HABERLER>POLİTİKA
21 Ocak 2023 Cumartesi - 15:33

Bahçeli'den İsveç'e: Saygısızlığın sonucu olacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "İsveç’in NATO üyeliği bu şartlar altında Gazi Meclis’in onayından geçemeyecektir. Dinimize, dilimize, değerlerimize, Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerimize hıyanetin ve saygısızlığın muhakkak bir sonucu olacaktır." dedi.

Bahçeli den İsveç e: Saygısızlığın sonucu olacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsveç'teki terör örgütü PKK provokasyonlarına Twitter'dan paylaştığı mesajla tepki gösterdi.

Bahçeli, Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümünün yeni bir demokrasi zaferiyle taçlanma vakti yaklaştıkça, aziz milletin iradesinin sandıkta tecelli edeceği tarihi güne sayılı günler kaldıkça, iç ve dış menşeli hain provokasyonların eş zamanlı devreye alındığının gözlendiğini belirterek, İsveç’in başkenti Stockholm’de Cumhurbaşkanımızı hedef alan alçak teşebbüsten kısa bir süre sonra bu defa da Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yönelik aşağılık bir tertip, zalim bir eylem Türk-İslam aleminde infiale neden olmuş, hitamında sabır taşını çatlatmıştır." dedi.

"Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına izin vermek, en az yakmak kadar iğrenç ve ilkel bir rezalettir"

İsveç yönetiminin, Danimarkalı soysuz bir siyasetçinin Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmasına izin vermesinin yalnızca bir skandal değil, bunun da ötesinde barbarlığın ve vandallığın aleni gösterimi ve somut örneği olduğunu aktaran Bahçeli, "Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına izin vermek, en az yakmak kadar iğrenç ve ilkel bir rezalettir. Milliyetçi Hareket Partisi kutsallarımıza el uzatan, periyodik saldırı düzenleyen, Türk ve İslam düşmanlığında sınır tanımayan İsveç hükümetini ve provokatörleri lanetlemektedir." İfadelerini kullandı.

İsveç'in bu yanlıştan dönmek, Türk ve İslam toplumlarından özür dilemek mecburiyetinde olduğunu vurgulayan Bahçeli, milli ve manevi değerlere husumet besleyen bir ülke ya da ülkelerle NATO ittifak hukukunu paylaşmak şöyle dursun, siyasi ve diplomatik ilişki kurmanın bile abes ve sakıncalı olduğunu belirtti.

Bahçeli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Müstevli cephesinin zillet ittifakını cesaretlendirmek ve arkasında durduğunu göstermek adına siyasi operasyonlarına hız vermesine, varoluşumuza suikast düzenlemesine Müslüman Türk milleti tahammül etmeyecek, algı oyunlarına kanmayacaktır.

Her siyasi parti tarih ve millet huzurunda tarafını netleştirmek, nerede durduğunu belirlemek, Türkiye’nin yanında olup olmadığını açıklığa kavuşturmak, milli ve manevi emanetlerimize yapılan saldırılara karşı tercihini ve tutumunu ortaya koymak durumundadır.

The Economist Dergisinde Türkiye’ye yapılan hakaret ve Türk düşmanı John Bolton’un çarpık ve çirkin beyanatları elbette sonuçsuz kalmaya, ayaklar altında ezilmeye mahkumdur. Zillet ittifakının gizli ortakları artık saklanma ihtiyacı duymayacak kadar pervasızlaşmıştır.

Fikir ve düşünce hürriyetinin sınırlarını ihlal edip inanç ve insanlık onurunu çiğneyen hiçbir şer odağı içimizdeki işbirlikçileri eliyle hayalini kurduğu teslim alınmış, tasfiye edilmiş, bölünmüş ve parçalanmış bir Türkiye’ye ulaşamayacaktır.

Sandık ne İsveç’te kurulacak ne Bolton’un evinde açılacak ne de diğer ülkelerin denetiminde olacaktır. Türk milleti hür iradesini seçim vakti geldiğinde ibra ve işaret edecektir. 14 Mayıs seçimlerini kundaklamak için zillete destek olan muhasım güçler yine kaybedecektir.

İsveç’in NATO üyeliği bu şartlar altında Gazi Meclis’in onayından geçemeyecektir. Dinimize, dilimize, değerlerimize, Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerimize hıyanetin ve saygısızlığın muhakkak bir sonucu olacaktır. Bu sonuca ulaşmak için diyorum ki: "Aziz Milletim Sıra Sende"

Dinin sahibi Allah’tır. İman ediyoruz ki hem Allah’ımız hem de milletimizle birlikte İslam alemi batıla, küfre ve haçlı emellerine vakti saati geldiğinde kaçınılmaz hesabı soracaktır.

 
Erdoğan: Kuraklık var, çare de baraj!
 
Çin'in mRNA aşısına klinik denemeler için onay
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Kuraklık var, çare de baraj!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kuraklık var. Soruyorlar 'Çare ne?' ...
Büyükşehir'in yanıtına Cumhur İttifakı’ndan ‘katil’ benzetmesi… Çernobil savaşı!
Geçtiğimiz yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin MHP’li Meclis Üyesi Selahattin ...
Çavuşoğlu: Irkçılık düşünce özgürlüğü değildir
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç'te "Kur'an-ı Kerim yakma eylemi"ne ...
 
CHP'li Aslanoğlu'ndan sahada mesaj: Kazanmak yetmez, açık ara kazanacağız!
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu dört ayrı ilçede çalışma yürüttü. ...
Bakanlıktan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yaylım ateşi: Hesap günü yakın!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca son 20 yıllık dönemde İzmir'e 112 milyar ...
CHP’den Bakan Kurum’a tepki!
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan ile CHP İzmir İl Başkanı ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın adaylığı ile ilgili açıklama
30 Ocak’ta Altılı Masa liderlerinin katılımıyla gerçekleşecek Ortak Politikalar ...
AK Partili Sürekli’den '14 Mayıs' mesajı ve muhalefete ‘takoz’ göndermesi!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İl Başkanlığı’nın düzenlediği ...
Kılıçdaroğlu SPK'ya seslendi: Yeni adımları da duymak istiyorum
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva