HABERLER>EGE
27 Mart 2022 Pazar - 13:01

Ayrı yaşadığı eşini tüfekle öldürmüştü... Yargıtay cezayı tekrar fazla buldu!

Muğla'da 9 yıl önce aynı otomobilde gördüğü ayrı yaşadığı eşi Sedef Berberoğlu (26) ve patronunun yeğeni Abdullah Tekin'i (18) pompalı tüfekle öldüren Lütfü Safa Berberoğlu'na (47) yerel mahkemenin verdiği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının ardından, tahrik indirimi uygulanarak verilen 24 yıl hapis cezası da Yargıtay tarafından fazla bulunarak ikinci kez bozuldu. Sedef'in annesi Gülendar Kan, "Yargıtay ikinci kez bizi yıktı" dedi.

Ayrı yaşadığı eşini tüfekle öldürmüştü... Yargıtay cezayı tekrar fazla buldu!

Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'de çalıştığı gıda ürünleri pazarlama şirketindeki işinden çıkartılan Lütfü Safa Berberoğlu, şiddetli geçimsizlik yaşadığı eşi Sedef Berberoğlu tarafından terk edildi. Berberoğlu, 13 Eylül 2013 gecesi ayrı yaşadığı eşi Sedef'i Muğla- Marmaris yolu Sakartepe mevkiinde 48 NR 960 plakalı otomobilde Okan D. (33) ve Abdullah Tekin ile gördü. Otomobilinden pompalı tüfeğini alan Lütfü Safa Berberoğlu, eşinin bulunduğu aracın yanına gitti. Berberoğlu'nun geldiğini fark eden, bir restoranda garson olarak çalıştığı öğrenilen Okan D. koşarak kaçtı. Lütfü Safa Berberoğlu, önce otomobile, ardından da içindeki bir çocuğunun annesi, muhasebeci eşi Sedef Berberoğlu ve Abdullah Tekin'e peş peşe ateş etti. Berberoğlu ve Tekin, olay yerinde yaşamlarını yitirdi. Polise teslim olan Lütfü Safa Berberoğlu, sevk edildiği adliyede tutuklandı. Çifte cinayet sanığı Berberoğlu hakkında Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nden 'kasten ve tasarlayarak öldürmek' suçundan iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Mahkeme heyeti, Berberoğlu'na, Abdullah Tekin'i öldürmekten müebbet, eşi Sedef'i öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.  Okan D.'yi öldürmeye teşebbüsten de 15 yıl hapis cezasına çarptırdı.

KARAR 'TAHRİK İNDİRİMİ UYGULANMADIĞI' GEREKÇESİYLE BOZULDU
Lütfü Safa Berberoğlu'nun avukatları yerel mahkemenin kararına 'tahrik' indirimi yapılmadığı gerekçesi ile itiraz etti. Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği karara yapılan itiraz üzerine dosya Yargıtay'a gönderildi. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, olayda hayatını kaybeden Abdullah Tekin için sanığa verilen müebbet hapis cezasını onadı. Ancak boşanmak üzere olduğu eşini öldürmekten aldığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını, mahkemenin tahrik indirimi kullanmadığı gerekçesi ile bozdu. Yargıtay, kararında Lütfü Safa Berberoğlu'nun eşine karşı zamana yayılan kötü muamelelerinden kaynaklanan bir haksızlık oluştuğunu belirtti. Kararda, bu haksızlık karşısında maktul Sedef Berberoğlu'nun da Türk Medeni Kanunu'nun eşlere yüklediği sadakat yükümlülüğünü ihlal etmesi karşısında haksız tahrikte dengenin sanığın lehine bozulduğunu gerekçe gösterip, tayin edilen cezasından makul oranda indirim yapılması gerektiğine de yer verildi.

Yargıtay 1'inci Dairesi, Sedef Berberoğlu'nun sevgilisi Okan D.'yi öldürmeye teşebbüs eden sanık Lütfü Safa Berberoğlu'na verilen 15 yıl hapis cezasının da fazla bulunduğuna dikkati çekip, bu kararı da bozdu. Bu kararına gerekçe olarak da Okan D.'nin Sedef Berberoğlu'nun evli olduğunu bilmesine rağmen ilişki yaşamak sureti ile sorunların büyümesine neden olduğu, sanığa yönelik tehdit ve ağır hakaretler nedeniyle haksız tahrik uyarınca makul bir ceza indirimi yapılmayıp, cezasının asgari oranda indirilmesi nedeniyle fazla ceza verilmesini gösterdi.

YENİDEN YARGILANDI
Yargıtay'ın kararı üzerine Lütfü Safa Berberoğlu, Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılandı. Mahkeme heyeti kararında, Sedef'i öldürmekten daha önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan sanık Lütfü Safa Berberoğlu'na önce müebbet, ardından tahrik indirimi ile 24 yıl hapis cezası verdi. Okan D.'yi öldürmeye teşebbüsten ise tahrik indirimi yaparak daha önce verdiği 15 yıl hapis cezasını 7 yıla düşürdü.

BU DEFA SEDEF BERBEROĞLU'NUN AİLESİNİ AVUKATI İTİRAZ ETTİ
Cezayı az bulunan Sedef'in aile avukatı Kemal Ertuğrul'un itirazı üzerine dava dosyası bir kez daha Yargıtay'a gitti. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, bu defa Lütfü Safa Berberoğlu'na verilen 24 yıl hapis cezasını fazla bularak, yine aynı gerekçelerle kararı bozdu.

Sedef'in annesi Gülendar Kan, "Yargıtay, ikinci kez bizi yıktı. İlk kararında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını fazla buldu. Mahkeme heyeti, bunun üzerine katilin cezasını önce müebbet hapse, daha sonra tahrik indirimi uygulayarak 24 yıla düşürdü. Yıllardır bitmeyen bir dava. Bir anne evladını kaybetti. Torunum Melike Öksüz kaldı. Kararı verenlerin empati kurmasını istiyorum. Bizim yerimizde olsalar ne yaparlardı? Adaletin yerini bulmasını istiyorum" dedi. (DHA)

 
Bucaspor 1928 rahatladı
 
CHP'li Bakan MEB'e sordu: Yenilenen okulların neden ismi değişiyor?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
28 Mart 2022 Pazartesi 16:31

24 yıl ne yaaa??? Serbest kalması gerekiyordu

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstiklal Şairi'ni kompozisyonla anlatıp bağışla örnek aldılar
Manisa'da Mehmet Akif Ersoy anısına düzenlenen kompozisyon yarışmasında ...
Motosikletli genç feci kazada yaşamını yitirdi!
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, önce otomobile ardından da belediyeye ait ...
Marmaris'ten Ukrayna'ya insani yardım tırı
Muğla'nın Marmaris ilçesinden, savaş nedeniyle zor bir süreçten geçen ...
 
İki otomobil kafa kafaya çarpıştı...Şans eseri ölen olmadı!
Söke ilçesinde 2 otomobilin çarpışması sonucu yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.
Sincap satışı yapan iş yerine ceza yağdı
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir iş yeri sahibine sincap satışı yaptığı ...
Muğla'da aranan 19 kişi tutuklandı
Muğla'da arama kaydı bulunan şüphelilerin yakalanmasına için operasyon ...
 
Kimlik kontrolünde durduruldular: Sınır dışı edilecekler!
Afyonkarahisar'da polis ekiplerince yapılan uygulamada, yurda yasa dışı ...
Bal üreticileri bahara hazırlanıyor!
Türkiye genelinde çam balı üretiminde yüzde 90'lık oranla büyük paya sahip ...
Faciadan dönüldü... Devrilen araçtan sağ çıktılar
Sarıgöl'de kontrolden çıkan otomobilin bağa devrilmesi sonucu 5 kişi yaralandı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva