HABERLER>POLİTİKA
12 Mart 2017 Pazar - 00:39

Bakan Kaya'dan engelleme sonrası ilk açıklama

Kaya, Hollanda Başkonsolosluğuna girişine izin verilmemesine ilişkin, "Avrupa ülkelerinden özellikle Hollanda'dan savunduklarını söyledikleri demokratik değerlere bir an önce geri dönmelerini istiyoruz. İfade özgürlüğü, hareket, toplanma özgürlüğü... Bunların hepsini askıya almış durumdalar" dedi.

Bakan Kaya dan engelleme sonrası ilk açıklama

Bakan Kaya, bazı televizyonların canlı yayınlarına telefonla bağlanarak Hollanda Başkonsolosluğuna girişine izin verilmemesine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Açıklamasında konsolosluk topraklarının Türkiye toprakları sayıldığına işaret eden Kaya, "Biz başkonsolosumuzun, büyükelçimizin aracıyla geçmek üzereydik. Ona da engel olundu" diye konuştu.

Hem Türkiye'de hem de Avrupa'da yaşayan Türklere bir çağrıda bulunan Kaya, "İnşallah, ülkemizin, milletimizin değil sadece tüm mazlum coğrafyaların umudu olan Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizi daha da güçlendirmek için verdiğimiz çabayı 16 Nisan referandumunda güçlü bir 'evet'le hem Avrupalı hem de Türkiye'deki vatandaşlarımız Avrupa'ya en güzel dersi verecekler" ifadelerini kullandı. 

Bakan Kaya, "Avrupa ülkelerinden özellikle Hollanda'dan savunduklarını söyledikleri demokratik değerlere bir an önce geri dönmelerini istiyoruz. İfade özgürlüğü, hareket, toplanma özgürlüğü şu an bunların hepsini askıya almış durumdalar" şeklinde konuştu.

Avrupalı Türk vatandaşlarının hem Türkiye için kıymeti olduğunu hem de yaşadıkları ülkelere değer kattığını vurgulayan Kaya, 16 Nisan'daki anayasa değişikliği halk oylamasında Avrupalı Türk vatandaşlarının milletin iradesine sahip çıkacağına inandığını dile getirdi. 

Bakan Kaya, şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Avrupa'nın bizi bu kadar engellemesi, antidemokratik yollara sapması, ırkçı tutumu bizim referandum sonucundan 'evet' çıkmasından ne kadar korktuklarını gösteriyor. Türkiye'nin güçlenmesini, büyümesini istemedikleri için bizim vatandaşlarımızla da buluşmamıza engel oluyorlar. Bu ırkçı tutumun tek bir gerekçesi olabilir, 16 Nisan referandumunda çıkacak 'evet' sonucundan korkmaları. Hollanda hükümeti ne kadar Türkiye düşmanı terör örgütü varsa onların özgürce propaganda yapmasına izin veriyor. Bu süreçte 'hayır' oyu için yapılan organizasyonların hepsine anlayışla yaklaşıyorlar. Ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanı geldiğinde konsolosluk binasına girişimize dahi izin vermediler." 

"GİRİŞİNİZ YASAKLI" DEDİLER
Bakan Kaya, kendisine konsolosluk binasına girişinin yasaklı olduğunu ve Hollanda'yı bir an önce terk etmesinin söylendiğini anlatarak, "Manzara çok açık ve net. Hollanda hükümeti Türkiye düşmanlığı yapıyor ve referandumdan çıkacak 'evet' oyunun Türkiye'yi, milletimizi ne kadar güçlendireceğini gördüğü için de tüm gücüyle bunun karşısında duruyor. Bunu yaparken de ne ilkeleri ne de vicdanları kalıyor. Bütün uluslararası kuralları da ihlal ediyorlar" değerlendirmesinde bulundu. 

16 Nisan'da gerçek demokrasinin Türkiye topraklarında yaşandığının millet olarak tüm dünyaya gösterileceğini vurgulayan Kaya, Ankara ile de temas halinde olduklarını, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüklerini kaydetti. 

Kaya, "Hollanda hükümeti bütün bu yaptıklarının hesabını verecek" dedi. 

Almanya'nın Düsseldorf kentinden kara yolu ile geldiklerini belirten Kaya, yaşananları, "Polisler ellerinde resimlerle bizim konvoyumuzdaki bazı araçları çevirerek başörtülü kadınlara 'ben miyim' diye bakarak, bazılarının pasaportlarına el koyarak, sınır dışı edildi ekibimizden bazı arkadaşlarımız" sözleri ile aktardı.

 
Hollanda Konsoloslukları önünde protestolar!
 
Havalimanında oturma eylemi kararı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dışişleri: Hollanda Büyükelçisi gelmesin!
Dışişleri Bakanlığı: (Hollanda'nın Türk Bakanları engellemesine tepki ...
Başbakan İzmir’de Romanlarla buluştu: Her türlü ayrımcılığa karşı dimdik durduk!
Başbakan Yıldırım, "Türkiye'nin her kesiminden insanın ayrımcılığa tabi ...
Çavuşoğlu: Elbette bir karşılığı olacak!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Hollanda'nın kararı hakkında, "Her bakımdan ...
 
Hollanda'da Bakan Kaya'nın aracı durduruldu
Hollanda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun iniş iznini iptal etmesinin ...
Başbakan Yıldırım: Bir kez daha diyoruz ki ey Avrupa...
Başbakan Yıldırım, "Biz buradan bir kez daha diyoruz ki ey Avrupa, lütfen ...
Halk Müziğinin usta ismi yaşamını yitirdi
Halk Müziğinin usta sanatçısı Emre Saltık yaşamını yitirdi.
 
Ümit Özdağ'dan flaş suikast çıkışı!
MHP’den ihraç edilen Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, "Bana yönelik, ...
Hollandalı Büyükelçi Bakanlığa çağrıldı
Hollanda hükümetinin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş ...
Büyük Birlik Partisi'nde Sivas krizi
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin "Arkadaşlarımızın hepsi itirazlarını ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva