HABERLER>POLİTİKA
8 Mart 2017 Çarşamba - 12:32

Başbakan'dan İzmir'de Kılıçdaroğlu'na mesaj: O'na teşekkür etmemiz lazım...

Başbakan Yıldırım: Sayın Kılıçdaroğlu'na teşekkür etmemiz lazım. Bizim anlatamadığımızı çok güzel anlattı. 'Şimdi eğer başbakanla cumhurbaşkanı ayrı partilerden olursa, anlaşamazlarsa ne olacak' dedi. Biz de tam bunu diyoruz. İşte bu sistem, mevcut sistem bunu getiriyor...

Başbakan dan İzmir de Kılıçdaroğlu na mesaj: O na teşekkür etmemiz lazım...

EGEDESONSÖZ – Başbakan Binali Yıldırım 16’da Nisan’da yapılacak referandum çalışmaları kapsamında ilk kez dün akşam kente geldi.

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanlı tarafından düzenlenen ‘Dünya Kadınlar Günü Buluşması’na katılan Başbakan Binali Yıldırım konakladığı Kaya Termal Otel’de gerçekleşen 45 dakikalık zirvede teşkilatla bir araya geldi.

Partisinin belediye başkanları ile toplantı yapan ve her ilçe için sahadaki duruma ilişkin rapor isteyen Başbakan Yıldırım, "İzmir bizim için önemli. Bu işe sahip çıkın. Vatandaşa doğrudan ulaşın" dedi.

- İZMİR’DE OTEL ZİRVESİ: BAŞBAKAN TEŞKİLATA NE MESAJ VERDİ?...

Başbakan Yıldırım kentteki ikinci gün mesaisine Kemalpaşa’da başladı, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyol Kesimi (Kemalpaşa-Bornova-Otogar Kavşağı Arası) Açılış törenine katıldı.

Sağanak yağmura rağmen alanı dolduran partililere seslenen Başbakan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, özellikle vatan, millet için hayatını seve seve verenlere, şehitlere rahmet diledi. Şehit analarının ellerinden öptüğünü belirten Başbakan Yıldırım, "İzmir'in güzel insanları, 15 yıl önce Türkiye için ne hissediyorsak İzmir için de İzmirliler içinde aynı duyguları taşıyoruz. Nasıl ki Türkiye için daha iyisini nasıl yaparsak nasıl yapabilirsek arayışındaysak İzmir için de aynı şekilde düşünüyoruz. Bu gayret bir meyvesini daha veriyor." ifadesini kullandı.

İzmir için önemli bir eseri hizmete açmaktan mutluluk duyduğunu kaydeden Yıldırım, "Bugün bereketli bir gün, bu yağmura rağmen buraya gelmiş olmanız bir şey ifade ediyor. Mesele memleket meselesi, İzmir meselesi olunca yağmur da kar da zor şartlar da kolay olur." diye konuştu.

Törende, İzmir-İstanbul otoyolunun 26 kilometrelik kısmının açılışını yaptıklarını, bu otoyolu yaparken İzmirlilere bir söz verdiğini, otoyolun hem İzmir'den hem İstanbul'dan başlayacağını söylediğini anımsatan Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti: "İstanbul'dan yola çıktık, İzmir'den de yola çıktık, Balıkesir'de de bulaşacağız. Onlar konuşur AK Parti yapar. Osmangazi, dünyanın en büyük 3. köprüsü yapıldı. Şimdi Bursa'ya kadar da 85 kilometre otoyol bitti. Önümüzdeki günler onu da açacağız. İzmir tarafından 26 kilometre bitti onu bugün açıyoruz. Bu açılışını yaptığımız yol 3 gidiş, 3 geliş, 2 tane tünel var. Tünellerin her birinin uzunluğu bin 671 metre."

AK Parti iktidarının ulaşımdaki özetini anlatmanın saatler süreceğini vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu: "79 yıl önce Cumhuriyet kurulmuş 2002'ye gelmişiz, 79 yıl geçmiş Türkiye'de yapılan bölünmüş yol miktarı 6 bin 100 kilometre, 6 binden 25 bine çıkmışız. Sıcak asfaltlı yolların toplamı 2002'ye kadar otoyollar dahil hepsi 8 bin 500 kilometre. Peki şimdi sıcak asfalt, bölünmüş yolların toplam tutarı 21 bin 300 kilometre. İşte AK Parti farkı bu. Yol medeniyet, yol bir ülkenin atardamarıdır. İktidara geldiğimiz ilk günden bu yana AK Parti olarak yol, su, iletişim konusuna çok önem verdik."

Başbakan Yıldırım, AK Parti'nin kurucu Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı, "Milletin adamı" Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi imar ve inşa noktasında yolları olmazsa olmaz gördüğünü, ondan aldıkları talimatla yolları bölerek hayatları, gönülleri birleştirdiklerini, insanları buluşturduklarını, memleketi birbiriyle kardeş yaptıklarını kaydetti.

Yolların insanların istikbale yolcuğu olduğunu anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:
"Yollar geliştikçe, Türkiye geliştikçe ülkemizin muasır medeniyet seviyesine olan yolculuğu da emin adımlarla devam edecek. Amacımız yolları yaparken şehirleri en kısa yoldan, en güvenli şekilde birbirine bağlamak. Bu açtığımız yol, İstanbul - İzmir otoyolu sadece İzmir'e yaramıyor. Manisa, Balıkesir, Bursa var, Yalova, İstanbul var, Eskişehir'i de, Kütahya'yı da,  Çanakkale'yi, Aydın'ı, Denizli'yi de buna dahil et. Bu yol 2018'te bitmiş olacak. İstanbul-İzmir arası 2 saat 50 dakika. Eskiden İzmir çevre yolunu biz yapmadan Çiğli'den Konak'a kaç saatte geliyordunuz? Altınyol'dan 2,5 saatte gelebiliyordunuz. Şimdi çevre yolunu yaptık da yarım saat sürmüyor, geliyorsunuz. İzmir'de şehir içinde bir yerden bir yere gidinceye kadar İzmir'den İstanbul'a varacaksınız. İşte medeniyet bu, işte hizmet bu."

Başbakan Yıldırım,
yeni bir proje daha olduğunu anımsatarak, Kuzey otoyolunun ihalesinin yapıldığını, kazmanın vurulacağını bildirdi.

"TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYARAK BUGÜNLERE GELDİK"
Bu otoyolunun Çiğli'den başlayarak, Bergama'ya kadar gideceğini, Koyundere'ye kadarki kısmın bittiğini, Menemen'e doğru da bitmek üzere olduğuna işaret eden Yıldırım, şunları söyledi: "Bunun üzerine 76 kilometrelik kısmının da ihalesini yaptık, başlıyor. Artık öyle Aliağa'dan, Bergama, Menemen, Çiğli'den yazın o trafik çilesi sona erecek. Otoyolla gayet rahat konforlu bir şekilde. 
İzmir'i bir yandan Akdeniz'e, bir yandan Ankara'ya, bir yandan İstanbul'a, bir yandan da dünyanın en uzun köprüsü Çanakkale'ye bağlamak için adım adım projeleri gerçekleştiriyoruz. Çanakkale köprüsünün de temelini 18 Mart'ta atıyoruz. Biz laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyarak, bugünlere geldik. Hizmetle bugünlere geldik. Bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Açtığımız yol 1,5 milyar lira. İzmir'e herşey helal olsun. İzmir benim evim, memleketim. Memleketime hizmet etmek benim için en büyük şereftir. En büyük gururdur. İzmir her zaman hizmetin karşılığını da vermiştir.

"

KILIÇDAROĞLU’NA TEŞEKKÜR ETMEMİZ LAZIM…
16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına sunulacak anayasa değişikliğini vatandaşlara anlatmaya çalıştıklarını belirten Yıldırım, bu konuda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür etmeleri gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu'nun "Cumhurbaşkanı ile başbakan ayrı partilerden olursa, anlaşamazlarsa ne olacak" dediğini hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu: "Kemal Bey aslında sağ olsun bizim anlatamadığımızı bütün Türkiye'ye anlattı. Biz de tam bunu diyoruz. İşte bu sistem, mevcut sistem bunu getiriyor. Buradaki anlaşmazlığı, yetki tartışmasını ortadan kaldırıyor ama bir detay var. Sayın Kılıçdaroğlu sistemin değiştiğinin farkında değil, yorgunluğuna rastlamış. Bakın bu gelen sistemle artık Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimleri olay olmaktan, kriz olmaktan çıkacak. Hatırlayın 1971'de askerler 'Eğer şu ismi seçmezseniz Meclisi bombalarız' dediler, askerler Meclisin etrafını kuşattılar. "

"BİZİM TANIYACAĞIMIZ TEK MERCİ MİLLETTİR"
Başbakan Yıldırım'ın "tek bayrak için, tek vatan için, tek devlet için, tek millet için, birliğimiz için, beraberliğimiz için, kardeşliğimiz için, Türkiye'nin aydınlık yarınları için, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün muassır medeniyetler hedefi için kararımız" diyen Yıldırım'a vatandaşlar "evet" cevabı verdi.

Güzel şeylerin hep "evet"le başladığını, ‘evet’te bereket olduğunu hayırdan ise hayır gelmeyeceğini ifade eden Yıldırım, "Bakınız 2007'de cumhurbaşkanını bize seçtirmediler, 367 icadı çıkardılar ama biz de dedik ki 'Biz bunları tanımayız, dayatmaları tanımayız, bizim tanıyacağımız tek merci millettir, İzmirlidir, millete gideriz dedik ve şimdi cumhurbaşkanını millet seçiyor. Bu meseleyi hallettik. İşte getirilen bu değişikliğin en önemli kısmı artık hükümetler sandıkta vatandaş tarafından kuruluyor. Siz seçim yaparken 5 yıllığına Türkiye'yi yönetecek kadroları da seçiyorsunuz. Bir dahaki seçimde isterseniz yeniden seçiyorsunuz, isterseniz değiştiriyorsunuz. Mühür sizin, karar sizin." ifadelerini kullandı.

"Bu sistem Erdoğan için" iddialarında bulunulduğunu belirten Yıldırım, "Bu sistem Erdoğan için değil her doğan içindir." şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım'ın, "Çocuklarımız, torunlarımız, Türkiye'nin geleceği için, daha güzel günler, sürekli büyüme, kalkınma ve istikrar için, terörün ülke gündeminden tamamen çıkması için kararımız" sözlerine karşılık vatandaşlar "evet" dedi.

TÖRENDEN NOTLAR
Sağanak altında Belkahve Tünelleri girişinde yapılan törene katılanlara, girişte 10 bin adet yağmurluk dağıtıldı.

Büyük bölümünü kadınların oluşturduğu katılımcılar, tören alanına güvenlik kontrolünün ardından alındı.

Şemsiyeleriyle tören alanına gelen İzmirliler, yağmur altında Başbakan Yıldırım'ı dinledi.

Başbakan Yıldırım, tezahüratlar nedeniyle konuşmasına sık sık ara verdi.

Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir ve Manisa milletvekilleri ile diğer ilgililer katıldı. (Haber servisi, AA)

 
İTO Başkanı Demirtaş'tan harfiyat sahası çıkışı!
 
Suikast timi davasında hakimi kızdıran hareket!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
demokrasi 8 Mart 2017 Çarşamba 13:43

Cumhurbaşkanı yardımcılarını halk belirlemiyecek. Atama ile gelecek.. Cumhurbaşkanı yurt dışına çıktığında bu atamayla gelenler Cumhurbaşkanlığı görevi yapacaklar.

Yorumu oyla      20      5  
TC misafir 8 Mart 2017 Çarşamba 13:42

Bitmemiş yolun açılışını yapmak da bize özgü galiba İzmir-Bursa-İstanbul Otoyolu ama 26km lik yolun açılışı yapılıyor. Çiğli-Konak için örnek verilen yol akp öncesinde projelendirilmiş ve yapıma başlanmıştır Binali Yıldırım ya yanlış biliyor ya da çarpıtıyor.Osmangazi Köprüsü dünyanın 3. büyük köprüsü olabilir ama vatandaşa yüklediği 50 günde 225 milyonluk maliyeti yönünden dünya birinciliğini kimseye bırakmaz. Bu ödenen ve ödenecek maliyetle sene sonunda bir köprü daha yapılabilir. Son olarak Binali Yıldırım'ın evet için söylemiş olduğu "Çocuklarımız, torunlarımız, Türkiye'nin geleceği için, daha güzel günler, sürekli büyüme, kalkınma ve istikrar için, terörün ülke gündeminden tamamen çıkması için kararımız" vaatlerin hangileri değişikliğe sunulan 18 maddenin içinde yer alıyor? Hiçbiri. Sunulan değişikliklerin hiçbirinde emeklilerle, işçilerle, çiftçilerle, terörle, ekonomiyle,eğitimle ve sağlıkla alakalı bir tek değişiklik yok isteyen maddeleri inceleyebilir.

Yorumu oyla      23      6  
8 Mart 2017 Çarşamba 13:34

Otoyol için "50 bin zeytin ağacı" kesilmiş ve de sökülmüş. tam bir skandal !

Yorumu oyla      22      7  
seçil özen 8 Mart 2017 Çarşamba 13:13

Başbakanım Körfez geçiş projesi ihalesi ne zaman yapılacak??

Yorumu oyla      14      12  
8 Mart 2017 Çarşamba 12:43

"artık hükümetler sandıkta vatandaş tarafından kuruluyor" hükümeti vatandaş mı kuruyor! X Bakanı sandıkta vatandaş mı belirleyecek? Başkan yardımcısını sandıkta vatandaş mı belirleyecek ?

Yorumu oyla      27      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP internetten 7 milyon lira tasarruf etti
CHP'nin, chp.org.tr adresi üzerinden, Bilgi ve İletişim Teknolojileri ...
İzmir’de otel zirvesi: Başbakan teşkilata ne mesaj verdi?
Başbakan Yıldırım, referandum çalışması için geldiği İzmir'de dün gece ...
Böke Karşıyaka'dan seslendi: Türkiye'de kadın olmak zor
CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nın Zübeyde Hanım Nikah Evi’nde düzenlediği ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan 34 kanunu onayladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 34 kanunu onaylayarak yayımlanmak üzere Başbakanlık'a gönderdi.
Çavuşoğlu: Öyle demeyin, PKK dostları üzülür sonra!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'nın Hamburg kentinde Türk vatandaşlarına ...
Bahçeli'nin dikkat çeken yüzüğü!
MHP lideri Devlet Bahçeli’nin partisinin grup toplantısında kendi resminin ...
 
Erdoğan: Anladın mı Sayın Kılıçdaroğlu?
"Sıkıntılar yaşanmasın diye, cumhurbaşkanıyla başbakanlığı birleştiriyoruz' ...
Başbakan sürpriz zirvenin sebebini açıkladı
Başbakan Binali Yıldırım Ürdün Başbakanı ile yaptığı görüşmenin ardından ...
BBP referandum kararını açıkladı
TBMM dışındaki siyasi partilerden Büyük Birlik Partisi, referandum kararını 'hayır' olarak açıkladı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva