HABERLER>SPOR
30 Ekim 2021 Cumartesi - 17:48

Altay'a Sivas çelmesi

Demir Grup Sivasspor'u misafir eden Altay berabere kaldı. 1-0 geriye düşen İzmirli ekip Bamba'nın golüyle maçtan bir puanla ayrıldı. Altaylı taraftarlar, İzmir Depremi'nde yaşamını yitirenleri unutmadı.

Altay a Sivas çelmesi

Süper Lig'de 11'inci hafta mücadelesinde Altay evinde Demir Grup Sivasspor'la 1-1 berabere kaldı. Konuk ekip 38'inci dakikada Yatabare'nin golüyle öne geçerken, Altay bu gole 44'üncü dakikada Bamba ile karşılık verdi. Bu sonuçla iki takımın da galibiyet özlemi 4 haftaya yükselirken, İzmir temsilcisi 16, Sivas ekibi ise 12 puana ulaştı. Altaylı futbolcular maç öncesi ısınma bölümünde sahaya üzerinde, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun" yazılı tişörtlerle çıktı.

Altaylı taraftarlar, 30 Ekim 2020’de yaşanan İzmir Depremi’nde hayatlarını yitiren 117 vatandaşımız için maçın başlama düdüğünün ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulundu, tribünlere ise Kızılay Haftası ile ilgili pankart astı. Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Fahri Baykalmış, Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu’nu, katkılarından dolayı hediye takdim etti. Karşılaşmayı izleyenler arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Hamza Dağ da yer aldı.

5. dakikada Ceyhun Gülselam'ın ceza sahasına gönderdiği topla buluşan Ahmed Rayan'ın şutunda, kaleci Ali Şaşal Vural topu iki hamlede kontrol etti.

14. dakikada Ahmed Rayan'ın pasıyla ceza sahası içi sağ çapraz pozisyonda topla buluşan Kappel'in şutunda, top üstten auta gitti.

17. dakikada sol kanattan Uğur Çiftçi'nin yaptığı ortada kaleci Lis'le karşı karşıya kalan Kayode'nin şutunda kaleciden dönen top Yatabare'nin önüne geldi. Bu oyuncunun şutunda Kayode'nin yüzünden dönen meşin yuvarlakla buluşan Fajr'ın vuruşunda, top yandan dışarı çıktı.

38. dakikada Demir Grup Sivasspor öne geçti. Sağ kanattan Gradel'in yaptığı ortada topa iyi yükselen Yatabare'nin kafa vuruşunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 0-1.

44. dakikada Altay beraberliği yakaladı. Altaylı oyuncular, yaptığı baskıyla topu kazandı. Ahmed Rayan'ın pasıyla ceza sahası içi sol çapraz pozisyonda meşin yuvarlakla buluşan Bamba'nın vuruşunda, top ağlarla buluştu: 1-1.

Karşılaşmanın ilk 45 dakikalık bölümü 1-1 sona erdi.

Müsabakanın 51. dakikasında Zeki Yıldırım'ın pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Pinares'in şutunda top yandan auta gitti.

75. dakikada sol kanattan Erhan Çelenk'in yaptığı ortada ceza sahası içindeki Goutas'ın ters vuruşunda top kalecisi Ali Şaşal Vural'da kaldı.

86. dakikada Erhan Çelenk'in pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Paixao, açısını kaybetmesine rağmen yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direğe çarpıp auta gitti.

Müsabaka 1-1 eşitlikle tamamlandı.

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında konuk ettiği Demir Grup Sivasspor'la 1-1 berabere kalan Altay'ın teknik direktörü Mustafa Denizli, "En azından biz üç haftalık mağlubiyet serisine son verdiğimiz için hem de 15 puan barajını geçtiğimiz için mutluyuz." dedi.

Denizli, müsabakadan sonra katıldığı basın toplantısında, alternatifi olmayan oyuncuların sakatlığı nedeniyle önemli değişiklikler yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Sahadan 1 puanla ayrıldıklarını kaydeden Denizli, "Bugün beraberlik, hem 15 puan takıntısını atmak için hem de şartlar ne olursa olsun kazanmak uğruna iyi mücadele ettiğimiz için memnun etti. 1 puan zaman zaman memnun eder mi, eder." dedi.

Denizli, Altay taraftarıyla bütünleşen bir takım olduğunu belirterek, "Sivasspor'u da kutlamak lazım. Bizim de Sivasspor'un da kazanabileceği pozisyonlar vardı maçta. En azından biz üç haftalık mağlubiyet serisine son verdiğimiz için hem de 15 puan barajını geçtiğimiz için mutluyuz. Bu takıma güvenen taraftar, bu güvenin boşa olmadığını önümüzdeki haftalarda daha iyi hissedecek ve takımına daha fazla sahip çıkacak." diye konuştu.

Fraport TAV Antalyaspor maçından sonraki milli arada sakat oyuncuların da takıma döneceğini kaydeden Denizli, "Bugün görev yapan oyuncularım her şeyi yaptılar, olmadı." dedi.

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Erkan Özdamar, Bahtiyar Birinci, Ata Yıldırım

Altay: Lis, Cebrail Karayel, Thiam, İbrahim Öztürk, Björkander (Dk. 62 Özgür Özkaya), Kappel, Poko, Ceyhun Gülselam (Dk. 46 Zeki Yıldırım), Bamba (Dk. 54 Erhan Çelenk), Pinares (Dk. 89 Thaciano), Ahmed Rayan (Dk. 46 Paixao)

Demir Grup Sivasspor: Ali Şaşal Vural, Erdoğan Yeşilyurt, Goutas, Caner Osmanpaşa, Uğur Çiftçi, Azubuike (Dk. 59 Sefa Yılmaz), Hakan Arslan, Fajr (Dk. 90+2 Ulvestad), Kayode (Dk. 73 Cofie), Gradel, Yatabare (Dk. 73 James)

Goller: Dk. 38 Yatabare (Demir Grup Sivasspor), Dk. 44 Bamba (Altay)

Sarı kartlar: Dk. 55 Zeki Yıldırım, Dk. 61 Thiam, Dk. 77 Poko, Dk. 90 Cebrail Karayel (Altay), Dk. 77 Erdoğan Yeşilyurt, Dk. 78 Cofie (Demir Grup Sivasspor)

 
Rus savaş uçakları SMO noktasını vurdu
 
Maradona'nın evi 'ulusal tarihi yer' ilan edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göztepe, Alanyaspor maçına hazır
Süper Lig'in 11. haftasında yarın Aytemiz Alanyaspor'a konuk olacak Göztepe, ...
Altaylı İbrahim Öztürk 500. resmi maçına çıktı
Süper Lig ekiplerinden Altay'ın tecrübeli savunma oyuncusu İbrahim Öztürk, ...
Altınordu zincir kıracak
Pazartesi günü Adanaspor'a konuk olacak Altınordu, rakibini yenerek bu ...
 
Göztepe, Alanyaspor'a misafir olacak
Göztepe yarın deplasmanda 20 puanı bulunan Aytemiz Alanyaspor'la karşı karşıya gelecek.
Karşıyaka 3 puan avında
Karşıyaka, yarın Karbel Karaköprü Belediyespor'u çıkış yakalamak için ağırlayacak
Bucaspor 1928 Şanlıurfa'da terleyecek
Bucaspor 1928, yarın Şanlıurfaspor deplasmanına çıkacak.
 
Lider Pınar Karşıyaka sahnede
Pınar Karşıyaka, yarın ligin yeni ekiplerinden Semt77 Yalovaspor'u konuk edecek.
Yat yarışlarında SAĞKAL ekibi birinci oldu
8 kadın yelkenci, Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışları'nda meme ...
Altınordu’yu asları uçurdu!
Ziraat Türkiye Kupası 3’üncü Tur mücadelesinde evinde 3’üncü Lig ekibi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva