HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Ağustos 2018 Pazartesi - 11:18

Başkan Atila'dan adaylık çıkışı: Ön seçim olursa...

Bornova Belediye Başkanı Atila, yeni dönemde aday olma kararını ortak akılla vereceğini söylerken ön seçimi önemli bulduğunu aktardı. Başkan Atila, “En iyiyi aramak değerlidir. Ön seçim olursa devam etme noktasında kararımız daha da yüksek olur” dedi.

Başkan Atila dan adaylık çıkışı: Ön seçim olursa...

EGEDESONSÖZ- Bornova Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkanı Olgun Atila, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Belediye Başkanı Atila, görevde olduğu 4 yıl boyunca ilçede gerçekleştirilen proje ve yatırımlara dair detaylı bilgiler verdi.

Başkan Atila ayrıca parti içi konular hakkında birbirinden önemli açıklamalar yaparken yeni dönemde adaylık noktasında göstereceği refleks ve olası ön seçim üzerinden değerlendirmede bulundu.

YENİLİKÇİ BAKIŞ AÇISI İÇİN GENÇ OLMAYA GEREK YOK
İzmir’in en genç belediye başkanlarından olan Atila bu özelliği üzerinden konuşurken, “Siyasette genç ve kadınların aktif rol alması çok önemli. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Seçildiğimizde de hep bu yönde hareket ettik. Üzerimizde büyük bir sorumluluk var. Genç ve kadınlara yönelik olumlu ayrımcılık yoktu. Hep ayağı tökezlesin beklentisi vardı. Ama biz Bornova’da bu konularda hassasiyet göstererek hareket ediyoruz. Ortak akılla yönetme noktasında hedefler koymuştuk. Böyle ilerliyoruz. Gençler başarılı rol model olurlarsa bundan sonra genç ve kadınların daha fazla siyasette yer almasına yol açacaktır. Bu da siyasetin kalitesini arttıracaktır. Siyasette yenilikçi bir bakış açısının ortaya çıkması lazım. Bunun için genç olmaya gerek yok. Genç bakış açısı olması lazım. Gençten ve kadından yana pozitif ayrımcılık olması gerekir. Ama bir yandan da bu işi yapabilir olması gerekiyor. Siyaset artık yenilenmeli. Ülkemizde tek adamın getirdiği noktanın ne sıkıntılara yol açtığını gördük. Bornova’da, İzmir’de başarılı örneklerle Türkiye’ye örnek olabileceğimizi düşünüyorum ” dedi.

SÜREKLİ SEÇİM VARMIŞ GİBİ TETİKTEYİZ!
Görevde olduğu sürede hayata geçirilen yenilikler hakkında bilgi veren Atila, başkan seçildikten sonra ülkenin çok sayıda seçimi geride bıraktığını söyledi. Yapılamayanlara da değinen Atila, “Bir pazar yeri açıyorsunuz, sıkıntılar olabiliyor. Kaldırım yerinde sıkıntılar olabiliyor. Bunları vatandaşların da katkısıyla ortak bir kent yaratmak istiyoruz. Temizlik, park, bahçe belediyenin işi ama hep beraber kentimizi temiz tutmak ve pek çok faaliyeti gerçekleştirmek için birlikte hareket etmeliyiz. Adayken ortaya koyduğumuz projelerin tamamına ya başladık ya bitirdik. Ülkenin 6-7 seçimi geçirdiği zor süreçte yaptık. Ortaya olumsuz bir tablo koymak istemiyorum ama bu kış da zor geçecek gibi. Ülkede çok seçim oldu. Bu da siyasi partileri bir yarışa sokuyor. Bize göre hizmette yarış olmalı. Hem parti içi hem parti dışı yarışlarda sürekli enerji sarf etmek kolay değil. Ama biz sürekli alandayız. Vatandaşlarımızı da sürece dahil ediyoruz. Bu zor şartlarda mücadele etmek de hem bize hem arkadaşlarımıza farklı kazanımlar sağlıyor. Sürekli seçim varmış gibi tetikte kalarak çalışmalarımıza devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.    

TEK AMACIM BORNOVALILARA HİZMET ÜRETMEK
“Bizim için en önemli görev Bornova’ya ve Bornovalılara hizmet üretmektir” diyen Atila, “Tek amacım hemşerilerime layık olabilmektir. Bornova’da göreve geldiğimizden beri özel bir iletişim kurduk. Birbirimizi koruyoruz, seviyoruz. Bunun farklı bir ilişki olduğunu düşünüyorum. Birlikte yönetim anlayışını sergiliyoruz. Bornova’nın daha yaşanılabilir, çevreci, daha çok yeşil alana sahip bir kent olması için hep birlikte kentimizin gelişimine katkı sağlamak istiyorum. Tüm hemşerilerime bize olan güvenlerinden dolayı sonsuz teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

PARTİ İÇİNDEKİ BİRLİKTELİĞİ SAĞLAYAMAMANIN HUZURSUZLUĞU ORTAYA ÇIKIYOR
Parti içinde yaşanan olağanüstü kurultay tartışmaları üzerinden konuşan Atila, “Her şeyi şeffafça tartıştık. Seçim sonuçları irdelendiğinde çok da olumlu olmadığını gördük. Bizim için dezavantaj gibi görünen durumun bundan sonra avantaj dönüşmesi gerekiyor. Parti içindeki birlikteliği sağlayamamanın huzursuzluğu ortaya çıkıyor. Ama bizim seçmenimiz çok duyarlı ve bilinçli. Bir bayramı geride bıraktık. Birbirimizi her anlamda olumlu destekleyerek, bunları ön plana çıkararak, aramızda varsa kırgınlıkları ve rekabetleri bir kenara bırakmamız ve zarafet içinde barış sürecini sağlamalıyız. Bu sadece bize ait bir sorumluluk değil bizden umut bekleyen çok sayıda kent ve vatandaşımız var. İnsanlar için alternatif olmak bizim için çok anlamlı. Önümüzdeki süreçte bu olumsuz tablonun bir kenara bırakarak daha çok vatandaşının yanında yer alan, her zaman mazlumun yanında yer alan, ilerici düşünceyle hareket edeceğimize inanıyorum. Bundan sonra her zamankinden daha fazla birbirimize ihtiyacımız var” açıklamasında bulundu.

KOCAOĞLU’NUN DEĞİŞİM TAVRININ GENEL BAŞKANIMIZ TARAFINDAN OLUMLU KARŞILANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun parti içi yaşanan süreçte net bir şekilde değişimden yana tavır sergilemesini değerlendiren Atila, “Büyükşehir Belediye Başkanının değişim talebinin bir vatandaş olarak ortay koyduğu, seçim sonuçlarından sonra ortaya koyduğu bir düşünce olarak görüyoruz. Bunun başta genel başkanımızın ve toplumun tüm kesimleri tarafından olumlu karşılandığını düşünüyorum. Bunun ülkedeki iktidarın değişmesi için rol model olması gerekiyor. Yapılan anketlerde ortaya çıkıyor. İnsanlar tüm şehirlerin CHP’li belediyelerin olduğu kentler gibi olmasını istiyor. CHP’li olmayan belediyelerde bile bizim belediyelerimizin başarısı konuşuluyor. Bazı yerlerde seçilen başkanlar istifa ettirildi” dedi.

İZMİR 15 YILDIR DOĞRU VE BAŞARILI BİR ŞEKİLDE YÖNETİLİYOR!
Başkan Kocaoğlu’nun değişimden yana refleks göstermesinin ‘yeni dönemde aday olmayacak’ şeklinde yorumlanması üzerinden konuşan Atila, “Ben böyle değerlendirmiyorum. Tabi başkanımızın kararı kendisine aittir. Ben İzmir’in 15 yıldır çok başarılı bir şekilde, doğru bir şekilde yönetildiğini düşünüyorum. Ben şahsen başkanımızın görevine devam etmesinin doğru olacağını düşünüyorum. Devlet adamı kolay yetişmiyor. Kararını bundan dolayı aldı demek doğru değil. Başkanımız kendi kararını çok doğru bir şekilde test ederek verecektir. Talan edilmeden büyüyen bir şehir İzmir… CHP’nin de oyunu yükselterek önemli bir noktaya getirdiğini süreçte gördük” ifadelerini kullandı.

HEP BERABER OTURUP KARAR VERECEĞİZ!
Kendi adaylığı üzerinden konuşan Atila, “Görevimizi en iyi şekilde tamamlamak en büyük arzumuz. Bugünden itibaren yeni bir seçim ortamına girildiğini düşünüyorum. Eşim, çocuklarım, ailem, STK’lar, muhtar arkadaşlarımız hep beraber oturup değerlendireceğiz. Ölçtükten sonra karar vermenin doğru olacağını düşünüyorum. Tek başına adayım demek doğru değil. Kamuoyunun, vatandaşların, derneklerin, gençlik örgütlerinin düşünceleri nelerdir, bunlardan sonra oluşan kararı vereceğiz. Siyasetin artık daha çok katılımcı bir anlayışla işlemesinin rol model olacağını düşünüyorum” dedi.

ÖN SEÇİMİN DEĞERLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM!
Ön seçime dair açıklama yapan Atila, “Değerli olduğunu düşünüyorum. En iyiyi aramak değerlidir. Ama sadece ön seçimin değil bunun dışında odaların, STK’ların görüşlerinin alınmasının, kentin yönetimine dahil edilmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum. Tabi bunun kararını ve takvimin nasıl işleyeceğini genel merkezimiz belirleyecek. CHP’nin oyunun arttırılması ve genel seçimlerde iktidara taşınması bizim en büyük arzumuz. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Partimizin güzel örneklerle oyunun arttığını gördük. Yerel seçimi başarırsak AK Parti iktidarının yerelle gelip yerelle gitmesi mümkündür. Cumhurbaşkanı 1994’te belediye başkanı olarak geldi. Daha sonra bunun genele taşındığını gördük. Sadece CHP’li belediyelerin olduğu yerde değil İstanbul, Ankara gibi yerlerde alternatif bir iktidar modeli oluşturarak genelde de biz yönetiriz güvenini vermek ve genel iktidarın yolunun açılacağını düşünüyorum” diye konuştu.  

ÖN SEÇİM OLURSA DEVAM ETME NOKTASINDA KARARIMIZ DAHA DA YÜKSEK OLUR!
‘Ön seçim yapılırsa yarışa girecek misiniz?’ sorusunu yanıtlayan Atila, “Adaylığımız sürecinde ortak akılla hareket edeceğimizi söylemiştik. Seçildikten sonra da aynı şekilde hareket ettik. Şu an Bornova’nın sorunlarıyla uğraşıyoruz. Adaylık konusunda da görüşmelerimiz başladı. Çevremizdekilerle konuşuyoruz. Bornova’ya hizmet etmekten onur duyuyorum. Görevim ne olursa olsun hayatım boyunca bu onuru duymaya devam edeceğim. Bir dernek yöneticisi, bir vatandaş olarak Bornova’nın iyiliği için her zaman elimi taşın altına koyacağım. Yakınlarımıza, ‘devam edelim mi etmeyelim mi?’ diye soracağız. Çünkü devam; bir 5 yıl daha demek. Şu an düşünüyoruz. İlla görevimize devam edelim, vazgeçilmeziz noktasında bir düşüncemiz yok. Ön seçim kararı alınırsa oturup, değerlendirilip kendimizin test edilmesi hem de çalışma arkadaşlarımızın görüşü alındıktan sonra ön seçim olursa devam etme noktasında kararımız daha da yüksek olur. Daha çok insanın katıldığı bir ortamda vatandaşların görüşünün alınması için bir gerekçedir. Bu kararların hepsini ciddi bir araştırma yaptıktan sonra kamuoyuyla paylaşacağız. Burada karar verecek olan biz değiliz. Karar verecek olan partimiz, halkımızdır. Vatandaşlarımız istiyorsa ömrümün sonuna kadar hizmet üretmekten onur duyarım. Vatandaşlarımız gerçekten devam noktasında isterlerse elimden gelen her şeyi yaparım. Duygusal olmadan mantıklı bir şekilde yol haritamızı belirleyeceğiz” açıklamasında bulundu.

BİZE KALSA 5 DÖNEM DE YAPABİLİRİZ, ŞU AN BİZİM İÇİN SUSMA ZAMANI
‘Bir belediye başkanının en az iki dönem görevde kalması gerekiyor’ şeklinde yapılan yorum üzerinden konuşan Atila, “Bize kalsa 5 dönem de yapabiliriz. Ama bu bize kalmanın dışında, ben devam edeyim mantığıyla değil bize destek olan arkadaşlarımızla verilecek bir karar. Kurulan iletişimin hep birlikte oluşması noktasında devamsa devam gerekir. Ama bu göreve daha iyi layık olacak arkadaşlarımız varsa iyinin iyisi olması noktasında tüm fikirlerimizi arkadaşlarımızla paylaşırız. Kamuoyunu tartmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Şu an bizim için susma zamanı diye düşünüyorum. Çok ciddi bir anket yaparak kamuoyuyla paylaşmayı düşünüyorum” dedi.  

MİLLETVEKİLLERİNİN GÖREVİNE DEVAM ETMESİ GİBİ BİR ALGI OLUŞUYOR!
Partideki kulislerin hareketlenmesi ve bazı milletvekillerinin belediye başkan adaylığını düşünmesi hakkında konuşan Atila, “Ben daha çok belediyecilik hizmetleriyle konuşmayı seviyorum. Fakat milletvekillerinin görevine devam etmesi gibi bir algı oluşuyor. Ama bölgelerinde halktan talep görüyorsa, fikirleri varsa üst yönetimin vereceği karardır. Ama biz var olan başarıların artması gerektiğini düşünüyorum. Belediyelerimizin projelerini iyi anlatması gerektiğin düşünüyorum. Herkesin kendine göre bir seçim haritası var. Seçmen profiline ne kadar farklı kesimlerden ulaşabilirsek bizim yararımıza olur” açıklamasında bulundu.

NE İSTANBUL AK PARTİ İÇİN GARANTİDİR, NE İZMİR CHP İÇİN GARANTİDİR!
AK Parti ve İYİ Parti’nin İzmir özelinde iddialı olmasını değerlendiren Atila, “Her siyasi parti kendi açısından değerlendirme yapacaktır. Bir seçim var ve hiçbir zaman garanti değildir. Ne İstanbul AK Parti için garantidir ne de İzmir CHP açısından garantidir! Garanti olsa seçim olmaz. Burada en iyi fotoğrafla ortaya çıkmak önemlidir. AK Partili belediye başkanlarının görevine devam ettirilmemesi bir başarısızlık örneğidir. Bunu gözden kaçırmamak gerekir. Yapılan araştırmalarda CHP’li belediyelerde yaşam kalitesinin artması, iktidarda yeterli desteği almamasına rağmen bunların yapıldığı bir kentte bunların konuşulmasının doğru olmadığını düşünüyorum. Burada en hazır partinin CHP olduğunu düşünüyorum. Küçük bütçelerle büyük işler yapmaya çalışan bir anlayışla doğru adres olacağını düşünüyorum” dedi.

 
Çeşme'de kaçak göçmen operasyonu: 183 gözaltı!
 
İzmir'de yerel basından flaş karar: O gün gazeteler çıkmayacak!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
balıkçı 4 Eylül 2018 Salı 08:33

kesinlikle haklısın başkanım 5 dönem bornovanın aday sıkıntısı yoktur başkanı olgun atiladır.

Yorumu oyla      9      5  
büyükşehir 4 Eylül 2018 Salı 08:32

Aziz bey ve olgun bey tek gerçek devlet adamlığını sizden görüyoruz ve hep sizinleyiz

Yorumu oyla      9      5  
önseçim 4 Eylül 2018 Salı 08:31

önseçim olursa oylarımız seninle başkanım

Yorumu oyla      9      5  
yusuf 4 Eylül 2018 Salı 08:30

Bornovanın bugüne kadar ki en yetenekli başkanı Olgun Atila yolun bahtın açık olsun

Yorumu oyla      9      5  
Kamil 28 Ağustos 2018 Salı 00:01

Başkanım sizinle gurur duyuyoruz. İştir kişinin ayinesi lafa bakılmaz. İzmir’e baktığımda her belediye başkanına vurabilecekleri boşluk ve takabilecekleri kulp var ancak sizde yok. Biliyorum Bornovalılar sizi bir dönem daha bırakmak istemez ama bir İzmir’li olarak sizi büyükşehir adayı olarak görürsek kente katacaklarınız şimdiden heyecan veriyor. Chp Türkiye de iktidar olmak istiyorsa sizi örnek almalı diye düşüyorum. Saygılarımla

Yorumu oyla      10      5  
Bornovalı Üye 27 Ağustos 2018 Pazartesi 19:48

İlk kongresi, Sivas Kongresi kabul edilerek kurulan CHP;Türkiye'nin kurucu partisidir.Partinin her mensubunun bunu bilerek konuşması ve çalışması gerekmektedir.Elbette bu ulu çınar,içerden ve dışartan dayatılan yıpratmalara karşı koyacak birikime sahiptir.Parti kenetlenecek ve seçimlere asılacaktır.Elindeki belediyelere yenilerini ekleyecektir.Karamsarlık anlamsızdır.Birgün; özgür iradeleriyle partiye üye olmuş,onun bunun adamı olmayı içine sinderemeyen üyelik yapısıyla önseçim yapabilir hale gelecektir.CHP belediyeciliğini icra edebilecek başkanları ve meclis üyelerini, parti toplumun önüne koyacaktır.İnanıyorum yepyeni yüzler ve heyecanlı yürekler görebileceğiz...

Yorumu oyla      9      6  
partili 27 Ağustos 2018 Pazartesi 16:22

İstersiniz tabiyki ön seçim. partideki delege ve üye yapısı ön seçim yapılmasını olumsuz etkiliyor. Çok yığma üye ve delege ağalarının delegeleri var.Üye yapılnması temizlenmeli yeniden düzenlenmeli ondan sonra ön seçim kırıterleri değişmeli.

Yorumu oyla      14      6  
Chp 27 Ağustos 2018 Pazartesi 14:37

Önseçimde olsa atamada olsa Bornovanın başkanı Olgun Atila olsun.

Yorumu oyla      13      11  
Bornovalı 27 Ağustos 2018 Pazartesi 14:35

Başkanım hep seninleyiz

Yorumu oyla      13      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da okullar yeni döneme hazır
Öğrencilerin daha sağlıklı ve çağdaş ortamlarda eğitim görmesi için çalışmalar ...
Bornova'da yeni hayatlara 'hoş geldin' hediyesi
Bornova Belediyesi, en yeni sakinleri “Evimize Hoş Geldin Bebek” paketi ...
Bilim-Kültür Merkezi oluyor
Bilimi, kültürü ve sanatı öne alan projelerle son dönemde adından söz ...
 
İzmir Fuarı'nda görsel şölen: Nefesler kesilecek
Bu yıl 7 ile 16 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek 87. İzmir Enternasyonal ...
İzmirlilere müjde: Tramvay ve metroda artık daha az bekleyeceksiniz!
İzmir'de raylı sistemlerin toplu ulaşım içindeki payı giderek artıyor. ...
İşte o anıt böyle korunuyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirDeniz Kıyı Düzenleme Projesi kapsamında ...
 
Karabağlar'da usta yazar Muzaffer İzgü unutulmadı!
Usta Yazar Muzaffer İzgü'yü aramızdan ayrılışının birinci yılında kabri ...
İZSU'dan o ilçeye yeni arıtma tesisi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Foça’ya Avrupa standartlarında ...
Büyükşehir'den 'Huzurevi korosu'
Bugünlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam Kampüsü bünyesindeki ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva