HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Nisan 2014 Perşembe - 18:00

Akpınar’dan vasiyet transferi: Babasına verdiği söz için…

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, babası Kenan Akpınar ölmeden önce vasiyetinin birisini yerine getirdi. Akpınar, merhum babasının da çok sevdiği Konak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yunak’ı resmi yazı ile talep etti. Konak’ın yeni Başkanı Sema Pekdaş henüz talebe onay vermedi. Öte yandan Belediye Şirketi Kent-AŞ’nin başına İrfan Akça’nın getirilmesine karar verildi.

Akpınar’dan vasiyet transferi: Babasına verdiği söz için…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçimlerin ardından Karşıyaka’da yüzde 70 oy oranı ile başkanlık koltuğuna oturan Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar belediye bürokrasisinde değişikliği hızlandırdı. Göreve geldiği gün ilk altı saat içerisinde Başkan Yardımcısı Yavuz Paşa’nın yetkilerini alan Akpınar, daha sonra eski Belediye Başkanı Cevat Durak’ın özel kalem müdürü Menemen Belediye Başkanı Tuğçe Şahin ile yollarını ayırmıştı. Akpınar, diğer başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile ilgili yeni yapılanma hazırlığı yaparken dışarıdan transfer çalışmalarına da resmen başladı.


 
YUNAK’I İSTEDİ
Akpınar, yakın çalışma ekibine Konak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yunak’ı almak için işlem başlattı. Akpınar, Konak’ın yeni Belediye Başkanı Sema Pekdaş’tan Yunak’ı istedi. Konak eski Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ döneminde özel kalem müdürlüğü ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulunan Yunak, bir önceki Belediye Başkanı Hakan Tartan ile birlikte de çalıştı. Belediyede spor, kültür ve sosyal işler gibi halkla ilişkiler birimlerinden sorumlu olan Yunak’ın Karşıyaka’da da aynı görevde bulunması bekleniyor.
 
VASİYETİ ETKİLİ OLDU
Yunak’ın Karşıyaka’ya gitmesinde vasiyetin etkili olduğu öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Hüseyin Mutlu Akpınar’ın babası Kenan Akpınar, son nefesini vermeden 2-3 saat önce oğlu Akpınar’a çeşitli vasiyetlerde bulundu. Baba Akpınar’ın oğlundan Yunak’ı yanına alması ve birlikte çalışmasını istediği belirtildi. Ailenin de yakından tanıdığı Yunak, seçimin ardından yeni belediyeye geçiş için izin istedi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın da ayrılmasına sıcak bakmadığı Yunak henüz ‘olur’ yazısını alamadı.
 
FİLMLERDE OLUR SANIYORDUM
İki dönemdir Konak Belediyesi’nde çalışmalar yapan Yunak’ın gideceğini duyan personel imza toplayarak başkanlık makamına iletti. Yunak’ın gitmesini istemeyen birçok kişi seslerini Başkan Pekdaş’a duyurmaya çalıştı. Yunak, “Tercih edilmek, sevilmek çok güzel bir şey... Hayatımın en duygusal anlarını yaşıyorum. Demek ki sevilmişiz. Sokaktaki insanlar bile bana çok destek veriyor.  Konak’ta uzun yıllar hizmet ettim. Şimdi Karşıyaka’ya geçmek gibi bir durum oluştu. Sayın başkanımız Akpınar ile uyumlu çalışarak Karşıyaka’ya hizmet edeceğim. Yaşadığım durumun sadece filmlerde olacağını sanıyordum ama benim başıma geldi” dedi.
 
KARADAYI GİTTİ AKÇA GELDİ
Belediyede değişiklikler sırasıyla giderken şirket Kent AŞ’nin yeni yönetimi de şekilleniyor. Şirketin Metin Karadayı’dan boşalan Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Belediye Encümen Üyesi İrfan Akça’nın getirilmesine karar verildi. Büyükşehir Belediye eski Başkanları Burhan Özfatura ve Ahmet Piriştina dönemlerinde TANSAŞ’ın genel müdürlüğünü yapan Akça şirketin en tepesinde yer alacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
konaklı 15 Nisan 2014 Salı 09:10

karşıyakaya gitmenize çok üzüldük. umarız sema başkan sizin nasıl bir insan,nasıl bir başkan yardımcısı olduğunuzun farkına çabuk varır.KONAK IN SİZE ÇOK İHTİYACI VAR MEHMET BEY.

Yorumu oyla      11      5  
[email protected] 12 Nisan 2014 Cumartesi 10:15

Adam gibi adam

Yorumu oyla      11      5  
Baro 11 Nisan 2014 Cuma 11:06

Sn.Mehmet Yunak;Örnekköy'ün, Havva Özişbakan Lisesi'nin gururudur.Kaf_Kaf'ın öz evladıdır.Karşıyaka'nın İzmir'e armağanıdır.Bilgi edinmeden fikir edinmeyelim, mahcup olmayalım..

Yorumu oyla      17      6  
Emine 11 Nisan 2014 Cuma 09:20

Konak Belediyesinin en çalışkan, en başarılı başkan yardımcısının Karşıyaka Belediyesi ne gitmesi Konak için büyük bir eksiklik olacaktır...Konak Belediyesi personeli kendisini çok sevmekte ve birlikte çalışıyor olmaktan büyük mutluluk duymaktadır. Uzun yıllardır Konak halkına hizmet eden sayın Yunak'ın Karşıyaka Belediyesi'ne gidip gitmemesi tabi ki kendi takdiridir ama Cefalı günlerden sonra tam da güzel günlerin, gerçek demokrat bir başkanın gelmesiyle birlikte Konaktan ayrılması üzücüdür. Herkes biliyor ki Yunak zoru sever, çalışmayı yeğler, hangi yolu seçerse seçsin kendisine başarılar diliyor sevgilerimi iletiyorum...

Yorumu oyla      16      7  
Merbelli işçi 10 Nisan 2014 Perşembe 23:56

Yolun açık olsun başkanım,seni kaybettiğimiz için çok üzgünüm her derdimizle ilgilendin kapın her zaman bize açıktı.Derdimizi anlatacak bir başkanımızdan yoksunuz kalıyoz allah yolunu açık etsin keşke gitmeseydin amma babasının vasiyeti var zor bişey.sen vefasızlık yapmazsın biliyorum,

Yorumu oyla      15      6  
EEEE 10 Nisan 2014 Perşembe 22:02

Oylar Karşıyakadan, kadrolar KONAKTAN. kARŞIYAKALILAR BUNU 1000 DEFA HAKETTİ. öYLE % 70 İ GEÇİK OY VERİRSENİZ, BÖYLE OLUR İŞTE.

Yorumu oyla      16      11  
Karşıyakalı 10 Nisan 2014 Perşembe 22:01

Harika bir transfer olur.Umarım bundan böyle doğru yerlere doğru adamları koyar.

Yorumu oyla      14      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Ankara’dan başkanları rahatlatan kadro kararı
Yerel seçimlerin ardından kadro çalışmalarına başlayan belediye başkanlarını ...
İşadamlarından Selvitopu’na tebrik ziyareti
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nu, KAGİAD (Karabağlar ...
Bayraklı’da süper yükseliş: 5 yılda 5 basamak birden!
Bayraklı Belediyesi’nde 5 yıl önce belediyeye sekreter olan giren Gamze ...
 
Urla’da Uyar’la ilk mecliste balıkçılara büyük müjde
Urla'da, yeni başkan Uyar başkanlığında gerçekleştirilen ilk belediye ...
Başkan Bakıcı’dan personel zirvesi
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı belediye personeli ile bir araya geldi.
Gönenç'ten Polis Günü mesajı
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç10 Nisan Polis Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
 
İzmir Emniyet Müdürü Uzunkaya 23 yıl aradan sonra Çeşme’de
Türk Polis Teşkilatı’nın 169. kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde ...
Alaçatı Ot Festivali başladı: Haydi 'samimiyeti tatmaya'
Bu yıl 5'ncisi yapılan Alaçatı Ot Festivali'ne 10 bin konuğun katılmasını ...
Bakıcı'dan 'Kocaoğlu' mesajları: Biz de o eli tutacağız
Selçuk’un yeni Başkanı AK Partili Yrd. Doç. Dr. Zeynel Bakıcı ‘personel’, ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva