HABERLER>POLİTİKA
22 Temmuz 2016 Cuma - 15:23

Albayrak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın B planını açıkladı!

Cumhurbaşkanı'nın uçağının İstanbul'a gidememesi halinde alternatif planlarının olduğunu belirten Albayrak, "İstanbul olmasaydı 4 alternatif oluşturduk, Aydın, Dalaman, Bodrum, İzmir. Uçak kalktıktan sonra talimatı Cumhurbaşkanımız söyledi” dedi.

Albayrak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın B planını açıkladı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, darbe girişiminin meydana geldiği gece Marmaris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otelde yaşananları anlattı.

Cumhurbaşkanı'nın uçağının İstanbul'a gidememesi halinde alternatif planlarının olduğunu belirten Albayrak, "İstanbul olmasaydı 4 alternatif oluşturduk, Aydın, Dalaman, Bodrum, İzmir. Uçak kalktıktan sonra talimatı Cumhurbaşkanımız söyledi. Uçağa bindikten sonra, uçak havada gittikten sonra son dakikaya kadar bekledi ve kararını verdi. Nereye gidileceğine son anda karar verildi" dedi.

A Haber yayınında soruları yanıtlayan Berat Albayrak'ın konuşmasının satır başları şöyle:

Farklı insanlardan farklı uyarılar geldi. Farklı kamu yöneticileriyle iletişime geçmeye başladık. İlk Başbakan ile görüştük. Darbe girişimi hususu ilerleyen dakikalarda belli oldu. 21.30-22.00 civarıydı darbe girişimi olduğunu anladık. Sayın Cumhurbaşkanımız abdestini aldı, namazını kıldı ve süreci başlattı. Cumhurbaşkanımız süreci kontrollü yönetti. Şu veya bu şekilde Davos nasıl sembolize edildiyse birçok şey yaşadık bu süreçte 'Haydi Bismillah' deyip helikoptere yürümemizdi burada da.

Bahsi geçen oteldeyken 3 helikopter keşif uçuşu yapıyordu, farkettik. Biz anında ulusal medyaya çok hızlı bir şekilde telefon aracılığıyla Cumhurbaşkanımızın mesajını ilettik. İstanbul, Ankara'yla görüşmeleri yapıyorduk. İstanbul Valimizin güvenli bir ortama geçtiği sonrasında ulusal medyaya bağlanması konusunda talimat gitti. Kendisi de TSK'nın işin içinde olmadığını açıkladı. Canlı yayın ancak telefonla sağlanabildi.

Burada tüm bu verilen talimatlar, liderliği ile ilgili başka bir başarı hikayesini ortaya koydu. Daha önce yaşanan krizler gibi başarılı bir şekilde yönetti. İstanbul olmasaydı 4 alternatif oluşturduk, Aydın, Dalaman, Bodrum, İzmir. Uçak kalktıktan sonra talimatı Cumhurbaşkanımız söyledi. Uçağa bindikten sonra uçak havada gittikten sonra son dakikaya kadar bekledi ve kararını verdi. Nereye gidileceğine son anda karar verildi.

'JETLER 50 METRE YANIMIZDAN GEÇTİ'

Bu tarihi açıdan dönülüp bakıldığında uzun yıllar unutulmayacak bir olaydır. Böyle bir olay gerçekleşmedi. Yeniçeri'de bile böyle bir operasyon yok. Tarihi olarak destan yazmış bir milletin muazzam bir başarı hikayesi var. Tüm riskler çok güçlü bir şekilde yürütüldü. Bunun temelinde halkın milletin sevgisi ve desteğine dayanıyor. Başarısız olma imkanınız yok Allah'ın da izniyle tabii.

Gayet sakin kontrollü, ciddi bir şekilde meseleyi ele aldı. Bir tepki vermedi, sadece dinledi. Dün ve evvelsi gün Cumhurbaşkanımız röportajlarımızda bahsetti. Bilgilendirmek mevzusu devletimizin ilgili kurumları tarafından gerekli açıklamaların yapılmadığı ortaya koyuldu. Uçakta nerede ineceksiniz, kuleyle ilgili süreçler, kulenin ele geçiriliyor olması ve uçağın indiriliyor sonrası ki o sırada jetler 50 metre yanımızdan geçiyordu. Hangi havaalanına inileceği ve süreç konuşuldu. Süreç başarılı bir şekilde yönetildi. Biz hayalet bir şekilde İstanbul'a ulaştık.

Başka bir insanlar yaşarsa ne kadar farklı duygular yaşar diye düşünüyorum. Bu insanın fıtratıyla ilgili, ilahi kaderin verdiği duygularla ilgili. Cumhurbaşkanımıza beslediğim muhabbet ve duyguyla bir kez daha muhabbet ve duygu besledim. Tüm aile gayet rahat bir süreç yaşadık. Cenabı Allah'a hamediyorum.

'İKİNCİ BİR TALİMATA KADAR MEYDANLARDAYIZ'

Kesinlikle meydanlarda durmak lazım. Birlik beraberlik bu milletin en büyük silahı. İkinci bir talimata kadar meydanlardayız. Bir daha böyle bir kalkışmayla ilgili burada çok şey söylenir. Bundan sonra Türkiye’de olağan dışı gerçekleştirilecek herhangi bir gelişme ve gelişmeden sonra oluşacak iklim milli değildir. Yine de tedbirli ve dikkatli olmalıyız. Bugün Türkiye'de milli bir tablo var.

 
İzmir’de saldırıya uğrayan müezzine Vali ve Başkan desteği
 
Bozdağ ve Ala 'Gülen için' ABD'ye gidiyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Jandarmaya yeni düzenleme geliyor
İçişleri Bakanı Efkan Ala, darbe girişimiyle ilgili önemli açıklamalar ...
Erdoğan: Kula kul olanlar Pensilvanya'da!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Diyorum ki, safları sık tutun. Kula kul olanlar ...
Kabus gecesinde Erdoğan'ın ailesi neler yaşadı?
Marmaris'teki otelde 6 saat boyunca Erdoğan'ın yanında olan otel sahibi ...
 
HDP de sokaklara iniyor: Darbelere hayır, demokrasi hemen!
HDP, Cumartesi günü saat 13.30'da Sultangazi ilçesi Gazi Şehir Parkı'nda ...
Hakan Şükür'den 'U dönüşü' gibi mesaj!
Fethullahçılara yakınlığıyla bilinen ve geçtiğimiz günlerde tepkilerin ...
Yıldırım: Girişimi eşimizden dostumuzdan öğrendik!
Yıldırım, uçaklar tarafından bombalanan ve çok sayıda özel harekatçının ...
 
'Sela' krizi: CHP'li başkana gözaltı, 'AK Parti şikayeti' iddiası!
Beydağ'da sela verilmesinin engellendiği iddiaları üzerine CHP İlçe Başkanı ...
Kılıçdaroğlu açıkladı: CHP darbecilere ne yanıt verdi?
CHP lideri Kılıçdaroğlu, o gece darbeci askerlere verilen yanıtı açıkladı: ...
Bozdağ darbecilerin nerede yargılanacağını açıkladı!
Bakan Bozdağ, "Darbe girişimi davasının duruşmaları Ankara’nın Sincan ilçesinde görülecek" dedi.
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva