HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Eylül 2015 Pazartesi - 08:59

Balçova’da gurur gecesi: Her şey eğitim için

Anaokulu’ndan üniversiteye kadar öğrencilere destek olan Balçova Belediyesi, üniversiteyi kazanan gençler için veda gecesi düzenledi.

Balçova’da gurur gecesi: Her şey eğitim için

Eğitim kurumlarına ve eğitimin kalitesinin artırılmasına yönelik hizmetleri ile vatandaşların takdirini toplayan Balçova Belediyesi, 2015 Lisans Yerleştirme Sınavı’nı (LYS) kazanan Balçovalı öğrencileri yalnız bırakmadı. Başkan Çalkaya, Balçova’daki 10 bin öğrenciyi kendi çocuğundan ayırmadığını belirterek “Biz şu anda sizin ailelerinizin verdiği vergileri yönetiyoruz. Okuduğunuz okul Türkiye’nin neresinde olursa olsun, olurda başınız sıkışırsa ilk arayacağınız numara benim numaram olsun” dedi.
 
Termal Otel’de düzenlenen veda gecesinde LYS sınavını kazanan öğrenciler, aileleri, belediye meclis üyeleri ve milletvekilleri ile bir araya geldi. Anlamlı gecede 4 puan türünde dereceye giren ilk 12 öğrenciye bilgisayar hediye edilirken diğer öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi. Geceye katılan tüm konukları CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam ve Ali Yiğit ile birlikte tek tek tebrik eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, konuklar ile birlikte Balçova Belediyesi’nin eğitim kurumlarına yaptığı destekleri anlatan bir kısa film izledi. 
 
Bu yıl yedincisi düzenlenen etkinlikte Balçova’da eğitim gören ve 2015 LYS’de 4 yıllık örgün öğretim kurumunda okumaya hak kazanan öğrenciler, tek tek anons edilerek sahneye çağrıldı. Yerleştirmeye esas olan 4 puan türünde en yüksek puanı alan ilk 12 öğrenciye bilgisayar hediye edildi. Sınavda başarılı olan diğer öğrencilere ise Belediye Meclis Üyeleri tarafından birer kalem seti ve plaket takdim edildi. Ayrıca şehir dışında okul kazanan tüm öğrencilerin bu illere bir gidiş-dönüş bileti de Balçova Belediyesi tarafından karşılandı.


 
Göreve başladıklarında bugün üniversiteyi kazanan öğrencilerin ilkokul 1. sınıfa yeni başladığını anımsatan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya “Biz meclis üyelerimiz ile birlikte çocuklarımızın eğitimi babalarının cüzdandaki paraya bağımlı olmasın diye hizmet ediyoruz. Eğer okullarınız perişansa, bu şehirde hala depreme dayanıksız okullar varsa kimse ortalıkta ben kamu yöneticisiyim diye gezemesin. Gerekirse makam arabanızı, elbisenizi satıp o okula yatırım yapacaksınız. Göreve geldiğimizde yetkimiz olmamasına rağmen okullara bu düşünce ile hizmet ettik. Bize dediler ki koltuğunuzu kaybedersiniz. Biz, bir gencimizi kaybetmektense koltuğu kaybetmeyi göze almış insanlarız” dedi.
 
Öğrencilere bir de nasihatte bulunan Başkan Çalkaya, Balçova’daki 10 bin öğrenciyi kendi çocuğundan ayırmadığını belirterek “Biz şu anda sizin ailelerinizin verdiği vergileri yönetiyoruz. Okuduğunuz okul Türkiye’nin neresinde olursa olsun, olurda başınız sıkışırsa ilk arayacağınız numara benim numaram olsun. Sizler ailelerinizin gece gündüz çalışarak elde ettiği imkanlar ile bu başarıyı elde ettiniz. Sizlerden isteğim bir gün bu ülkede yönetici koltuklarına geldiğinizde kullandığınız bütçelerden en önemli payı eğitime ayırın. Sizin gibi zor şartlarda okuyanlara her zaman adaletli davranın” diye konuştu.

 
12 Dev Adam İspanya’ya direnemedi
 
Terim o metni okudu ve gitti: Galibiyetimizi…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avrupa Spor Haftası Karşıyaka’da da kutlanacak
Sporu ve fiziksel aktiviteyi teşvik etmek amacıyla Avrupa’nın 32 ülkesinde ...
Uzundere Köyü’nde şenlik coşkusu
Karabağlar’a bağlı Uzundere Köyü’nde bu yıl ilki düzenlenen köy şenliği ...
Foça’da UNESCO yolunda STK’larla güç birliği
Foça Belediyesi, UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’nde olan Foça’nın ...
 
İzmir 9 Eylül için koştu: Rekor katılım
Bu yıl 1050 atletin katılımıyla rekora ulaşan “İzmir’in Kurtuluşu Yarı ...
Buca İEF’de ilgi odağı oldu
Buca Belediyesi, 84. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda binlerce İzmirliyi ...
Agora Müze Evi kaderine terk edildi
İzmir kent merkezde en büyük tarih hazinesi olan Agora'da "Müze Ev" olarak ...
 
İEF’de Konak farkı
Konak Belediyesi’nin 84'üncü İzmir Enternasyonal Fuarı'ndaki standı bu yıl da büyük ilgi gördü.
9 Eylül coşkusu: Bornova kırmızı-beyaza bürünüyor
İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıldönümü Bornova’da coşkuyla ...
İzmir’in akıllı tuvaletleri Vandalizm kurbanı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kıyı Tasarımı Projesi kapsamında 7 noktada ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva