HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ekim 2023 Salı - 19:26

Başkan İduğ mecliste konuştu: Her şeyi belediyeden bekleyen anlayış doğru değil!

Bornova Belediyesi Meclisi’nde AK Partili Meclis üyeleri Başkan İduğ’u Bornova’nın hakkını aramamakla eleştirirken Başkan İduğ da, “Vatandaşımız ne varsa belediyeden bekliyor. Gecenin dördünde bir vatandaş elektrik direğinin değiştirilmesi için mesaj atmış. Bu bizim yetkimizde değil. Her şeyi belediyeden bekleyen bir anlayışı doğru bulmuyorum” yanıtını verdi.

Başkan İduğ mecliste konuştu: Her şeyi belediyeden bekleyen anlayış doğru değil!

Metehan UD/EGEDESONSÖZ - Bornova Belediyesi’nin Ekim Ayı Olağan Meclis toplantısının ilk oturumu gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonu’nda oturumu Başkan Mustafa İduğ yönetti.

Meclisin açılışında sözlü soru önergesi veren AK Partili Meclis üyesi Adem  Kasacı, “3 yıldır birkaç tane yurt açacağınızı söylemiştiniz. Kaç tanesi açıldı. Bornova merkezdeki yurt neden açılmadı? Üniversiteler başladı. Açılan yurt varsa da kaç tane öğrenci yerleşti?” diye sordu.



BAŞKAN İDUĞ’DAN YURT MÜJDESİ
Başkan İduğ, “Yurtla ilgili çalışma sonuçlandı. Bornova’daki yurdumuz 12 Ekim’de açılmış olacak. Diğer yurdumuzun güçlendirmesi bitti. Maalesef şimdiye kadar ihalelere şirketlerin girmemesinden kaynaklı süreç uzadı. O yurdumuz da Şubat ayı içerisinde açılacak. Allah izin verirse sizler de göreceksiniz. Yurda 140 öğrenci yerleşti. Kapasitesini iki katına çıkardık. Yeni yurdumuz da bitince 700 öğrenciye hizmet vermiş olacağız” cevabını verdi.

SATIŞ KARARI KOMİSYONLARDA
Mülkiyeti Bornova Belediyesi’ne ait olan Işıklar Mahallesi’ndeki bin 284 metrekare büyüklüğündeki 11013 ada 1 parselin satışı ile ilgili önerge, Plan Bütçe, İmar, Belediye Taşınmazları ve Kent Yenileme komisyonlarına gönderildi. 1,2 emsal hakkı olan taşınmazın 10 metreye kadar  yapılaşma izni bulunuyor.

DOĞANLAR TEŞEKKÜRÜ
Dilek ve temennilerde söz alan AK Partili Meclis Üyesi Adem Kasacı, “Doğanlar'la ilgili daha önceki meclislerde de konuştuğumuz ahşap bölgeyi zabıta toplamış. Teşekkür ediyorum ama o bölge için iyi bir çalışma yapmamız gerekiyor. Güzel bir çalışma için öncü olmamız gerekiyor” dedi.  Yanıt veren Başkan İduğ da “Yeni gelen Valimizle konuştum. Yeni kaymakama da konuyu aktaracağım. Bunu bir konsey gibi ele alırsak yol kat edeceğimizi düşünüyorum. Biz hamleyi yaptık ama” dedi.

‘BAZI BÖLGELER ES GEÇİLİYOR’
AK Partili Meclis üyesi Cesim Çelik de “Kültür merkezlerinin çoğu atıl durumda ve çoğu da dökülüyor. Bu yerler taziye yeri olarak kullanabilir mi? Doğanlar’dan geçen Ankara Caddesi ile Pınarbaşını birbirine bağlayan yolun bu sene bitirirse iyi olur. Çamkule bölgesinde asfaltlama eksikliği bulunuyor. Bazı bölgeler esgeçiliyor gibi.” ifadelerini kullandı.

‘ES GEÇMİYORUZ, DİĞER KURUMLARI BEKLİYORUZ'
Belediyenin hiçbir yeri es geçmediğini belirten Başkan İduğ “Biz hiçbir yeri es geçmiyoruz. O bölgedeki diğer kurumların yapacağı çalışmalar bekleniyordur.  Asfalt üretim merkezini Bornova’nın 20 yıllık sorununu ortadan kaldırmak için yaptık. Her geçen yıl daha fazla yol alacağız. Koordineli bir şekilde yapıyoruz.” diye konuştu.



‘BORNOVA ÜVEY EVLAT MI?’
Söz alan AK Partili Meclis üyesi Fatih Taştan da, “Bornova Büyükşehir'in nezdinde üvey evlat mı? Ben her bütçe döneminde İzmir Büyükşehir’de ‘Bornova üvey evlat mı?’ diye soruyorum. ‘Diğer ilçelere yapılan yardımlar neden Bornova’ya yapılmıyor’ diye soruyorum. Ama siz ses çıkarmıyorsunuz. Neden hakkımızı aramıyorsunuz? Ben muhalefetim ama siz orada iktidarsınız. Çıkıp hakkınızı arayın. Başka başkanlar her mecliste ekstra bir şeyler istiyor ilçesi için. Muhalefet etmek için söylemiyorum. Telefonum belediye şikayetleri ile dolu.” dedi.

‘HER ŞEY BELEDİYEDEN BEKLENİYOR’
Cevap veren Başkan İduğ “İlçenin ve büyükşehirin sorumlulukları Bütünşehir Yasası ile düzeltilmeli. Ben bütün sorumluluğu almaya hazırım. Ama buna ne bütçe yeter ne de karşılık alabiliriz. Vatandaşımız ne varsa belediyeden bekliyor. Gecenin dördünde bir vatandaş elektirik direğinin değiştirilmesi için mesaj atmış. Bu bizim yetkimizde değil. Her şeyi belediyeden bekleyen bir anlayışı doğru bulmuyorum. Vatandaşın bu konuda bilinçlendirilmesi için her türlü desteğe ihtiyacım var. Büyükşehir her ilçeye yetişemez.” diye konuştu.

‘BÜYÜKŞEHİR’DEN İSTENİRSE ALINIR’
Tekrar söz alan AK Partili Taştan da “Büyükşehir’den bir talebiniz oldu da belediye başkanı ‘hayır’ mı dedi ki. Diğer başkanlar ne talep ettiler de almadılar. Büyükşehir’in bütçesi iştirakler hariç 50 milyar TL. Yetişilemeyen şey nedir? İstenirse alınır.  Öncelik Beydağ dağ yolları mı Kazım Dirik Caddesi mi? Evet elektrik direği bizim işimiz değil ama bamya, kitap günleri, dama bizim işimiz mi? Ama bu kentin tanıtımına katkı di mi? Bunun için yanlış demiyoruz. O elektrik direği de bunların bir çoğundan belediyenin işi, yetkisinde olmasa da. Artık Bornova tercih edilmiyor. Bunun kent estetiği ve yaşam kalitesi ile alakası var. Bizim bunları bir an önce artırmamız lazım” dedi. 

'YARDIMCI OLUYORUZ AMA'
Başkan İduğ son olarak “Biz bize gelen tüm talepleri yönlendirek yardımcı oluyoruz ama vatandaşın bu konuda bilinçlendirilmesi lazım” dedi.

 
TBMM Genel Kurulu toplandı
 
Balçova'dan Kılıçdaroğlu'na ziyaret
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir 4 Ekim 2023 Çarşamba 09:39

bencede :) gidin mahalle marketinde,berberden, manavdan isteyin. niye belediye varki?onlar bankamatik memuru gitsinler paralarını alıp çıksınlar...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aliağa Belediye Meclisi gerçekleştirildi
Aliağa Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan toplantısı, Belediye Başkanı Serkan ...
Sünger Kent İzmir'in dört bir yanında!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kuraklıkla mücadele için hayata geçirdiği ...
İzmir’de kış tarifesi zamanı… Baykuş seferleri başladı
İZDENİZ’den yapılan açıklamada kış tarifesine geçilmesi sebebiyle vapur ...
 
Alaçatı Wind Fest açılış kortejiyle başlıyor!
Alaçatı Wind Fest, 4 Ekim Çarşamba günü saat 20.00’de ülke bayraklarıyla ...
Başkan Batur, geleceğin mimarlarıyla buluştu
Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileriyle bir araya gelen Konak ...
KODA yeni sezonu alkışlarla açtı
Türkiye’de bir ilçe belediyesi tarafından kurulan ilk kadrolu oda orkestrası ...
 
Ödemiş'te hayat durdu!
Ödemiş'te hayat durdu!
Bucalı çınarlar kenti geziyor... İlk durak Şirince!
Buca Belediyesi, ilçede ikamet eden 50 yaş üzeri vatandaşlar için ücretsiz ...
Başkan Vekili Pehlivan'dan 2023 raporu... Menemen'e yatırım yağmuru!
Menemen Belediyesi’nin, Cumhuriyetin 100. Yılında ilçe genelinde yürüttüğü ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva