HABERLER>GÜNCEL
13 Nisan 2021 Salı - 20:51

Balkan derneklerinde derin çatlak: İstifa ettiler!

Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu’nun yeniden aday olmadığı seçimde başkanlığa Makedonya Göçmenleri Birleştirme Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Şaban Yaprak seçildi. Duruma tepki gösteren Bal-Göç Başkanı Abdurrahim Nursoy ile Karşıyaka Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı İlhami Yıldız istifa etti. Yaprak, “Balkan camiası büyük bir kitleyi temsil ediyor. İki kişi ayrıldı diye dağılmaz” dedi.

Balkan derneklerinde derin çatlak: İstifa ettiler!

EGEDESONSÖZ - İzmir’de Balkan-Rumeli kökenli vatandaşları uzun yıllar kendi çatısı altında birleştiren  Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu yeni dönem seçimini yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nde uzun yıllar görev yapan Süleyman Pehlivanoğlu yeniden aday olmadı. Federasyon bünyesindeki dernekler kendi arasından Makedonya Göçmenleri Birleştirme Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Şaban Yaprak’ı başkan seçti.

Seçim, daha sonra Balkan-Rumeli camiasında derin çatlağa neden oldu. Gaziemir’de belediye başkan yardımcılığı da yapan İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (İzmir BAL-GÖÇ) Başkanı Abdurrahim Nursoy ile Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İlhami Yıldız federasyondan istifa ettiklerini açıkladı. Federasyon bünyesinden tek taraflı çekilme kararını kamuoyuna açıklayan iki isim artık yeni dönemde çalışmayacaklarını ifade etti.

Nursoy yaptığı açıklamada; “Kurucu üyeleri arasında bulunduğumuz İzmir’deki Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu’nda yaşanan gelişmeler nedeniyle İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) olarak açıklama yapma gereği ortaya çıkmıştır. Bu kapsamda; 2008 yılında kurulan Federasyona günümüze kadar geçen sürede katkılarını sürdürmüş olan Derneğimiz, geçen süre zarfında bu çatı altında yapıcı bir rol üstlenmiştir. Buna karşın, özellikle Federasyon Genel Kurulu’na gidilen günümüzdeki süreçte Federasyonun işlevsel olarak varlığını devam ettirme konusunda yaşadığı zafiyetin yanı sıra üye derneklerin önemli bir kısmının tabanla arasında oluşan uçurum dikkat çekmektedir. Temsiliyet ve işlevsellik açısından oluşan bu tezat görüntüye rağmen, Federasyon üyesi mevcut üye derneklerin yönetim konusunda çekişme yaşamaları hayret ve üzüntü vericidir. Güzel İzmir’in kamu yararına çalışan dernek statüsüne sahip en güçlü sivil toplum kuruluşlarından biri olan İzmir BAL-GÖÇ’ ümüzün; yönetimi, üyeleri ve temsil ettiği camia dikkate alındığında, Federasyon bünyesinde yukarıda bahsettiğimiz şartlar altında faaliyet göstermesine gerek kalmadığı görülmektedir. Bu sebeple İzmir BAL-GÖÇ olarak Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu bünyesinden tek taraflı olarak ayrılma kararı aldığımızı bildirmek isteriz” ifadelerini kullandı. Aynı açıklamayı çekilme kararı alan diğer dernek de yaptı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Federasyon Başkanı Şaban Yaprak, “Balkan camiası büyük bir kitleyi temsil eder. İki dernek ayrıldı diye bir şey olmaz. Sırada bekleyen ve federasyon bünyesine katılmak isteyen beş derneğimiz bulunuyor. Kendileri seçime ‘tek liste ile gidelim’ dediler. Hatta içlerinde ‘tüm derneklerin imzası olmadan aday bile olmam’ diyen de vardı. Demokratik bir seçim yapıldı ve sonucuna herkes saygı duydu. Artık Balkan-Rumeli camiasında ‘ben olursam varım, ben olmazsam yokum anlayışı’ ortadan kaldırılmıştır. Arkadaşlara yeni yolculuklarının hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 
Hastane penceresinden düşen korona hastası ağır yaralandı
 
Altınordu evinde yaralı!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Deliormanlı 15 Nisan 2021 Perşembe 23:39

Öncelikle sevgili şaban yaprağa yeni görevinde başarılar diliyorum ve bu gekilmeleri şiddetle kınıyorum sayın Nursoy Balgöç seçimlerini nasıl kazandı biliyoruzçekilmeleri de isabet olmuş derneğin adını değiştirecekler herhalde Kars Ardahan Iğdır dernekler federasyonuna katılacaklardır tamamen siyasi rant olarak Balgöç Başkanlık yaptığından seçimlerde göçmenlikle alakası olmayan chp yöneticilerini SGK çalışanlarını ve birçok farklı kurumdan insanları üye yapıp seçim kazandığı için önceden Balgöç İzmir’in en büyük derneğidi etkinlikler hiç eksik olmazdı belediye başkanları milletvekilleri ziyaretlere gelirlerdi şimdi Balgöç kiraz belediyesinden bile randevu alamıyor neden bunlar hani derneği ne yaptılar sizin gibi çalışan insanları kıskandıklarından fesatlıklrından çekilmişlerdir yolunuz açık olsun şaban Başkan herzaman yanınızdayız tekrar sizi ve yönetiminizi kutluyorum sevgiler saygılar

Yorumu oyla      2      3  
Bedriye Güler 15 Nisan 2021 Perşembe 14:10

Öncelikle tebrik ederim Şaban abicim.ötekileştirmek yerine birlik olmak gerekiyor. Balkanlar geniş bir coğrafyaya sahip Kimin olduğu değil bundan sonra nasıl hepbirlikte güzel işler yapabiliriz ona bakmak lazım (küçük insanlar insanlarla uğraşır büyük insanlar olaylarla uğraşır)Balkan camiasına hayırlı uğurlu olmasını dilerim

Yorumu oyla      2      3  
Şaban yaprak 14 Nisan 2021 Çarşamba 23:13

Balkanlarda yaşayan soydaşlarımıza sahip çıkmakmiz yerine siyasi ikbal pesinde koşmak biz balkanlilara yakışmıyor biz balkanlilar ben değil biz diyen leriz

Yorumu oyla      3      3  
Gün ayrışma,değil birlik günü balkanların birlik günüdür. 14 Nisan 2021 Çarşamba 21:35

Tüm derneklerimiz hemşerilerine yardımcı olmak ve kültürümüzü yaşatmak için kurulmuştur güçleri yettiğince bunun için çalışmışlardır ve çalışacaklarına da inanıyorum iki derneğin bu bütünlüğü bozamiyacaklarinada inanıyorum o dernekleri bilen biliyor dernek başkanlığını kaybetmemek için kimleri üye yaptıklarını da biliyor ( mardin, erzurum,diyarbakır belediye emekçi kardeşlerimizi bir gecede 193 üye) balkanlıları bölemiyeceksiniz .

Yorumu oyla      3      3  
Bulgaristanlı 14 Nisan 2021 Çarşamba 19:01

Kamu yararına lafını çok görüyorum da bir tane kamu yararına ne yaptılar göremedik ??

Yorumu oyla      2      3  
Ayıp 13 Nisan 2021 Salı 21:35

Kimse başkanı olduğu derneği babasının malı zannetmesin, ki öyle zannettikleri için böyle bireysel açıklamalar yapabiliyorlar. Federasyon kongre delegelerinin yada dernek üyelerinin derneği babasının malı zanneden bu başkanların aldığı karardan haberi var mı? Camiayı büyütüp sorunlara çare aramak var iken, sadece kendi kişisel ikballerini düşünüp bu kararı verenleri kınıyorum. Bal-Göç ve Mak-Göç üyelerini başkanlarının yaptıkları bu faaliyeti önlemek ve camiaya birlik ve beraberlik getirmek adına olağanüstü kongre talep etmeli ve gençlerin önünü açarak mevcut yönetimleri değiştirmelilerdir.

Yorumu oyla      2      3  
Balkanlılar 13 Nisan 2021 Salı 21:26

Bunlar kendilerini yönetemiyor daha balkanlılar nasıl gitsin bunların peşinden ziyarete giderken ya Rıfat Sait yanlarında yada Kani Beko bunlar daha randevu alamıyorlar iki yıl Tunç Soyerden randevu alamayan Nursoy bu gün en güçlü Dernekler biziz diyor hak ve özgürlüklerin karşısında değilmiydin sen Rıfat saitin kurduduğu partinin izmir temsilciydim ne oldu yakında geçersin Akp ye Nursoy chp yapmadı Gaziemir Adayı akp Yapar artık seni :))

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uzaktan eğitimin başlama tarihi belli oldu!
MEB, 8. ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışındaki tüm ...
NASA yarışmasının kazananı belli oldu
ABD Havacılık ve Uzay Ajansı, 20 yılı aşkın sürede Uluslararası Uzay İstasyonunda ...
İzmir'de sahte dolar operasyonunda 3 tutuklama
İzmir'de sahte 10 bin dolar ele geçirildi, operasyonda yakalanan 3 şüpheli tutuklandı.
 
Beton mikseri 7 katlı binaya çarptı
İstanbul Beşiktaş'ta sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği beton ...
Bakan Akar'dan Rusya ve Ukrayna mesajı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya-Ukrayna gerginliğinin bir an önce ...
Teröristlerin saldırı balonu havada patlatıldı
Hakkari'nin sınır bölgesinde yer alan Zer Tepe Üs Bölgesi'ne terör örgütlerinin ...
 
Endişelendiren olayın nedeni belli oldu
İzmir'in Bayraklı ilçesi sahilinde telef olmuş halde bulunan 9 allı turnanın ...
Adana'da çalınan tarihi çiniler İngiltere'den çıktı!
Kanuni Sultan Süleyman portresi ile gündeme gelen Londra'daki müzayedenin ...
Anne- kızı menemenle uyutup, 1 kilo altını çaldı
Bursa’da Özbekistan uyruklu Sarvinoz I. (28), evlerinde çalıştığı E.Ç. ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva