 30 bin oyumuz var yeter artık bu sorunu çözün 50 sene oldu!! Ayıptır günahtır

Yorumu oyla      3      3  
Algıya devam 12 Kasım 2023 Pazar 11:05

Troller mesaiye devam.

Yorumu oyla      2      6  
Ahmet 12 Kasım 2023 Pazar 10:50

Çiğlinin çöpünü kaldıramadınız nasıl aday oluyorsunuz tekrar tunç bey??

Yorumu oyla      3      3  
Ahmet 12 Kasım 2023 Pazar 10:47

Tunç bey sakın aday olmayın lütfen olursanız izmiri kaybedecek chp, en büyük kötülüğü siz yapmış olacaksınız izmire ve partiye

Yorumu oyla      3      3  
Ahmet Can 12 Kasım 2023 Pazar 01:57

BİR OPERA BİNASINI BİTİREMEYEN ADAM BİR DAHA ADAY OLACAK VE İZMİRLİLER DE BUNA TİPİŞ TIPIŞ OY VERECEK HA YOK ÖYLE BİR DÜNYA... TUNÇ ADAY OLUSA NE OY VERİRİM NEDE VERDİRTİRİM... TUNÇ İLE İZMİR KAYIP!!

Yorumu oyla      7      7  
Doğrular 11 Kasım 2023 Cumartesi 23:33

YOK ÖYLE TIPIŞ TIPIŞ OY... SÜRPRİZ'İN KRALINI YAŞAYACAKSIN! SEN,HEVAL VE KANKAN İL BŞK HEPİNİZ GİDECEKSİNİZ... YOKSA İZMİR RESMEN KAYIP!!

Yorumu oyla      7      3  
GÖÇMEN 11 Kasım 2023 Cumartesi 22:36

İZMİRLİ HEMŞEHRİLERİM DİĞER TARAFA KIZDIĞINIZ İÇİN OY VERMİYORSUNUZ AMA YİNE KENDİNİZİ CEZALANDIRIYORUSUNUZ...ŞU GÜZELİM İZMİRİMİZ GÜZELLEŞSİN ARTIK... Bİ KEREDE DİĞER TARAFI DENESENİZ NE OLUR SANKİ..5 SENE SONRA BEĞENMEDİNİZ DEĞİŞTİRİRSİNİZ..

Yorumu oyla      6      5  
Gecekondu şehri İzmir 11 Kasım 2023 Cumartesi 21:25

CEHAPE'li belediye İzmir'i köy yaptı.

Yorumu oyla      7      6  
Partili 11 Kasım 2023 Cumartesi 21:12

İzmir İzmir olalı böyle başkan görmemiştir heralde.Ya bu halkla dalga geçiyor yada hayal dünyasında çok farklı yerlerde yaşıyor bu nedir ya her nekadar kabul etmesende İzmiri resmen harabeye çevirdiniz lütfen düzgün bi şekilde bırakın olmuyor işte yapamıyorsunuz milleti kandırmaya çalışmayın kör değil bu insanlar eğer yanlışlıklada olsa sizi aday gösterirlerse bende dahil olmak üzere partililerin çoğu sandığa gitmicek gidenlerde emin olun size oy vermicek bıktı artık herkez

Yorumu oyla      4      3  
Haydar 11 Kasım 2023 Cumartesi 20:05

Çok acemi geldi bana... Birtek sana evlat derdi anektodu ile diğer CHP'li siyasilere taş atmış...Ne gerek var ki...Bence biraz psikolohisi bozulmuş başkanın...Belediye başkanlığı için dogmusum diyen beyefendi riportajda aksini soyluyor..Üzerine biraz fazla geldi herşey son zamanlarda psikolojik destek almayı dusunebilir ayıp deil

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pınar Ayhan Karabağlar'da 'zamanı durdurdu'
Karabağlar Belediyesi, 10 Kasım Atatürk'ü Anma ve Atatürk Haftası kapsamında ...
İZSU ekipleri teyakkuzda!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri günün erken ...
Aydın Büyükşehir’den, Gazi Mustafa Kemal Atatürk için hayır!
Aydın Büyükşehir Belediyesi, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ...
 
Kınıklı çocuklar Çocuk Köyü’ndeki Anıtkabir Miniatürk’te
Kınık Belediyesi bünyesindeki Poyracık ve Kınık Aile Yaşam Merkezleri ...
Atatürk'ün sevdiği şarkılar, Narlıdere'de hayat buldu
Narlıdere Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, Türkiye Cumhuriyeti’nin ...
Selçuk yeni bir meydan kazanıyor
Selçuk’un önemli akslarından biri olan PTT Altı Parkı’nda başlayan yenileme ...
 
350 metrelik dev Atatürk posteri taşındı... İzmir'de Ata’ya Saygı Yürüyüşü!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri ...
Balçovalı Gaziler Atatürk filmini seyretti
Balçovalı Gaziler ve Olgun Gençlik Merkezi Üyeleri, 10 Kasım Atatürk’ü ...
Başkan Soyer'den rant çıkışı: İzmir'i ekosistem olarak ele alıyoruz!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 12. Mimarlık ve Eğitim Kurultayı’nın ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva