HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Mayıs 2024 Salı - 12:37

Başkan Sengel: Belediye emekçilerini siyasete malzeme etmedik

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’nın ilk oturumunda belediye emekçilerine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Hiçbir belediye emekçisinin iş akdinin sonlandırılmadığının altını çizen Başkan Ceritoğlu Sengel; “Çalışmak isteyen arkadaşlarımızla her zaman yolumuza devam ediyoruz. Önemli olan çalışanın işine, kuruma ve her şeyden önce Efes Selçuk’a karşı aidiyet duygusu taşımasıdır” dedi.

Başkan Sengel: Belediye emekçilerini siyasete malzeme etmedik

Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Mayıs Ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda emekliliği gelen ve çalışan belediye emekçileriyle ilgili gönüllülüğün esas olduğunu belirterek; “Bizim iş akdi sonlandırılan bir çalışma arkadaşımız yok. Emekliliği gelen çalışma arkadaşlarımız vardı. Emekli ikramiyesi, ihbar tazminatı, kıdem tazminatı gibi tüm hakları kendi özel dilekçeleriyle, emekli olmak istediklerinin beyanı ile İnsan Kaynakları Müdürlüğümüze teslim edildi. Her birinin bilfiil bütün mali haklarının hepsi ödendi” dedi.

EFES PROJE YÖNETİM ŞİRKETİNİ KURDUK
Belediye emekçilerinin işe girme süreci hakkında da bilgi veren Başkan Ceritoğlu Sengel; “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yaratmış olduğu gelir gider dengesizliğinden mütevellit 87 kişilik İŞKUR personelimizin çalışma süresi 2019 yılında sonlandırılmıştı. Toplamda 100 tane İŞKUR personelimiz vardı. Bunun 13 tanesi kaymakamlık ve milli eğitim gibi yerlerdeyken 87 tanesi de dışarıdaki birimlere kullanılıyordu. Ancak 2014 yılından sonra başlayan bu sistem, benim 2019 yılında belediye başkanı olduğum dönemde Cumhuriyet Halk Partili belediyelerle İŞKUR'un artık sözleşme yapmadığının ifade edilmesinden sonra dış birim personellerinin arttırılması gerekti. Biz bunları alabilmek için gelir gider dengesizliğine rağmen Efes Proje Yönetim Şirketi’ni kurmak durumda kaldık.  Artık aldığımız çalışanları bu şirket üzerinden deneyip kurumun ihtiyaçları doğrultusunda uygun olan arkadaşlarımızla yolumuza devam ediyoruz” dedi.

ÇALIŞMAK İSTEYENE ENGEL YOK
Belediye emekçilerini hiçbir zaman siyasete alet etmediklerinin altını çizen Başkan Ceritoğlu Sengel; “Mevcut olan arkadaşlar bizimle yol yürümek istemiyorlarsa bunu devam ettirmeyiz. Aynı şekilde çalışmaya devam etmek isteyen arkadaşlarımızın çalışmalarına da engel olmayız. Çalışma arkadaşlarının en büyük özlük hakları olan maaşlarını ödeyebilen, ikramiyelerini içerde bırakmayan,  sandık kurup da hangisi gitsin diye işçiyi işçinin önüne yem etmeyen belediye başkanı olarak söylüyorum; Ben işçiyi siyasete malzeme etmiyorsam kimse etmesin lütfen” dedi.

ÖNEMLİ OLAN AİDİYET
Belediye emekçilerinin çalışmaya devam etmesi açısından aidiyet duygusuna dikkat çeken Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel; “Mobbing uygulaması işle olmaz. Bizim park bahçede olan temizliğe, temizlikte olanı park bahçede çalışır. Bu bir organik yapıdır. Ne olması gerekirse o yapılır.  2019’da yer değiştirip devam eden arkadaşlarımızla da çalışmaya devam ediyoruz. Bu organik yapıda gereği şekilde, gereği personel, gereği ihtiyaçlar dahilinde konumlandırılması da gerçekleşebilir. Bu değişiklikler her seçimden sonra gerçekleşir. Bir çalışma arkadaşımız kuruma ve işine karşı aidiyet duygusu taşıyorsa ve çalışmaya devam etmek istiyorsa onunla çalışmaya devam ediyoruz. Kıymetli olan kuruma, yöneticisine ve her şeyden öte Efes Selçuk’a olan aidiyet duygusudur” dedi.

Selçuk Belediye Meclisi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’nın İkinci Oturumu 9 Mayıs Perşembe Günü saat 18.00’de yapılacak.

 
Galatasaray - Fenerbahçe derbisi için seyirci kararı
 
Astım her yıl 450 bin can alıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Efes'li 7 Mayıs 2024 Salı 12:52

Sayın belediye başkanı bu seçimde dört bin beş yüz oyu alamadı onun için öncelikle belediye içinde olupta oyunu vermeyenleri muhbirleri aracılığıyla tespit edilenleri emeklisi gelenleri emekliye zorluyor sözleşmesi kısa olanları işten çıkarıyorlar ayrıca kişilerin iş alanlarını değiştiriyorlar burada söylenenler keşke gerçek olsaydı,bu konuda parti içinde müdahele edecek güçlü ilçe örgütü yoktur...

Yorumu oyla      2      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da ‘Anneler Günü El Emeği Pazarı’ açıldı!
Yıl boyunca toplumsal değer taşıyan özel günleri tematik etkinlikler ile ...
Torbalı'da mahalle mahalle halk buluşmaları!
Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, 'Esas makamımız mahallelerimizdir' ...
Bornova'da ilk TİS imzalandı: En düşük yevmiye 1047 TL!
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki seçimden önce söz verdiği gibi ilk ...
 
Maaş krizi metroya sıçradı!
İzmir Metro’da yaşanan maaş krizinden kaynaklı işçilerin 8-10 bin TL arasında ...
Başkan Önal, sahaya indi
Yerel seçimler öncesi her platformda halkın içinde olacağı mesajını veren ...
Yörüklerden Başkan Tugay'a renkli ziyaret!
Ege Bölgesi İzmir Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı Ramazan Dumanlı ile ...
 
Eşrefpaşa Hastanesi'nde 'ihale' istifaları!
Eşrefpaşa Hastanesi’nin depremde zarar gören bölümleri için yapılan bina ...
Üç Fidan Çiğli’de anıldı... Anıta karanfil bırakıldı
68 kuşağının gençlik liderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin ...
İzmir'in tek belediye lokantasında tek fiyat... 4 çeşit yemek 45 TL!
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, açıldığı günden bu yana 40 bin kişiye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva