HABERLER>SPOR
22 Ocak 2023 Pazar - 10:14

Altınordu'dan örnek davranış!

Altınordu Futbol Kulübü, “Çocuklarımız Geleceğimiz” mottosuyla sosyal projelerine devam ediyor. Kırmızı-lacivertli kulüp, farklı ortamlarda özel gereksinimli çocukları tesislerinde ağırlayarak onların mutlu olmasını sağlıyor. İzmir ekibi, hafta içinde yine önemli iki projeye imza attı.

Altınordu dan örnek davranış!

Altınordu İnegöl Futbol Okulları, özel gereksinimli çocukların spor yapabilmeleri için onlara tesislerini açtı ve haftada iki gün çocuklara spor eğitimi vermeye başladı. Yeşilyurt Merkez Futbol Okulu da geçmiş haftalarda ağırladığı Temiz Kalpler Down Çocukları ve ailelerini Sait Altınordu Tesisleri’nde konuk etti.

ÖZEL ÇOCUKLAR ÇOK MUTLU
Türkiye’nin dört bir tarafında 5 ila 12 yaş arasındaki çocuklara spor yaptıran AFO’lardan Bursa’nın İnegöl ilçesindeki özel gereksinimli çocukların ailelerinden spor yapıp yapmayacakları konusunda bir talep geldi. Altınordu Yönetiminin de bu talebe olumlu cevap vermesinin ardından ilk etapta 10 çocuk, Altınordu İnegöl Futbol Okulları’nın sahasında çalışmalara başladı. Altınordu Futbol Okulları’na bağlı antrenörler sayesinde haftanın iki günü spor yapan özel çocuklarımızın sevinçleri de yüzlerine yansıdı.

Altınordu İnegöl Futbol Okulları Sorumlusu Emre Yaman, açıldıkları ilk günden beri ‘Hayatlara etki etmeye, dokunmamaya geliyoruz’ felsefesiyle çocuklara spor yaptırdıklarını belirterek, “İnegöl’deki birçok minik çocuğumuza spor yaptırıyorduk. Buradaki çalışmalarımız istediğimiz şekilde devam ederken özel gereksinimli ailelerden de çocuklarımız acaba ‘Sizinle antrenman yapabilirler mi?” talepleri gelmeye başladı. Özel bir eğitim kurumunda eğitim alan Hasan Basri adlı bir öğrencimizi okulunda ziyaret ettik. Özel gereksinimli ailelerden talepler artarak gelince biz de bunu yönetimimize ilettik. Başkanımız Seyit Mehmet Özkan’dan gelen olumlu cevaptan sonra özel gereksinimli çocuklarımız ve ailelerinden bu defa da ‘Ne zaman antrenmanlara başlıyoruz’ soruları ile karşılaştık. Çalışmalara başladığımız günden beri çocuklarımızın mutluluğu yüzlerine yansıdı. Bizim amacımız onların mutluluğu ve gülen yüzleriydi. Şu anda hepsi çok neşeli ve mutlular. Aileler de çocuklarını sahada gördükleri için mutlular. Artık çocuklarımızın ailelerini dinlediklerini öğrendik. Bu çocuklarımızın doyma hissiyatı olmadığı için daha fazla spor yapmalarına ihtiyaçları var. Çok güzel bir ortam var. Bunu sürdürmek istiyoruz” diye konuştu.

Yaman, Ampute Milli Takımı gibi özel gereksinimli çocuklardan da imkan olursa uluslararası müsabakalara çıkmalarını istediğini veya ligleri oluşursa onları sahalarda görmeyi arzu ettiklerini sözlerine ekledi. Altınordu İnegöl Futbol Okulu’nda eğitim alan özel gereksinimli çocuklar ve aileler de kendilerine bu imkanı sunan Altınordu Futbol Kulübü’ne teşekkür etti.

Altınordu İnegöl Futbol Okulu ile ortak projeye imza atan Üçel Rehabilitasyon Merkezi Koordinatörü Şükran Erten de böylesine bir projeyi gerçekleştiren Altınordu Futbol Kulübü’ne teşekkür etti. Erten, “Özel gereksinimli çocuklarımız spor yapmaya başladıkları günden beri inanılmaz mesafeler katetti. Çocuklarımız çok mutlu, onların hayatları değişti. Altınordu Futbol Kulübü’ne böylesine bir projede bize destek olukları için teşekkür ederiz.” diye konuştu.

ÇOCUKLAR VE BABALAR SAHADA TER DÖKTÜ
Öte yandan Temiz Kalpler Down Çocukları ve babaları, Sait Altınordu Tesisleri’ni ziyaret ederek keyifli bir gün geçirdi. Down sendromlular Altınordu Minik Elitler ile sahada mücadele etti. Sonrasında Altınordulu veliler, down sendromlu çocukların velileri ile çift kale maç yaptı. Etkinlik sonunda Altınordulu babalar, down sendromlu çocuklara ve ailelerine flamalar takdim etti.

 
Başörtüsüne anayasal güvence görüşülecek
 
Karaburun'da mis kokulu festival zamanı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altay'a evinde soğuk duş!
Spor Toto 1'inci Lig'in 21'inci hafta mücadelesinde Altay, evinde ilk ...
Göz-Göz'den kritik galibiyet!
Spor Toto 1'inci Lig'de Göztepe, deplasmanda Erzurumspor'u 1-0 mağlup etti.
Marmaris MIYC Kış Trofesi 1. ayak yarışları başladı
Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen Marmaris MIYC Kış Trofesi Yat ...
 
Menemen galibiyet hasretini bitirmek istiyor
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta son 8 maçında 6 yenilgi ve 2 beraberlik elde ...
Altınordu'da Gökhan Ünal yenilgiyi tattı
Spor Toto 1'inci Lig'de deplasmanda Sakaryaspor'a 2-1 mağlup olan Altınordu'da ...
Bucaspor 1928'de orta sahaya takviye!
TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta yarın saat 14.00'te başlayacak maçta Etimesgut ...
 
Olaylı derbide yeni gelişme... 18 sanığa tahliye!
İzmir'de, Göztepe ile Altay arasında oynanan olaylı derbide tutuklanarak ...
Anadolu Efes evinde geri dönüşe engel olamadı
Anadolu Efes, THY EuroLeague'in 20. haftasında konut ettiği Almanya'nın ...
Tahkim Kurulu'ndan Altay'a puan silme cezası!
Tahkim Kurulu, puan silme cezası verilen 8 kulübün itirazlarını reddetti. ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva