HABERLER>SOSYAL MEDYA
16 Ağustos 2012 Perşembe - 08:26

Aydın Cezaevi'nde şüpheli yangın: 1 yaralı

Aydın Kapalı Cezaevi'nde, 2.5 yıllık hapis cezasını çeken 22 yaşındaki Hakan Durmuş, kaldığı hücrede çıkan yangında yanarak yaralandı. Yangını kendisinin çıkardığı belirtilen ve hastanede yaşam savaşı veren Durmuş'un ağabeyi İrfan Durmuş, kardeşinin kendisini yaktığına inanmadığını dile getirerek, "Cezaevi yönetimi olayın duyulmaması için bana telkinde bulundu. Kardeşimin kendini yaktığına inanmıyorum. Olayın araştırılmasını istiyorum" dedi.

Aydın Cezaevi nde şüpheli yangın: 1 yaralı

AYDIN - Olay, Aydın Kapalı Cezaevi'nde geçen cuma günü akşam saatlerinde meydana geldi. Mersin'in Tarsus İlçesi'nde yaşayan ve psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen Hakan Durmuş, aile içinde çıkan bir kavga sonrası ailesinin şikayetçi olması üzerine 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bir süre önce eşinden boşanan ve bir çocuğu olan Hakan Durmuş, Tarsus'tan İzmir'deki ağabeyi İrfan Durmuş'un yanına geldi. İzmir'de polis ekiplerinin yaptığı uygulamada 2.5 yıl hapis cezasıyla arandığı belirlenen Hakan Durmuş gözaltına alındı, önce Buca, ardından da Çine Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
 
Yaklaşık 4 ay önce Aydın Kapalı Cezaevi'ne sevk edilen Hakan Durmuş, psikolojik rahatsızlığından dolayı Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne yatırıldı. Tedavisi tamamlanan Durmuş, geçen cuma günü taburcu edildi ve cezaevine döndü. Cezaevinde Hakan Durmuş'un bulunduğu hücrede henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını fark eden infaz koruma memurları, müdahale etmek istedi, ancak uzun süre hücreye girilemedi. Alevlerin arasında kalıp yaralanan Hakan Durmuş, hücreden çıkartıldı ve ambulansla Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada 3 gün boyunca yoğun bakımda kalan Hakan Durmuş, daha sonra İzmir'deki Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Tedaviye alınan Durmuş, hayati tehlikeyi atlatamadı.

AĞABEY: KARDEŞİM KENDİNİ YAKMIŞ OLAMAZ
Hastanede yaşam mücadelesi veren Hakan Durmuş'un İzmir'de işletmecilik yapan ağabeyi İrfan Durmuş, olayın örtbas edilmeye çalıştığını öne sürdü. Ağabey Durmuş, "Cezaevi yönetimi, sigara ile yatağını tutuşturduğunu ve kendisini yaktığını söyledi. 2 saat 10 dakika yanan hücrede kalan kardeşimin, kapıyı arkadan kemeriyle bağladığını söylediler. Ancak, hücrede olan bir mahkumun kemer, ayakkabı bağı gibi malzemelerinin yanında bulunmaması gerekiyor. Biz bu durumu inandırıcı bulmadık. Kardeşim kendini yakmış olamaz. Olayın araştırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

SORUMLULAR BULUNSUN
22 yaşındaki Hakan Durmuş'un hayati tehlikesi devam ediyor. Yakınları İzmir'de tedavi gördüğü hastanede Durmuş'u biran olsun yalnız bırakmadı. Kardeşinin kendisini yaktığına inanmadığı iddiasını yineleyen İrfan Durmuş, "Hayatta kalması için yüzde 10 şansının bulunduğu söylendi. Gerçekler araştırılsın. Sorumlular bulunsun, adalete güveniyoruz" dedi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Marketi soydu, görüntüleri imha etti
İzmir'de kimliği belirsiz yüzü puşulu bir kişi, açılmasının hemen ardından ...
Facebook ‘kumarhane’ oluyor
Facebook’taki yeni oyun ‘Bingo Friendzy’ gerçek para kullanarak kumar ...
Akciğerlerimiz yanıyordu: 3 hektar kül oldu!
İzmir'in akciğerleri olarak tanımlanan Sarnıç Piknik Alanı arkasındaki ...
 
'Sürücü yorgun, uykusuzdu, yakamoza aldandı'
Tekirdağ’da feribottan indikten sonra otomobilin denize düşmesi sonucu ...
Ev hanımları İngilizce’yi çok sevdi: “I’m from Cennetçeşme”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Cennetçeşme’de açtığı Kentli Merkezi’ne ...
'Bundan sonra bana kim iş verir?'
Geçtiğimiz aylarda evine gelen hacizle gündeme gelen Nurseli İdiz, hafta ...
 
‘Baba’dan çözüm önerisi: AB’ye uyumlu olsun
Selçuk Yaşar, "Hükümetin çipura ve levrek tesislerinin kıyılardan uzaklık, ...
Herkes birbirine sordu: Hangisi damat?
İzmirli 27 yaşındaki Leman Nurioğlu ile Zonguldaklı 27 yaşındaki Orçun ...
Karşıyaka’da oturacağıma Göztepe’de ayakta dururum!
Habertürk Egeli yazarı Abdi Karagözoğlu Karşıyaka kulübünde yaşanan ilgin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva