HABERLER>POLİTİKA
17 Ağustos 2012 Cuma - 08:49

Aygün'e destek: Yaşadıklarını anlattı/arkasındayım!

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün serbest bırakılmasının ardından yaptığı açıklamalara gelen eleştirilere yanıt veren CHP Lideri Kılıçdaroğlu “Kaçırılan bir milletvekilinin yaşadıklarını anlatmasında ne var? Milletvekilimizin arkasındayım” dedi.

Aygün e destek: Yaşadıklarını anlattı/arkasındayım!

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PKK’nın kaçırdığı CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün serbest bırakılmasının ardından yaptığı açıklamalar üzerine başlatılan tartışmaya nokta koydu.
 
Hürriyet gazetesine konuşan Kılıçdaroğlu, “Ne var bunda? İnsani olarak yaşadığı her şeyi anlattı. İnsani bir duruş sergiledi. Kendisinin arkasındayım” dedi. Kılıçdaroğlu, bu konuda koparılan fırtınayı anlamadığını belirterek şunları söyledi:
 
“Hükümete yakın medyada ve bazı hükümet ve MHP çevrelerinde bir fırtına koparılmak isteniyor. CHP’nin bu konuda bir sorunu yok. Hüseyin Aygün’ün söylediklerinde, yaptıklarında ne var? Kendisiyle yarın (bugün) görüşeceğim. Detaylı bilgi alacağım. Ama bugün yapılanları gördüğümde CHP’ye karşı bilinçli bir faaliyeti fark ediyorum. Meclis’i toplama talebimizin karşılanmaması, benim grup konuşmam ortada. CHP’nin kenetlenmesi ortada. Şimdi Aygün’ün sırtından CHP’de çatlama görüntüsü yaratıyorlar. AKP medyasının tavrı bu.”
 
Kılıçdaroğlu, “Aygün’ün söylediklerinde yanlış bir şey, parti ilkelerinize aykırı bir şey var mı?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:
 
“Hayır. Aygün yaşadıklarını anlatıyor. Kaçırılan bir milletvekilinin yaşadıklarını anlatmasında ne var? Bu anlatım parti ile alakalı değil. Parti ile alakalı bir duruş değil. Bu bir CHP söylemi de değil. Sanki CHP söylemi gibi anlatmak yanlış, söylem CHP söylemi değil. Ama bir yanlış da bulmuyorum. Şimdi onun kaçırılmasını, bir milletvekilinin kaçırılmış olmasını, bunun milletvekili ve Türkiye üzerindeki travmasını düşünmeden bunları yapmak, konuşmak, bütün bunlar yanlış. Buradan CHP’yi parçalama girişimi yapılmak isteniyor. Bunu başaramazlar. Milletvekilimizin arkasındayım. İnsani bir duruş ve anlatım gerçekleştirmiştir.”
 
AYGÜN NE DEMİŞTİ?
Hüseyin Aygün, PKK’nın kendisini serbest bırakmasının ardından şu açıklamayı yapmıştı: “Beni kaçıran arkadaşlar bu ülkenin genç evlatları. Onlar savaşın gereksizliğinden bahsettiler. ‘Biz de yürüttüğümüz mücadelenin anlamsızlığını biliyoruz’ dediler. Eve dönmek istiyorlar. Bağımsız olarak milletvekilliği yapmamın kendileri için daha iyi olacağını belirttiler. Ben de silahların gölgesi altında böyle bir karar vermeyeceğimi söyledim. Bana karşı zor kullanılmadı. Bana silah bile doğrultmayacaklarını söylediler. Keşke bu toplumun içinde yer alsalar da üniversite okusalar. Beni bırakırken sarıldılar öptüler.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CHP 19 Ağustos 2012 Pazar 21:59

sn.kılıçdaroğlu diyorki: Bu anlatım parti ile alakalı değil. Parti ile alakalı bir duruş değil. Sanki CHP söylemi gibi anlatmak yanlış, söylem CHP söylemi değil. Ama bir yanlış da bulmuyorum. evet CHP SÖYLEMİ DEĞİL,Y-CHP SÖYLEMİ.onun için yanlış bulmazsınız.yolunuz açık olsun.

Yorumu oyla      13      5  
Vatandaş 17 Ağustos 2012 Cuma 20:07

Sn. Kılıçdaroğlu şimdi olmadı işte, biz sana niçin oy verdik arkadaş. Ben bu Partiye oy verdiysem size gidin PKK ağzı ile konuşan Vekile sahip çıkın ve bu şahıs ile siyaset yapın diye vermedim. Ben Atatürk'ün kurduğu ve bu Ülkenin temel taşı olmuş CHP nin Ülkemin insanını, Askerini, Polisini katleden Canilere dağdaki kardeşlerim diyen bir vekil ile siyaset yapmasını kabul edemem. Atamın kemiklerini sızlatmaya kimsenin hakkı yok, ya ihraç edeceksiniz yada PKK çizgisinde hayırlı yolculuk size.

Yorumu oyla      18      5  
yazık 17 Ağustos 2012 Cuma 14:03

tu yazıklar olsun ben artık bdp yemi oy vericem mhp veririm artık ama içim eriyerek atamın partisi kimlere kalmış yeni chp diyerek atatürkü ismet inönüyü unuturmaya çalışıyorsunuz amaç bu sezgin tanrıkulu hüseyin aygün bunlar derhal istifa etmeli yılmaz özdilin yazısını bir okuyun o isyan etmişsen varın halkımız ne etmeli nerde atatürkçü izmirliler sesiniz çıkmazsa chp biter

Yorumu oyla      22      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arena’da ‘iki bakanla’ gönül sofrası…
AK Parti İl Teşkilatı’nın ‘Gönül Sofrası’ isimli iftar yemeğine Ulaştırma, ...
CHP zirvesinde İzmir’i Akpınar temsil etti
Meclis toplantısı sonrası yapılan il başkanları zirvesine katılan İl Başkan ...
AK Parti Bornova İlçe Başkanı Özkan’ın acı günü
AK Parti Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan’ın bir süredir tedavi gören ...
 
CHP-MHP neden karşı karşıya? Dimyat’a pirince giderken…
Artan terör olayları sonrası yapılan Meclis çağrısı ekseninde muhalefet ...
İzmir’de bayram havası: Kocaoğlu muhalefete konuk oldu
Uzun süredir birbirleriyle kapışan MHP ve CHP karşılıklı açıklamalara ...
30 Ağustos’ta Köşk'te bir ilk yaşanacak
30 Ağustos Zafer Bayramı’nda bu yıl tebrikleri Genelkurmay Başkanı yerine, ...
 
Yüksel MEB-Diyanet ilişkisini sordu
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan ...
Vekil Moroğlu’ndan Kiraz turu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Kiraz’da ...
“Bırakılmasaydım açlık grevi yapacaktım!”
PKK tarafından kaçırıldıktan 48 saat sonra serbest bırakılan CHP Milletvekili ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva