HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Nisan 2011 Pazar - 09:52

Antalyalı Selin'in buz aşkı

Antalya’da oturan 9 yaşındaki Selin Erkan, her hafta sonu ailesiyle birlikte İzmir’e gelerek Buz Sporları Salonu’nda antrenman yapmaya başladı.

Antalyalı Selin in buz aşkı

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz Eylül ayında açılışı yapılarak kente kazandırılan Aşık Veysel Rekreasyon Alanı içindeki Buz Sporları Salonu, kısa sürede sadece İzmirliler için değil, Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen vatandaşların da cazibe merkezlerinden biri haline geldi. Teknik özelikleri açısından Türkiye’nin “en nitelikli buz sporları tesisi” özelliğine sahip olan İzmir Buz Sporları Salonu’nun müdavimleri arasında en büyük ilgiyi, hiç kuşkusuz ki, 9 yaşındaki Selin Erkan çekiyor. Çünkü Selin, buzda kayabilmek için anne ve babasıyla birlikte her hafta sonu tam 446 kilometrelik mesafeyi kat ederek Antalya’dan İzmir’e geliyor.
 
“Böyle tesis başka kentte yok”
Buz sporlarını çok sevdiğini söyleyen Selin, “2 aydır Antalya’dan hafta sonları geliyorum. Cuma ya da perşembe günleri gelip cumartesi-pazar günleri antrenman yapıp dönüyoruz. Bu sporu çok seviyorum. Bu yüzden hepsine değiyor” diyor.  

Selin’in buz sporuna Antalya’da başladığını vurgulayan babası Turgut Erkan, “Şimdi orada bu sporu yapma imkanı kalmadı, tesisler kapandı. Biz İzmirli olduğumuz için eskiden ayda bir defa İzmir’e geliyorduk. Şimdi Selin burada kaymaya başlayınca, haftada bir kez gelmeye başladık. 2 aydır her hafta geliyoruz. Selin bu sporu çok seviyor. Geçen sene Temmuz ayında internetten İzmir’de bu tesisin yakında açılacağı haberleri vardı. Yakından takip ettik. Açılır açılmaz buraya getirmek için kendimi hazırlamıştım Tesisler harika. Ankara, İstanbul ve İzmit’i gibi başka şehirlerdeki tesisleri de gördüm. Burası çok güzel bir tesis. Buradaki öğretmenleri de çok yardımcı oluyor. Çok memnunuz ve teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. Annesi Solmaz Erkan da İzmir’deki sıcak ilgiden dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek, “Aslında dışarıdan bakıldığında her hafta Antalya’ya gidip-geliyoruz diye işimiz çok zor gibi görünüyor. Ama burada oturup kızımı buz üstünde izlemek bana çok keyif veriyor, gurur duyuyorum. Buradaki öğretmenlerimiz çok ilgili, gönül rahatlığı ile kızımı emanet ediyorum. Tesis inanılmaz güzel. Bir çok büyük şehirdeki tesisi gördük, gerçekten kıyaslanamaz” dedi.

Selin’deki “buz aşkı” İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü yetkilerinin de dikkatini çekince, minik ve azimli sporcu adayı kulüp adına çalışmalara başlamış. O şimdi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir sporcusu…

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta 'ebru'ya yoğun ilgi
Kâğıt süsleme sanatlarının en önemlilerinden biri olan “Ebru”yu öğrenmek ...
Karabağlar mizah günleriyle güldü
Karabağlar Belediyesi, bu yıl ikincisini düzenlediği ''Karabağlar Gülüyor ...
Bornova'ya tarihi proje ödülü
Tarihi Kentler Birliği üyeliğine geçen yıl kabul edilen Bornova Belediyesi, ...
 
Hatay’da su kesintisi
Hatay İnönü Caddesi'nde yapılacak yeni su bağlantıları sebebiyle, bazı bölgelere su verilemeyecek.
Gaziemir'e yıldız yağacak
Bu yıl 14.’sü düzenlenecek 14. Uluslararası Çocuk Şenliği’nde ünlülerin geçidi var.
Yalnız değilsiniz
Konak Belediyesi, başlattığı proje kapsamında, hem engelli vatandaşların ...
 
İZSU’dan radikal çözüm
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar “birleşik sistem” olarak çalışan ...
İzmir'den sardunya kokuları yükselecek
Akdeniz’le özdeşleşen, şarkılara konu olan sardunya çiçeği, İzmir Büyükşehir ...
Faaliyet raporu onaylandı
Balçova Belediyesi 2010 Faaliyet Raporu meclis salonunda yapılan oylama ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva