HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Aralık 2022 Pazar - 08:36

Başkan Eriş’ten Nazilli’ye ret: Ödemiş ayrı il olmalı!

Ödemiş’in Nazilli’ye dahil olarak il olacağı fikrine kesin bir dille karşı çıkan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Ödemiş’in Nazilli’ye eşdeğer bir ilçe olarak bağlanması asla Ödemiş halkı olarak kabul etmeyiz. Siyasi bir hesapla da olsa, ekonomik hesapla da olsa böyle bir bağlantıyı asla kabul etmeyiz. Ancak  Kiraz, Beydağ , Tire, Selçuk ve Bayındır eklendiğinde böyle bir il olmayı kabul ederiz” dedi.

Başkan Eriş’ten Nazilli’ye ret: Ödemiş ayrı il olmalı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın İYİ Parti’den AK Parti’ye geçmesinin ardından Nazilli’nin Aydın’dan ayrılarak il yapılacağı iddiası gündeme oturdu.  Nazilli’nin yanında İzmir’den Ödemiş, Kiraz ve Beydağ ilçelerinin de bu sınıra dahil edileceği ise kamuoyunda tartışılmaya başladı.

SİYASİ HESAPLARLA ALINMAK İSTENEN BİR KARAR
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, söz konusu iddialarla ilgili değerlendirmede bulundu, Nazilli’ye bağlanması konusunu kesin bir dille karşı çıktığını söyledi. Başkan Eriş açıklamasında “Bunlar siyasi hesaplarla alınmış kararlar. Yazdan beri bu yönde çalışmaların olduğunu biliyoruz. Bizden önce Kiraz ve Beydağ’ın bağlanması durumu konuşuluyordu geçtiğimiz aylarda. Nazilli Belediye Başkanı’nın AK Parti’ye transferinde de bunun etkili olduğunu düşünüyorum.  Kendisi Kiraz’ı da ziyaret etti, sonrasında transferi ile daha çok adımlar atıldı. Ancak Ödemiş’in Nazilli’ye eşdeğer bir ilçe olarak bağlanması asla Ödemiş halkı olarak kabul etmeyiz. Siyasi bir hesapla da olsa, ekonomik hesapla da olsa böyle bir bağlantıyı asla kabul etmeyiz. Bunun getirisi götürüsü anlamında alınacak bir karar değil, sadece siyasi hesaplarla alınmak istenen bir karar olarak görüyoruz. Her vatandaşımız , odalarımız, muhtarlarımız, STK’lar ile bunun yanlış olduğunu haykırırız. Eğer böyle birkarar alınırsa siyasi düşünceler ile alınan kararların birçok sonucu olur. Tapu işlemleri, kayıtlar, kabir adresleri bile değişecek. Böyle bir şey kabul edilmez. Düzce, Yalova gibi doğal afetlerde sağlanan avantajların sağlanacağı konuşuluyor ancak oradaki lokal olarak bölgede çözülmüştür. Bizi Aydın ile ayıran Aydın dağları var. Bizim Aydın ile hiçbir ticari ilişkimiz bile söz konusu değil. Beydağ  biraz olabilir, ancak o ilçemiz de sonuçta yıllardır İzmir’in nimetini almış. Kiraz’ın mesela ne işi var Nazilli ile. Belki 1 köy yakınlığı vardır, onun  haricinde hiçbir şey yoktur. Ödemiş’in ise hiçbir bağı yoktur. Böyle siyasi hesapların olmasını asla kabul etmeyiz. Böyle bir karar varsa tekrar gözden geçirilmeli, yoksa biz gerekli tepkiyi gösteririz. Buna rağmen alınacak bir karar olursa halkımız ile bunun siyasi bedellerini bu kararı alan kurumlara seçim zamanı ödetiriz” ifadelerini kullandı.

İL OLMAYI KABUL EDEBİLİRİZ
Nazilli’nin dışında Ödemiş, Tire, Kiraz gibi ilçelerin birleşerek bir il olmasına nasıl bakacağı sorusuna da yanıt veren Eriş,“O yönü ile bakılabilir. Bayındır ile biz olabiliriz. Tire’nin bizimle birlikte olmak isteyeceğinİ çok düşünmüyorum, onlar da ayrı bir il olmak isteyebilir. Bunun içine Selçuk’u da katabiliriz. Yani Küçük Menderes olarak ayrı bir il düşünülecekse bu başımızın üstüne. Yıllardır konuşulan bir şey bu. Hak ettiğimiz de alacağımızı düşünüyorum. Kiraz, Beydağ , Tire, Selçuk ve Bayındır eklendiğinde böyle bir il olmayı kabul ederiz. Hem ekonomik açıdan hem havza sorunları açısından böyle bir şeye sıcak bakarız. Sonuç olarak ortak sorunlarımız, toprak birlikteliğimiz var. Ancak Nazilli ile böyle bir birlikteliğimiz yok. Geçtiğimiz yazdan beri böyle duyumlar bizim de kulağımıza geliyor. Nazilli Belediye Başkanı’nın AK Parti’ye transfer olmasının altında da gerekçe olarak bu yatıyor diye düşünüyorum” diye konuştu.

 
Muğla'da vahşet... Çürümüş kedi ve köpek ölüleri bulundu!
 
Emniyet’ten kaza raporu… Kanlı Kasım!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sevda Örten 25 Aralık 2022 Pazar 21:26

Beydağ çok değerli bilmediğimiz için önemsemiyorsunuz. Beydağ ile Avrupa arasında köprüler kuruldu. Beydağ kesinlikle Nazilli’ye bağlanamaz. İzin veriyorsunuz. Politik davranıyorlar. Beydağ Bşk ile gittim konuştum. Şimdi niye mücadele edilmiyor. Benim direneceğimi biliyor. Bilgi almak saklamakla olmuyor. Burandan da net yazamıyorum. Randevu istesem ulaşamam . Ama tarih ileride sorgulayacak . Bşk Feridun Bey ne diyor. Teslim olmak yok. Atalarımızın Ödemiş ve İzmir içn bunca çalışmaları çöpe gidecek. Karşı çıkın. Hala bu Nazilli’ye katmak isteyen kişilerle aynı masadasınız. .Ödemiş hiçbir yere bağlanamaz. İzmir’den başka. İyi düşünülsün . Toplantı yapın bizleri dinleyin. Neden yapmıyorsunuz bende vatandaş olarak soruyorum. O kişileri Ödemişte barındırmayın . Tarih affetmez. Yargılar yargılanacak Ne diyeceksiniz. Demediler demeyin. Makamınızda gündeme gelsin konuşulsun. Beydağ halkı da istemez. Halk olarak yanıt bekliyorum. Sessiz kalmayın. Bizleri dinleyin. Teşekkürler. Saygılarımla yanıt bekliyorum.

Yorumu oyla      2      3  
Sevda örten 16 Aralık 2022 Cuma 19:58

Bunların sinyalleri tohumları atıldı. Her zaman demişimdir.Ödemişi dışarıdan bir kişi nasıl anlatıyor . Nereden Ödemişi biliyor.Çok yanlışlar olmasına rağmen sessiz kalındı.?? onurlandırdık.. Br konu da değil. A’dan Z’ye. Onlar şimdi meyvaları topluyor. Çok Üzüldüm. Hep yazdım konuştum haksızlık yapılıyor diye. İşte sonu hüsran oldu. Ödemiş ile Nazilli nasıl karşı karşıya gelir.. Atalarımızı yaptığı işlerin bir kısmı (ne kadar oldu bilemem. Benim yaşadığım 2016 7 başlandı. Ama bana çoğunluk karşı çıktı. Şimdi meyvaları veriyor.Tarih ileride hesap soracaktır.İçinde pek çok şeyler var Siyaset .var. Nemalanacaklar çok kişler var.Çok Üzüldüm buradan 3 gün önce geldi. Ödemiş sevdalısıyım tek başıma direndim. Bir şeylerin olacağı belliydi .Atalarımız Ödemiş, Beydağ, Kiraz, Adagide .. vb Yatırımlarını ATATÜRK zamanında başlandı . O zamanki şartlar çok zordu. Savaştan çıkılmış. O zor günleri aşıp bu hala geldi. Bir söz vardır !!hepsi de doğrudur.Şimdi Ödemiş’imizi alaçaklar.

Yorumu oyla      2      3  
12 Aralık 2022 Pazartesi 08:52

kafalar bir milyon. ne ili ne ilçesi? ödemiş kendini dev aynasında görmüş anlaşılan. oturun oturduğunuz yere. memlekette bu haliyle çok fazla il var. akepe öncesi 67 vilayet vardı. bu neden çoğaltıldı? il yapılan bölgeler eski statüsüne çekilsin.

Yorumu oyla      4      5  
Torbali 11 Aralık 2022 Pazar 17:52

Yorumunuz:selcuk bayindir tire kiraz beydag ve torbaliyla birlikte kucuk menderesi icine alan bir il olursa yerinde olur sanayisi tarimi hayvanciligi turizmiyle turkiyenin gozbebigi bir yer olur nufus bakimindan bu bolgelerde 500 binin uzerinde vatandas yasamaktadir nazilli icin beydag kiraz alincaksa butaraftanada salihli turgutlu odemisemi baglansin boyle bir sacmalik olamaz ama illaki yonetimsel anlamda birseyler olcaksa kucuk menderes gediz gibi bolgelerdeki demografik ve sanayi tarim turuzim verilene bakip yapilmali 90 larin koalisyon hukumtlerinin secim donemleri geldiginde heryere belde belediyeleri kurup imar rantlariyla tarim alanlari imara acildi konut alanlarinda carpik kentlesmeler aldi basini gitti yetersiz altyapilari vs vs he bugun kapatildilar ama simdide merkezi hukumet bu ranti ben kontrol ederim diyo maalesef cogunlugun hakkettigi gibi yonetiliyoruz.cunku bir toplumun aynasidir yoneticileri insan kendine yakin olani secmistir herzaman

Yorumu oyla      2      4  
Ağam 11 Aralık 2022 Pazar 16:11

İzmiri kurtarın da nasıl olacaksa olsun.

Yorumu oyla      2      4  
zfg 11 Aralık 2022 Pazar 15:27

Skandal ın yorumuna katılıyorum. Konak dan Karabağları ,K.yaka dan da Bayraklı yı oluşturuldu ama ama sonuçu yine halkın oyu belirledi..CHP.nin Bergamayı neden kaybettiğini ıyı düşünmesi lazım.Masa başında karar almak yerine halkın nabzını iyi tutmak gerekli.

Yorumu oyla      2      4  
Alen doğu gencer 11 Aralık 2022 Pazar 15:06

bence il olma isteği küçük hesaplar peşinde koşmaktır. ne oldu zamanında metropol ilçeler ayrıldı da ne oldu? Birilerinin tüm oy hesapları ters tepti. gene aynı şey olacak.

Yorumu oyla      3      3  
izmirli 11 Aralık 2022 Pazar 14:18

ÇOK DOĞRU..BU İLÇELER AYDINA DAHA YAKIN...

Yorumu oyla      2      3  
Skandal! 11 Aralık 2022 Pazar 12:47

Bu mantığa göre Bergama, Ceşme de il olsun, İzmir merkezde küçük bir kasaba olsun. İzmir'i alamadık, bari bölelim mi?

Yorumu oyla      11      6  
şeraFettin ZEYREK 11 Aralık 2022 Pazar 10:18

illerin çoğaltılması demek hantal devlet demek. oraya üç*beş kadro getirmek demek. Günümüzde her yere ulaşım var. hele birçok şey internet üzerinden yapılıyor. Aslında birçok küçük ili birleştireceksin. Böylece devletin giderleri de azalacak. Büyükşehirlerdeki muhtarları kaldıracaksın. Ziraat odalarını kaldıracaksın. Süt birliği gibi kurumları kaldıracaksın. gereksiz kurumları ve bazı birimleri kaldıracaksın. Devlet bürokrasisini azaltacaksın. Bunlar toplumun üzerinde yük.

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tugay'dan çağrı: Kendi kendine yeten şehirler kuralım!
İlki geçtiğimiz Şubat ayında Karşıyaka Belediyesi’nin ev sahipliğinde ...
Başkan Eriş'ten olay yerinde Karayolları'na çağrı!
Ödemiş’in Kaymakçı Mahallesi’nde mıcır yüklü kamyonun belediye otobüsüne ...
'Buca Bizim' diyen herkes bu ekipte
Buca Belediyesi Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) Müdürlüğü tarafından ...
 
Topuklu Efe 'yüreğimizde yaradır' dedi... 'Kırk yıldır bizi kandırdılar!’
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Nazilli’nin il olması ...
Akdeniz ve İzmir sempozyumu başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret ...
İnsan haklarını yaşatan kent Çiğli
Çiğli Belediyesi, toplumun farklı kesimlerinin ihtiyaçlarına yönelik duyarlı, ...
 
Başkanı koltuğundan etmişti… Mahkeme’den ‘yürütmeyi durdurma’ kararı!
Menderes’te Mustafa Kayalar’ın belediye başkanlığı görevinden alınmasına ...
Soyer Narlıdere Metrosu'nda gençler buluştu: Bambaşka hayatı kurabiliriz!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, inşaat çalışmalarında sona ...
4 mahalleye hizmet edecek... Çalıkuşu'nda sona doğru!
Çalıkuşu, Bahar, Cennetoğlu ve General Asım Gündüz mahallelerine hizmet ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva