HABERLER>POLİTİKA
4 Ocak 2020 Cumartesi - 09:52

Başkan Sengel: Adaylığı en çok kesinleşen başkan adayıydım!

CHP Selçuk İlçe Örgütü gerçekleştirdiği tek adaylı kongrede Mehmet Karanfil ile yola devam kararı alırken, Başkan Sengel yaptığı konuşmada, "ben belediye başkan adayı olarak belirlenme noktasında ciddi zorluklar atlatıldı. Hatta Genel Merkezin de başına az gelmiştir. Ben herhalde Türkiye’de en çok kesinleşen belediye başkan adayıyım. 2 ya da 3 kez kesinleştim. Adaylık süresi diyorsanız ayrı bir şekilde zorluklarla geçti" dedi.

Başkan Sengel: Adaylığı en çok kesinleşen başkan adayıydım!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay süreci kapsamında gerçekleştirilen ilçe kongreleri tüm hızıyla devam ediyor. İzmir’de gün içinde Selçuk’ta sandıklar kuruldu. 

Aday olacağını ilan eden mevcut ilçe başkanı Mehmet Karanfil’in tek aday olarak seçime katıldı. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in de Karanfil’in yanında olduğu biliniyor.

Divan Başkanlığı'nı İzmir eski Milletvekili Musa Çam'ın yaptığı kongrede Karanfil'in listesi belli oldu. 

Karanfil'in ilçe yönetim kurulu asil listesinde; İbrahim Ahmetçik, Tevfik Akçıl, Gökhan Ceylan, Noyan Çalıkuşu, Melis Özgün Ermiş, Burcu Fırat, Egem İşcen, Ayşe Kaçer, Hasan Kasap, Ağbilek Malhatun, İpek Onbaşıoğlu, Mustafa Ürkmez yer aldı.

İl delege listesinde ise; Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel,  İlçe Başkanı Mehmet Karanfil, İbrahim Ahmetçik, Tuğrul Kaplan, İpek Onbaşıoğlu, Mustafa Ürkmez isimleri yazıldı.

Karanfil, kullanılan 108 oy alarak başkanlığa devam etti.

"SAYGIM VE GÜVENİM İÇİN SESSİZLİĞİMİ KORUYORUM"
CHP’nin 31 Mart’ta elde edilen başarısı hakkında konuşan Efes Selçuk Belediye Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “Bütün hissettiğim her şeyi kalbime hep gömdüm, gömmeye de devam edeceğim. Ben başkalarına prim vermek için siyaset yapmayacağım. Çünkü ben siyasetin çok uzun soluklu olduğunu inananlardanım. Siyasetin sakinlik ve sükunet ile yapılması gereken bir noktada olduğuna inananlardanım. Son zamanlarda, “Başkan neden açıklama yapmıyor?” dediği birçok konuda da sessizliğimi korumaya devam ederim. Herkes şunu bilsin ki, ben CHP’nin disiplini nedir çok iyi bilirim. O disipline, etiğe, kaideye ve her şeyden önce üyenin üzerine düşen görevlerin neler olduğunu bildiğim için, saygım ve o noktadaki güvenim nedeniyle sessizliğimi koruyorum. Bana verdiğiniz destek için de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“HER ADIMIMIZI 20 KEZ KONTROL ETTİRİYORUZ”
Verilen her kararı 20 kez kontrol ettirdiğini dile getiren Sengel, “Bana güvendiğinizi biliyorum, bilin ki her yaptığım iş ve işlemde hele ki şimdi sizin merak ettiğiniz birçok konuya dair, başta ilçe örgütüm ve başkan ve yöneticilerim olmak üzere meclis üyelerimle birlikte istişare ederek, geçmişteki meclis üyelerimizin de desteğini alarak her adımımızı 20 kez kontrol ettiriyoruz. Birçok kişi, “Bir daha Selçuk, Adalet ve Kalkınma Partisine kaptırılmasın” dediler, işte bunun için böyle didik didik ediyorum. O yüzden attığım her adımı çok sağlam atıyorum. Bu ilçenin her milimetrekaresi benim için çok kıymetlidir. Bu kente dair yapacaklarımız ve hedeflerimizin ne olduğunu 5 hedef 50 proje içerisinde gösterdik. Bu kentin içinde huzur, birlik ve beraberlik olsun, dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı olmasın istiyoruz. Sessizliğimi çok merak ettiğinizi bildiğim işin şunu söylüyorum. Her milimetrekaresine önem veriyorum ve bütün her şeyi, danışarak ve bir arada olarak yapıyoruz. O yüzden bize güvenin, Tacettin vekilimin dediği gibi belediye başkanlarına çok işi düşüyor, gerçekten de çok iş düşüyor, meclis üyelerine de çok işi düşüyor, il başkan ve yöneticilerine, milletvekillerine çok iş düşüyor. Biz hep beraber hareket ettiğimiz sürece kentleri korumaya devam edeceğiz, edemeyeceğimizi düşündüğümde de benden bu kadar demeyi de bilirim” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’DE EN ÇOK KESİNLEŞEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYIYIM”
31 Mart seçimlerinde çok zor bir aday adaylık süreci geçirdiğini söyleyen Başkan Sengel, “Oluyor böyle şeyler sadece bizim partiye özgü değil ama biz daha demokrat bir partiyiz, daha çok konuşulan bir partiyiz. Evet ben belediye başkan adayı olarak belirlenme noktasında ciddi zorluklar atlatıldı. Hatta Genel Merkezin de başına az gelmiştir. Ben herhalde Türkiye’de en çok kesinleşen belediye başkan adayıyım. 2 ya da 3 kez kesinleştim. Adaylık süresi diyorsanız ayrı bir şekilde zorluklarla geçti. Ancak aday belirlenmem zaten çok geç olmuştu. Sonrasında koşarak ilçe başkanına gitmek istedim, o soğuk duvarlar varsa da yıkılsın istemiştim. Ama benim kesinleşmediğim söylendi, sonrasında da kadın gençlik kolları istifa etti. Ama olsun partili olduklarından emin olduğum arkadaşlarım” dedi.

KARANFİL, SEÇİMİN KAZANAN VE KAZANDIRANLARINDAN BİRİDİR!
Başkan Ceritoğlu konuşması sırasında gözleri dolarak,  “O anda evindeki çocuğunu, eşini ve her türlü işini bir kenara itip tek telefonumla, “Sana ihtiyacım var abi lütfen beni yalnız bırakma” deyip de yanıma koşan Mehmet Karanfil’e kocaman alkış. Bu seçimin kazananlarından ve kazandıranlarından biridir. Bana 2 dönemlik meclis üyeliğinde çok şey öğretti, bana bu belediye başkanlığında da babalık yaptığı çoktur. Ona sonsuz şükranlarımı sunarım. Tek telefonla gelip ben el uzatırım uzattığım eli tutup da havaya kaldıran tüm yönetim kurulu üyelerine sonsuz teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

ÇILGIN BORÇLARA GELDİK AMA MIZMIZLANMAK YOK!
Her zaman çok konuşmaktan değil de çok çalışmaktan yana olduğunu belirten Başkan Sengel, “Biz eleştirilerimizi ya da bütün her şeyi kapalı kapılar arkasında yaparız, oturur konuşuruz, konuşabilen insanlarız. Akılı ve bilimi önümüze koyabilen insanlarız. Ben hiçbir zaman çok konuşmayı değil, çok çalışmayı sevdim. O sosyal medyada çok konuşanlar var ya, partimizde olmayıp da karşı tarafta olanlar, onlar önce kendi partilerine bakacaklar. Biz kendi partimiz içerisinde her şeyi çözeriz. Onlar kendilerine ve partilerine bakacaklar. Biz ne zorluklarla geldik, biz bunu konuşalım. Çılgın borçlara geldik, 78 milyonlara yakın borçlara geldik. Ama Sayın Genel Başkanımızın dediği gibi mızmızlanmak yok, biz biliyorduk bu işin böyle olduğunu zaten. Biz nasıl çözeceğimize bakıyoruz. Yılmayıp daha da dik durup çözüm üretmeye odaklanıyoruz, İŞKUR’u elimizden mi alıyorlar, kul sıkışmadığında Hızır yetişmezmiş gidip, ceza infaz kurumu ile anlaşıp 70 kişi getiriyoruz” dedi.

İLLER BANKASI KIDEM TAZMİNATLARI İÇİN KREDİ VERMEDİ
İller Bankası ile yaşadıkları durum hakkında konuşan Sengel, “İller bankasına müracaatımızı yaptık 20-22 kişi emekli olma kararı verdi, müracaatımızı yaptık, 5 ay çalmadığım kapı kalmadı. Ben beklerim sıkıntı yok, ama 20-30 yılını vermiş bir adama bu eziyet yapılmaz. 120 bin liralık paraya ihtiyacı var, oğlunu evlendirecek, bu eziyete değmez dedik. Herkes bilsin, İller Bankası kredimizi çekiyoruz geri, kusura bakmayın dedik. Çünkü sizi siyasete yem etmek istemediğimiz için ben ödüyorum, Çarşamba günü hepsi hesaplarında olacak. 7 ilkeyi büyütüp ilk odasına asan insanım, ben orada olayım ya da olmayayım bir daha ki seçimlerde CHP bir önceki seçimde oyunu alamadıklarının da oyunu alacak, sizlere söz veriyorum” diye konuştu

SOSYAL MEDYAYA KANMAYIN, BENİ ARAYIN
Parti içi iletişimin önemine vurgu yapan Başkan Sengel, "Size sadece şunu söylüyorum sükunetimizi, sakinliğimizi, bir arada nasıl durulacağına dair sözlerimizi unutmayın, araya nifak tohumları sokmaya çalışanlar olacak, facebook, instagrama kanmayın, hepinizde telefonum var, arayın, gelin. O sosyal medyadaki aldatıcı eylemlere sözlere kanmayın, çünkü ben nasıl geldiysem öyle devam edeceğim. Çünkü ben halktan korkmuyorum, çünkü ben partilimden asla korkmuyorum.”dedi.

 
Konak’ta klimalara estetik müdahale
 
Futbolda ara transfer dönemi başladı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erdoğan Arna 5 Ocak 2020 Pazar 13:36

Kutlarım bu kadar uzun bir siyaset bombardımanı yapmak son gelişen sorunlar için ve elle dokunur bir açıklama yapmamak mağduriyet ve kendini övmek tavan yapmış kutlarım işte tipik iktidar sarmalı güç bende emekli barasını ben ödedim bu durum Selçuk halkına yapılmış en büyük hakaret bu Halk sizi kendilerine bu mağduriyet rezilliğini sergilemek için Başkan yapmadı ayrıça bu tür açıklamalar sık sık yabın çok teşekkürler aydınlanıyoruz mesleki laf üretme güçünüz mükemmel yeni yapacağınız içi boş açıklamalarınızı bekliyoruz

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Domabahçe'deki zirvenin ardından açıklama
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Toplantıda Irak'ta yaşanan son gelişmeler, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda görüştü.
Soyer’den flaş mesaj: Urla’ya yeni başkan seçeceğiz!
Burak Oğuz’un FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklanması ...
 
CHP’nin Urla zirvesinde net mesajlar… Torun: Bu kararın altında ezilecekler!
Genel Başkan Yardımcısı Torun, İl Başkanı Yücel, Büyükşehir Belediye Başkanı ...
İzmir'de artan uyuz vakaları meclis gündeminde!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir ve ...
MHP İzmir'in 'her okula sağlıkçı' önerisi için ilk somut adım!
Geçtiğimiz günlerde okul kantininden aldığı çikolatanın kapağının nefes ...
 
Vekil Sertel’den ilginç kongre mesajı: Tüm nehirler ‘Deniz’e akar!
İzmir Milletvekili Atila Sertel, parti içi yarışlara değinirken il kongresi ...
CHP’li Ülgür partiden ihraç edildi!
Selçuk Belediyesi eski Başkanı Vefa Ülgür, mevcut Belediye Başkanı Filiz ...
Kemal ARI yazdı... Libya’da bir mavi gözlü dev
Kemal ARI yazdı... Libya’da bir mavi gözlü dev
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva