HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Şubat 2023 Salı - 09:07

Başkan Batur, Konak’taki iki bölge için uyardı: Sıvılaşma riski var!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Karşıyaka’da Bostanlı ve Mavişehir, Konak’ta ise Güzelyalı ve Kordon’un riskli olduğunu belirterek “Konak’ta en sıkıntılı yerler sıvılaşma riski olan ve deniz kenarında olan yerler. Güzelyalı, Göztepe’den başlayıp Birinci Kordon… Sıvılaşma riski var. Denize yakın olan yer sıvılaşma riski taşıyan zemindir. Bina sağlamsa bir şey olmaz. O zemine göre bina yapmak lazım. Kordon, Güzelyalı’da bina yaparken kazık sistemi ile yapmak lazım. Belki zorunlu hale getireceğiz. Belki inşaat daha maliyetli olacak ama can güvenliği artacak” dedi.

Başkan Batur, Konak’taki iki bölge için uyardı: Sıvılaşma riski var!

EGEDESONSÖZ – Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, SONSÖZ TV’de katıldığı programda değerlendirmelerde bulundu.

‘BELEDİYELER ARTIK FELAKETLERE ALIŞTI’
Yaşanan depremlerin ardından bölgede tüm kurumların yardım konusunda çaba sarf ettiğine değinen Batur, belediye başkanlarının 2019'da seçilmesinin ardından pandemi, yangın, sel ve son olarak deprem gibi çok büyük felaketlere artık alıştığını ve önümüzdeki süreçlerde de hazırlıklı olması gerektiğini belirterek “Felaketten sonra tüm kurumlar bölgeye yardım konusunda elinden gelen her şeyi yapıyorlar. Bunların başında tüm belediyeler var. Belediyeler bu dönem felaketlere alıştı. Özellikle pandemi süreci yaşadık. Bu süreç içerisinde dünyada olmayan her şey başımıza geldi. Bu tür felaket ve doğa olaylarıyla, iklim değişikliğiyle, gıda ve su krizleri hep gündemde olacak. Yerel yönetimler olarak bunlara alışık olmamız lazım. Gördüğüm kadarıyla orada halen daha insanların ihtiyaçları var. En önemlisi de bundan sonraki süreçte çadır, konteyner ve kalıcı konutlar olacak” dedi.

‘BİZİ AYAKTA TUTAN EN GÜZEL ŞEY YARDIMLAŞMA DUYGUSU’
Depremin ardından Hatay bölgesine yardım gitmediğine dair bilgi aldıkları için  belediye olara Hatay’ın Defne ilçesinde konuşlandıklarını anlatan Batur, “Genel merkezimize danışarak Defne’ye gittik. Hem kurtarma ekibi olarak hem de yardımların koordine olarak orada olduk. Sadece Hatay’a değil; Kahramanmaraş’a, Adıyaman’a tırlarımızı gönderdik. Bizi ayakta tutan en güzel şey yardımlaşma duygusu. Konaklı hemşehrilerimize minnettarız. Muhtar kardeşlerimiz can siperane bir şekilde çalıştılar. Çalışma arkadaşlarımız gece gündüz demeden hem orada hem burada yardımların ulaşması noktasında çalıştılar” ifadelerini kullandı.

‘ÇOCUKLARIN AFET BÖLGESİNE YAZDIKLARI MEKTUPLAR VAR… BUNLAR BİZİ AYAKTA TUTUYOR’
Konak Belediyesi olarak Kahramanmaraş’ta çadır kent kuracaklarını da aktaran Batur, “Yeni bir görevlendirme ile Defne’deki ekiplerimizi çektik. Kahramanmaraş’ta 250 çadırlık bir çadır kent kuracağız. Maraş’ta görevliyiz biz. Mansur Yavaş’ın organizasyonunda 14 belediye, bundan sonraki çalışmalarımızı orada yürüteceğiz. Bize tahsis edilen bölgede insanlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şunu belirtmek isterim ki o kadar duyarlı insanlarımız var ki… Marketten yorgan, battaniye, yastık alıp teslim edenler var. Çocukların bize yazdığı mektuplar var. Vatandaşımızın bu duyarlılığı bizi ayakta tutuyor. Bundan sonraki süreç bence yeni bir süreç, bir beyaz sayfa açılması lazım” dedi.

‘BİZE İLK GÜNLER İÇİN ORGANİZASYON EKSİKLİĞİ OLDUĞUNA DAİR İZLENİMLER AKTARILDI’
Depremin vurduğu alanın çok geniş bir coğrafya olmasının dezavantaj yarattığını kaydeden Başkan Batur, “Bu deprem diğer depremlere benzemiyordu. Bölgesel bir depremdi. Yunanistan’ın yüzölçümü kadar bir alanda ve 13 buçuk milyon kişiyi etkileyen bir deprem oldu. Hükümetin bu konuda yapması gereken şeyler belki yapılıyor şu anda ama ilk saatlerde, ilk 2 gün bizim oradaki tespitlerimiz de o, vatandaşın bize söylediği de o. Orada bulunan milletvekili ve yerel yöneticilerin söylediği, ‘İlk 3 gün büyük bir şaşkınlık içinde nereye gideceği belli olmayan bir organizasyon bozukluğu vardı.’ Bu organizasyon bozukluğu önemliydi. Bize söylenen, askerin zamanında sahaya çıkmamasıyla ilgili şikayetler vardı. Eskiden AFAD planı vardı, böyle bir şey olduğu zaman vali talimatı verir asker sahaya inerdi. Kocaeli depreminde olduğu gibi 2 saat içinde asker enkazın başında olurdu. Bölgesel olarak çok büyük bir alanı kaplayan alan. Tam bir organizasyon ve kentler bazında birbirine yardımcı olacak noktadayken bir bakıyorsun bölgenin tamamı bitmiş” ifadelerini kullandı.

‘BÜTÜN DEPREMZEDELERE ULAŞTIK, ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKTIK’
Depremzedelerin hayata adaptasyonu konusunda üzerlerine düşenleri yapmaya çalıştıklarını aktaran Başkan Batur, “İstihdam da dahil olmak üzere herkes yardımcı olmaya çalışacak ama belediyelerin gücü belli. Konak’ta şu an gelen 750 kişi var. Birçoğu yakınlarının evinde kalıyor. Bazıları da bizim ve devletin gösterdiği otellerde kalıyor. Onları da ziyaret ediyoruz. Çocuklarına sahip çıktık, geziler yapıyoruz. Çocuklar daha okula başlamadı, travmayı atlatmaları gerekiyor. Her gün onlara bir etkinlik düzenliyoruz. Herkese ulaştık. Aile ve Sosyal Müdürlüğümüz ayrı bir birim oluşturdu. Sırf onlarla ilgileniyorlar. Gücümüzün yettiğince bütün ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Sık sık da ziyaret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

KONAK’IN BİNA ENVANTERİ NE DURUMDA?
Başkan Batur, Konak’ta bulunan yapıların envanteri ile ilgili bilgi aktararak İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan bina karnesi çalışmasının önemine dikkat çekerek “Konak’ta 2000 yılından önce yapılan bina sayısı 18 bin 296. Mevcut bina sayımız 63 bin 968. Yaklaşık olarak 3’te 1’i. Bu binalar arasında sağlam olarak yapılanlar var. Bu binalar tahkikten geçiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 5 saatlik sunumu vardı. Gerçekten çok verimli, bilgiyle donatılmış, kentin depreme karşı vereceği reaksiyonların en iyi şekilde anlatıldığı bir toplantı oldu. Özellikle belediye başkanı olarak Konak’ın bundan sonraki süreçte de ortaya konmasında verimli ve olumlu şeyler gördük. Özellikle Sisam Depremi’nde Bayraklı’da 117 vatandaşımız kaybetmiştik. Büyükşehir belediyemiz depremle ilgili yapılacak çalışmalarda bir reaksiyon göstererek Bayraklı’daki 32 bin bina tek tek İnşaat Mühendisleri Odası ile protokolle kontrol edildi ve her binanın bir karnesi çıkarıldı. Bu karneye göre; vatandaşlar güçlendirecek mi, yıkacak mı, az hasarlı mı bütün konularda bilgi sahibi oldular. Aynı şey Bornova için de devam ediyor. Eylül ayı gibi bitecek. Ondan sonra Konak’ta başlanacak. Bu envanter çok önemli. Bu envanter jeolojik açıdan yapılan çalışmalarla ve maalesef ki İzmir’in bir fay haritası 1/1000’lik uygulama planlarına halen işlenmemiş. Çünkü halen bu fayın nereden geçtiğine dair jeolojik çalışmalar yapılıyor halen daha. Markalama çalışması yapılıyor. Konak, Bayraklı ve Bornova’da 26 bin noktada sondaj çalışması yapılarak bu değerlendirilecek. Hem zemin durumu hem de bina durumu yan yana getirilecek. Vatandaşa bilgi verilecek. ‘Siz fay hattı üzerindesiniz, ya güçlendirin ya da yıkın’ diyeceğiz. Can güvenliği açısından yapılması gereken bir çalışma olarak görüyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımızı bu konuda kutluyorum” açıklamasını yaptı.

‘KONAK’IN BİNA ENVANTERİ ÇOK ESKİ’
Başkan Batur 2000 yılı öncesi yapılan binalarla ilgili olarak ilçe belediyesinin yapacakları hakkında “İlçe belediyesinin çok büyük yetkisi yok. Vatandaşa bu noktada bilgileri aktarmak durumunda. Sayın Başkan’ın da güzel bir jesti oldu. Binasından şüphelenen, binası depreme dayanıklı mı bu anlamda inceleme yaptırmak isteyen tüm vatandaşlar Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na müracaat edip bunu ücretsiz bir şekilde yaptırabilecekler. Bu çok önemli bir gelişme. Bilgi sahibi olan vatandaş en azından ona göre tedbir alır. Bu depremin nasıl geliştiğini herkes gördü, unutmaz diye düşünüyoruz. Biz Konak’ta Büyükşehir’in yaptığı ve bilime dayalı, bilimsel, kentin geleceği ve depremselliği ile ilgili bundan sonra atılacak adımlarla ilgili çalışma Konak’la iç içe olacak. Bunu bekleyeceğiz. Konak’taki binaların envanterinin ne kadar eski olduğunu herkes biliyor. Sırf Konak değil, kentin merkez ilçelerinde bina envanteri çok eski. Birinci ve İkinci Kordon’a bakın, Güzelyalı en az 40-50 yıllık binalar” ifadelerini kullandı.

‘ODALAR YENİDEN ETKİN ROL OYNAYACAK’
Depreme dair olarak ilçe belediyesinin aldığı önlemlere değinen Batur, “Diğer aldığımız önlem ise oda vizelerini yeniden getiriyoruz. Proje ile bize inşaat ruhsatıyla müracaat eden tüm inşaat sahibi veya mimar ve diğer teknik birimlerle bizle sözleşme yapacağız. Mimar ve mühendislerin odasının onaylarından geçip vizesinden sonra belediyeye müracaatlarını kabul edeceğiz. Önceden oda vizelerini kaldırdılar ama biz odaların bu işin içinde olması gerektiğini düşünüyoruz. Bilime her zaman saygı duyuyoruz” dedi.

Kendisi de mimar olan Başkan Batur, geçmişte odaların önemine değinerek şu anısını anlattı:

“Geçmişte mimari projeyi bitirip hemen inşaat mühendisi arkadaşımız inşaat projesini çizerdi. Odaya götürürdü. Odada o zamanlar Saadettin Uçkan abimiz vardı. Projeler ondan geçerdi. Hayatını projelere adamıştı. İzmir’de 2000 öncesi yapılan binaların kontrollü yapılması noktasında emeği vardır. Bizim projeler giderdi, Saadettin Ağabey projeye bakmadı derlerdi. Böyle bir düzen vardı. Odalardan kaçmadan bunların bilimsel yaklaşımını almak lazım. Uygulamasına Konak Belediyesi’nde başlayacağız”

‘GEOTEKNİK MÜHENDİSLERİNİN DE DEVREYE GİRMESİ GEREKİYOR’
Bina ile zemin arasındaki yapıyı inceleyen inşaat mühendisliği dalı olan geoteknik mühendislerinin de etkin bir rol oynaması gerektiğini savunan Batur, “Özellikle jeoloji mühendislerinin de yapı denetim firmalarının içinde olmasını sağlamak lazım. Biz yapacağız değil, bu bizim önerimiz. Jeoloji mühendislerinin de imzasının olacağı ve onların da sorumluluklarının olacağı bir durum olması lazım. Zemin bina ilişkisi çerçevesinde en önemlisi de geoteknik mühendisleri. Jeoloji mühendisi sağlam zemini buluyor, sağlam zeminle bina arasındaki problemi çözen en önemli bilimsel yaklaşım kurulu geoteknik mühendisleri. Onların da devreye girmesi lazım” önerisinde bulundu.

Başkan Batur ayrıca bitişik nizamlardan mümkün mertebe kaçınılması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

Bunun dışında deprem izolatörü kesinlikle olması lazım. Kamu kurumlarında, hastanelerde ruhsat alırken bunu arayacağız. Bitişik nizamdan mümkün olduğunca kaçmak lazım. Yan yana olması rağmen inşaat tekniği açısından daha kötü yapılan binanın sallanmasından dolayı diğer bina da yıkılmış. Mümkün olduğunca kaçınacağız. Ve parsel bazındaki dönüşümler bizim için karşılığını bulmadı Konak’ta. K bölgelerinde Birinci Kordon, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndan Güzelyalı oradan Hatay Caddesi’ne ve Eşrefpaşa’ya kadar. Bu süre içerisinde 3 tane ruhsat kesmişiz. Vatandaşın da yapımcıların da ilgisini çekmemiş. Karşılıklı bir uyuşmazlık var. K bölgesinde koruyoruz, yüzde 80’ini veriyoruz. Yüzde 20’si yine kayıp. İki tane yangın merdiveni istiyoruz. Yönetmeliğin de elden geçmesi lazım. Emsal düşüyor, vatandaş mağdur. Normal merdiveni yangına dayanıklı yapabilirsiniz, geçmişte böyleydi daha sonra değiştirildi.

‘KENTSEL DÖNÜŞÜMLER ŞAKAYA GELECEK İŞLER DEĞİL, ÖNÜNÜN AÇILMASI LAZIM’
Bayraklı ilçesinde deprem sonrası yerel yönetimin emsal artışı getiren imar plan notu düzenlemesiyle ilgili TMMOB tarafından açılan davada yürütmenin durdurulması kararını değerlendiren Batur, “İzmir’i etkileyecek. İnşaatlar başladı, yürütmeyi durdurma geldi, nasıl olacak? Odalarla beraberiz ama… Bu işler şakaya gelecek şeyler değil. Kentsel dönüşüm artık can kurtarmak demek. Bu tür dönüşümlerin önünün açılması lazım” dedi.

‘ODALARLA OTURUP UZLAŞABİLİRİZ, BENCE DİYALOG EKSİKLİĞİ VAR’
Kendisinin de oda üyesi olan Başkan Batur, TMMOB’a bağlı odaların açtıkları davalar hakkında yorumlarda bulundu. Odaların bu bağlamda neler yapması gerektiğine değinen Batur, “Oturup uzlaşabiliriz. Neden uzlaşmayalım? Oda vizesi istiyorum şimdi. Mimar ve teknik bir kişi olarak istiyorum. Ne kadar fazla denetimden geçerse bu projeler o kadar sağlıklı binalar yapmış oluruz. Biz şimdi bir an evvel sağlıklı binalar yapmamız lazım. Diyalog eksikliğinden kaynaklanıyor bence. Oturacağız. Yeniden beyaz bir sayfa açılacak. Gelin beraber nerede ne yapalım konuşalım. Hep beraber yapacağız bunu. Bu kente büyükşehir belediyesi, ilçe belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, odalar… Odaları hiç dışlamamak lazım… Odalar talep etti deprem bölgesindeki denetimle ilgili. Hasar tespitiyle ilgili TMMOB’u alana sokmadılar. Bu bir felaket, neden bu kadar itiyoruz? Giden mühendis farklı bir şey mi yapacak orada?” ifadelerini kullandı.

‘YAPI DENETİM YASASI BİR KEZ DAHA GÖZDEN GEÇİRİLSİN’
Bina yapımlarına dair önerilerini sıralayan Batur, şunları söyledi: “Bodrum kat olayı çok önemli. Bodrum katları olan binalar daha sağlam durmuşlar. Bodrumlu binaların ayakta kalma kapasitesi daha fazla. Tünel kalıp sistemi kesinlikle gelmeli. Perde betonların da bundan sonra daha fazla yapılması lazım. Ada bazında dönüşüm teşvik edilmeli. Ada bazında yapılacak dönüşümlere yüzde 30 emsal artışı verilmesi lazım. Ada bazında yapsın, ada birleşsin. Bu bir an evvel dönüşümü de sağlar. Yapı denetim yasasının bir kez daha gözden geçirilmesinde fayda var. Yapı denetim firmaları binanın sigortasını yapsın. Sorumlu olsun. Zaten sorumluluğu var”

‘DENİZ KENARINDA OLAN YERLERDE SIVILAŞMA RİSKİ VAR’
Karşıyaka’da Bostanlı ve Mavişehir, Konak’ta ise Güzelyalı ve Kordon’un riskli olduğunu ifade eden Batur “Konak’ta en sıkıntılı yerler sıvılaşma riski olan ve deniz kenarında olan yerler. Güzelyalı, Göztepe’den başlayıp Birinci Kordon… Sıvılaşma riski var. Denize yakın olan yer sıvılaşma riski taşıyan zemindir. Bina sağlamsa bir şey olmaz. O zemine göre bina yapmak lazım. Kordon, Güzelyalı’da bina yaparken kazık sistemi ile yapmak lazım. Belki zorunlu hale getireceğiz. Belki inşaat daha maliyetli olacak ama can güvenliği artacak. Özellikle deprem bölgesini gördükten sonra insanın uykusunun kaçmaması mümkün mü? Bundan sonra daha sıkı ve radikal tedbirler alınması lazım. Dünkü sunum bana gelecekle ilgili umut aşıladı kent için. Bundan sonra yapılacak çalışmalarda bilimin ışığından, bilimsel yaklaşımdan ayrılmadan bazı şeyleri yapmamız lazım” dedi.

MAHALLE MAHALLE KENTSEL DÖNÜŞÜM RAPORU...

GÜLTEPE VE TOROS
Son olarak Konak’taki kentsel dönüşümlere dair bilgi veren Batur, mahalle mahale yapılanlara dair şu bilgileri verdi:

Gültepe ile ilgili çalışmalarımız tamamlandı. Parselasyon planları tamamlandı, tapuda son inceleme yapılıyor. Tahmin ediyorum 10 gün içinde askıya çıkmış olacağız. Askıya yine Toros’ta çıkacağız. Bununla ilgili ayrı kentsel dönüşüm müdürlüğü kurduk. Kentsel dönüşüm müdürlüğümüz de Toros’ta konuşlanacak. Vatandaşlarımız aşağılara inip belediyelerde müdürlük aramdan o bölgede konuşlanan bir müdürlük kurduk. Bundan sonra yeri belli olacak. Hangi adada hisselendiği belli olacak. Hisselendiği tapu miktarına göre doğru ortaklık miktarı alınıp alınmadığı belli olacak. Anayasayı bitirmiştik, bu da kanunu. Bir ay askıda kaldıktan sonra artık sözleşmelere başlıyoruz Gültepe’de.

BEŞTEPELER

Beştepeler de tahminen ondan bir ay sonra olacak. Devam eden süreçler bunlar. 2 sene sekteye uğramıştı yoksa şimdiye inşaatlara başlamıştık. Artık şu kentsel dönüşümü engellemesinler. Binam çatlak diyor, tek katlı binası var. Ne köyler gördük orada, köyde 100 tane bina var, iki tane bina ayakta kalmış. Tek katımız, iki katımız var yıkılmayacak gibi bir şey yok. Deprem bu, felaket. Kentsel dönüşümü istemeyen bence en büyük zararı vermiş olur. Samimiyetle bu işi yapacağız. Vatandaşımızın can güvenliği için gerekli bu kentsel dönüşüm. Artık can güvenliği var. Vatandaşın da biraz toleranslı davranması lazım. Her gün televizyonlar gösteriyor depremin sonuçlarını ama televizyonlarda göründüğü gibi değil. Oradaki vatandaşlarımız askıya çıkınca oradan baksınlar, orada arkadaşlarımız olacak bölgesel toplantılar yapacağız. Belediye ile anlaşma yapacaklar. Belediye ile muhatap olacaklar. Garantör belediye. Bu işe başlamamız lazım, başlamak bu işin yarısı. Depremin ne zaman geleceği belli değil. Depremin ne zaman geleceğini bilimsel olarak tahmin etmek mümkün değil, keşke tahmin edilse de insanlar ona göre tedbir alsa. Kentsel dönüşümle ilgili gerekenler yapılıyor. Vatandaştan şunu istiyorum; bize güvensinler. Bunu birlikte yapacağız.

BALLIKUYU

Ballıkuyu bölgesini büyükşehir yapıyor. O bölgenin sözleşmelerinde vatandaşların isteklerinden dolayı bazı sıkıntıları olduğuna dair bilgi verildi. En kısa süre içerisinde vatandaşla bir araya gelecekler.

BOĞAZİÇİ

Boğaziçi’nde herhangi bir sıkıntı yok imarla ilgili. Vatandaşlarımız şunu düşünmesin, her bölgede imar veya parselasyon getireceğiz diye bir şey yok. Boğaziçi’nde mevut katsayı ile imarlarını yapabilirler. 10 katı düşürebilir, 8 kat da yapabiliriz. Özellikle inşaat yapılması mümkün olmayan yerlerin hepsi yeşil alandır. O bölgenin jeolojik ve jeofizik haritalarına uygun olarak yapıyoruz. 10 kat o bölgeyi kaldırıyor, kaldırmasa ilgili odalar karşı çıkardı. Biz teknolojinin son gerekleri neyse orada kullanacağız. Gerekirse tünel kalıp yapacağız. Önce güvenli bina yapalım, çok süslü bina değil. İçinde oturulacak bina yapalım. Dış cephesi şöyle olmuş çok önemli değil. Onlar da olsun ama önce sağlamlık.

 
21 gün sonra enkazdan at çıkarıldı!
 
Hasarlı binalar için avans ödemesi yapılacak!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
syona sokmaktan başka bı işe yaramıyokağa çıkın çıkın ya gelin Göztepe 94sokaga bı kapı çalın 28 Şubat 2023 Salı 16:35

Bakın bu soyledikleriniz insanları dehşete düşürmekten başka bı işe yaramıyor çıkın bı cikin gelin Göztepe 94 şok. Oluncemi yapacaksınız bekliyoruz gelin hemen bı yerden baslayin

Yorumu oyla      4      3  
ergün sarı 28 Şubat 2023 Salı 15:56

konak belediyesi benim yerimi hiç edip izsu ya çıkarıyor tapulu ve imar afli yerimi gultepedeki arsalarda başkan bir mimar olarak yine rant peşindeki acaba?

Yorumu oyla      2      5  
gültepeli 28 Şubat 2023 Salı 12:30

parsel parsel dönüşümü kimse istemiyor bizde bu yüzden mağdur oluyoruz lütfen 2 -3 sene öncesi gibi yerinde dönüşüme acil açılsın millet mahallesi kıbrıs şehitleri okulunun olduğu caddede başlamıştı gayette güzel oldu binalar bir an önce eski sistem gelsin isteyen verir vermeyen mesuliyetini alır Doğal gaz istiyoruz bu yüzden engel çıkıyor

Yorumu oyla      3      5  
murat 28 Şubat 2023 Salı 09:34

Kimse zemini kötü semtlerde oturmak zorunda değil, gitsin zemini sağlam bölgelerde otursun, zemini kötü bölgeler millet bahçesi, kent ormanı yapılsın.

Yorumu oyla      5      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den deprem bölgesi için dayanışma konseri!
Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından bölgeye yardım seferberliği ...
Karşıyaka Belediyesi’nden eylemlerle ilgili açıklama: Çalışanlara ne kadar ödendi?
Karşıyaka Belediyesi’nde geçtiğimiz günlerde işçiler alacaklarının alamadığı ...
Ödemiş Belediye Meclisi’nde Turan gitti, Sovancı geldi
CHP’li Ödemiş Belediye Meclisi üyesi Turan’ın, ilçe başkanlığına getirilmesiyle ...
 
Başkan Gümrükçü'den afet bölgesinden mesajlar: Çiğli'yi güvenle şekillendireceğiz!
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İmar Komisyonu üyelerinden oluşan ...
Büyükşehir'den Osmaniye'de topyekun seferberlik!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin genel koordinasyonunu üstlendiği Osmaniye’de ...
Büyükşehir, köylerin yaralarını sarıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kahramanmaraş Afet Koordinasyon Merkezi, ...
 
Adıyaman'a İzmir eli: 'İğneden ipliğe ne varsa verdiler'
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Adıyamanlı 60 yaşındaki depremzede Hasan ...
Bayraklı’dan bin öğrenciye beslenme desteği!
Okul çağındaki çocukların beslenme ihtiyacını göz önüne alan Bayraklı ...
Şehir Plancıları’ndan imar affı çağrısı!
Gündemdeki imar affı tartışmaları ile ilgili açıklama yayınlayan Şehir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva