HABERLER>DÜNYADAN
15 Eylül 2017 Cuma - 10:47

Almanya ateşle oyunuyor: PKK festivaline izin!

Almanya'nın Köln kentinde geçen yıl düzenlenmesi polis tarafından engellenen geleneksel 'Kürt Kültür Festivali', cumartesi günü Deutz'da yapılacak.

Almanya ateşle oyunuyor: PKK festivaline izin!

Ankara-Berlin hattında gerilim yükselirken, Köln’de bu hafta sonu bölücü terör örgütü PKK için bir festival düzenlenmesine izin çıktı. Almanya’nın Köln kentinde geçen yıl polisin düzenlenmesine engellediği Kürt Kültür Festivali’ne bu yıl izin çıktı. Kölner Stadt Anzeiger’de yer alan habere göre 25. Kürt Kültür Festivali’ne Almanya ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden yaklaşık 20 bin kişinin katılımı bekleniyor. Gazete, resmi kaynaklara dayandırdığı haberde drone ile kayıt yapmanın yasak olacağı etkinlikte stantlar ve yeme-içme satışı olmayacağını da okuyucularına aktardı.

Sputnik Türkçe’de yer alan habere göre Alman iç istihbaratı Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın bölücü terör örgütü PKK ile bağlantılı kuruluşların çatı örgütü olarak nitelediği Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin (NAV-DEM) organizasyonunda yapılacak etkinliğin sloganının ‘Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü, Ortadoğu için demokrasi’ olacak.

STANT KURMAK YASAK

Köln Belediyesi ve Emniyet Teşkilatı'nın perşembe günü yaptıkları ortak basın açıklamasında, 11.00-19.00 saatleri arasında yapılacak etkinliğin barışçıl geçmesinin beklendiği, belediye yetkilileri ve polislerin cuma gününden itibaren bölgede görev başında olacakları belirtildi. Ren Nehri'nin sağ kıyısında, şehir merkezinin bulunduğu bölgenin tam karşısında düzenlenecek etkinliğin cumartesi günü kent trafiğinde önemli aksaklıklara yol açabileceği uyarısı yapıldı. Etkinlik bölgesinde yiyecek-içecek stantlarının açılmasının yasaklandığı, ayrıca gürültü üst sınırı getirilerek buna uyulup uyulmadığının denetleneceği de bildirildi.

ÖCALAN VE PKK SEMBOLLERİ

Alman İçişleri Bakanlığı 2 Mart 2017 tarihinde eyaletlere gönderdiği genelgeyle, 1993'ten bu yana geçerli PKK yasağının güncellenmesi çerçevesinde aralarında PYD ve YPG'nin de bulunduğu bazı Kürt örgüt ve kuruluşlarının amblemlerinin de yasak kapsamına alındığını bildirmişti. PKK flamasının yanı sıra Abdullah Öcalan posteri de yasaklı semboller arasında yer alıyor.

FRANKURT SORUŞTURMASI

Mart ayında yine NAV-DEM tarafından Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen Nevruz etkinliklerinde PKK flamaları ve Öcalan posterleri kullanıldığı görülmüştü. Frankfurt Başsavcılığı DW Türkçe'nin bilgi isteği üzerine, 18 Mart'taki etkinlikle ilgili 'yasaklı PKK sembolleri' nedeniyle halihazırda 16 vakanın suç duyurusu aşamasında bulunduğunu, ancak polis tarafından henüz savcılığa iletilmediğini bildirdi. Geçen yılki 24. Kürt Kültür Festivali, Köln polisinin 'Türkiye'deki gerginliğin Almanya'ya yansıyabileceğine yönelik güvenlik endişesi nedeniyle' iptal edilmişti. Köln Emniyet Müdürlüğü, güvenlikle ilgili çekincelerin ve ve etkinlik için gerekli anlaşmanın imzalanmaması tavsiyesinin festivalin düzenleneceği Rhein-Energie Stadyumu işletmecisine iletildiğini açıklamış, işletmecinin tavsiyeye uyması üzerine organizatörle görüşmeler sona erdirilmişti. (Hürriyet)

 
'İzmir'in simgesi'ndeki asker tüfeğini bekliyor
 
Londra'da patlama! En az 20 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuzey Kore füze fırlattı! Halk sığınaklarda!
Geçen günlerde hidrojen bombası deneyerek dünyayı ayağa kaldıran Kuzey ...
ABD: Tercih edilen referandum çok riskli
ABD'nin DEAŞ'la Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk, Irak ...
Irak'ta referandum depremi! Barzani'ye alternatif teklif...
Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Barzani'ye referandumun ertelenmesi ...
 
Flaş! Belçika'dan PKK kararı
Belçika'da mahkeme, aralarında PKK'nın sözde Avrupa elebaşlarının da olduğu ...
En talihsiz yolcu! 4 saat sürmesi gereken yolculuk 33 saat sürdü
İngiltere'den Yunanistan'a gitmek isteyen Geoff Lye'nin başına gelmeyen ...
Irak'ta korkunç saldırılar: En az 50 ölü
Irak’ın güneyinde gerçekleşen intihar saldırılarında şu ana kadar gelen ...
 
Rus donanması DEAŞ hedeflerini vurdu
Rus donanması Deyrizor'daki DEAŞ hedeflerini 7 füzeyle vurduğunu açıkladı.
BMGK'dan Myanmar ordusuna kınama
BMGK, 9 yılda ilk kez Myanmar konusunda ortak bir açıklama üzerinde uzlaştı
Bir S-400 açıklaması da o ülkeden geldi
Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Agnes Romatet-Espagne, Türkiye'nin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva