HABERLER>POLİTİKA
12 Kasım 2023 Pazar - 10:10

Araştırmacı Yaldız'dan 'gölge kabine' yorumu: Toplum CHP'ye kredi verebilir!

İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü Ümit Yaldız, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in oluşturduğu Gölge Kabine modelini ve yeni MYK'daki İzmir temsiliyetini yorumladı. Yaldız, "CHP, iktidar olmak istemiyor, Türkiye’yi yönetemez yönündeki algılar, gölge kabinedeki isimlerin performansına göre değişir. CHP, böyle bir iddialı çıkış yapıyorsa toplum bunu izler ve bir kredi verir" dedi.

Araştırmacı Yaldız dan  gölge kabine  yorumu: Toplum CHP ye kredi verebilir!

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- CHP’de gerçekleştirilen PM toplantısında iktidar politikalarına alternatif bir model olarak "gölge kabine" kurulması kararlaştırılmıştı. Partinin kalesi olarak tabir edilen İzmir'in MYK'da kimler tarafından temsil edileceği konusu da bir süredir kent gündemindeydi. Genel Başkan Özel'in duyurduğu yeni MYK'da İzmir Milletvekili Murat Bakan İçişlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olurken İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, Adalet Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Parti Sözcülüğü görevine İzmir Milletvekili Deniz Yücel getirildi. Genel Sekreterlik görevine getirilen Selin Sayek Böke, ayrıca gölge kabinede Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı'na eş değer olarak değerlendirilecek.

CHP’nin oluşturduğu iktidara alternatif modeli ve İzmir’i temsil edecek isimleri İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü Ümit Yaldız, Egedesonsöz’e değerlendirdi.

ATANAN İSİMLERİN BAŞARISINA BAĞLI
CHP’nin gölge kabine modelinde atanan isimlerin başarısının belirleyici olacağını kaydeden Yaldız, “CHP, uzun süredir, seçmene ve topluma yeni bir şey söylüyor. Bu hamle, aktörler de doğru olduğu takdirde sonuç verebilir. İzmir’e atanan isimleri iyi biliyoruz ancak atanan diğer isimler toplumun pek bildiği isimler değil.Bu dönem tanınacak isimler var. Görevlerini layıkıyla yaparlarsa gölge kabine modeli CHP’nin iktidar olma iddiasını güçlendirir. CHP, iktidar olmak istemiyor, Türkiye’yi yönetemez yönündeki algılar, gölge kabinedeki isimlerin performansına göre değişebilir. Olumsuz algıyı olumluya çevirir” ifadelerini kullandı.

TOPLUM BUNU İZLER VE KREDİ VERİR
CHP’nin yeni bir hedef koyduğunu belirten Yaldız, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kurultay konuşmalarını hatırlatarak, “Kılıçdaroğlu’nu eleştirdiği noktalardan biri de gölge kabine modelinin olmayışıydı. O eleştirileri alternatif model ile ortadan kaldırmış oldu. CHP, böyle bir iddialı çıkış yapıyorsa toplum bunu izler ve bir kredi verir" şeklinde konuştu. 

TEMSİLİYET İZMİR'E YAKIŞIR ŞEKİLDE ARTTI
MYK ve Gölge Kabine'de İzmir temsiliyetini yorumlayan Yaldız, şunları söyledi:

"İzmir’in temsili ne kadar 4 görünse de aslında 2’dir. Kontenjan milletvekillerini yerli siyasetçi saymasak da Murat Bakan ve Deniz Yücel gibi 2 isimin MYK’da olması İzmir’in CHP’deki temsiliyeti açısından önemlidir. Bunda Egeli bir genel başkanın etkili olduğunu düşünüyorum. Temsil sayısının İzmir’e yakışır şekilde artması da sevindirici. Kılıçdaroğlu döneminde bu sayı çoğu zaman 1’di. Öte yandan MYK’da görevlendirilen isimler, yerel seçimlerde adaylık kulislerinde konuşulan isimlerdi. Onların da adaylık kulislerinde olmayacağını düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

 
İZSU'dan sağanak mesaisi!
 
Yeni bir bitki türü keşfedildi: Balan sümbülü
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
altan koralttan 13 Kasım 2023 Pazartesi 10:51

daha mayıs ayında bir genel seçimde,iki cumhurbaşkanlığı seçiminde millet chp'ye krediyi adrese teslim verdi ümit'çim..beş sene idare ederler artık...

Yorumu oyla      5      3  
Gürkan 13 Kasım 2023 Pazartesi 09:40

Sezar, İzmir en az 30 yıldır kokuyor. Büyük kanal diye bir proje yapıldı ama bakıyorsun o projede de ciddi hatalar var. En az 30 yıllık meseleyi sadece Soyer'e yüklemek ne kadar doğru? 15 yıl Kocaoğlu, ondan önce Piriştina ve diğerleri vardı; koku neden bitmedi? Sorunları halının altına süpürünce o sorun bitmiyor. X sokaktaki telleri de Soyer'den yeraltına almasını bekliyorsan adres yanlış. Bu, temel belediyecilik değildir. Suların akması, toplu ulaşım, çöplerin toplanması gibi işler temel belediyeciliktir. Performans olarak yeterli değil, beklenti daha büyük, farkındayım ama ülkenin hâli de ortada, yaşananlar ortada. Eleştirirken bunları da göz ardı edemeyiz.

Yorumu oyla      4      4  
13 Kasım 2023 Pazartesi 09:00

Genel başkan değişimi ile yerel seçimde chp ülke genelinde açık ara alır. bugünkü ekonomik çöküş buna sebep. 21 yıl ne yapmışlar diye sorarlar adama.

Yorumu oyla      3      5  
Izmirli 12 Kasım 2023 Pazar 22:22

Genel seçimlerde on beş bin lira bayram ikramiyesi masalına inanmadı ve güvenmedi oy vermedi,parti içinde yapılan koltuk değişimi CHP yetiyor güven duygusu kolay kolay bozulmaz ama bozuldu mu? Kazanmak biraz süre ister...

Yorumu oyla      2      4  
gazo 12 Kasım 2023 Pazar 20:07

Sen otoritemisin ki toplumun tercihlerini biliyorsun.İBB başkanları akp li bb.ler gibi çiçek böcek le uğraşmayıp altyapıya yatırım yaptığını söyleyemecek kadar manilatüf açıklamalarla halkın aklını karıştırıyorsun.

Yorumu oyla      4      3  
sezarın hakkı sezara 12 Kasım 2023 Pazar 17:58

Sevgili gürkan . Ben Özgener gelsin diye bir şey yazmadım . Kaldı ki adayı kim olursa olsun İzmirde AKP nin seçilmesi isteyeceğim son şey olur. Tunç soyer'in sorunu mevcut projelerin bitirilmesinden ziyade temel belediyecilik görevlerinin yerine getirilmiyor oluşudur. En basitinden koku sorununu çözmesi 4 yılını aldı ! millet bezmeden önce daha ivedi bir şekilde hareket edilebilirdi. Daha çok örnek var ama İnsanlar zaten bundan şikayet ediyor.Proje bazında Kimsenin izmirde buca metrosu hariç bir beklentisi yok. Sorun proje yapmak değil zaten Aziz kocaoğlundan bir sürü proje kaldı onlar bitsin bakılır sonrasına . sorun Tunç Soyer'in yönetici refleksi verememesi. Çok farklı kafada birisi dolayısı ile farklı işler ile uğraşıyor. Mesela "xxxx sokak restore edilsin elektrik telleri yerin altına alınsın """ soyer diyor ki hayır biz körfezde yüzme hedefimizi gerçekleştirdik. güzelbahçede denize girdik . Şehrin temel sorunlarına eğilmek yerine şehrin dışındaki sorunlar ile uğraşıyor. sorun burada bence.

Yorumu oyla      4      4  
Kırsaldan kredi (Onların kirası ucuz ) 12 Kasım 2023 Pazar 17:47

'CHP , 5 bin TL. ikramiye düzenlemesinde çalışan emeklilerin kapsan dışında tutulması kararını Anayasa Mahkemesine (AYM ) taşımış.' İzmir BB'nin ; kamu hizmeti olan toplu ulaşım uygulamasına göre , İzmir kırsal ilçeleri de ; İzmir merkez ilçelerindeki toplu ulaşım araçlarında ( metro, otobüs , vapur , tramvay ) uygulanan 120 dk. aktarma hakkından 13.02.2016 tarihi itibariyle kapsam dışı bırakılmıştır. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'ın çalışan emeklilere 5 bin TL. ikramiye ödenmemesi hakkında AYM önündeki açıklaması . ' Bu açık bir eşitsizliktir. Bu açık bir insan hakkına aykırı uygulamadır ve CHP grubu olarak bu yasa TBMM 'den geçerken her türlü muhalefeti yaptık ' Değişimci CHP'si yetkililerinin , İzmir kırsal ilçe otobüslerinde aktarma hakkı olmaması hakkında bir teşebbüsü olacak mı acaba ? ÇÖZÜM : İzmir kırsal ilçe otobüslerinde de ; 136 km.lik İZBAN hattında uygulanan tarife ve ücretlendirmelerin ( BEDAVA DEĞİL. Aktarma haklı , gittiğin kadar öde.) uygulanması. İzmir toplu ulaşımında bu haksız uygulama devam ettiği sürece , toplumu bilemem ancak ,birey olarak CHP 'ne kredi kapsam dışı olacak. İspat ve icraat gerekiyor.

Yorumu oyla      2      4  
vatandas 12 Kasım 2023 Pazar 15:51

izmirli her ay enflasyona bağlanmıs su faturaları enfasyona baglanmıs ulasım ucretlerıyle yasıyor. Deniliyor ki enflasyon var yakıt fiyatlarıyuksek vs vs iyi de herseyın her ay enflasyona gore arttıgı bir izmirde o zaman sokaktakı mehmet agayı getırıp baskan yapalım o yonetsın neden oturup toplumda tunc kocaoglu vs secılıyor gerek var mı bu kadar ugrasa herhangi birid e yonetir

Yorumu oyla      3      4  
nokta 12 Kasım 2023 Pazar 14:18

Izmirli Tunc Soyeri basarisiz buluyorsa,ki bunu teyit edecek veriler elde yok, bunun sebebi , gözle görünmeyen alt yapi yatirimlaridir. Halkimiz görünür seyleri sever. Aynen kendi yasamlarindaki gibi. cebinde para olmasada krediyle her seye sahip olma sevdasi ve görünür olma telasi . Merto yer altindaysa kimseyi ilgilendirmez. Yagmur suyunun kanalizasyonla ayrilmasi kimsenin umurunda degildir.Sadece asiri yagmurlarda kanalizasyon tasarsa kizar küfür ederiz. bu bize yeter. Aritma tesisi var yok banane der. Ne ise yaradigini bilmez. Kültür-sanat bir avuc azinliklarin elindedir zaten.baska bir tarimin mümkün oldugu , sehirlesmis vatandasin cok da umurunda degildir. o köylünün , üreticinin sorunudur. Bize yol, bir kilometre yolu yürümekten acizlere her dakika temiz ve bos otobüsler, pirl piril gösterisli binalar lazim. Her tarafa yayilmis, türlü dramlarla yapilmis gecekondularin yikilip oralarin temizlenmesi lazim. oradaki insanlardan bize ne yahu. Bir arada , eski komsularla yasamalarinin bize ne faydasi var. Bu kafa , soyeride begenmez kocaoglunuda. Izmire bir Melih Gökcek lazim.

Yorumu oyla      3      4  
Gürkan 12 Kasım 2023 Pazar 13:21

Sezar, Tunç Soyer gitsin, Özgener mi gelsin? Diyelim ki öyle oldu, 5 yılda ne yapacak? Beklentiniz nedir? Şehrin bir ucundan bir ucuna otoyol yapıp, tüneller açıp, 200 km metro mu yapacak zannediyorsunuz? Önümüzdeki 5 yılda olacaklar aşağı yukarı belli: Buca Metrosu inşaatı devam eder; aynı şekilde Buca Onat Tüneli devam eder; belki Örnekköy Tramvayı, belki de Karabağlar Metrosu başlar; opera binası ve otogar konuşulur, İZSU altyapı projeleri yapar, bir kaç kentsel dönüşüm olur ... bu kadar. çok büyük beklentiye girmeyin derim. Olacağı bu.

Yorumu oyla      3      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özel'den eylem açıklaması: Devam edecek!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP grubunun TBMM Genel Kurulu'nu terk etmeme ...
İYİ Parti'de 'ittifak' krizi: İstifalar artabilir iddiası!
İYİ Parti lideri Meral Akşener’in, CHP’deki değişimin ardından bir kez ...
Meclis'te yeni haftada bütçe görüşmeleri sürecek
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yoğun mesai bu hafta da devam edecek. ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan yurda döndü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Riyad'da gerçekleştirilen "İslam İşbirliği ...
AK Parti MKYK Üyesi Dilek Yıldız Büyükdağ’a yeni görev
AK Parti MKYK Üyesi Dilek Yıldız Büyükdağ Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı ...
Genel Başkan Yardımcısı Bakan’dan ilk değerlendirme… Yeni görev için ne dedi?
CHP Genel Başkan Yardımcısı, PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, ...
 
Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve ...
Gözler belediye başkan adaylarında... CHP'den temayül yoklaması kararı!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MYK tanıtım toplantısında 2024 yerel seçimlerine ...
AK Partili İnan'dan Soyer'e ‘kahve’ göndermesi: 31 Mart'a kadar ömrün var!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in gençlere yönelik indirimli ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva