HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Mart 2023 Cumartesi - 09:26

Başkan Selvitopu’ndan ‘engelleniyoruz’ çıkışı: İzmir gerekenden fazlasını yapıyor!

Mevcut yasalar ile yerel yönetimlerin dönüşüm yapmasının engellendiğini belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “İzmir’de gereken fazlasıyla yapılıyor. Ancak bunlar hep perdeleniyor. Kadifekale’de 1860 bina kaldırılıp taşındı. Bunlar taşınmasa İzmir depreminde ne olurdu kimse bilemez. Bu insanlar Yaşar Kemal Mahallesi’ne, Uzundere bölgelerine taşındı. Burada kentin kazanımı oldu. Nerede yapıldı başka?” diye sordu.

Başkan Selvitopu’ndan ‘engelleniyoruz’ çıkışı: İzmir gerekenden fazlasını yapıyor!

EGEDESONSÖZ - Kahramanmaraş merkezli olan ve bir çok ilde yıkıma neden olan depremler sonrası gündeme gelen kentsel dönüşüm ve güvenli yapı tartışmaları hız kesmeden devam ediyor.

İzmir’in en kalabalık ikinci ilçesi olan Karabağlar’da ise kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili olarak Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, SonSöz TV’de katıldığı programda değerlendirmelerde bulundu.

PLAN YETKİMİZ BİLE YOK
Başkan Selvitopu, 6306 sayılı kentsel dönüşüm yasasının planlama konusunda belediyelere yetki vermediğini belirterek “Engeli kimin yarattığı belli. Kentlerin yenilenmesinin önü açılmalı. Bunu yapacak olan iktidar. Merkezi yönetimlerin ön açması lazım. 6306 sayılı yasanın odağında belediyeler olmalı ancak yok. O zaman niye belediyeleri suçluyorsunuz?   Devlet kurumlarının bir parçasıyız. Belediyeler sorumlu tartışmaları oluyorsa neden yetki vermiyorsunuz? Bunları ulu orta söylemek çok doğru değil.  Büyükşehirlerde ilçe belediyelerinin çok fazla yetkisi yok. Plan yetkisi bile yok” dedi.

YETKİMİZ DAHİLİNDE NE VARSA…
Mevzuatta düzenleme yapılması gerektiğini belirten Selvitopu, “Bunu söyleyince siyaset olmamalı. Bunlar teknik konular. Burada bir tıkanıklık varsa bunu gidermek hepimizin görevi. Bazı şeyleri doğru tartışmak lazım. Yetki ile birlikte sorumluluk olmalı. Yetkimiz dahilinde ne varsa Karabağlar Belediyesi olarak onu yaptık. İmar revizyonu yapmaya çalışıyoruz bazı engellerle karşılaşıyoruz. Bunların doğru tespit edilmesi lazım. Geçtiğimiz günlerde Sayın Milletvekilinin Necip Nasır’ın söylediği bir söz vardı... İmar affına 2981 sayılı yasayla yapılan parselasyon var. Bunlarda müstakil tapu verilmek üzere değişik zayiatlar alındı. Bunların sonradan yeni imar planlarında yeni parselasyonların uygulanması gerekti. O zam zayiatlar yüzde 45’lerde olduğu için oralardan da almanız gerekiyordu. Bunun tamamlanması gerektiğini söyledik. Sonra bu yargıya takıldı. İkinci defa zaiyat alamazsınız diyor kanunda ve imar planı iptal edildi. Sonra bir değişiklik ile bu engel ortadan kalktı. İmar affı ile ortaya çıkan doğrudan kat mülkiyetine geçiş sorunu var şimdi de. Böyle bir şey olamaz. Bir şey yaparken doğru dürüst yapmanız lazım. İmar barışındaki kat mülkiyeti kurulur durumunun yanlış olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

BAZEN ÇOK KONUŞUYOR HERKES
Büyükşehir’in yarattığı modelin Türkiye'nin hiçbir yerinde olmadığını belirten Selvitopu, “Yüzde 100 uzlaşılı bir model. Bunları hep birileri gölgeliyor. Türkiye’nin neresinde var 40 hektarlık alan boşaltılıp başka yere taşınmış? İzmir’de gereken fazlasıyla yapılıyor. Ancak bunlar hep perdeleniyor. Kadifekale’de 1860 bina kaldırılıp taşındı. Bunlar taşınmasa İzmir depreminde ne olurdu kimse bilemez. Bu insanlar Yaşar Kemal Mahallesi, Uzundere bölgelerine taşındı. Burada kentin kazanımı oldu. Nerede yapıldı başka? Bazen çok konuşuyor herkes… Nerede yapılabildi bu? Taşınan alan afete maruz bölgelerdi” diye konuştu.

 
Bayır ve Özkan’dan depremzedelere ziyaret
 
Hanzade ÜNUZ yazdı... Siyasette HAARP Depremi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 4 Mart 2023 Cumartesi 12:48

Sayın belediye başkanı iş yapar gibi görünüyorsunuz...

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayır ve Özkan’dan depremzedelere ziyaret
6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 10 ili etkileyen depremler ...
Menemen'de 'imar onayı' tartışması... Başkanvekili Pehlivan ile CHP karşı karşıya!
Menemen Belediyesi'nin Mart ayı meclis oturumu tartışmalara neden oldu. ...
ÇİBEL eyleminde flaş gelişme… İşçiler hakkında ihraç kararı!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bayraklı’da katıldığı program sırasında ...
 
Gaziemir Gençlik Merkezi Mayıs’ta açılacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim vaatleri arasında ...
Başkan Batur’dan afetzedelere destek: Her zaman yanınızdayız
Konak Belediyesi’nin Kahramanmaraş’ta kurduğu çadır kenti ziyaret eden ...
Hedef 'dirençli ve güvenli kent'... Çiğli'den afet hamlesi!
Çiğli Belediyesi, olası doğal afetlere karşı dirençli ve güvenli kent ...
 
Başkan Oran yaşadıklarını anlattı: Ağlatan dayanışma!
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler ...
İduğ'un o sözleri gündem oldu: Kimse devletimize laf atmasın!
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un meclis toplantısında afet bölgesi ...
İzmir İktisat Kongresi için yeni sponsor!
6 Şubat 2023'te yaşanan büyük deprem felaketinin ardından 15-21 Mart tarihlerine ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva