HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Kasım 2015 Salı - 09:54

Ayasulluk Kalesi yeniden canlanıyor

Ayasuluk Kalesindeki restorasyonun ilk etabı başladı. Restorasyon aydınlatma ve çevre düzenlemesi çalışmalarını yerinde inceleyen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesine dahil olan Ayasuluk Kalesinin restorasyon ve düzenleme çalışmaları ile birlikte Selçuk’un dönüm noktası olacağına dikkat çekti. Yerli ve yabancı turistin yoğun ilgisi ile ziyaret edilen kalede çalışmalar hız aldı.

Ayasulluk Kalesi yeniden canlanıyor

İZMİR - Kurumlar arası işbirliğinin bu çalışmada da gösterildiğini, Selçuk Belediyesi ve İzmir Valiliğinin desteği ile devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Bakıcı, Ayasuluk kalesi etrafında henüz ilk etabına başlanan restorasyon aydınlatma ve çevre düzenlemesi kapsamında  kale duvarlarının restorasyonu, yürüyüş yolları, seyir terasları ve kafelerin yapılacağını söyledi. Yine proje kapsamında  Ayasuluk caddesi yolları ve aydınlatmalarının yenileneceğini kaydeden Başkan Bakıcı, buradaki projede öngörülen seyir teraslarının yanı sıra yürüyüş yoları, yine ziyaretçi kapısının düzenlenmesi, otoparkın tekrar ele alınması ve düzenlenmesi gibi çalışmaların devam edeceğini kaydetti. İki yıllık projenin birinci etabını yerin görüp incelediğini kaydeden Başkan Bakıcı, proje tamamlandığı zaman Kale’nin Güney ve Doğusunda iki ayrı yöne bakacak şekilde seyir terası yapılacağını söyledi. Başkan Bakıcı, Selçuk’taki bu tür tarihi değerlerin ayağa kaldırılması konusunda büyük destek veren İzmir Valisi Mustafa Toprak’a katkılarından dolayı teşekkür etti.



SEYİR TERASI YAPILACAK
Projenin bu bölümünde Selçuk halkına yakışır bir yaklaşım getirilecek olan şehre hakim bir Selçuk terası yapılacağını kaydeden Başkan Bakıcı, “Burada hem cafe, hem seyir terası olarak kentin bu kesiminde önemli bir ihtiyaca cevap verecektir” dedi.

Ayasuluk Kalesindeki çalışmaların tamamlanması ile birlikte UNESCO’ya giren Efes’in önemli bir kısmının iyi bir şekilde ayağa kaldırılacağını ve gezilecek, görülecek yerler arasında da çok daha etkin bir rol alacağına inandığını kaydeden Başkan Bakıcı, “Tabi bu turizm açısından özellikle kültür turizmi ve inanç turizmi açısından çok önemli bir çalışmalardır. Bununda katma değerinin sadece ekonomik olarak değil, her yönüyle yüksek bir getiri oluşturacaktır” dedi.
İki yılda tamamlanması öngörülen projenin devamında Ayasuluk kalesi içinde de 2. etap olarak devam edecek restorasyonun çevre düzenleme ve aydınlatma projelerine uygun olarak tamamlanacağını kaydeden Başkan Bakıcı; “UNESCO Dünya Kültür Mirası asıl Listesine giren Ayasuluk tepesi ve çevresi de Efes gibi dünya markası olacaktır. Yerli ve yabancı turistin ilgi odağı olan Efes ve Meryemana’dan sonra Ayasuluk kalesinin de dünyada bir marka olabilmesi için kurumlar arası işbirliğimizi güçlendirerek devam ettiriyoruz. Bu tür işbirliği ile ilçemizdeki tarihi değerleri marka yapma yolunda çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz” diye konuştu.


 
Silvan’da sokağa çıkma yasağı ve çatışma: 1 ölü
 
İzmir’de bomba karar: Uluyarak tacize hapis cezası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Atila 'ortak akıl' için mahalle mahalle geziyor
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, vatandaşların beklenti, talep ve ...
Torbalı'da Cumhuriyet'e özel ebru sergisi
Mobilyadan heykele, çantadan kumaşa, saatten yüzüğe kadar birçok farklı ...
Karabağlar Belediyesi'nden dolandırıcılık uyarısı
Karabağlar Belediyesi Mali Hizmetler Müdür Vekili Ali Odabaş'ın adını ...
 
Buca'dan atık yönetimi atağı: Çöp envanteri
Buca çöpünün karakteristik özellikleri belirleniyor. Buca Belediyesi, ...
Karşıyaka, Ata’dan Ana’ya koşuyor
Karşıyaka Belediyesi; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, 77. ölüm yıl ...
İzmir'in parklarına 'kadın eli' değdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üreticiye destek amacıyla Bayındır Çiçek ...
 
Muşlu öğrencilerden Başkan Arslan'a teşekkür
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, maddi imkansızlıklar içinde eğitimlerine ...
Büyükşehir 23 ağacı Kent Ormanı'na taşıyor!
Mithatpaşa Parkı önündeki karayolu alt geçidinin yapım çalışmalarını sürdüren ...
Başkan Gönenç'ten tuhaf paylaşım!
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç Facebook hesabından ilginç bir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva