HABERLER>POLİTİKA
21 Eylül 2016 Çarşamba - 16:57

Bakan Özhaseki'den İzmir'e dönüşüm çıkarması: O projeyi anlattı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki kurumun İzmir’deki en prestijli çalışmalarının başında gelen Karabağlar Cennetçeşme Kentsel Dönüşüm Projesi’ni incelemek bizzat üzere kente geldi. Özhaseki alanda başkanlara ve kamuoyuna proje hakkında bilgilendirmede bulundu.

Bakan Özhaseki den İzmir e dönüşüm çıkarması: O projeyi anlattı

Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ – Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki kurumun İzmir’deki en prestijli çalışmalarının başında gelen Karabağlar Cennetçeşme Kentsel Dönüşüm Projesi’ni incelemek bizzat üzere kente geldi.

- BAKAN ÖZHASEKİ 'İZMİR İÇİN ANA EKSENİ' ÇİZDİ... 

Bakan Mehmet Özhaseki’yi Adnan Menderes Havalimanı’nda İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Partili Milletvekilleri ve bürokratlar karşıladı. Alandaki karşılamaya Başkan Aziz Kocaoğlu’nun isteği üzerine CHP’li ilçe belediye başkanlarının gelmesi de dikkat çekti.

Bakan Mehmet Özhaseki havalimanından Başkan Aziz Kocaoğlu, AK Partili Milletvekilleri Hamza Dağ, Kerem Ali Sürekli ve Necip Kalkan, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve Çevre Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varank ile bürokratlarla birlikte dönüşüm bölgesine geçti.

Cennetçeşme’deki alanda Başkan Kocaoğlu ile Selvitopu’na projenin detayları hakkında bilgi veren Bakan Özhaseki detayları harita üzerinde anlattı.

2017’NİN BAŞINDA YOLA ÇIKACAK
Özhaseki’den alanda projeyle ilgili önemli mesajlar da geldi. Bakan burada yaptığı konuşmada, “İzmir için çok güzel ve örnek bir proje olacak. Yeşil alanı bol, yolları geniş bir dönüşüm projesi başlatacağız. İlk etapta 3 bin konut yapılacak. Bakanlığımıza bağlı İller Bankası bünyesinde ayrılmış bir kaynak var. Şimdilik buradaki inşaatları ihale ile müteahhitlere vermeyi düşünüyoruz. Farklı yöntemler de var. Belki ilerleyen zamanda kat karşılığı müteahhitlere de yaptırabiliriz. Bölgede alanının büyük bir bölümü kamulaştırılmış durumda… Bu konuda cimri davranmadan yeşil alanı ve ulaşım alanı bol bıraktık. Şimdiye kadar bu bölgede dönüşümle ilgili bir adım atılmamış. Hızlı bir şekilde davranarak gerekeni yapmayı planlıyoruz. Müteahhite iki misli imar hakkı vererek dönüşüm yapılmasını doğru bulmuyorum, buna ihtiyaç yok! 2017’nin başında çalışmayı başlatmayı düşünüyoruz. Bunu da adil ve doğru bir planlamayla yürütmeyi düşünüyoruz. Rantsal dönüşüm hepimizi rahatsız eder. Vatandaşlarımızın istediği sağlıklı koşullarda yaşayacağı uygun konutlar inşaa edeceğiz” dedi.

Başkan Kocaoğlu da bakanlığın projesiyle ilgili bürokratlarla detaylı çalışma yapacaklarını ifade etti.



ALANDA SÜREÇ NASIL İŞLEDİ?
Karabağlar’da, Büyükşehir’in yaptığı çalışmalara çok yakın bölgede bulunan 540 hektarlık alanı “riskli olan” ilan eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ise iki yıldır bölgede mülk sahipleri ile görüşerek kamulaştırma çalışmalarını hızlandırmıştı. Bakanlık, ilk etapta 102 hektarlık alanda inşaatları başlatma kararı aldı. Bölgenin fizibilitesi, bina durumu, mülkiyet yapısı ve birçok envanteri ayrıntılı bir şekilde çıkartıldı.

Bakanlık, bölgedeki çalışmalar için şimdiye kadar 100 milyon TL’ye yakın bir harcama yaptı. Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü ile Bakanlık Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü’nün koordineli yürüttüğü çalışmalar sonrasında bölgede 3 bin adet konutun yapılması planlanıyor. 

 
Ve 'MİT TIR'ları' davasında yeni perde başladı
 
FETÖ'cüler denizden botla kaçtı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
21 Eylül 2016 Çarşamba 21:42

İzmir' in protokol yolu olan Yeşildere biran önce elden geçirilmelidir. Bakan hazır gelmişken bu konu da konuşulmalıdır.

Yorumu oyla      11      5  
sezo 21 Eylül 2016 Çarşamba 17:59

İstanbul Otobanının bitmesine yakın nedense ünlüler,bakanlar ve çeşitli şirketler izmire çıkarma yapıyorlar. 5 sene önce İzmir unutulmuş bir şehirdi. şimdi 4 bir taraftan gökdelenler,Otoyollar ve dönüşümler yapılıyor. ilginç gerçekten.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'de 15 Temmuz Şehitleri Köşesi
Başbakan Yıldırım, "15 Temmuz şehitlerimiz asla ve asla bu millet tarafından ...
Soylu: Bunu üreten dünyanın efendisi olur!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hep hayalimdir; cebinizde bir çip var ...
Demirtaş ve Yüksekdağ ifadeye çağrıldı!
Van Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ'ın ...
 
3 başkan arayışında son viraj: AK Parti’de Ankara yolcuları belli oldu!
AK Parti Genel Merkezi’nin İzmir’de istifalarını aldığı üç ilçede göreve ...
Bakan açıkladı: Operasyona piyadeler katılacak mı?
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, El Bab’a yapılması öngörülen operasyonla ...
Flaş: MHP'de Çağrı Heyeti üyelerine ihraç!
MHP Merkez Disiplin Kurulu, olağanüstü kurultay için oluşturulan 3 kişilik ...
 
Balbay Ödemiş'in kestane ağaçlarını sordu!
Bayram tatilini seçim bölgesi İzmir’de geçiren Balbay Ödemiş ilçesinde ...
Kılıçdaroğlu MYK'da koltuk sayısını artıracak!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun MYK'da sürpriz bir hamle yapmaya hazırlandığı öğrenildi.
MHP'den CHP'ye KHK uyarısı!
MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, CHP yönetiminin, "KHK'ları Anayasa ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva