HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Nisan 2022 Salı - 11:40

Başkan İduğ'dan '2023' vurgusu: Deveye hendek atlatmak gibi!

Bornova Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 2021 yılı Faaliyet Raporu görüşmelerinde konuşan Belediye Başkanı Mustafa İduğ, "Gelinen noktada sadece sendika ile yapacağımız sözleşmeyi düşündüğümüz zaman 2023'e borçsuz geçebilmemiz pek mümkün değil gibi duruyor. Yani bu biraz deveye hendek atlatmak gibi olacak" diye konuştu.

Başkan İduğ dan  2023  vurgusu: Deveye hendek atlatmak gibi!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Bornova Belediyesi Nisan ayı olağan meclisinin ikinci oturumunu gerçekleştirdi. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'un yönetiminde düzenlenen oturumun ana gündeminde ise 2021 yılı Faaliyet Raporu görüşmeleri oldu.

TÜRKİYE'DE YAPAN YOK
Meclisin açılışında faaliyet raporu sunumunu gerçekleştiren Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, "3 yıllık pandemi süreci zor bir dönemdi... Sabır ve şükür dedik ve şu an 2022 yılında pandemi iyice azalmış ve daha rahat çalışacağımız bir dönem yaşayacağız. Bizler bu süreçte yatırımlarımızı yapmaya çalıştık. 55 milyon 395 bin TL'lik yatırım yapmışız 2021 yılı bütçesinden. Bir şeyi yapmaktan çok mevcudu da korumak lazım. Tuborg tesislilerinin olduğu yer… Günde 4 ton su kaçırıyor havuz. Tuborg tesisini 4 milyona tamir ettik. Tüm bunları yaparken de borçlanmadan eldeki bütçe ile yapmak ayrı bir önem taşıyor. Muhtarlar da bizim için çok önemli ve 1 metre büyüterek muhtarlıklarımızı biraz daha rahatlattık yaşam alanlarını... 3 yılı anlatıyorum ancak 1986 yılından beri bir tek araç bile alınmamış bir Bornova Belediyesi'nden bahsediyoruz. Biz hizmet aksamasına müsaade etmeden zamanında hamleler yapan bir belediyeyiz. Biz kurumsal bir belediyeyiz. Benim bir meclis üyemin şurada şu sorun var demesini istemiyorum. Bornova İletişim Merkezi'ni kurduk ve iyi ki kurmuşuz. Aradım ulaşamadım yerine, hemen dönüş yaptılar gibi bir çalışmamız var. Teleskopik fotoğraf çeken bir sistem aldık ve Bornova'nın sokaklarının tüm güncel ölçüleri 3 hafta içinde elimizde olacak. Biz de bu sayede vatandaştan önce nereye ne müdahale yapılması gerektiğini göreceğiz. Bunu Türkiye'de yapan yok. İlk olarak biz yapıyoruz ve başarılı olursa da bunu tüm herkese örnek olsun diye anlatacağız" dedi.

PARASINI SOKAKLARI KAZAN FİRMADAN ALACAĞIZ
Kentte bir dönem tartışmalara neden olan 'asfalt' ile ilgili de konuşan İduğ, "Asfalt çalışmaları… Bu yıl içinde 25 bin metrekare asfalt döktük. Asfalt dökelim de peki buraları kim kazıyor? Biz kazmıyoruz. Vatandaşın aklında 'Ne de olsa belediye yapmıştır' düşüncesi var. Buraları firmalar kazıyor, İZSU kazıyor, taşerona veriyor, kapatıyor. Vatandaştan gelen şikayet nedir? ’Belediye kazdı bıraktı’. Kim kazdı tabela var mı? Yok. Biz İZSU’yla bu konuda bir protokol yapmak istedik. Tamam, kendileri kazsın ama biz kapatalım ya da kapattıralım. Bunu sadece İZSU’yla değil kazı yapan bütün firmalarla yaptık. Yapılan kazıları biz kapatacağız, parasını de kazan firmadan alacağız" diye konuştu

BORNOVA'YA DEĞER KATMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Kızılay Mahallesi'nde planlama süreci devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan İduğ, "Bornova'da 1999 yılından itibaren planlama yapılmadı, Kızılay Mahallesi'nde sosyal donatı alanlarının oluşması, itfaiye, ambulansı girebileceği, insanların insanca yaşayabileceği bir kentsel dönüşüm projesi yaptık. Provokatörler sayesinde 1 aydır büyük rahatsız hissettim. Vatandaşın cebine girecek rantı Bornova Belediyesi sağlamıştır. İzmir'de 2,5 emsali alabilecek başka bir yer yoktu. Ben bunu sizlerin onayları ile aldım. Dışarıda yeri olmamasına rağmen provokatörlük yapanlar var. İyi niyetle doğru bir iş yaptığımıza inanıyoruz. Kızılay Planları hepimizin oy birliği ile geçen bir planlamadır. Biz Bornova'ya değer katmaya devam edeceğiz" dedi.

DEVEYE HENDEK ATLATMAK GİBİ...
Bornova Belediyesi'nin borçlanmayan bir belediye olduğuna dikkat çeken İduğ, "Bornova Belediyesi'nin kredi borcu artık yoktur. Borçlarından ziyade artık her ay 5 milyon TL bankadaki paralarından para kazanan bir Bornova Belediyesi haline geldik. İller Bankası'ndan 2021 yılında 182 milyon 896 bin 972 TL aldık. Bu bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 35'lik bir artış göstermiş oldu. Biz bütçemizi 8 Ekim tarihinde 600 milyon TL olarak belirlemiştik ancak gelinen noktada sadece sendika ile yapacağımız sözleşmeyi düşündüğümüz zaman 2023'e borçsuz geçebilmemiz pek mümkün değil gibi duruyor. Yani bu biraz deveye hendek atlatmak gibi olacak" ifadelerini kullandı.

ÇELİK: ÇOĞU MAHALLEDE PARK VE YEŞİL ALAN BULUNMAMAKTA
Faaliyet Raporu ile ilgili eleştirilerini sunmak için söz alan AK Partili Meclis Üyesi Cesim Çelik, "Faaliyet raporlarına baktığımızda eğitim yardımı yapılması gereken aile sayısı 6 bin 100 olarak planlanmışken sadece 763 aile yardımlardan faydalanmış. 2021 yılı bütçe kitapçığında yer alan Naldöken Pazaryeri için yüzde 70 taaddüt edilirken, yıl sonunda hiçbir işe başlanmamıştı. Bunları 2022 yılı bütçesinde yeniden görüyoruz. Her yıl bütçe kitapçığında yer alan Bornova Kongre Merkezi için yüzde 52'lik tamamlanan süreci vaat edilmiş ancak hiçbir çalışma yapılmamıştır. Bornova'nın çoğu mahallesinde park ve yeşil alan maalesef hala bulunmamaktadır. Bornova Bamyası tohumu dağıtılması işinde miktar 50 kilo olarak planlanırken sadece 10 kilo dağıtılmıştır" diye konuştu.

TATLI: ARAÇ VİZESİNDEN SİGORTA PARALARINA KADAR HEPSİNİN FATURALARI…
AK Parti sıralarından söz alan bir diğer isim olan Sait Tatlı ise, "Başkanımızın 2021 yılı faaliyet raporunu görüşecektik ancak başkanımız sağ osun 2019 yılından itibaren başladı... 2021 yılı faaliyet raporu ile ilgili, 2021 yılında tahmin edilen bütçe 520 milyon TL, bunu gerçekleşme oranı yüzde 91… Çamdibi Yüzme havuzu 2021 yılında bitmesi taaddüt edilirken sadece yüzde 79'u yapılmış. Beton Santrali, asfalt şantiyesine dönüştürülmüş. Bornova'da tek bir metrekare bile yeni yol açılmamış. 2021 yılında taaddüt ve yatırım miktarı 46 milyon TL. Yapılanlara baktığımızda ise sadece 15 milyon TL. Faaliyet raporlarına baktığımızda araç vizesinden sigorta paralarına kadar hepsinin faturaları faaliyet raporunda yazılmış" ifadelerini kullandı.

FAALİYET RAPORUNA 'OY ÇOKLUĞU'
Yapılan eleştirilerin ardından 2021 yılı Faaliyet Raporu'nun oylamasına geçilirken, ilgili gündem maddesine AK Parti 'ret' oyu verirken, CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin kabul oyu sonrası oy çokluğu ile kabul edildi.

İDUĞ: 3 YILDIR HİÇBİR YATIRIM ALMADIK
Oylamanın ardından konuşan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ bazı yatırımlar konusunda İBB'nin destek verdiği yönündeki söylemlere yanıt vererek, "Biz İBB'den 3 yıl içinde herhangi bir yatırım almadık. Tek protokolümüz Kongre Merkezi'ydi. Ancak bundan sonra tabii ki anlaşmalarımız olacak. Gökdere'deki hayvan barınağı konusunda çalışmalar yapacağız. Bugün Faaliyet Raporumuz oy çokluğu ile geçti ancak bizim için önemli olan Bornova'da yapılan tüm yatırımların kendi bütçemiz ile yapılıyor olmasıydı" dedi.

Gündem dışı konuşmalarda AK Parti grubu tarafından Denetim Komisyonu Raporu'na sunulan 68 maddelik şerh ile ilgili konuşan İduğ, "68 bulgu çıkmıştı... Bunları çalıştık. Bu bulgularda en çok bulunan hata, tarih hatalarıydı. Teklifler artık dijital ortamdan geliyor. Biz bunlarda tarih var ya da yok kontrol edemiyoruz ancak teşekkür ederiz bu uyarı için. Kapalı zarf usulü ile geldiği zaman tarih yoksa gereğini yapma kararı aldık. Teslim süreleri ile ilgili eleştiriler var. Bunlarda bir şaibe yok birkaç gün ertelemeler olabilir. Şehven hatalar var. Bunlar için Denetim Komisyonu'na teşekkür ederim. Benim için önemli olan burada şaibe var mı? Bu belediyede herhangi bir hata yapılıyorsa Denetim Komsiyonu'nun verdiği raporla biz inceleriz. Bu bulguların içinde hoşuma gitmeyen konular vardı... Hepsinin belgelerini ortaya çıkardık. Denetim Komsiyonu'na bunları teslim edeceğiz ve bunu ilgili meclis üyelerine teslim edecekler. Bornova Belediyesi elinden geldiği kadar iyi niyetli ve doğru çalışmaya gayret ediyor. Sayıştay, Bornova'da 3 ay kamp kurdu. Giderken de bizlere teşekkür ettiler. Bize Türkiye'de bir çok yeri gezdiklerini söylediler ancak çalışmalarımızdan kaynaklı mutlu olduklarını belirttiler. Bize sunulan 70 bulgunun tamamının cevapları belgeleri ile hazır" dedi.

 
Göztepe'ye Ndiaye için resmi teklif geldi
 
CHP'nin Büyükşehir'de komisyon kararı belli oldu! Değişiklik yaşanacak mı?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
menemenli 6 Nisan 2022 Çarşamba 00:00

2024 izmir büyükşehir belediye başkan adayıdır kendisi yazın kenara

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’den Kars’a 105 ton tohum desteği
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kars’ın Susuz ilçesinde ...
Bayraklı'dan 10 bin kişilik iftar paketi
İhtiyaç sahibi ailelere yönelik yardım çalışmalarını sürdüren Bayraklı ...
Karşıyakalı yazar adayları sertifikalarını aldı
Karşıyaka Belediyesi’nin yazarlık kursuna katılan yazar adayları, sertifikalarını ...
 
Acil Çözüm ekipleri dertlere derman oluyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kentin refahını eşit paylaştırma ...
Buca'da 3 yılda 28 bin can dosta hizmet
Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, 3 yılda 28 bin ...
Başkan Eriş'ten 2021 değerlendirmesi: Hiç boş durmadık!
Ödemiş Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan meclis toplantısı Belediye ...
 
AK Parti rapora CHP'yi dahil etmedi... 'Bu iş şaibeye yol açar!'
Kemalpaşa Belediyesi'nin Nisan ayı olağan meclis toplantısı Kemalpaşa ...
Nasreddin Hoca LÖSEV'li çocukları ağırladı
Açıldığı günden bu yana yoğun ilgiyle karşılanan Karabağlar Belediyesi ...
Konak'ın özel çocukları doyasıya eğlendi
Konak Belediyesi Engelsiz Yaşam Köyü’nün özel çocukları, Kuşadası’nda ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva