HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Temmuz 2021 Çarşamba - 09:39

Başkan Sandal’dan Onur Mahallesi’ne çıkarma: Tek çözüm kentsel dönüşüm

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, bayram sonrasında mahalle ziyaretlerine kaldığı yerden devam ediyor. Bu kapsamda Onur Mahallesi Muhtarı Hasan Aydemir ve bürokratlarıyla esnafı ziyaret eden Başkan Sandal, vatandaşlarla sohbet edip, yapılması gerekenlerle ilgili incelemelerde bulundu.

Başkan Sandal’dan Onur Mahallesi’ne çıkarma: Tek çözüm kentsel dönüşüm

Mahalle ziyaretlerini aralıksız sürdüren Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Onur Mahallesi'ni ziyaret etti. İmkanlar dahilinde tüm mahallelerin ihtiyaçlarının  karşılanarak esnafın ve vatandaşın yanında olmaya devam edeceklerini bir kez daha ifade eden Başkan Sandal, "Onur Mahallesi'nin tek kurtuluşu kentsel dönüşüm. Onu da biz yapacağız ve mahalle sakinlerimizin hayatını kolaylaştırarak, onları daha sağlıklı, modern ve nitelikli yapılara kavuşturacağız" dedi.

NEREDE NEYE İHTİYAÇ VARSA EKİPLERİMİZLE ORADAYIZ!
Vatandaşlardan gelen talep ve önerileri de dinleyen Başkan Sandal, her esnafı tek tek ziyaret ederek, ihtiyaç ve taleplerini sordu. Eski imar planları dolayısıyla park ve yeşil alan sıkıntısı yaşanan bölgenin yeni imar planlarıyla çok güzel hale geleceğini duyuran Sandal, "Kentsel dönüşümü hayata geçireceğiz ve Onur Mahallesi; parkları, geniş yolları, sosyal donatı alanları ve modern yapılarıyla bambaşka bir yer olacak! Org. Nafiz Gürman, Yamanlar ve Onur Mahallelerimizi kapsayan alanda imar planı çalışmamız sürüyor. Yeni plan ile her şey daha sistemli, nitelikli, modern ve güzel olacak. Ayrıca bulduğumuz alanlara park yapmaya, atıl haldeki yerleri yeşillendirmeye, bozulan yollarımızı onarmaya, asfalt sermeye veya kilit parke döşemeye devam ediyoruz. İlçemizin hangi noktasında neye ihtiyaç varsa ilgili tüm ekiplerimizle orada olmaya özen gösteriyoruz" dedi.

TAZİYEEVİ VE KREŞ ÇALIŞMALARI
Onur Mahallesi 7371 sokak No: 164/A'da, Bayraklı Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 250 metrekarelik, 2 katlı taziyeevi son düzenlemelerin ardından açılacak. İçinde mutfak, çay ocağı, benmari (sıcak yemek servisi ekipmanı), kadın-erkek tuvaletleri ve depo bulunan taziyeevi, 100 kişi kapasiteyle hizmet verecek.

Onur Mahallesi'nde ayrıca yeri belirlenen kreş ile ilgili de çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Tüm mahallelere eğitim standartları yüksek, donanımlı kreşler kazandırmak için çalışan Başkan Sandal, projenin en kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacağını dile getirdi.

NELER YAPILACAK?
Aşırı sıcaklara rağmen gezisine ara vermeyen ve vatandaşları tek tek dinleyen Başkan Sandal, ana cadde üzerindeki tüm esnafı eksiksiz ziyaret etti. Onur Mahallesi gezisi kapsamında Başkan Sandal, 7363/1 sokaktaki boş alanın yeşillendirilmesi ve oturma grubu konulması, 7368/2 sokaktaki çamlık alanın temizlenmesi, 7357 sokaktaki dere kenarında da düzenleme yapılması talimatını verdi. Sandal, ayrıca 7398/4 sokakta da yaşlı bir teyzeye ait evin balkonunun ve merdiveninin güçlendirilerek yenilenmesini istedi. Sandal, kentsel dönüşüm ile Onur Mahallesi'nin bambaşka bir yer haline geleceğini ifade etti.

 
Makedon göçmenlerinde 'çifte vatandaşlık' beklentisi ve uyarı: Umut bağlamayın!
 
Sokak ortasında silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Onur mahallesinden isim vermeme nedenim hayatımın tehlike altında olduğunu bilmemden dolayı 28 Temmuz 2021 Çarşamba 16:37

Sayın Serdal Sandal Onur Mahallesi''nde ve Yamanlar''da civarı semtlerde gençlerimiz uyuşturucu batağında defalarca Bimer cimer ve emniyete bildirmeme rağmen sürekli uyuşturucu satanlar mahalleyi Mesken edilmişler özellikle Onur Mahallesi''nde uyuşturucu satan hemen hemen her sokakta isimleri ile bildiğim bir sürü satıcı bulunmaktadır mahlemizde kentsel dönüşümün bu tür pislikleri bi nebze de olsa temizleyecek kanaatindeyim fakat gençlerimizin Göz göre göre uyuşturucu batağına saplandığını görmek bir insan olarak yara vermektedir şahsıma Bayraklı emniyet müdürlüğünü defalarca kez arayıp isimlerini ve hatta sattıkları yeri Söylememe rağmen bu konuyla ilgili hiçbir cezayı işlem uygulanmamıştır ve hatta ismi geçen şahıslar takip bile edilememiştir Evet mümkündür belki ben burada bir şey yapamazsam da bir yetkili olarak sizin yetkinliğini bu milletten geldiğini unutmayın ve bunların çocuklarına kendi çocuklarımız gibi bakmazsanız yarın kendi Çocuklarımızı da aynı durumda görmek kaçınılmaz olacaktır kaç sefer Şikayetim ile ilgili defalarca saldırıya uğradım defalarca suikast düzenlemek istediler bugüne kadar bir şekilde Fort oldum ama yarın belki kurtulamıyor bilirim Tek başıma mücadele vermekten hiçbir zaman şikayetçi değilim Fakat bu duruma yetkililerin yetkili elleriyle mücadele vermesi daha faydalı olacaktı çevremde Uyuşturucudan dolayı dağılan yuvaları saymakla bitiremem giden canları söylemiyorum bile siz belediye olarak gençlere sahip çıkın bugünün ahirete var Eğer inanıyorsak yarın hakimin kendisinin şahit olduğu günden korkalım o gün dönüş ona olacaktır sevgiler saygılar Sayın Serdal Sandal

Yorumu oyla      2      3  
Mehmet yeter 28 Temmuz 2021 Çarşamba 16:25

Sayın sandal ben dört kişilik aileyim beni işten çıkardılar zor durumdayım sizden tek ricam bana iş pandemide gönüllü olarak yardım paketlemede bulundum okadar koştum işe girebilirmiyim diye ama hep olumsuz bana yardımcı olabilir misiniz sadece iş istiyorum başka hiçbir şey istemiyorum saygılar

Yorumu oyla      2      3  
Mehmet maşuk dayan 28 Temmuz 2021 Çarşamba 14:18

Herşeyiniz palavra olmuş bırakın millet huzurlu yasasin kentsel dönüşüm olursa 6 milyon insan burda perişan olacak

Yorumu oyla      2      3  
Mehmet maşuk dayan 28 Temmuz 2021 Çarşamba 14:14

Sayın sandal ben daha önce oyumu size verdim ama bu dönemden asla ve asl CHP ye oy vermem çünkü sizler ancak kendinizi ve etrafinizda ki insanları görüyorsunuz ben şahsen sizin belediyenizden şikayetçiyim çünkü görüyorum ki burda mahlede adamın evi var bilmem kaç kat Arabası var herşeyi var ama belediyeden her yardımı alıyor bense 850 kira veriyorum ve dört kişilik aileye tek başıma asgari ücretle gecindiriyorum tabi ki buna da geçinmek denmez ama mecburum çocuğumun hiç bı istediğini alamıyorum çünkü asgari ücretle geçiniyorum pandemide o kadar sıkıntıda herkez pandemi yardımı aldı ve ben yine faydalanmadim tabi ben bunları yazdım ama siz görmezsiniz ve ben bu saatten sonra asla ve asla CHP ye ne oy nede başka şekil destek vermem ve bitmiştir CHP benim icin

Yorumu oyla      2      3  
İlhan Şenel 28 Temmuz 2021 Çarşamba 14:09

İcraat istiyoruz yıllardır aynı nakarat

Yorumu oyla      3      3  
Mehmet Bardakcı 73692 ak. No 3 onur Mahallesi. 28 Temmuz 2021 Çarşamba 13:09

73691 ve73692 sokakları arasında bulunan çamlık ta çöplükten geçilmiyor bayraklı belediyesini arıyoruz büyük şehir bakıyor diyorlar Büyükşehir bayraklı diyor. Seçimlerde bu halk her iki belediyeye oy vermiyormu ikinizede oy veriyoruz sizden başka baş vurabilecek bir birim varsa bizde oraya bildirelim. Sizden daha fazla hikaye dinlemek istemiyoruz.

Yorumu oyla      4      3  
Emine edebali 28 Temmuz 2021 Çarşamba 13:09

Onur mahallesinde park istiyoruz lütfen biz cocuklarimizi uzak semtlere goturmek istemiyoruz her mah de iki sokak otede park var bizde istiyoruz cocuklarimiz magdur bu konuda lütfen bu konuda purejeyi gerceklestirin

Yorumu oyla      3      3  
Esmehan kaya 28 Temmuz 2021 Çarşamba 12:58

Harikasınız baskanım

Yorumu oyla      2      4  
bayraklı'lı 28 Temmuz 2021 Çarşamba 11:17

Ya bırakın hikaye okumayı icraat yapın artık. yıllardır yılan hikayesine çevirdiğiniz 64 hektarlık kentsel dönüşüm alanı ne olacak.

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kent’te Sanat Söyleşileri’nde bu hafta müzik ve sohbet bir arada
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen; her hafta sanatın çeşitli ...
Başkan İduğ’dan esnafa destek geldi
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, çalışan nüfusun yüzde 76’ısını ...
Yeni araç alımı için ihale tamam: İlk teslim 18 ay sonra!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapımı süren 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı’nın ...
 
Eğitimleri başladı: Sahne sırası vatandaşta!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i bir kültür sanat ...
Başkan Soyer Almanya Büyükelçisi’ni ağırladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Almanya Büyükelçisi Jürgen ...
Aydın Büyükşehir 486 köy ile bir araya geldi
Katılımcı belediyecilik anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Aydın Büyükşehir ...
 
Balçova’nın Mehmetçiklerine Anadolu geleneği
Balçova Belediyesi, 2008 yılından bu yana 3 bin gencini askere gönderdi. ...
İzmir’de otobüs saatleri artık Google Haritalar'da
İzmir Büyükşehir Belediyesi dijitalleşme hamlesini sürdürüyor. ESHOT Genel ...
Karşıyaka Çarşı’da ‘Tasarım Maratonu’ başlıyor
Karşıyaka Çarşı’nın revizyonu için Karşıyaka Belediyesi tarafından yürütülen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva