HABERLER>SPOR
13 Ekim 2023 Cuma - 12:35

Başkan'dan borç açıklaması: Altay tek başına kalkamaz!

1'inci Lig'de milli ara öncesi evinde Ümraniyespor'a 3-0 kaybedip son sıraya demir atan Altay, yıllar sonra takımı yabancı bir teknik direktöre emanet etti. Altay'da ödemelerde gecikmelerin yaşanabileceğini söyleyen Dündar, kriz durumu olmadığını savundu.

Başkan dan borç açıklaması: Altay tek başına kalkamaz!

Siyah-beyazlılar 41 yaşındaki Cezayir asıllı Fransız vatandaşı Bahloul Djilali ile sözleşme imzalarken, Altay'ı son olarak 2002-2003 yılında sezon başında Sırp teknik adam Miodrag Jesic çalıştırdı. Jesic ile kısa bir dönem çalışan Altay, o sezon Süper Lig'de küme düştü. 

Ardından alt liglerde yerli isimlerin görev yaptığı Altay, 2021-2022 sezonunda Süper Lig'de mücadele etti. Mustafa Denizli ile sezona başlayan İzmir ekibi, deneyimli çalıştırıcının takımdan ayrılmasıyla bir süre yola Mert Nobre ile devam etti. Brezilya asıllı Türk olan Mert Nobre de Altay'da istediği başarıyı yakalayamadı ve görevinden ayrıldı. Altay'ın yaklaşık 24 yıl sonra yabancı teknik adam olarak başına geçen Bahloul ilk idmanına çıktı.

BAŞKAN DÜNDAR KEFİL
Altay'da Bahloul Djilali ile ilgili sosyal medyadan taraftarın yönelttiği eleştirelere Başkan Ayhan Dündar, kulübün sosyal medya hesabında katıldığı programda yanıt verdi. Dündar, "Hocamız daha önce 7 farklı ülkede çalışmış. Altay'ın ihtiyaçlarını, mevcut oyuncu grubunun hedefe ulaşabilmesi adına sorunları bildiğimiz için böyle bir karar aldık. Her hocada olduğu gibi bu konuda da risk var ama hocamızla ben 3-4 haftalık zaman dilimi geçirdim. Kulübümüze olan ilgisi, tecrübesi ve başarıları bizde inanç ve güven oluşturdu. Bunu bizler gibi camia için onur ve gurur meselesi yapacağına inanıyorum. Takımımızın hem geçen sezon hem bu sezon maçlarını çok detaylı analiz etti. Eksik noktaları, ihtiyaçlarımızı ve çözüm noktalarını çok iyi biliyor. Altay'a çok katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Oyuncuların geçen hafta paralarını alamadıkları için antrenman boykotu yaptığı, Portekizli golcü Paixao'nun da sosyal medyadan sitem ettiği Altay'da ödemelerde gecikmelerin yaşanabileceğini söyleyen Dündar, kriz durumu olmadığını savundu.

ŞİRKETLEŞME NETLEŞMEDİ
Altay Başkanı Ayhan Dündar kulübün şirketleşmesiyle ilgili görüşmelerde netleşen bir durumun olmadığını belirtti. Dündar, "Keşke Altay camiasının bileşenleri bir araya gelip bu yükü kaldırabilseydi de biz de farklı arayışlar içerisine girmeseydik. Borç yükümüz maalesef Altay camiasının altından tek başına kalkabileceği düzeyin üzerinde. Dış kaynakla girdi sağlamadan bu borcun ortadan kaldırılmasının imkanı olduğunu düşünmüyorum. Divan kurulumuzla yaptığımız toplantıda herkesin hemfikir olduğu konu kulübün şerketleşmesiydi. Yatırımcı arayışlarına giren büyüklerimiz oldu. Ancak bu bir süreç. Sağlıklı bir yapının oluşması için camiayla birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu 1 günde oluşacak bir olay değil. Bunun bir tescil süreci var. Bugün şirketi kursak bile yapacağımız başvurunun sonuçlanması en erken sezon sonunda olabiliyor. Kulübe ilgi duyan yatırımcılarla temaslar ilerliyor. Halihazırda netleşen bir durum yok. Bu sürecin sağlıklı sonuçlanması için öncelik ligde kalmamız" diye konuştu.

 
İkinci el otoda fiyatlar geriledi
 
Tarihin en büyük halka arzı geliyor
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gazo 13 Ekim 2023 Cuma 20:06

Futbolculara borcunuz var yabancı td.getiriyorsunuz bu ne?

Yorumu oyla      2      3  
ANKARA 13 Ekim 2023 Cuma 14:48

Türkiyenin Tüm Sirketlerini Ve Gayrimenkulleri Ve de Hazinenin Tamamini Kluplere Aktardalar Kluplerin Borclari Odenmez... Her Gelen Biraz Daha Borc Birakip Gidiyor... Futbolcular Milyon Dolarlar Kazanmakta Ama Kluplerin Borclari Odenmesi Mumkun Olmayan Rakamlar... Tüm Stadyumlar Yikilarak Yerine Univ Egitim Kampusleri Yapilmali Ve Kluplere El Konularak Turkiye de Spor Klupleri Kapatilmali... Bu Borclari Dünyayi Satsan ÖDENMEZ...

Yorumu oyla      2      5  
Bu nasıl iş 13 Ekim 2023 Cuma 13:57

Bu Borçu Bırakan Altayın Eski Başkanı Şirketi Basketbolda 3 Büyük Kulübe Sporsor Oluyor , Altay İse Borçu İle Boğuşuyor , Hiçmi Vicdan Yok Sizde

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bucaspor 1928, Başkent deplasmanında!
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta son olarak evinde Beyoğlu Yeni Çarşı Spor'u ...
Göz-Göz'de Nielsen gözden düştü!
1'nci Lig'de 3'te 3 yaparak adını Play-Off potasına yazdıran Göztepe'nin ...
Altınordu 3 puan peşinde!
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta oynadığı 6 maçta galip gelemeyen ve 3 puanla ...
 
Karşıyaka kupada havlu attı!
Hedefini şampiyonluk olarak belirlediği TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta yıldızlar ...
Menemen FK evinde Kastamonuspor'la oynayacak
 TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta geçen hafta deplasmanda İnegölspor'a 5-2 ...
Aliağa Futbol kritik deplasmanda
TFF 3'üncü Lig 1'inci Grup'taki ilk sezonunda 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlikle ...
 
Pınar Karşıyaka'ya zorlu rakip!
Basketbol Süper Ligi'nde geçen hafta güçlü rakibi Fenerbahçe Beko'yu taraftarı ...
Petkimspor'da Yunus ameliyat oldu
Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor'da takım kaptanı Yunus ...
Milliler kazandı... Liderliğe oturdu!
A Milli Futbol Takımımız, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva