HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Eylül 2022 Salı - 11:07

Başkan Soyer 'bizim darphanemiz yok' dedi: Her yolcunun cebine 12 TL koyuyoruz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ekonomik kriz ile birlikte toplu taşıma araçlarında maliyetlerin karşılanamadığını ve ulaşımı sübvanse etmek adına her yolcunun cebine 11-12 TL koyduklarını söyledi. Soyer yaptığı açıklamada “Bu sürdürülebilir bir şey değil. Bizim toplu ulaşımını vatandaşlara sağlıklı temiz ve sürdürülebilir vermemiz için maliyeti karşılamamız lazım. Siz bizim maliyeti karşılayacak bedel koymamızı engelliyor ve vatandaşa şikayet ediyorsun. Siz kimsiniz? Siz ne kadar devletseniz bizde o kadar devletiz” dedi.

Başkan Soyer  bizim darphanemiz yok  dedi: Her yolcunun cebine 12 TL koyuyoruz!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’li belediyelere yönelik olarak söylediği ulaşım ve su ücretleri ile ilgili olarak kendilerine yönelttiği eleştirilere katıldığı bir canlı yayında yanıt verdi.

Kamu kurumu olduklarını ve kamunun parasını harcadıklarını dile getiren Başkan Soyer, “Biz maliyetleri karşılamak zorundayız yoksa hizmet veremeyiz. Ben İzmirlilerin parasını harcıyorum. Otobüs de su da o maliyetleri karşılamalı. Maliyet koymazsak İzmirliye hizmet üretemeyiz.  Bizim yaptığımız şey ne suda ne toplu taşımada, maliyeti karşılamıyor. Biz adeta darphane gibi para basıp bunların dağıtımını ve vatandaşa ulaşımını sağlıyoruz. Ancak bizim darphanemiz yok. Otobüs geçiyor ve içinde 20 kişi var. Her birinin cebine 11-12 TL para koyuyuz o otobüse binsin diye. Bu sürdürülebilir bir şey değil. Bizim toplu ulaşımını vatandaşlara sağlıklı temiz ve sürdürülebilir vermemiz için maliyeti karşılamamız lazım. Siz bizim maliyeti karşılayacak bedel koymamızı engelliyor ve vatandaşa şikayet ediyorsun. Siz kimsiniz? Siz ne kadar devletseniz bizde o kadar devletiz” dedi.

HERKESİ KUCAKLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Ulaşımdan alınan KDV ve ÖTV rakamlarını hatırlatan Soyer, “Otobüsteki mazota KDV ve ÖTV ödüyoruz. Ancak benim teknem olsaydı bunlardan muaf olacaktım. Bu adalet değil, hak değil, vicdani değil, ahlaki değil. Bizim 1 sene içinde ESHOT’a yaptığımız sübvansiyon 1 milyar TL’nin sütüne çıktı. Biz çok ciddi bir bütçemizi ESHOT tekerleri dönsün diye sübvanse ediyoruz. Biz bunları ESHOT’ yansıtmamız gerekiyor ancak UKOME diye bir kurum var ve biz orda azınlıktayız. Sürekli orada reddediyorlar. Biz sürekli olarak bu maliyetler uygun rakam belirleyemiyoruz. Buna faydası kime? Belediyenin çökmesi, giderlerinin sürekli böyle bir sübvanse etmesi kime fayda? Bütün İzmir’i cezalandırıyorsunuz, yazık değil mi bu millete. Çok üzücü. Ben oradaki bürokrat arkadaş ne kadar devlet memuru ise bende o kadar devlet memuruyum. Aramızdaki tek fark ona devlet baba diyorlar, bize belediye ana diyorlar. Biz ana şefkati ile kucaklamaya, evin her tarafının tozunu almaya ve herkesi kucaklamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 
Taciz ateşi açan 7 terörist etkisiz hale getirildi!
 
Foça'nın çilesine neşter!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mahir 6 Eylül 2022 Salı 18:58

Bekir bu kriz 2001 krizinden daha büyük. 2001 krizi kısa sürdü ama bu kriz sürekli.

Yorumu oyla      2      3  
Bülent Işık 6 Eylül 2022 Salı 18:56

Yatlara ötv siz mazot verenler belediye otobüslerine de vergisiz mazot versin.

Yorumu oyla      2      3  
Alen doğu gencer 6 Eylül 2022 Salı 18:13

sevgili bekir. bu yaşadığımız kriz değil gerçekten haklısın . 98 ve 2001 de yaşanılanlar bir krizdi. ancak burada yaşadığımız kriz değil ekonomik buhran . kriz olmadığı konusunda haklısın şekerim.

Yorumu oyla      2      3  
Alen doğu gencer 6 Eylül 2022 Salı 18:11

Tunç soyer çok doğru söylüyor Belediyenin Darphanesi yok. Ancak sevgili belediye başkanımız. aşk böceğimiz, sevgi kelebeğimiz sevgili tunç soyer in unuttutuğu bir şey var. Halkında Darphanesi yok. hatta bazılarının işi bile yok !!!

Yorumu oyla      3      3  
bekir 6 Eylül 2022 Salı 16:55

once ismini yaz tamam mı sonra da sunu unutma kriz oldu diye ben birsey yapamam mı diyorlars ecimde ayrıca agır ekonomik kriz yok sen kriz gormemişsin ac oku 2001 krizini de agır kriz neymişi öğren bilgilen öğrenmeden de yazma

Yorumu oyla      3      9  
KDV , ÖTV BENİM TEKNEM . Benim otobüsüm 6 Eylül 2022 Salı 16:55

2008 yılının Ağustos ayından ; 13.02.20216 tarihine kadar kırsal ilçe belediye otobüslerinde de ; merkez ilçelerdeki gibi 90 dk. aktarma hakkı vardı . Yani ayrımcılık yoktu. İzmir BB Meclisince kırsal ilçe aktarma hakkı iptal tarihi 10.02.216 karar No: - - 9 Bu sürdürülebilir bir şey değil ise merkez ilçelerde de aktarma hakkı iptal edilecek . . Öğrenciler hariç , İzmir BB Meclisi kararı ile hak verilen diğer indirimli ve ücretsiz biniş hakları iptal edilecek . Her binişte herkesten parası alınacak . İzmir merkez ilçelerde de halk otobüsleri olacak . Bazı kesimlere İndirimli ve ücretsiz biniş hakkı vererek siyasi rant sağlayacaksınız . Sonra diyeceksiniz ki ; “bu sürdürebilir bir şey değil “ Sürdürmeyin o zaman . İzmir BB Meclisi kararı ile alınan öğrenciler hariç tüm indirimli ve ücretsiz biniş haklarını iptal edin .

Yorumu oyla      5      6  
6 Eylül 2022 Salı 13:36

Kırsala bedava aktarma ne zaman oldu yahu! Adam bu iş böyle sürdülemez diyor, bunları seçimden önce söylesinden yazılıyor. Seçimden önce bu kadar ağır ekonomik kriz mi vardı? ÖTV meselesi kaç yıllık mesele.

Yorumu oyla      8      6  
Gereksiz harcamalardan tasarruf yapılmalı 6 Eylül 2022 Salı 13:13

Merkez ilçeler dahil belediye otobüslerini hizmeten çekmek için bahane arıyor sanırım . Çünkü diğer CHP li belediyelerdeki şehirlerde hemen hemen hepsinde halk otobüsleri var. Bazılarında ise neredeyse belediye otobüsü yok denecek kadar az . Mesela Antalya , Edirne . CHP ‘li belediyeler ortak hareket ettikleri için , neden İzmir’de halk otobüsü olmasın .

Yorumu oyla      7      11  
bekır 6 Eylül 2022 Salı 12:29

bu lafları seçımden önce söyleseydın

Yorumu oyla      5      14  
“ Belediye Ana “ 6 Eylül 2022 Salı 12:19

İzmir BB’si kamu hizmeti olan toplu taşımada “ BELEDİYE ANA “ ayrımcılık yapıyor . İzmir BB’si İzmir merkez ilçelerine belediyenin tüm kaynaklarını kullanarak belediyeye ait metro , otobüs , vapur ve tramvaylarla + artı 120 dk. aktarma haklı toplu ulaşım hizmeti verirken ; Aynı İzmir BB’si ( BELEDİYE ANA ) İzmir kırsal ilçelerindeki belediye otobüslerinde 13.02.2016 tarihinden itibaren aktarma hakkını iptal etmiştir . 2019 Aralık ayı itibariyle de ( Seferihisar ilçesi başlatıldı . 2022 - Nisan Kiraz ilçesi ) İZTAŞIT ( Özel halk otobüsü ) adı altında kırsal ilçe toplu ulaşımını özelleştirmekte ısrar etmektedir . Bu nasıl ANA şefkati ki ; İzmir merkez ilçelerine belediyenin tüm imkanları kullanılarak toplu ulaşım hizmeti veriliyor . İzmir kırsal ilçe toplu ulaşımında ; İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) uygulamasından vazgeçilmezse İzmir BB’ni ara ki bulasın . Yok ! Yok ! Her konuda fırsat eşitliği yaygarası yapan İzmir BB’sl İzmir toplu ulaşımındaki fırsat EŞİTSİZLİĞİNE imza atan kurum oluyor . Kırsal ilçelerdeki otobüslerde 120 dk. aktarma hakkı yoksa ; kırsal ilçe otobüslerini kullanmak zorunda olan yurttaşların cebine 11-12 lira nasıl konmuş oluyor ? Ayrımcılık yaparak İzmir BB’si kimi cezalandırıyor ? İzmir BB Meclisi olarak bazı kesimlere ayrıcalık tanıyıp bol keseden ücretsiz veya indirimli biniş hakkı tanırken sorun yok . O pazara , bu pazara ücretsiz yolcu taşırken sorun yok . Bazı hatlarda yurttaşları yarı yolda bırakmayıp otobüs ilk kalkış ve son durağını var olan aktarma merkezlerine ( 2 km öteye ) taşısanız , otobüs yolcu sayınız % 50 artacak ama yapmıyorsunuz , sorun yok . Neymiş otobüs 20 kişi ile geçiyormuş . Planlama kamu çıkarlarına göre yapılmazsa otobüs 5 kişi ile de geçer , 10 kişi ile de geçer . Otobüs güzergahlarında yurttaşları yarı yolda bırakıp , kısa mesafelerde aktarma yapmaya zorlamayın Hayatı kolaylaştırın . Bakın bakalım otobüs yolcu sayınız artıyor mu , artmıyor mu ? Öğrenciler hariç indirim ve ücretsiz binişleri tekrar gözden geçirmenizi öneriyorum . Toplu ulaşımdaki bütün yükü hiç bir statüye girmeyen yurttaşların üzerine bırakmayın . Kırsal ilçe toplu ulaşım çözümü , Kırsal ilçe otobüslerinde de ; 136 km. lik İZBAN hattındaki tarife ve ücretlendirmenin uygulanması .

Yorumu oyla      6      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adım adım 9 Eylül’e... Zafer Kafilesi Salihli'de!
Tarihin en büyük kahramanlık destanlarından Büyük Taarruz Zaferi’nin yüzüncü ...
Fuar'da nostaljik tramvay rüzgarı!
Kültürpark’ta uzun yıllar hizmet veren minyatür treni unutamayan İzmirliler ...
Konak'ta tarih gezileri başlıyor!
Konak Belediyesi tarafından kent tarihi ve kültürünü tanıtmak amacıyla ...
 
Karşıyaka'dan 100'ncü yıl daveti... Havada, karada, denizde şölen!
Karşıyaka Belediyesi, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını ...
Başkan Tekin, Zabıta Haftası’nı kutladı!
Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, 1-7 Eylül arasında kutlanan Zabıta ...
Bornova Fuar'da dolu dizgin!
Bornova Belediyesi 91. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yer aldığı iki ayrı ...
 
Başkan Çerçioğlu'ndan '6 Eylül' mesajı
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın’ın düşman işgalinden ...
Karabağlar'da eğitime temizlik desteği
Karabağlar Belediyesi, her eğitim öğretim dönemi öncesi olduğu gibi bu ...
İZSU'dan İEF'te çocuklara özel stant!
İZSU Genel Müdürlüğü, 91. İzmir Enternasyonal Fuarı çatısı altında çocuklarla ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva