HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Haziran 2012 Çarşamba - 13:14

Başkan’dan rest: Alsancak Stadı’nı AVM yapmaya kalkmayın!

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ''Alsancak Stadı kentin vazgeçilmez bir değeridir, bu değer korunmalıdır'' dedi ve ekledi: Kimse Alsancak Stadı'nı AVM'ye, inşaata açmaya kalkmasın!

Başkan’dan rest: Alsancak Stadı’nı AVM yapmaya kalkmayın!

İZMİR – Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan kentte tartışma konusu olan Alsancak Stadı’nın TOKİ’ye devredilerek AVM yapılması kararı hakkında çarpıcı açıklamalar geldi. 

İzmir'in taraftarı Alsancak Stadı için yürüyecek... tıklayınız...

Karşıyaka’nın 100. yıl projesi olarak tanıttığı Çiğli’deki stat projesine ‘Rant var’ diyerek karşı duran Başkan Aziz Kocaoğlu, Alsancak Stadı üzerine uygulanması planlanan projeye de sert çıktı ve rant vurgusu yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Sanat'ta düzenlediği basın toplantısında, söze İzmir'e yeni statların kazandırılması gerektiğini ve bütün kurumların da aynı düşünceye sahip olduğunu ifade ederek başladı.

BİR TEK BEN KALDIM!
Son yapılan genel seçimler öncesi dönemin Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve TFF Başkanı Mahmut Özgener ile birlikte toplantı yaptıklarını ve bu toplantıda İzmir'e biri 20 bin, diğeri de 30-35 bin kişilik stat yapılması yönünde fikir birliğine vardıklarını hatırlatan Kocaoğlu, aynı toplantıda Örnekköy'de yapılacak 20 bin kişilik stadın maliyetinin İzmir Büyükşehir Belediyesi, bakanlık ve TFF tarafından karşılanmasının kararlaştırıldığını, ancak o toplantıda görevde olan kişilerden sadece kendisinin görevini sürdürdüğünü söyledi.

Kocaoğlu, yeni dönemde ise Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile iki kez görüştüğünü ve Örnekköy Stadı'nı ister hak ediş bedelinin yüzde 50'sini karşılayarak ve bakanlıkça ihaleye çıkılarak, isterlerse de tümü belediye tarafından karşılanarak kullanım hakkını bakanlığa vererek yapabileceklerini teklif ettiğini anlattı.
     
ALSANCAK STADI VAZGEÇİLMEZ BİR DEĞERDİR!
Bakan Kılıç'ın, İzmir'e gerçekleştirdiği bir ziyarette, mülkiyetinin bir bölümü İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Alsancak Stadı'nı, TOKİ'ye devredip devredemeyeceklerini sorduğunu, kendilerinin de proje amacına göre bir değerlendirme yapabileceklerini söylediğini bildirdi.

Kocaoğlu, kamuoyunda buna dayanarak Örnekköy Stadı'nın yapımı için Alsancak Stadı'nın TOKİ'ye devredileceği yönünde tartışmaların söz konusu olduğunu belirterek, şunları kaydetti: ''Alsancak Stadı kentin vazgeçilmez bir değeridir, bu değer korunmalıdır. Ahmet Piriştina döneminde yeni kent merkezi planlanırken, Alsancak Stadı yeşil alan diye değerlendirilmişti. Örnekköy'de yapılacak bir stat için Alsancak Stadı'nın, imar planında alışveriş merkezine açılması, konuta, rezidansa, iş merkezine açılması mümkün değildir. İmar Planlama Kanunu'na göre bir yeşil alan, okul, resmi tesis, belediye hizmet yerini değiştirecekseniz ve aynı değerde fazla uzak olmayan bir yerde, tıpkısını ayırmak zorundasınız. Alsancak Stadı'nın yerine kim ne ayırabilecek? Örnekköy Stadı'nı yarı yarıya yapalım. Bir değerimizi stat yapmak için kaybetmeyelim. Biz yapıyor muyuz, yoksa bozuyor muyuz?''

BİZ KAMULAŞTIRDIK AMA HİÇ SATMADIK!
Alsancak Stadı'nın TOKİ'ye devredileceğini basından öğrendiğini ifade eden Kocaoğlu, ''Çöp satmadan belediye başkanlığını devredeceğim, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin malını, servetini eksiltmeye değil, artırmaya geldim'' dedi. Kocaoğlu ayrıca 700 milyonluk kamulaştırma yaptıklarını ancak hiçbir kamu malını satmadıklarını söyledi.

Kocaoğlu, Alsancak'ta kruvaziyerler için bir liman yapımının planlandığını, bu plan içinde zaten bir alışveriş merkezinin (AVM) yer aldığını belirterek, şöyle devam etti: ''Alsancak Stadı'na AVM yapmak demek, Alsancak'ı, Kordon'u trafik açısından yaşanmaz hale getirmek demektir. Kordon'da, Alsancak'ta yaşanmayacaksa, İzmir yaşanmaz hale gelir mi gelmez mi? Gaziemir'de Optimum açıldı, yapılan düzenlemelere rağmen trafik tıkanıyor. Yol yapılır deniliyor, yapamazsınız. Bu kentin stada ihtiyacı varsa, versinler bana araziyi, Karşıyaka'nın o bölgesine stadı, tesisi yapayım. Vermezlerse Doğanlar'da Bornova Belediyesi'nin 20 küsur bin metrekarelik alana 15 bin kişilik bir stat yapalım. Arazinin yanından bir yer kamulaştırıp stadın kapasitesini 20 bine çıkartabilir miyiz diye düşünüyoruz. Arazisi Bornova Belediyesi'ne ait stadı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gücüyle yapmaya hazırız. Kimse stat yapacağım diye 300 dönüm araziyi proje haline getirip kentin değeri üzerinden iş yapmaya kalkmasın. Kimse Alsancak Stadı'nı AVM'ye, inşaata açmaya kalkmasın.''

GÜRSEL AKSEL KONUSUNDA DA HASSASIZ!
Kocaoğlu, Alsancak Stadı gibi Güzelyalı semtindeki Gürsel Aksel Stadı'nın da TOKİ'ye devredilmesinin konuşulduğunu da hatırlatarak, ''O bölgede Gürsel Aksel Stadı'ndan başka nefes alınacak bir yer yok. Alsancak Stadı konusunda ne kadar hassassak, Gürsel Aksel Stadı'nda da aynı şekilde hassas olmamız gerekiyor'' dedi.


Spor Genel Müdürlüğü'nün 4 Haziran itibariyle belediyeden Alsancak Stadı'nın imar durumu hakkında bilgi istendiğini kaydeden Kocaoğlu, o bilginin gönderileceğini, stadın mevcut planlarda spor alanı olarak geçtiğini ve stat arazisinin değerini de tespit ettirdiklerini sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
avm olmasın 7 Haziran 2012 Perşembe 13:39

O bölgede otoparkı olan, cenazelerin de yapılabileceği büyük bir camiye ihtiyaç var bence.

Yorumu oyla      12      5  
izmir 7 Haziran 2012 Perşembe 10:41

kendi danışmanının arazisine ticaret merkezi imarı veren ve bu yüzden soruşturma geçiren başkan mı bunları söylüyor?? hiç inandırıcı değilsin başkan!!

Yorumu oyla      13      6  
osman çetinkaya 7 Haziran 2012 Perşembe 09:16

imar kanununa görede yıkılmamalı, başkan doğru söylüyor

Yorumu oyla      13      7  
zerrin cücen 7 Haziran 2012 Perşembe 07:47

biz sarı kırmızı formalarımızı giydikmi bir araya geldikmi manevi degerleri olmıyan küçük esnafı düşünmiyen lere sandıkta öyle bir ders veririzki gevur izmiri hayatları boyunca unutamazlar yeterki siz bizlere sahip çıkın arkamızda olduğunuza inandırın

Yorumu oyla      14      7  
izmir 6 Haziran 2012 Çarşamba 21:32

sayın başkan,aynı duruşu,yıllar önce kongre merkezi olarak açıkladığınız üçkuyular pazar yerine yapılmak istenen istinye park avm için de göstermenizi diliyorum.takipçiniziz!!!

Yorumu oyla      17      6  
BUCALI 6 Haziran 2012 Çarşamba 18:55

alsancak stadı yıkılamaz , yıkılmamalı

Yorumu oyla      22      6  
engin 6 Haziran 2012 Çarşamba 18:24

sayın serdar bucalı heryere avm yapılmasını yatırım olarak gördüğünüze göre, küçük esnafa ne yapmasını öneririsiniz.dükkanları kapatıp başka bir işyerinde işemi girsinler.

Yorumu oyla      22      6  
Serdar BUCALI 6 Haziran 2012 Çarşamba 17:33

Değerli Hemşehrilerim,Eğer Alsancak stadının yerine yeşil alanı bol gökdelenler ve AVM yapılır,farklı bir yere de modern bir stad yapılırsa karşı çıkmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum.Modern bir şehir aynı zamanda yapıları ile kendini gösterir.Bakın Ali samiyen yıkıldı ve o alan son derece modern bir çekim merkezi oluyor.Yatırımlara karşı çıkmayalım,yeter artık.Lütfennn.

Yorumu oyla      19      27  
ATİLLA KAMAR 6 Haziran 2012 Çarşamba 17:27

İzmirspor sahası yok oldu. Altınordu sahası kapalı salon ve yüzme havuzu oldu. Leskay sahasının yerini bulamazsınız. Damlacık sahası kayboldu. İzmir de futbolda kayboldu. Göztepe, Altay, Karşıyaka, İzmirspor ve Altınordu birinci lig ve Ülküspor ikinci lig, Demirspor, Kültürspor ve Egespor başka ilçelere satıldı ve kayboldu. Bu AVM aşkı nedir ?

Yorumu oyla      30      7  
Hamdi Aslan 6 Haziran 2012 Çarşamba 16:27

İzmir'i yağlamaya çalışan haramilere karşı dimdik ayakta duran Büyük Başkan... Arkandayız...

Yorumu oyla      37      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çevreyi savundu Çevre Günü’nde yargılandı!
Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven çevreyi koruma kaygısı ile Kozak ...
Urla sanatın merkezi olacak
Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, ilçede kültür ve sanat alanında ...
En çevreci muhtarlara ödül
Dünya Çevre Günü’nde en çok atık yağ toplayarak mahallelerinde çevre duyarlılığını ...
 
Balçova'da Anadolu rüzgarı esti
Balçova Belediyesi ve EFEM Gençlik ve Spor Kulübü’nün gençleri sosyal ...
Alman Bakan ‘organik işbirliği’ için İzmir’de…
Almanya Gıda, Tarım ve Tüketiciyi Koruma Bakan Yardımcısı ve Parlamenter ...
Bornova'nın yaşlıları çok meşgül
Bornova Belediyesi’nin Altındağ Toplum Merkezi’nde başlattığı ‘Yaşlılara ...
 
Mutluluk parklarının sayısı artıyor
Lezita, Konak Belediyesi işbirliğiyle, sağlıklı beslenen, hareket eden, ...
Murat Karayalçın'dan İnce'ye ziyaret
SHP'nin Genel başkanı, eski Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakamı Murat ...
Narlıdereli kadınlar bir yıllık emeklerini sergiledi
Narlıdere Belediyesi Pakize Ateş Kadın Danışma Merkezi’nde kurs gören ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva