HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Haziran 2021 Perşembe - 15:36

AK Partili ve İYİ Partili üyeler katıldı… Karabağlar’da proje turu

Karabağlar Belediye Meclisi’nde grubu bulunan siyasi parti temsilcileri, Karabağlar Belediyesi’nin yaşama geçirdiği projeleri yerinde görme ve ayrıntılı bilgi almaya devam ediyor. Geçen günlerde CHP grubuna yönelik düzenlenen inceleme gezisinin ardından, AK Parti ve İYİ Parti gruplarıyla da ayrı bir program gerçekleştirildi.

AK Partili ve İYİ Partili üyeler katıldı… Karabağlar’da proje turu

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İYİ Parti İlçe Başkanı Aysel Ersöz, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Alper Güldalı ve AK Partili meclis üyelerine, projelerde gelinen aşamaları anlatma olanağı buldu. Gezide CHP Grup Başkan Vekili Zafer Levent Yıldır’la CHP’li Meclis Üyesi Sait Karaaslan da yer aldı.

ÖNCE MOBİLYACILAR
Heyet inceleme gezisine, Karabağlar Belediyesi’nin İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası’yla birlikte yaptığı Mobilyacılar Çıraklık Eğitim Merkezi’nden başladı. Atölye katından konferans salonuna kadar her noktası ayrıntılı incelendi.

Başkan Selvitopu, İzmir Kalkınma Ajansı’nın da (İZKA) yapımına 1 milyon liralık destek verdiği merkezin tamamlanmak üzere olduğunu hatırlattı. Mobilya sektörüyle anılan Karabağlar’da böyle bir merkeze yıllardır ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Başkan Selvitopu, “Genç mobilyacılar burada, tasarımdan üretime birçok alanda eğitim alacaklar. Merkezimiz Karabağlar için önemli bir işlev görecek” dedi.

SONRA KİBAR VE TAHSİN YAZICI
Program kapsamında daha sonra, yapımı tamamlanan ve açılış için gün sayan Kibar Mahallesi Belediye Hizmet Kompleksi gezildi. Katılımcılar,  üstü uzay çatıyla kapatılmış modern pazaryerini, çok işlevli nikah salonunu, Zabıta Müdürlüğü’nün bulunduğu alanı, otoparkı incelediler.

Kibar Kompleksi’nin ve özellikle nikah salonunun Karabağlar’ın önemli bir ihtiyacını karşılayacağını belirten Başkan Selvitopu, “Örneğin yoğun katılım olan siyasi parti toplantıları burada yapılabilir. Kibar bu anlamda kapasitesi ve altyapı olanaklarıyla dikkat çekecek” diye konuştu.

Heyet daha sonra Tahsin Yazıcı Semt ve Kültür Merkezi’ne geçti. Burada da, birkaç ay içinde yapımı tamamlanacak tesisle ilgili katılımcılara ayrıntılı bilgi verildi. AK Partili meclis üyeleri ve İYİ Parti İlçe Başkanı Ersöz, merkezdeki düğün ve konferans salonlarını, sergi alanlarını, kurs odalarını, taziye bölümünü tek tek gezdiler.

SON DURAK ATATÜRK GENÇLİK MERKEZİ VE NASRETTİN HOCA
Katılımcılar son olarak, kazık çakılarak temeli güçlendirilen Atatürk Gençlik Merkezi inşaat alanıyla yapımı tamamlanan Nasrettin Hoca Çocuk Bilim ve Kültür Merkezi’ni ziyaret ettiler.

Atatürk Gençlik Merkezi’nin hızla temel atmaya hazırlandığını vurgulayan Başkan Selvitopu, bugüne kadar 600’den fazla kazık çakıldığını bildirdi. Kapalı yüzme havuzları, basketbol, voleybol, tenis sahaları, 3 bin kişi kapasiteli kapalı tribüne sahip futbol sahasıyla örnek bir tesisin yaşama geçirileceğini vurguladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi desteğiyle yaşama geçirilecek Atatürk Gençlik Merkezi’nin, Karabağlar’da spor yapmak ya da spor etkinliklerini izlemek isteyenlerin başlıca merkezlerinden olacağını söyleyen Başkan Selvitopu, “Proje tamamlandığında, Uzundere Rekreasyon Alanı, Aqua Yaşam Yüzme Havuzu, kentsel dönüşüm alanıyla birlikte ilçemize değer katacak” dedi.

Heyet, okul çağındaki çocukların uğrak noktası olması hedeflenen Nasrettin Hoca Çocuk Bilim ve Kültür Merkezi’ni de gezdi. Tematik sergilerin düzenleneceği giriş katından kütüphaneye kadar her noktasıyla ilgili ayrıntılı bilgi verildi.

 
Kütahya’da fuhuş operasyonu: 6 gözaltı
 
Bucalı Oğuz, Süper Lig ekibine transfer oldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
24 Haziran 2021 Perşembe 16:03

Ha ha ha ha ...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı'da hizmet atağı
Muhtarlar ziyareti sırasında ve öncesinde Subaşı bölgesinden muhtarlık ...
Başkan Koştu’dan YKS’ye gireceklere başarı dileği
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, üniversite sınavına (YKS) girecek ...
Başkan Karakayalı muhtarlarla buluştu
Pandemi dolayısıyla, Kemalpaşa mahalle muhtarlarıyla uzun süredir bir ...
 
Çiğli'de kadınlar sabah sporunda buluşuyor
Çiğli Belediyesi tarafından, kadınların sosyal ve sportif aktivitelere ...
Karşıyaka’da 24 Haziran coşkusu başladı
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Karşıyaka’ya geldiği ve Karşıyaka ...
Buca’nın kırları lavanta kokuyor
Buca’nın kırsalına gelir getirmek için dikimi gerçekleştirilen lavantalar ...
 
Gıda Çarşısı'nın yolları yenilendi
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, geçtiğimiz hafta bir araya geldiği ...
Online kurslarda öğrendikleriyle sergi açtılar
Bornova Belediyesi’nin bir çok farklı branşta düzenlediği ve pandemi nedeniyle ...
Başkan Soyer'den 'Sinema Müzesi' müjdesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir Belediyesi'nin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva