HABERLER>POLİTİKA
14 Şubat 2022 Pazartesi - 22:42

AK Partili Sürekli'den Soyer'e yanıt: CHP'de yine yalan dolan

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, Buca Metrosu açılışında, hükümete yönelik eleştirilerine AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’den yanıt geldi. Sürekli sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "CHP'de yine zarar ziyan, yine yalan dolan. Buca Metrosu ihalesindeki şaibeyle ilgili tek bir açıklama yapmayan Soyer, temel atma töreninde bildik algı yönetme taktiklerini sergilemiştir" dedi.

AK Partili Sürekli den Soyer e yanıt: CHP de yine yalan dolan

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’den, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, Buca Metrosu açılışında, hükümete yönelik eleştirilerine yanıt gecikmedi.

Başkan Sürekli, sosyal medya hesabından Tunç Soyer’in Buca Metrosu yatırım onayı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Çiğli Tramvayı onayı sonrası dönemin bakanı Cahit Turan’a ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’a teşekkür twitini ve Dünya Bankası’ndan Büyükşehir Belediyesi’nin talep ettiği kredi ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünde bekleyen bir imza olmadığını söylediği görseli paylaşarak, şunları söyledi:

"CHP'de yine zarar ziyan, yine yalan dolan! Buca Metrosu ihalesindeki şaibeyle ilgili tek bir açıklama yapmayan Soyer, temel atma töreninde bildik algı yönetme taktiklerini sergilemiştir! Öncelikle; hükümetin önünü açtığı her işi ve teşekkürlerini kendisine hatırlatmak isteriz! Soyer, Buca Metrosu ve Çiğli Tramvayı için Cumhurbaşkanımız ve Ulaştırma Bakanımızın desteğini, kendilerine bizzat teşekkür edişini düzenlediği şova kurban etmiştir! Buca Metrosu ihalelerindeki 529 Milyonluk kara deliği kapatma çabası, çaresizliğe dönüşmüştür! Deprem konutları kredisi konusunda tutarsız açıklamalarla kendi acizliklerini örtmeye çalışmaktadır ki; Cumhurbaşkanımızın onayında bekleyen hiçbir kredi sözleşmesi ya da proje yoktur! CHP’li Soyer; vicdanını ve aklının sesini tamamen susturmuştur ve yine yalan söylemiştir! Büyükşehir olarak devletten 2019 yılında 4,5 Milyar, 2020’de 5.2 Milyar ve 2021’de 7.2 milyar TL katkı payı almışlardır ama 3 yıldır ortaya bir karşılığını koyamamış; bir proje ve yatırım yapamamışlardır! Buca Metrosu da hali hazırda Soyer’in değil, önceki dönemin projesidir! Tüm bunlar; aldıkları devlet desteğine rağmen; İzmir’e hizmet etme niyetlerinin gerçekliğini ve bu projelerin akıbetini bugünden belli etmektedir. Açığını, yalanını, karanlığını şovlarla örtmeye çalışarak İzmir’i kandıran bu zihniyetin tutulacak hiçbir yanı kalmamıştır!"

 
Göztepe, Hatay'dan eli boş döndü
 
Manisa’da PKK/KCK operasyonu: 10 gözaltı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 15 Şubat 2022 Salı 15:47

Varsa yoksa Buca metrosunun ihalesinde 529 milyon fark olayı. Balçova Teleferik ihalesi Kamu ihale kurulu (KİK) tarafindan 3 defa iptal edildi. Burada ihaleyi kaybeden niçin ihale kuruluna başvurmuyor.

Yorumu oyla      2      3  
Otogar Metrosu 15 Şubat 2022 Salı 11:33

Haberiniz var mı Otogar Metrosu bitmiş.

Yorumu oyla      4      3  
TLG 15 Şubat 2022 Salı 09:48

300.000 nüfuslu sivas 'a Ankara 'dan hızlı tren gidiyor, ancak 4 milyon 'luk izmir 'e yıllardır gelemedi.

Yorumu oyla      8      3  
Otogar metro ne oldu? 14 Şubat 2022 Pazartesi 23:59

iyi de Soyer projelerimiz onaylanmadı dememiş ki! Otogar metrosuna neden 7 yıldır başlamıyorsunuz diyor. Bunun neresi yalan? 2014'de, proje yatırım programına alınmadı mı? Belli ödenekler ayrıldı ama şu ana kadar tek kuruş harcanmadı. Son iki yıldır da 3 bin TL ödenek ayrılıyor. Bu da mı yalan?

Yorumu oyla      10      3  
Otogar metro ne oldu? 14 Şubat 2022 Pazartesi 23:46

https://www.egedesonsoz.com/haber/Yetkili-isim-tek-tek-anlatti-Ihale-neden-Gulermak-ta-kaldi/1087936 burada ihale neden bu şekilde sonuçlanmış net bir şekilde açıklanmıştı. Gayet net anlatılmış. Nasıl bir şaibe var? Rakamlar ortada. Burada şaibe var diyorsanız, bakanlığın yaptığı Halkalı-Kapıkule demiryolu ihalesinde de şaibe var diyorsunuz. Orada da en düşük teklifi veren Gülermak elenmişti. Neden? En düşük teklif 3 milyar olsa işi verecek misiniz? işin maliyeti belli. Adam 12 milyarlık projenin temelini atmış, siz tweet atıyorsunuz. Otogar metro yıllardır yapılmıyor, bunun neresi yalan-dolan? onay verdik diyorsunuz. Zaten Ankara'nın görevi bu değil mi?

Yorumu oyla      10      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BAE ile 13 anlaşma imzalandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti ...
Kılıçdaroğlu: Ortada hükümet yok ki istifa etsin!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tamamını kendi kaynağıyla inşaa edeceği ...
Buca'nın yeni hizmet binası açıldı... Kurdeleyi Lider kesti!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bir dizi etkinlik için İzmir’e geldi. İzmir’e ...
 
Siyasi Partiler Kanunu'nda sona gelindi
Siyasi Partiler Kanunu'nda sona gelindi. AK Parti ve MHP teklif üzerinde ...
CHP, Isparta’daki elektrik şirketini şikayet etti
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Isparta’da yaşanan elektrik kesintilerine ...
CHP’li Sertel polislerin sorunlarını Meclis’e taşıdı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, polislerin ...
 
CHP'li Polat'tan iklim krizi vurgusu... Türkiye zeytinini kaybetmesin!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, iklim ...
Meclis'te mesai yeniden başlıyor!
Türkiye Büyük Millet Meclisi, yeni haftada yasama çalışmalarına yeniden ...
CHP İzmir'in yeni merkezi açıldı!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İzmir il binasının açılışına ve Buca ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva