HABERLER>GÜNCEL
1 Mayıs 2013 Çarşamba - 10:30

Aslan’dan en anlamlı öneri: Engelleri kaldıracak merkez!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi’ni ziyaret etti. Dernek üyelerinin sorun ve sıkıntılarını dinleyen Aslan, İzmir’de özellikle fiziksel engeli olan vatandaşların ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirterek, “Neden kent hizmetleri sadece sağlıklı bireylere yönelik düşünülüyor ve planlanıyor anlamak mümkün değil. İzmir’de bir Engelli Yaşam Merkezi oluşturularak Türkiye’ye örnek olabiliriz. Arsa konusunda biz her türlü yardıma hazırız” dedi.

Aslan’dan en anlamlı öneri: Engelleri kaldıracak merkez!

İZMİR - Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şube Başkanı Erdem Çerçioğlu ve üyeler ile dertleşen Aslan, Türkiye nüfusunun yüzde 10’undan fazlasının önemli bir kesimini engellilerin oluşturduğuna vurgu yaparak, “En az 10 milyon engellimiz var. İzmir’de de yine nüfusun 5’te biri engelli yurttaşlarımızdan oluşuyor. Buna karşın hala daha onları yaşamın içine dahil etmenin, sorunlarını aşabilmenin yollarını aramaktayız. Oysa gelişmiş ülkeler bu tür sıkıntılarını 30-40 yıl öncesinde halletmiş. Engellilerin önemli bir bölümü de fiziksel engele sahip. Diğer engellere rağmen bu hayatı daha da zor ve sıkıntılı hale getiren bir durum… Kent buna göre planlanmalı, hizmetler İzmir’de sayıla400 bini aşan engelliler düşünülerek gerçekleştirilmeli” diye konuştu.
 
“ENGELLİLER KENTİ KURMAK ZOR DEĞİL…”
Engellilerin büyük bölümünün tek güvencesinin anne-babası olduğunu belirten Aslan, “Engelli yurttaşlarımız, anne ve babalarını yitirdiklerinde ortada kalıyor. Ege-Koop Proje Merkezi olarak bunlar da gündemimizde yeralıyor. Ve engelli yurttaşlarımıza dair projeler üzerinde çalışıyoruz. Mesela İzmir’de tüm Türkiye’ye örnek bir engelli yaşam merkezi kurulabilir. Yerel yönetimler ve hükümetin katkılarıyla bunu gerçekleştirmek zor değil. Bu yaşam merkezinde engelli vatandaşlarımızın hem barınma sorunları giderilebilir, gelecek kaygılarının önüne geçilebilir hem de yaşamsal zorlukları aşmaları sağlanarak, üretime katılır, aile ve kent ekonomisine katkıda bulundurulur. Biz Ege-Koop olarak bu konuda her türlü desteğe hazırız. Arsa konusunda da yardımcı oluruz” dedi.
 
“EĞİTİM İÇİN KULLANDIĞIMIZ YERE KİRA VERİYORUZ”
Türkiye’de bulunan 65 sakat derneğinden sadece kendilerinin kira bedeli ödediğini belirten Başkan Çerçioğlu ise, “ Derneğimiz ziyaret edildiğinde tüm sorunlarımızı dile getiriyoruz. Gerek Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu, gerek vekili Sayın Sırrı Aydoğan gerek Valimiz. Hatta bir keresinde Sayın Aydoğan, konunun çözüme ulaşması için gerekli girişimlerde bulunacağını, ne yapılabileceğini araştıracaklarını, bu sorunun çözüleceğini söylemişti. O günden sonra randevumuzu kabul etmediği gibi, daha sonra telefonla arayarak, “ Kiranızı ödeyeceksiniz” dedi. Oysa üyelerimiz yıllık 15 liralık aidatı bile ödemeyecek kadar maddi imkansızlıklar içinde. Şu an borcumuz 10 bin lirayı aşmış durumda. Aylık bin 200 lira. Kaldı ki biz burada sadece eğitim amaçlı çalışmalar için bulunuyoruz” şeklinde dert yandı.
 
“HÜSEYİN ASLAN’IN YERİ BAMBAŞKA…”
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ın hemen her platformda yanlarında olduğunu, sorunları ile yakından ilgilendiğini kaydeden Çerçioğlu, şunları söyledi: “ Hüseyin Başkanımız çok özel bir insan. Yaptıklarını hem bizim dernek üyesi arkadaşlarımız hem diğer engelli kuruluşları çok iyi biliyor. İmkanları ölçüsünde bir dediğimizi iki yapmıyor. Kendisinin bizlere daha iyi bir yaşam alanı oluşturma yönündeki projesi ve proje için arsa sözü vermesi bile bu konuda ne kadar duyarlı olduğunu gösteriyor. Hüseyin Başkan bizden biri... Onunla her konuyu paylaşabiliyor, her derdimizi, sıkıntımızı çekinmeksizin anlatabiliyoruz. O yüzden onun bizdeki yeri bambaşka.”
 
TÜM ENGELLİLERİ DE UNUTMADI!
Öte yandan Aslan’ın bir başka durağı da Tüm Engelliler Federasyonu oldu. Burada da Genel Başkan Ahmet Gültekin ve engelli vatandaşlarla sohbet eden Aslan’a bugüne kadar ki katkılarından dolayı teşekkür edildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2071 hakim ve savcının yeri değişti
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Dairesince, 2013 yılı adli ...
İstanbul'da yine gazlı 1 Mayıs: 'Taksim'e sert müdahale
İstanbul’un çeşitli bölgelerinde toplanarak, 1 Mayıs’ı Taksim Meydanı’nda ...
İZBETON'dan soruşturma açıklaması: Eyleme değil terk edene!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan 650 işçiyi ilgilendiren ihale ...
 
8 Mayıs’ın rotası: PKK nasıl/nereden çekilecek?
Yaklaşık 1 aydır belirli gruplar halinde Türkiye'den çekilen PKK'nın, ...
İzmir'de hatalı sollama dehşeti: 1 ölü 3 yaralı
Bayraklı’daki zincirleme trafik kazasında 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.
DİSK Başkanı Kani Beko'dan Vali’ye çağrı
DİSK Başkanı Kani Beko, Şişli'deki DİSK genel merkezi önünde açıklama ...
 
İzmir'de barda kanlı gece: Silahlar konuştu
Bayraklı, birahaneye gelen kimliği belirsiz bir kişi ile işletme sahibi ...
İzmir’de 2 farklı 1 Mayıs!
İzmir’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Alsancak Gündoğdu Meydanı ve ...
Horoz dövüşüne 16 gözaltı
İzmir'in Selçuk İlçesi'nde, polisin bir bağ evine düzenlediği operasyonda, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva