HABERLER>EGE
27 Temmuz 2021 Salı - 11:33

Aydın’da kanalizasyon gerilimi siyasete sıçradı!

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde kanalizasyonun denize deşarj edilmesiyle başlayan tartışma İl Kültür Turizm Müdürü ile CHP’yi karşı karşıya getirdi. Müdür Umut Tuncer’in, “Jenerik bir turizm bölgesinde yaşanmaması gereken bir olaydı” sözlerine CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, “Haddini bil otur yerine. Senin performansını belirleyenler sandığa gömülecek” dedi.

Aydın’da kanalizasyon gerilimi siyasete sıçradı!

EGEDESONSÖZ- Aydın’ın turizm bölgesi Kuşadası’nda geçtiğimiz günlerde denize deşarj edilen kanalizasyon atıkları üzerinden başlayan tartışma siyaset ve bürokrasiyi karşı karşıya getirdi. Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ Genel Müdürlüğü’nün su analiz sonuçlarını kamuoyuyla paylaştığı süreçte karşılıklı açıklamalar gelmişti.

Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer yerel yönetimleri hedef aldı. Tuncer, “Özellikle pandemi turizminde, tüm kurumlarımızla güç birliği ile özgün bir marka değeri oluşturduk. Aydın turizminin marka değerini riske atmadan, gerekli tedbirleri zamanında alarak toplam kalite yönetimi performansı sergilemek durumundayız. Ancak dün Kuşadası ilçemizdeki görüntüler hepimizi çok üzdü. Jenerik bir turizm bölgesinde yaşanmaması gereken bir olaydı. Yerel yönetimin görevi, Aydınımız turizmi için büyük bir titizlikle inşa ettiğimiz itibara zarar vermek değil, katkı sağlamaktır. Güvenli ve sağlıklı turizm performansını en üst seviyede sergiliyoruz, yerel yönetimlerden de buna eşdeğer bir performans bekliyoruz. Olayı inceliyor, takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İl Müdürü Tuncer’in açıklamalarına CHP Aydın İl Başkanlığı ve Kuşadası İlçe Başkanlığı ayrı açıklamalar yaparak yanıt verdi. İl Başkanı Ali Çankır, “Haddini bil otur yerine” derken “Senin performansını belirmeyenler sandığı gömülecek” açıklaması yaptı.

Çankır şunları söyledi:

“Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ ekiplerimiz her zaman vatandaşlarımıza, halkımıza kesintisiz hizmet sağlamaktadır. Aydın ilimiz Türkiye’nin en gözde turizm merkezlerinden biridir. Halkımızın Kurban Bayramı’nda büyük ilgi gösterdiği Kuşadası ilçemizde yoğun kullanımdan dolayı oluşan arızaya 12 dakikada müdahale ederek tatile gelen tüm vatandaşlarımızın taktirini kazanmıştır. Olayın başladığı ilk andan itibaren Başkanımız Özlem Çerçioğlu tüm teknik ekip ve ekipmanlarını olay yerine yönlendirerek oluşacak sıkıntıların önüne geçmişlerdir.

Aydın Büyükşehir Belediyemiz üst düzey bir performans sergilemiştir. Kendi performansından bi haber hadsizler verilen mücadeleyi kendi küçük dünyalarında başka bir yere koymaya kalkmışlardır. Demokrasilerde siyasilerin performanslarını halk belirler. Haddini bil otur yerine. Senin performansını belirleyenler sandığa gömülecek. Yandaş kanallar, yalan kalemler verilen emek ve alın terinin altında ezilmişlerdir. Bu sabah ASKİ Genel Müdürlüğü bağımsız ve akredite olmuş bir laboratuvara aldırdığı an itibariyle deniz suyu numunesinin analiz sonuçlarına göre alınan numune deniz suyu kriterlerine uygun ve herhangi bir atık su içermemektedir. Bu analiz sonucu hadsizlere verilen en güzel cevaptır.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi birlikte ivedi olarak bölgede gerekli çalışmaları yapmaktadır. Peyzaj çalışması ve alanın çimlendirilmesini kısa sürede tamamlamıştır. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimiz üzerinden siyaset devşirmeye kalkan ucuz siyasetçilere, yancılarına ve uzantılarına en güzel cevap seçimlerde halkımız vermektedir”

 
Bu vitaminlere dikkat! Fazlası kalbi durduruyor
 
İzmir’de otobüs saatleri artık Google Haritalar'da
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Okuyucu 28 Temmuz 2021 Çarşamba 10:05

Bildiğin lağam suyu denize akıtıldı. Hem de milletin gözleri önünde. Bunu hiçkimse unutmaz. Gerçekten çok üzücü... Böyle yerlerde arızalar 1-2 dk da giderilmeli.Hâlâ hem suili hem güçlüsünüz. Siyaset ayrı, halk sağlığınıhiöe saymak ayrı..

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş 27 Temmuz 2021 Salı 19:39

Yahu hakikaten siyasete girince insanın yapısı değişiyor sanırım. Şu hitap şekli, ad hominemcilik zaten akpden nefret eder hale getirdi bizi. Bari siz yapmayın. Kuşadasında olduğunuza göre akp hiç bir zaman kazanamayacak zaten ama eleştirilere de böyle yaklaşmayın.

Yorumu oyla      2      3  
Lombak 27 Temmuz 2021 Salı 13:45

Kuşadasında Betonlaşma chp döneminde olgunlaşma sürecini tamamladı. Plaj ve otopark mafyaları nam saldı.

Yorumu oyla      4      5  
Tayyar ÖNDER 27 Temmuz 2021 Salı 12:27

70 Yıldır Aralıksız Sandığa Gömülenler...

Yorumu oyla      4      5  
27 Temmuz 2021 Salı 12:02

kuşadası eskiden jenerikti. şimdi beton yığını garip bir yer oldu. kuşadası turizm destinasyondan çıktı. Didim çok daha kaliteli turizm merkezi.

Yorumu oyla      6      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşçi minibüsü 3 araca daldı: 15 yaralı!
Manisa'nın Saruhan ilçesinde 4 aracın karıştığı trafik kazasında 15 kişi yaralandı.
Minik bebek gaz lambasının fitilini yalayınca hastanelik oldu
Afyonkarahisar’da, evlerindeki gaz lambasının fitilini yaladığı iddiasıyla ...
Bodrum'da bayram sonrası çöpler taştı: 2 bin poşet toplandı!
Muğla’nın Bodrum ilçesinde, 9 günlük bayram tatilinde teknelerden 2 bin ...
 
Hamamda kan aktı... Şampuan kavgası ölüm getirdi!
Afyonkarahisar'da bir hamam işletmecisinin bıçaklanarak öldürüldüğü kavganın ...
Kafa kaya çarpıştılar... Aydın'da kaza can aldı
Aydın'ın Çine ilçesinde, iki otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kazada 9 ...
Yaz ortasında üzerine yıldırım düşen ev yandı
Muğla'nın Menteşe ilçesinde, yıldırım isabet eden evde çıkan yangın hasara neden oldu.
 
Uçuruma devrilen otomobilin sürücüsünü itfaiye kurtardı
Muğla'nın Marmaris ilçesinde, uçuruma devrilen otomobilin sürücüsü, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.
Uşak'ta kaza... Yaya can verdi
Uşak'ta otomobilin çarptığı yaya yaşamını yitirdi.
Alaşehir'i sağanak vurdu: Yarım saatte yollar göle döndü
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva