HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Aralık 2019 Salı - 15:26

Başkan Koştu halkı dinliyor

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, dur durak bilmeden her mahalleyi, sokağı tek tek gezmeye devam ediyor. Adeta makam odasını mahallelere taşıyan Başkan Koştu, gittiği her yerde vatandaşların talep, öneri ve sorunlarını beraberinde getirdiği birim müdürleri ile birlikte dinliyor.

Başkan Koştu halkı dinliyor

Göreve geldiği ilk günden beri halkın arasında olmaya özen gösteren ve farklı bir görev anlayışıyla belediye makamını halka açan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, her hafta başı mesaisine Pazartesi günleri öğlene kadar makam odasının kapısı açık bir şekilde vatandaşları dinleyerek başlıyor.  Bununla da yetinmeyen Başkan Koştu, her mahalleye beraberinde birim müdürleri olduğu halde giderek, sorunların yerinde tespit edilmesine özen gösteriyor.

Bu kapsamda geçtiğimiz aylarda Ayazkent ve Yenikent Mahalleleri’nde vatandaşlarla buluşan Başkan Koştu, bu kez Bölcek mahallesine giderek vatandaşları dinledi. Mahalle buluşmalarının 3.’ncüsüne Bölcek İlkokulu ve Ortaokulu öğretmenleriyle bir araya gelerek başlayan Koştu, okul yetkililerinden ve öğretmenlerden istek ve önerilerini dinledi. Daha sonra öğrencilere çevre bilinci oluşturmak üzere tohumlu kalem dağıtan Başkan Koştu, “Bu kalemlerle önce ders notları alın. Kaleminiz bittiğinde sakın atmayın.  Kalemin sonunda bulunan tohumu okulunuzun, evlerinizin bahçesine ekmeye ve her gün suyunu vererek tohumun yemyeşil olmasına özen gösterin” dedi.

BAŞKAN KOŞTU; “BERGAMA’YI VATANDAŞLARIMIZIN TALEPLERİ DOĞRULTUSUNDA YÖNETECEĞİZ”

114 eski köy yerleşimi, 5 beldesi, 18 merkez mahallesi ile şuan Bergama’nın 137 mahallesi ile çok büyük bir yerleşim yerine sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Hakan Koştu, “ Hedefimiz tarihi kentimiz Bergama’yı vatandaşlarımızın görüş ve talepleri doğrultusunda yönetmek. Bu amaçla belediye makamımız, birim müdürlerimizle birlikte sizin ayağınıza geldik. Bergamamızı sizlerle birlikte yöneteceğiz. İlçe merkezine uzak olan mahallelerimizde oturan vatandaşlarımızın belediyeye kadar gelip talep ve önerilerini anlatması yerine mahallemizde sokakta vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Tabiki gelmek isteyenlere de kapımız her zaman açık” dedi.

“Hep birlikte olacağız” diyen Başkan Koştu daha sonra birim müdürleri, Bölcek eski Belediye Başkanı Tefik Üreten, Bölcek Mahalle Muhtarı Ruhan Erçoban ve Bölcek’e yakın mahalle muhtarları ile birlikte pazaryerini gezerek esnafa “hayırlı işler” dileğinde bulundu. Esnafın pazaryeri ile ilgili sorunlarını dinledi. Belediye eski binasında incelemelerde bulunan Başkan Koştu’nun mahalle buluşmasına her yaştan ve her kesimden Bölcek sakinleri katıldı.

VATANDAŞLAR “MAHALLE BULUŞMASI UYGULAMASINDAN ÇOK MEMNUNUZ”

Bölcek Mahallesi’nde yoğun ilgi ve coşkuyla karşılanan Koştu, sorunları belediye imkanları doğrultusunda çözüme kavuşturacaklarını söyledi. Başkan Koştu’nun “Yerinde tespit” için yaptığı mahalle buluşmaları uygulamasını takdirle karşılayan vatandaşlar, talep, istek ve sorunlarını ilettikleri kahve toplantısında aynı zamanda bu uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Vatandaşlar; “ Seçildikten sonra makamını mahallelere taşıyan böyle başkan daha önce görmedik. Başkanımızın bizi mahallemizde gelip dinlemesinden çok memnun olduk. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dediler.

 
Manisa'da hasta taşıyan minibüse araç çarptı: 8 yaralı
 
CHP Genel Merkezi'nden Burak Oğuz açıklaması: Tutuklama demokrasiye darbedir!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta can dostlar bu kış üşümeyecek
Konak Belediyesi sokakta yaşayan kedilerin kış aylarında soğuktan korunması ...
Tataristan ile İzmir arasında işbirliği
Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov ile Kazan’da görüşen İzmir ...
Karabağlar'da internet bağımlılığına karşı seminer
Karabağlar Belediyesi, özellikle çocuklarda bağımlılık yaratan internet ...
 
Göbeklitepe sergisi Bornova'da
Bornova Belediyesi, arkeolojide son yılların en önemli keşifleri arasında ...
Torbalı'da yerel tohum için tarihi protokol
Kırsal kalkınma ve yerli tohum için düğmeye basan Torbalı Belediyesi ile ...
Efes alan yönetimi toplantısı yapıldı
Efes Alan Yönetimi Danışma Kurulu ile Eşgüdüm ve Denetleme Kurulu Toplantıları ...
 
İzmir, Avrupa Gençlik Başkenti olmak için kolları sıvadı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in 2023 Avrupa Gençlik Başkenti unvanı ...
Çiğli Belediyesi'nden yaşlılara özel hizmet
Çiğli Belediyesi tarafından,  kadınlara yönelik yaşlı, hasta ve özel gereksinimli ...
Buca Belediyesi kırsaldaki can dostlarına kucak açtı
Buca Belediyesi can dostlarımız sokak hayvanlarına soğuk havanın sert ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva