HABERLER>GÜNCEL
20 Eylül 2020 Pazar - 00:02

Balıkesir Ayvalık'ta orman yangını

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde çıkan orman yangını tamamen kontrol altına alındı. Yoğun yerleşim yerlerine çok az bir mesafe kala durdurulan yangının nedeni ilk belirlemelere göre; kopan elektrik kablosundan çıkan kıvılcım.

Balıkesir Ayvalık ta orman yangını

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Şeytan Sofrası mevkisindeki Küçükköy Mahallesi'nde yer alan ormanlık alanda çıkan yangına 60 arazöz, 4 dozer ve 300 kişilik ekiple müdahale edildi.

Yangını Ankara'daki Yangın Yönetim Merkezi'nden koordine eden Bakan Pakdemirli, "Orman Genel Müdürlüğümüze bağlı 70 araç ve 405 personel ile ekiplerimiz; Ayvalık'taki yangına etkin ve yoğun şekilde müdahale ediyor. Yangını tamamen kontrol altına almış durumdayız" ifadelerine yer verdi.

"SIÇRAMA OLASILIĞI ÇOK DÜŞÜK"
Bölgeye ulaşan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak da Badavut mevkisinde başlayan yangında şu an yaklaşık 80 hektar alanın zarar gördüğünü belirtti.

Şıldak, rüzgarın da etkisini azalttığını vurgulayarak, "Allah da yardım etti. İyi bir müdahaleyle yangını tamamen kontrol altına aldık. Çok çok düşük bir ihtimal sıçrama olasılığı artık. Ekiplerimiz bölgenin etrafını çevirmiş durumda. Sabahın ilk ışıklarıyla beraber helikopter de soğutma çalışmalarına katılacak. Yangının çıkış sebebi ilk belirlemelere göre elektrik iletim hattındaki kopma." diye konuştu.



YERLEŞİM YERLERİNE ULAŞMASI ENGELLENDİ
Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamada da dün saat 20.30’da ormanlık alana yakın bir yerde başlayan yangının ormana yayıldığı belirtildi.

Yangının Şeytan Sofrası olarak bilinen tepelik alanın alt kısmında başlayıp sahil bandına doğru ilerlediği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şu ana kadar yaklaşık 80 hektarlık ormanlık alanın yandığı tahmin edilmektedir. Yangın, bölgede bulunan yerleşim yeri ve meskenlere sıçramadan durdurulabilmiştir. İlk andan itibaren çok sayıda arazöz, iş makinesi ve personelle müdahale edilen yangında herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmamıştır. Söndürme çalışmalarına devam edilmekte olup, kısmen kontrol sağlanmıştır. Rüzgarın hızını kaybetmemesi ve zaman zaman yön değiştirmesi sebebiyle çalışmalar büyük bir titizlikle yangını bütün yönlerden kontrol altına almak amacıyla sürdürülmektedir. İlk tespitlere göre yangının ormanlık alana yakın bir noktada aşırı rüzgarın etkisiyle elektrik iletim hatlarındaki kopma nedeniyle çıktığı yönünde bilgiler elde edilmiştir."

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da yangına ekiplerin özveriyle müdahalede bulunduğunu belirterek, "Herhangi yaralanma ya da can kaybı söz konusu değil. Şu anda herkes teyakkuz halinde. Rüzgar dinerse ekiplerin işi kolaylaşacak. Sabaha kadar tüm ekipler kontrollü şekilde müdahalelere devam edecek. Hem Orman Bölge Müdürlüğümüz hem de belediyemizle yanan yerlere hızlı şekilde ağaç dikeceğiz." ifadesini kullandı.

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ise Twitter hesabından " 60 arazöz, 4 dozer ve 300 ateş savaşçısı ile yangını en kısa sürede kontrol altına almak için mücadele ediyoruz. İlk kıvılcımdan itibaren cansiperane mücadele eden kahraman mesai arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

‘BU ALANIN BİR KARIŞINI BİLE AÇ GÖZLÜ RANTÇILARA TESLİM ETMEYİZ’
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, önceki akşam çıkan orman yangınının ilk belirlemelere göre elektrik nakil hatlarından kaynaklı olabileceğini belirtti. Yangında yitirilen tüm canlılar ve ağaçlar için, “İçimiz kan ağlasa da asli görevimiz Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nı korumak ve bu alanın bir karışını bile aç gözlü rantçılara teslim etmemek olduğu bilinciyle hareket eden herkese teşekkür ederim” diyen Başkan Ergin, yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesinin takipçisi olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Ayvalık’ın gözbebeği Ayvalık Adaları Tabiat Parkı içindeki Toka Otel mevkiinden başlayıp, fırtınanın etkisiyle hızla yayılan orman yangınının başlangıç zamanının gece olmasının olumsuz koşullar yarattığının altını çizen Başkan Ergin şöyle konuştu:

 “Yarattığı olumsuz koşullara rağmen sahada bulunan Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Ayvalık belediyemiz, Ayvalık Orman İşletme Şefliği çalışanları ve tüm saha personeli büyük bir özveri gösterdi. Yangın söndürme çalışmalarına katılanlar büyük birlik ve beraberlik içinde teyakkuza geçti. Çalışmalara jandarmamız da büyük destek verdi. Balıkesir Valimiz, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız, Kaymakamımız, çevre belediyelerin itfaiye teşkilatları, DSİ çalışanları insanüstü gayret gösterdi. Elbette eline hortumunu, küreğini alıp söndürmeye koşturan duyarlı Ayvalık halkının da çabalarıyla yangın, sabaha karşı kontrol altına alınarak, söndürülmüştür. Başta canını hiçe sayarak alevlerin ortasına atlayıp söndürme çalışmasını sağlayan İtfaiye ve belediyemizin saha personeli olmak üzere diğer tüm devlet kurumlarının işçisinden amirine, hepsine Ayvalık halkı adına minnettarım.”

 
Bodrum'da çıkan yangında arı kovanları zarar gördü!
 
Sağlık Bakanı Koca'dan Mansur Yavaş'a teşekkür
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
resul 21 Eylül 2020 Pazartesi 09:06

o otel oraya dikilecek..

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diyalog açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Biz, samimi her çağrıya kulak vererek ...
Fransa'dan Doğu Akdeniz'de yeni provokasyon
Fransa'nın Avrupa Bakanı Clement Beaune ve Rum mevkidaşı Haralambos Petridis ...
Zorla anahtarını aldıkları kişinin otomobilini çaldılar!
İstanbul Sancaktepe'de zorla otomobil sahibinin elinden anahtarı alan ...
 
Bakan Koca açıkladı: 68 ölüm, bin 538 yeni vaka!
Sağlık Bakanlığı Corona virüsü (koronavirüs) için son gelişmeleri ve Türkiye ...
Cam silerken 11. kattan düşerek hayatını kaybetti
Adana'da 11'inci kattaki evinin pencere camını silerken dengesini kaybedip ...
Yağ bezesini aldırdıktan sonra hayatını kaybetti
Antalya'da yaşayan Eda Kaya; İstanbul'daki bir hastanede yağ bezesini ...
 
Okullarda dezenfeksiyon çalışmaları tamamlandı!
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Okullarda tüm dezenfeksiyon çalışmaları ...
Son 24 saatte 8 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığınca, son 24 saatte Barış Pınarı bölgesinde sızma ...
Çeşme'de darp edilmişti: Ünlü manken virüse yakalandı!
İzmir'in ünlü tatil beldesi Çeşme'de darp edildiği iddiasıyla gündeme ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva