HABERLER>SPOR
4 Nisan 2017 Salı - 16:05

Bakan Kılıç’tan İzmir’de stat çıkışı!

Bir dizi temas için kente gelen Gençlik ve Spor Bakanı, Karşıyaka ve Göztepe statları için “Bunlar ihaleleri 2014'ün başında yapılan ve 400 günde bitirmeyi hedeflediğimiz projelerdi. Eğer itiraz edilip durdurulmasıydı şu anda iki stat da tamamlanmıştı” dedi.

Bakan Kılıç’tan İzmir’de stat çıkışı!

İZMİR - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç bir dizi temaslarda bulunmak ve 9 İzmir kulübünün başkanıyla yapacağı stat zirvesi için İzmir’e geldi.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ilk olarak Altınordu Futbol Kulübü'nün Torbalı'daki Metin Oktay Tesislerini gezdi. Bakan Kılıç kendisini karşılayan sporcularla bir süre sohbet etti.



Bakan Kılıç, Türkiye'nin pek çok değişik kentinden İzmir'e gelerek Altınordu çatısı altında eğitim gören gençlere başarı diledi. Yoğun programı nedeniyle hazırlanan kahvaltıya katılmayan Kılıç, beraberindeki heyetle tesisteki antrenman sahasını da inceledi.



Kılıç, çok beğendiği çim zeminin Türkiye'deki tüm statlara örnek olması gerektiğini dile getirdi. Altınordu'nun altyapı takımlarının antrenman yaptığı tesiste genç kalecilere penaltı atışı yapan Bakan Kılıç, ilk denemesinde başarılı olamasa da daha sonraki atışında fileleri sarsmayı başardı.



Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İzmir’de Emniyet Müdürlüğü'nü de ziyaret etti. Bakan Kılıç, eşi Eda Kılıç ile birlikte Konak Meydanı'nda bulunan çocuklarla bir süre sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

İzmir'de NTV Spor'un canlı yayınına katılan Bakan Kılıç, Karşıyaka ve Göztepe statlarının ihalelerinin yeniden yapıldığını, Alsancak Stadı'nın ihalesinin de 28 Nisan'da gerçekleşeceğini hatırlattı, şöyle dedi:  "Karşıyaka ve Göztepe statlarında daha önce nelerin yaşandığını tüm Türkiye de, İzmir kamuoyu da biliyor. Bunlar ihaleleri 2014'ün başında yapılan ve 400 günde bitirmeyi hedeflediğimiz projelerdi. Eğer itiraz edilip durdurulmasıydı şu anda iki stat da tamamlanmıştı."

Hukuki yollara başvurulup bir takım engellemeler çıkarıldığını hatırlatan Bakan Kılıç, şöyle devam etti: "İzmir'de de bu engellemelere karşı bir tepki var. Tüm İzmir tüm spor kamuoyu bir olsun, beraber olsun. Yapmak için çaba sarf ettiğimiz bu statların önüne son dakikada itiraz edip engel koymaya çalışanları durdursunlar artık. Sayın Başbakanımız İzmir milletvekili. En başta konuştuğumuz konulardan birisi bu. Biz bunda kararlıyız, bu statları yapmak istiyoruz ve yapacağız. Parti ayrımı gözetmesinler. Bunlar İzmir'e kazandırılacak eserler. Sonra, 'AK Parti hükümeti İzmir'e spor anlamında yeterince yatırım yapmıyor' diyenler oluyor. Biz yapıyoruz ama önümüze gelip de sürekli durdurmaya çalışırsanız bu olmaz ki." (DHA, AA)

 
Çavuşoğlu: Bu bir insanlık suçu
 
Bucaspor'da Mehmet İncebacak kadro dışı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
4 Nisan 2017 Salı 16:55

İtirazlar olmasaydı Göztepe 15 bin kişilik bir semt stadına sahip olacaktı. Uzundere' de kentsel dönüşüm alanına 35-40 bin kişilik stat yapılsaydı çok daha iyi olacaktı. Çevre yolunun dibi. Ulaşım kolay. Etrafı açık. İhaleyi alan yüklenici bile Güzelyalı' da ki yerin stat için uygun olmadığını , Uzundere 'nin çok daha uygun olduğunu söylemişti ama işin içine rant girince proje iptal oldu ? Alsancak yıkılalı 2 yıl olmuş bakan engel diyor 😀😃☺😄 isteyen bu şehre 15 yılda 15 defa stat yapardı. Yapılan tek iş Atatürk Stadı' nı boyamak oldu. Milli takım bu şehre gelmiyor , gelmeyecek de ... Yazık. Koskoca şehrin takımları semt statlarına mahkum kalacak. Göztepe Başkanı 15 bin kişilik statlar ile bizi Avrupa'da ciddiye almazlar demişti , Yalı' da stat olmaz demişti. Haklı değil mi ? Bu şehrin yerel yönetimlerini devre dışı bırakıp iş yapma peşindesiniz. Örnekköy' de 40 bin kişilik stat için anlaşılıyor , sonra vazgeçiliyor; Uzundere deniyor ama oradan da vazgeçiliyor. Kimsenin istemediği yere stat yapmaya çalışıyorsunuz. Millet bıktı artık , nereye olursa, kapasiteye bakmadan yapın diyor.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de futbola miting ayarı: İşte yeni program
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın 16 Nisan'da ...
Karşıyaka fikstüre güveniyor
Spor Toto 2'nci Ligi Kırmızı Grup'ta pazar günü deplasmanda Sarıyer'e ...
Altay'da hedef 5'te 5
Spor Toto 3'üncü Ligi 1'inci Grup'ta oynamadığı haftada lider Sancaktepe ...
 
Menemen Belediyespor'da Veli şoku
Spor Toto 2'nci Ligi Kırmızı Grup'ta geçen hafta evinde Kayseri Erciyesspor'u ...
Pınar Karşıyaka dolu dizgin
SPOR Toto Basketbol Ligi'nde 17 ve 20'inci haftalar arası üst üste 4 yenilgi ...
Karşıyaka İstanbul'dan moralsiz döndü
Deplasmandaki Sarıyer yenilgisiyle play off hattındaki yerini kaptıran Karşıyaka'da keyifler kaçtı.
 
Bucaspor'da Başkan Uygun'dan garanti
Spor Toto 2'nci Lig Beyaz Grup'ta deplasmanda Nazilli Belediyespor'a 3-2 ...
Göztepe ayağa kalktı
TFF 1'inci Ligi'nde üst üste aldığı Elazığspor, Ümraniyespor ve Eskişehirspor ...
Altay keskin virajda
Spor Toto 3'üncü Ligi 1'inci Grup'ta çarşamba günü hafta içi mesaisinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva