HABERLER>GÜNCEL
20 Mayıs 2021 Perşembe - 19:24

Başkan Gürbüz için 7,5 yıl hapis isteniyordu: Manavın vurdurulması davasında ne karar çıktı?

Deniz Camgöz liderliğindeki suç örgütü yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Foça'da manavlık yapan İsmail Kılınç'ın iş yerinde kurşunlanması olayına ilişkin iddiaların da yer alması üzerine 'vücutta kemik kırığı oluşturacak nitelikte silahlı kasten yaralamaya azmettirme' suçundan 7,5 yıla kadar hapsi istenen Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz'ün yargılanmasına devam edildi. Mahkemede suç örgütü liderliği veya örgüt üyeliği suçundan yargılanan Gökhan D.’nin tahliyesine karar verildi.

Başkan Gürbüz için 7,5 yıl hapis isteniyordu: Manavın vurdurulması davasında ne karar çıktı?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Gürcistan'a kaçtığı belirlenen Deniz Camgöz'ün liderliğini yaptığı ileri sürülen suç örgütüne yönelik duruşmanın 8'nci celsesi İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi.

Birçok tutuklu ismin bulunduğu, organize suç örgütüne mensup isimlerin de yargılandığı davada Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, bilindiği üzere ilçede esnaflık yapan İsmail Kılınç’ın bacaklarından vurulması olayında azmettirici olduğu iddiası ile yargılanıyordu. Organize suç örgütü davası ile birleştirilen olay için Gürbüz hakkında 1 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

GÜRBÜZ KATILMADI
Dinlenecek diğer tanık ve müştekilerin gelmemesi nedeniyle mahkemeye katılan bir tanık ve duruşmaya katılan avukatların talepleri dinlendi. Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz de gerçekleştirilen celseye katılmadı.

FOÇA'YA 4 YIL ÖNCE TAŞINDI
Deniz Camgöz’ün lideri olduğu iddia edilen organize suç örgütü davasında tutuklu bulunan Gökhan D. ile ilgili tanıklık yapmak için ifade veren tanık Yunus A.,  "Gökhan D.’yi çocukluğundan beri tanırım. Unlu mamullerde birlikte çalıştık. Yani bizim kendisi ile tanışmamız oradan kaynaklıdır. 4 yıl önceye kadar Bayraklı’da oturuyordu, sonra Foça’ya taşındı" dedi.

Gökhan D.'nin devir konusunda kendisini aradığını belirten Yunus A. "1 yıl kadar müşteri aradılar dükkana… Gökhan devir konusunu duydu ve beni aradı. Sonrasında ise Deniz Camgöz devir alacağını söyledi, 10-15 gün süre zarfında tekrar geldi" ifadelerini kullandı.

MAAŞLARI BİR SÜRE ERTELENMESİ RİCASINDA BULUNMUŞTU
Mahkeme başkanının Deniz Camgöz ile Gökhan D.’nin birlikte dükkana gelip gelmediğinin sorulması üzerine de konuşan Aydilek, "Deniz Camgöz ile Gökhan D. birlikte dükkana geldi. En son Gökhan dükkana geldi ve devir alacağını söyledi ancak parası çıkışmadığını ifade etti. Gökhan bizlere dükkanı devraldığında maaşların bir süre ertelenmesi konusunda ricada bulundu" dedi.

DENİZ CAMGÖZ'ÜN GELDİĞİNİ GÖRMEDİM
Gökhan D.’nin ne sıklıkla dükkana geldiğinin sorulması üzerine de konuşan Yunus A. "Ben çalıştığım 10 ay boyunca Gökhan'ın her gün çalıştığına şahit oldum ancak bu süre zarfında Deniz Camgöz'ün geldiğini görmedim" ifadelerini kullandı.

GÖKHAN D.’Yİ FIRINCI OLARAK TANIYORUM
Gökhan D.’nin suç örgütü ile ilişkisi bulunup bulunmadığı nın sorulmadı hakkında da konuşan "Ben Gökhan D.’yi tanıyorum,  iddia edilen suç örgütüne üye olduğu ya da suç örgütü liderine yardım ettiğine dair şahit değilim. Ben Gökhan D.’yi fırıncı olarak  tanıyorum" diye konuştu.

TARTIŞMAYA ŞAHİT OLMADIM
Camgöz'ün geldiği dönemlerde tartışma veya kavga yaşanıp yaşanmadığı sorusuna da yanıt veren Yunus A. "Deniz Camgöz'ün işletmeye geldiğinde işletme sahibine hakaret etmesi ya da sesini yükseltmesi gibi bir durum duymadım" dedi.

GÜRBÜZ’ÜN AVUKATI: KİRLETİLMEME HAKKIMIZ İHLAL EDİLİYOR
Söz alan Fatih Gürbüz'ün avukatı Soner Akgül ise kendi dosyalarının bir an önce sonlandırılması talebinde bulundu. Akgün, "Müvekkilimiz siyasetçi ve bir belediye başkanı. Her davadan sonra kendisi hakkında haberler yapılıyor. İsminin kirletilmeme hakkı var ancak buna uyulmuyor. Birleştirilen dosya ile bizim dosyamızın bir bağlantısı olmadığı için bir an önce dosyanın sonuçlandırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

TUTUKLULUK DURUMLARI İÇİN 'DEVAM' KARARI
İfadelerin ardından mahkeme sadece Gökhan D.’nin tahliyesine karar verdi. Diğer sanıklarının tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Mahkeme başkanı ayrıca bir sonraki davanın 8 Temmuz tarihinde yapılacağını duyurdu.

 
Bakan Koca açıkladı: Haziran'da normalleşme geliyor
 
İzmir'de fırtına ve yağmur ne kadar sürecek?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlkokul ve ortaokul sınavları yeniden düzenlendi
Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin ikinci dönem ...
İsrail'e karşı yapılan protestoda 15 gözaltı
Taksim'de İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto eden grupla ...
AYM'den Canan Karatay'a kötü haber
AYM, hamilelere şeker yüklemesi konulu açıklaması nedeniyle idari para ...
 
'Yüksek sesli müzik' cinayetinin katili tutuklandı!
İzmir'in Konak ilçesinde sokakta yüksek sesli müzik dinleme nedeniyle ...
İzmir'de doğa katilleri işbaşında!
İzmir'in Bornova ilçesindeki kırsal alanda doğaya bırakılan moloz ve çeşitli ...
Akşener'in İkizdere ziyaretinde gerginlik
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Rize'nin İkizdere ilçesinde esnaf ...
 
Karaburun'da koruma altındaki deniz çayırları taşındı
İzmir'in Karaburun ilçesindeki iskele yapım çalışmaları kapsamında, denizlerin ...
Çakarlı maganda serbest bırakıldı!
İstanbul Arnavutköy'de izni olmadığı halde çakar kullanan, trafikte tartıştığı ...
İzmir'de tüyler ürperten cinayetin detayları: Kızının cesediyle bir gece!
İzmir'in Buca ilçesinde, kızı Zeynep Vural'ı (29) boğarak öldüren Ayşe ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva