HABERLER>POLİTİKA
7 Haziran 2023 Çarşamba - 11:42

Aslanoğlu’ndan AK Partili Çelebi’ye ‘zeka’ yanıtı: Zekatı 7 sülalesine yeter!

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin kendisine yönelik yaptığı ‘zeka küpü’ çıkışına yanıt veren CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Dün benimle ilgili zekâ küpü’ demiş. Benim zekamın zekatını versem o milletvekilinin yedi sülalesine yeter. Bunu da bütün İzmirliler bilir zaten. O İzmir'in bilmediği içindir” ifadelerini kullandı.

Aslanoğlu’ndan AK Partili Çelebi’ye ‘zeka’ yanıtı: Zekatı 7 sülalesine yeter!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, parti kurultay süreci ve geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği ‘seçim analizi’ süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Basın mensuplarını sorularını yanıtlayan Aslanoğlu’nun hedefinde ise iktidar partisi ve AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi yer aldı.

EYLÜL AYINDA TAMAMLANACAK
CHP Genel Merkezi tarafından gerçekleştirileceği açıklanan olağan genel kurul süreci ile ilgili konuşan Aslanoğlu, “Partini tüzüğünde yer aldığı gibi ilk önce üyelerin askı listesi belli olacak. Sonra mahalle, ilçe ve il kongre süreçleri yaşanacak. En son olarak ise kurultay sürecimiz gerçekleştirilecek. Eylül ayının ortasına kadar il kongreleri tamamlanmış olacak” ifadelerini kullandı.

PARTİ ÜYELERİ KARAR VERECEK
Parti içindeki değişim beklentisi, il başkanlığına adaylığı gibi konularda yöneltilen soruları yanıtlayan Aslanoğlu, “Bunların tamına CHP üyeleri karar verecek. Mahallelerde başlayarak demokratik bir süreç olacaktır ve süreç sonunda partililerimiz doğru kararı verecektir. Siyasette 1 gün bile uzun. Süreç başladı. Mahalle delege sürecini başlattıktan sonra adaylık konusunda uzun uzun değerlendirmelerde bulunuruz. Herkesin değişim ile ilgili talebi var. Bu mahalle delegeleri düzeyinde mi, ilçe düzeyinde mi, il düzeyinde mi, genel merkez düzeyinde  PM listelerinde ki değişim mi, hepsi mi bir kısmı mı, MYK mı… Her dönem bir devinim içindedir siyasi partiler ve bunlar da çok normal şeyler.  Bunların her birine CHP üyeleri karar verecektir” dedi.

MONTAJCI SİYASETİN UZANTILARI!
Basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda seçim analizinin yaptığı sırada kullandığı “İzmir’de Kılıçdaroğlu’nun aldığı oy 1 milyon 20 bin Erdoğan'ın aldığı oydan fazladır. Yani seçim sadece İzmir’de olsaydı 1 milyon farkla Kemal Bey kazanırdı. İzmir performansını gösteren Türkiye genelinde başka il yok.  İzmir her zamanki gibi aydınlığa sahip çıkmıştır” sözlerine gelen tepkilere yanıt veren Aslanoğlu, “40’a yakın basın mensubunun olduğu bir basın açıklaması düzenledik. Orada bulunan basın mensuplarının hiçbiri olumsuz cümle yazmadı. Ancak hemen ardından var olan basın toplantısı bir haber ajansının paylaştığı 2,5 dakikalık videodan alınan 30 saniyelik bir bölüm ki bunun adı montajcılıktır. İlk önce aynı yerlerden yapılan paylaşım ardından adını bile anmaktan hicap duyacağım ve maalesef şu an İzmir vekilliği yapan kişinin hakaret vari sözleri ve ardından AKP troll hesaplarından paylaşılan bir video… Sonra bu 30 saniyelik görüntü televizyon haber kanallarında tartışıldı. Ancak bu videonun başı ve sonu var. Bu seçim sonucunun da nasıl olduğunu anlatıyor bize. Maalesef montaj siyaseti ve algı operasyonu seçimin sonucunu da değiştiren önemli şeylerden biriydi. Kes-kopar-20 saniyelik cümlelerden birini al onu devam ettir… Anlattığımız şeyde sadece İzmir’de seçim olsaydı şöyle olurdu değil, aynı toplantıda Konya’da seçim olsaydı çok büyük Erdoğan lehine fark olacağını da anlatmıştım. Anlattığım İzmir’in Türkiye genelindeki CHP’nin ya da Kılıçdaroğlu'nun oylarının ne olduğunu anlattığım ve tablolar ile gösterdiğim uzun metindi. Vurgulamak istediğim; artık fark ediyoruz ki herhangi bir konuşmamdan da acaba bir cümleyi kesip yeni bir algı operasyonu başlar mı? Bu montajcı siyasetin uzantıları” dedi.

EN BASİTİ İLE UCUZLUK!
Gazetecilere de sitemde bulunan Aslanoğlu, “Hiçbirimiz merak ettiğimiz şeyin devamını yapmıyoruz. Bir çok TV ‘de buna ilişkin tartışma programları var, kimse 2,5 dakikalık videoyu bile izlemiyor. Vatandaşlara artık algı operasyonları işliyor ancak basına da mı işliyor? Basın bile haber yaparken tamamını izlemiyor mu? Merak ediyorum haber yapanlar çeken haber ajansından görüntünün tamamını istemiş midir acaba ? Sadece sosyal medya üzerinden dönenlerle suni gündem yaratmak bundan oy devşirmeye çalışmak en basit tabiriyle ucuzluk” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI DA UTANMIYORDU!
CHP'de vekillik yaparken önce Memleket Partisi’ne sonra ise AK Parti’ye geçen ve 28’nci dönemde de AK Parti İzmir Milletvekili seçilen Mehmet Ali Çelebi’ye de sert sözlerle yüklenen Aslanoğlu, “Bu söylediğim cümle basın toplantısına katılan arkadaşlarla ilgili değil. Televizyon programlarına çıkıp yorumculuk yapan arkadaşlar, gazetecilik kimliğiyle yapan arkadaşlar. En azından oradaki gazeteci arkadaşları bir arayalım dediler mi? O kadar gündem oldu, trend topik haline geldi. Neydi, ne anlatıldı diye soran var mı? Yok. 2,5 dakikalık filmi seyreden var mı? Yok. O halde siz neyi yorumluyorsunuz? Ucuzluk tarifim bunun için de değil. Söylediğim şey… Artık sosyal medyada istediğiniz herhangi bir şeyi kesip kopyalayıp eğer yeteri kadar trolünüz varsa gündem haline getirebildiğinizi, gerçekleri çarpıtabilmeyi nasıl başarılı olabileceğini gördük. Biz bunu seçimde Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan montaj videolarda da görmüştük. Bunu bu ülkenin cumhurbaşkanı yapıyordu. Montaj videoları milyonların izlediği mitinglerde göstermekten utanmıyordu cumhurbaşkanı. O yüzden trolleri şimdi daha fazlasını yapıyor. Bu utanılacak bir şeydir en basit tabiriyle. Ayrıca milletvekili olan arkadaşımız… Bu utancı AK Parti İl Başkanı ile birlikte paylaşıyorum demiştim. Bir İzmir milletvekili olarak onu meclise göndermiş olmaktan, gönderememeyi sağlamaktan İzmirliler adına utanç duyacağımızı bir kez daha gördük. Dün benimle ilgili zekâ küpü’ demiş. Benim zekamın zekatını versem o milletvekilinin yedi sülalesine yeter. Bunu da bütün İzmirliler bilir zaten. O İzmir’in bilmediği içindir” diye konuştu.

 
Kenya'da aç kalan aslanlar yerleşim yerlerine saldırıyor
 
39 yıllık cezası vardı... Firari suç makinesi yakayı eleverdi!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
haydar haydar 8 Haziran 2023 Perşembe 08:30

işte zekasız olanlarında en büyük yanılgısı bu. kendilerini çok zeki sanmaları

Yorumu oyla      3      4  
Vatandaş 7 Haziran 2023 Çarşamba 22:44

Sayın il başkanı bu Çelebi isimli vekili kim parlattı?CHP milletvekili olarak atadı,bu konuda parti içinde tepkiler oldu ama kimse dinlenmedi...

Yorumu oyla      3      4  
Gaziemir 7 Haziran 2023 Çarşamba 19:29

Sende bir balondun PATLADIN ve bittinnnnn...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni kabine üyeleriyle MGK toplantısı yarın yapılacak
Milli Güvenlik Kurulu (MGK), 28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ...
Bugün TBMM yeni başkanını seçecek
TBMM, bugün 28'inci dönem için yeni başkanını seçecek. Gizli oylama ile ...
DEVA'nın Meclis Başkanı adayı belli oldu
DEVA Partisi'nin Meclis Başkanı adayının Mustafa Yeneroğlu olduğu açıklandı.
 
Şimdiden ilan etti: 2028'de adayım!
Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda ATA İttifakı adayı olarak seçime giren, ...
CHP'nin kongre takvimi netleşti... İşte sandık tarihleri!
CHP’nin bugün düzenlenen MYK’sında alınan ‘hızlı kongre’ kararının takvimi ...
CHP İzmir’de kritik zirve… Neler konuşuldu?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol ...
 
Gelecek Partisi: Meclis'te grup kurmak istiyoruz!
Gelecek Parti Milletvekili Selçuk Özdağ, "TBMM'de şu anda beş parti grubu ...
CHP'nin Meclis Başkanı adayı açıklandı!
CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP'nin Meclis Başkanı adayının Ankara Milletvekili ...
Başkan Aslanoğlu'ndan 'seçim analizi' yanıtı: İşiniz gücü algı!
Seçim sadece İzmir’de olsa farklı kazanmıştık’ sözleri nedeniyle sosyal ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva