HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
10 Ağustos 2016 Çarşamba - 20:00

Başkan Akpınar: Sanatta devrim yapıyoruz!

Dünyaca ünlü klasik müzik yıldızlarının idaresinde, genç orkestra şef ve sanatçı adaylarının eğitimi için ‘Masterclass Programları’ düzenleyeceklerini açıklayan Başkan Akpınar “Sadece Karşıyakamızın değil, ülkemizin de geleceği için sanatta devrim yapıyoruz” dedi.

Başkan Akpınar: Sanatta devrim yapıyoruz!

Türkiye’de kadrolu sanatçılar ile oda orkestrası kuran ilk ve tek yerel yönetim olan Karşıyaka Belediyesi, sanat adına ülkeye örnek bir hizmete daha imza atıyor. Dünyaca ünlü klasik müzik yıldızlarının idaresinde, genç orkestra şef ve sanatçı adaylarının eğitimi için ‘Masterclass Programları’ düzenleyeceklerini açıklayan Başkan Akpınar “Sadece Karşıyakamızın değil, ülkemizin de geleceği için sanatta devrim yapıyoruz” dedi.
 
TÜRKİYE’DE BİR İLK
Karşıyaka’yı sanatın başkentine dönüştürme hedefinin en önemli adımı olarak Oda Orkestrası kuran; hem yerelde hem de uluslararası çapta ses getiren organizasyonlar gerçekleştiren Karşıyaka Belediyesi, bu kez de devrim niteliğinde bir eğitim projesi başlatacak. Türkiye’de ilk kez bir belediye himayesinde, geleceğin orkestra şefleri ve sanatçılarına hızlandırılmış eğitim vermek adına ‘Masterclass Programları’ düzenlenecek. Dünya çapındaki usta sanatçılar, bilgi ve tecrübeleriyle genç yeteneklerin yolunu aydınlatacak, klasik müziğe yeni yıldızlar kazandırılacak.
 
24 AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR
Genel Sanat Koordinatörlüğünü Teyfik Rodos’un üstlendiği Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA) bünyesinde verilecek eğitimler, 24 - 30 Ağustos tarihleri arasında ‘Orkestra Şefliği Masterclass Programı’ ile başlayacak. Dünyaca ünlü Orkestra Şefi Rengim Gökmen, 7 gün boyunca katılımcılara Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde temel şeflik tekniklerini çalıştıracak.
 
YAMANLAR’DA SANAT KAMPI
31 Ağustos - 6 Eylül arasındaki ‘Yaylı Çalgılar ve Oda Müziği Masterclass Programı’nda ise Prof. Michael Stricharz, Cihat Aşkın, Hakan Şensoy, Feza Serap Gökmen ve Oğuzhan Kavruk gibi klasik müziğin usta isimleri eğitim verecek. Dersler, İzmir’in en güzel kamp noktalarından biri olan Karşıyaka Belediyesi Yamanlar Gençlik ve Eğitim Merkezi’nde yapılacak. Her iki program, Türkiye’nin her yerinden ve her yaştan katılımcılara açık olacak. İzmir dışından gelenler de Yamanlar’daki tesiste konaklayacak. Başvuru ve katılım şartları ile ilgili www.karsiyaka.bel.tr adresinden detaylı bilgi alınabilecek. 
 
“REHBERİMİZ ATATÜRK’TÜR”

Ürettiği projelerle sanata ve sanatçıya hizmet anlayışına yeni bir boyut kazandıran Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Yaklaşık 28 ay önce, Türkiye’nin aydınlık yüzü Karşıyakamızı her alanda olduğu gibi sanatta da bir dünya markası haline getirmek için yola çıktık. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ anlayışını rehber edinerek sınırları aştık; her yerde, herkes için sanat dedik. Bu ülkeye, uluslararası organizasyonlarda adımızı gururla, başarıyla temsil eden bir Oda Orkestrası kazandırdık. Şimdi eğitim programlarımızla hizmet bayrağını daha da ileriye taşıyor, bir ilçe belediyesi olarak sanatta devrim niteliğinde bir projeye imza atıyoruz. Ulu Önderimizin izinde; Karşıyakamızı ve ülkemizi sanatın ışığıyla aydınlatmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 
 

 
Büyükşehir'den acılı günde anlamlı destek: THY ile anlaşma
 
Benzine zam geldi: İzmir'de ne kadar oldu?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Barış Selçuk’ta son tarih 15 Ağustos
Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri Yarışması’nın bu yıl 17.si yapılıyor. ...
Havagazı'nda bir 'Küçük Prens'
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin büyük ilgi gören sinematek gösterimleri, ...
Obama'yı o aktör oynayacak çünkü...
Oyuncu Will Smith, ABD Başkanı Barack Obama ile birkaç görüştüklerini ...
 
Clint Eastwood'un tercihi şaşırttı: Trump!
Hollywood'un ünlü ismi Clint Eastwood, ABD başkanlık seçimlerinde oyunun ...
Alaçatı Dave Seaman'ı bekliyor!
İngiltere'nin en ünlü DJ’yi Dave Seaman, Çeşme Alaçatı’da hayranları ile buluşuyor.
Seferihisar tiyatro ile şenlenecek
İzmir'in Seferihisar İlçesi, 11- 14 Ağustos tarihleri arasında 10. Türkiye ...
 
Sahnede şok: Çok sayıda oyuncu ve yönetmen açığa alındı
İstanbul Şehir Tiyatroları'nda çok sayıda oyuncu ve yönetmen açığa alındı.
Joan Baez İzmir'e geliyor!
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı ...
İzmirli müzisyenler her cuma nöbette!
İZMİR Müzisyenler Derneği, (İMD) yaptığı yazılı açıklamada, darbe girişiminden ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva