HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Kasım 2023 Salı - 12:43

Başkan Sandal ‘adaylıktan eminim’ dedi… Yüzde 1 dahi endişem yok!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığı nedeniyle yeni genel başkan Özgür Özel’in kendisini aday göstermeyebileceği yönündeki söylemlere ilişkin olarak “Açık ve net tekrar aday olacağımı tabiî ki düşünüyorum. Yüzde 1 dahi endişem yok. Birçok aday arkadaşımız sahaya indi. Seçimde, mahalle delegeleri, ilçe seçimlerinde onları görmedik. Algı yönetiyorlar. Kılıçdaroğlu’na yakınım diye ben çizileceğim. Kim beni çizecek? Sayın yeni genel başkanımız. Ben buradan söylüyorum. Yeni genel başkanımız benden daha çok eski genel başkanımıza yakın” dedi.

Başkan Sandal ‘adaylıktan eminim’ dedi… Yüzde 1 dahi endişem yok!

EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

PARTİDE KAVGA BEKLEYEN HERKESE POZİTİF CEVAP VERİLDİ
Kurultay süreci hakkında değerlendirme yapan Başkan Sandal, “CHP, bu ülkenin kurucu partisi. Anadolu, Rumeli Müdafai Hukuk Cemiyeti’nin, Kuvayi Milliye’nin devamı bir parti. Ankara’daki kurultay tarihsel ve ahlaki vizyonuna uygun bir kurultay gerçekleştirdi. Oldukça coşkuluydu. İnsanların fikirlerini rahatça söylediği, demokratik bir ortamda yapıldı kurultrayımız. Tüm Türkiye’ye örnek olacak bir kurultay oldu. Bir diğer konu da CHP dışında başka bir partide görülmeyecek şeyler oldu. Yeni genel başkanımız eski başkanımızı evinde ziyaret etti. Bu başka bir nezaket… Başka bir partide genel başkanın karşısında birisi aday olacak, kazanacak, sonra ertesi gün evine kahvaltıya gidecek. Kaybeden başkan da bunu kabul edecek. Başka bir partide mümkün değil. Partide kavga bekleyen herkese pozitif cevap verildi” dedi.

GENEL BAŞKANA OY VERDİM, PİŞMANLIĞIM YOK
Kılıçdaorğlu’na kurultay sürecinde destek verdiğini belirten Sandal “Birinci turda genel başkana ikinci turda da genel başkana oy verdim. Bir pişmanlığım yok. Bu benim siyasi tercihim. Bununla benim değerlendirmemden daha yanlış bir iş olamaz. Bazı arkadaşlar buralardan umut besliyor. Bu da onların siyasi sığlıklarını gösteriyor. Benim sonuçta sayın genel başkana vefam var, aynı vefayı partime de duyuyorum. Şimdi yeni genel başkanımız var. Bizim üzerimize düşen yeni başkanın etrafında kenetlenerek seçimlerde illerimize yeni iller ekleyerek umut olmak gerekiyor. Genel seçim sonrası partide bir yılgınlık, kırgınlık oldu. Sokakta gözlenen bir durumdu. 29 Ekim’deki kutlamalarda vatandaşlar bir araya geldi. Ardından kurultay sonrası da bu heyecan arttı” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun vakıf çalışması ve ofis tutması hakkında gelen soruya yanıt veren Başkan Sandal, “Eski genel başkanımız partiye bütün çabasıyla destek vereceğini söylüyor. Çalışma ofisini farklı yorumlamamak lazım. Doğal olarak ziyaretçileri evinde ağırlaması zor olabilir. Yeni genel başkanımız ile sağlıklı ilişkiler yürüteceğine eminim” açıklamasını yaptı.

TOPLANIN KUTU KUTU PENSE OYNAYIN
Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığı sebebiyle kendisinin aday yapılmayacağını yönelik ortaya atılan iddialar üzerine kendisine yöneltilen “Kemal Bey gitti, Serdar Sandal’ın iş bitti mi?” sorusuna yanıt veren Başkan Sandal, “Bunu bekleyen arkadaşlar siyasi bir sığlık içindeler. Siyaset öngörüleri yok, partiyi bilmezler. Birçok aday arkadaşımız sahaya indi. Bunları sahada görmedik. Seçimde, mahalle delegeleri, ilçe seçimlerinde görmedik. Algı yönetiyorlar. Kılıçdaroğu’na yakınım diye ben çizileceğim. Benim yerime arkadaşı atayacaklarmış. Kim beni çizecek? Sayın yeni genel başkanımız. Ben buradan söylüyorum. Yeni genel başkanımız benden daha çok eski genel başkanımıza yakın. Böyle anlamsız bir işe nereden kapılıyorlar anlam veremiyorum. Bu arkadaşlara önerim, siyasi vizyondan uzaksanız toplanın bir araya kut kutu pense oynayın. Ama siyaset başka bir alan. Bir belediye başkanının varlığı başka bir şeye bağlıdır. Sahadaysanız, toplumda karşılığınız varsa belediye başkanısınız. Sizin toplumda karşılığınız yoksa, sevgi, hürmet yoksa, adınız geçtiğinde ahlaktan, vicdandan, iş yapmaktan söz edilmiyorsa Allah selamet versin. Bunlar varsa korkacak, kaygılanacak hiçbir şey yok. Önümüzdeki süreçte de buradayım. Açık ve net tekrar aday olacağımı tabiî ki düşünüyorum. Yüzde 1 dahi endişem yok. Bir deprem kampanyası yürüttük. Tüm Türkiye’de… Var mı Türkiye’de herhangi bir afeti bu boyutuyla yürüten bir yerel yönetim. Bir örnek verin. Çadır süreçleri, geçici konutlar, halk konut vs değil. Biz her depremzedemize 1+1 daireyi evlerine yanına koyduk. Var mı bunun örneği? Çadırlarda ihtiyacı çözülmeyen tek yurttaşımız oldu mu? Pandemi süreciydi üstelik… Self servisler gibi çadırlara kendi telefonumuzu astık. İhtiyacın önemini yok. Yarım saat sonra ne lazımsa ellerindeydi. Bine yakın yurttaşımızı kalıcı konutlara yerleştirdik. Ben geldiğimde kasada 800 lira vardı. 15 gün sonra 12 milyon ödeme vardı. Maddi anlamda sıkıntıdaydı belediye… Aldığımız yük, pandemi, deprem, ekonomik kriz, siyasal gerginlik bu süreç içerisinde ben Serdar Sandal olarak söylüyorum: İşimi adam gibi yaptım” dedi.

AYNI NEZAKETİ ÖZGÜR BEY’E GÖSTERMEYECEĞİMİ DÜŞÜNENLER VAR, BUNLAR SAÇMALIK!
Kılıçdaroğlu’na ahde vefa gösterdiğini, aynı vefayı partisine de gösterdiğini belirten Başkan Sandal, “Eski genel başkanımızla olan bağımızla problemimiz yok. Bir değişiklik yok bununla ilgili. Sonuçta bizim büyüğümüzdür, bizim ahde vefamız var. Üzerimize ne düşerse de yaparız. Bir şeyin altını çizmek istiyorum: Aynı vefa partimize de var. Benim CHP’ye de vefam var. Bu makama CHP sayesinde geldim ve partime vefasızlık yapamam. Şu an yeni bir genel başkanımız var. Sayın genel başkanımız Kılıçdaroğlu’na nasıl hürmete bulunduysa aynı hürmeti kendisine gösteririz. Bunda birileri farklı beklentileri olabilir. Aynı nezaketi Özgür Bey’e göstermeyeceğimi düşünenler var. Bunlar saçmalık. Ben partimin tozunu yutmuş bir adamım. Örgütten gelen biriyim. Birinci ve ikinci turda oy verme konusunu da açayım. Siyaseten tercih yaparsınız ve onu göre kendinizi yönlendirirsiniz. Belediye başkanı şehr-i emindir. O bölgenin güvenilir adamı anlamına geliyor. Ben de şunu söylüyorum: belediye başkanı olarak mahalle seçimimde, ilçe seçimimde şunu söylemişiz: Biz kurultayda Kılıçdaorğlu’nu destekleyeceğiz. Mahallede, ilçede, ilde söylemişiz ve insanlar size vekalet vermiş. Bu vekaletin partideki karşılığı kurultay delegeliği… Siz oraya gittiniz. ‘Hayır kardeşim benim üstümde böyle vekalet yok. Siyasi ikbalim bana başka şey söylüyor’ falan bu bende olmaz. Benim adım Serdar Sandal... 54 yaşında da 44 yaşında da beni bilen bilir. Öğrenciyken de beni bilen bilir. İş hayatındayken de öğretmenken de beni bilirler. Siz kendi doğrularınızı doğrusallaştıramıyorsanız olduğunuz çizgide dümdüz duramıyorsanız, ikbal peşinde pozisyon alıyorsanız bu toplum size güvenmez” açıklamasını yaptı.

"Partideki fireler hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna ise Sandal, “İzmir’den maksimum 12, minimum 8 fireden bahsediliyor. O arkadaşların tavırları ile ilgili bir şey demem doğru değil. Zaten doğruluğuna inansaydım ben de yapardım” şeklinde konuştu.

 
Bilecik'te midibüs şarampole devrildi
 
Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ksk li 15 Kasım 2023 Çarşamba 09:17

dediğine kendide inanmıyor aslında

Yorumu oyla      3      3  
cem demir 15 Kasım 2023 Çarşamba 09:05

genel seçimlerde yüzde 1 oyu olmayanlar bile iktidara oynuyordu ya hep aynı olay işte.deva ,gelecek,gidecek vs...

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş Cemil 15 Kasım 2023 Çarşamba 00:30

Sanada Bye bye s.sandal...

Yorumu oyla      5      3  
Alo 14 Kasım 2023 Salı 22:28

Desede inanmayın

Yorumu oyla      7      3  
byby 14 Kasım 2023 Salı 21:00

geçmiş olsun, byby serdar.

Yorumu oyla      9      3  
İZMİRLİ 14 Kasım 2023 Salı 19:59

Kemal beyin kontajanından bsk olmus birisin artık bitti...

Yorumu oyla      10      3  
Mehmet79 14 Kasım 2023 Salı 16:54

Bu ne özgüven böyle hiç kimse garanti değildir.

Yorumu oyla      9      3  
yoksun 14 Kasım 2023 Salı 16:04

Yüzde 1 şansın yok. Bir de dik durun biraz be. Ölümüne destekledin; kaybettin. Kaybedince el sıkmalar; foto paylaşmalar. yoksun artık işte.

Yorumu oyla      14      3  
VfV 14 Kasım 2023 Salı 15:09

R: İngilizce Reverse kelimesinin kısaltılmış hali. Araç viteslerinde geri vitesi simgeler.

Yorumu oyla      11      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Talihsiz kaza… Başkan Kılıç'ın iki bacağı kırıldı
Buca Belediye Başkan Erhan Kılıç’ın evinin yanındaki müştemilattaki geçirdiği ...
İzmir robot olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak!
Bu yıl Panama’da gerçekleşen Dünya Robot Olimpiyatı (World Robot Olympiad-WRO) ...
Karşıyakalı çocuklar eğlenirken öğreniyor
Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, çocukların tüketim alışkanlıklarına yönelik ...
 
Çiftlikköy’e modern dokunuş!
Kentlerin meydanlarıyla var olduklarına inanan, Çeşme Belediye Başkanı ...
Menemen Belediyesi’nde sürpriz istifa!
AK Partili Yusuf Demircioğlu, 31 Ocak 2021’de başladığı Başkan Yardımcılığı ...
Ölümden dönmüştü... 'Birkaç ay daha şapka takacağım'
SonSöz TV'de katıldığı canlı yayın sırasında fenalaşan ve kaldırıldığı ...
 
Engelsizmir Ulusal Karikatür Yarışması’nda kazanan isimler belli oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “İş Hayatında Engelliler” ...
155 milyonluk yatırım... Tenis Kulübü'nün temeli atılacak!
İzmir’in en kapsamlı tenis merkezi ve spor salonu olacak ‘Narlıdere Tenis ...
Büyükşehir’in ‘özel’ planı askıda!
Narlıdere Sahilevleri’ndeki eğitim alanını özel eğitim alanına çeviren ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva