HABERLER>POLİTİKA
31 Aralık 2020 Perşembe - 15:41

AK Partili Sürekli’den Soyer’e rakamlı yanıt: Bu oyunun artık seyircisi yok!

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in İzmir’in ödediği vergiye karşın hükümetten yeteri kadar destek almadığı açıklamalarına yanıt veren AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli,  “2020 yılını baz alırsak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin en büyük geliri hazine ve İller Bankası… İller Bankası’ndan 665 milyon, hazine ve maliye bakanlığından İzmir'e ayrılan 4 milyar 300 bin TL. Bunlara bakıldığında İzmir merkezi hükümetten aldığı pay da Türkiye'de 3'ncü sırada. Çok sıkıştılar geldiler ve yine gündeme değiştirmek için aynı oyunu sahneye koydular. Bu oyunun artık seyircisi yok, bu oyun tutmaz" dedi.

AK Partili Sürekli’den Soyer’e rakamlı yanıt: Bu oyunun artık seyircisi yok!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Sonsöz TV'nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar'ın sorularını yanıtlayan Sürekli, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 'saldırı' açıklamalarında İzmir depremine, Şehir Hastanesi'nden koronavirüs aşısı tartışmalarına kadar birçok konuda önemli açıklamada bulunan Kerem Ali Sürekli, kongre sürecine dair konuştu.

 "SAĞLIK ÇALIŞANLARI DÜNYADA 2020'NİN KAHRAMANLARI"
Sağlık çalışanlarının 2020 yılında tüm dünyanın kahramanı olduğunu ifade eden Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli,  ülkemizde de sağlıkçıların muhteşem bir performans gösterdiğini belirtti. Sürekli, "Benim açından çok sıkıntılı değildi ancak dünyanın ve ülkemin sıkıntı çekmesi benimde sıkıntı çekmeme neden oluyor. Koronavirüs ve deprem bizi sıktı ve üzdü. Korona ülkemizde çok iyi yönetildi. Avrupa özellikle iyi sınav veremedi bu süreçte. Buraya gelmeden önce bir hastaneye giderek, orada çalışan sağlıkçılara iyi yıllar diledim Sağlık çalışanları dünyada 2020'nin kahramanları. Hele hele ülkemizde muhteşem bir performans gösterdiler. İnşallah 2020'nin son günü onlarında yorulduğu son gün olur. Milletvekiliyken konuşmalarımda dile getirdim. 2016-2017-2018'de Türkiye'de sağlıkta memnuniyet oranı yüzde 75 civarındaydı. Yeni rakamlar bizim elimizde yok ancak inanıyoruz ki bu rakamlar yüzde 90'a varmıştır. Sağlık bizim göz bebeğimizdi. AK Parti hükümetlerinin lokomotifi sağlık, TOKİ ve altyapı ile ön plana çıkmıştır" dedi.

"İZMİR'DE HÜKÜMETLERİN EN BÜYÜK SAĞLIK YATIRIMI"
İzmir'de yapımı devam eden Şehir Hastanesi'ni değerlendiren Sürekli, hastanenin hükümetler tarafından İzmir'e Cumhuriyet tarihinde yapılmış en büyük sağlık yatırımı olduğunu söyledi. Sürekli, "Şehir Hastanesi müthiş bir eser İzmir'e kazandırılan. Cumhuriyet döneminde İzmir'de hükümetlerin en büyük sağlık yatırımı şehir hastanesi… Daha önce açılması lazımdı. 2018'den itibaren ülkemizde ve dünyada yaşanan ekonomik dalgalanmalardan dolayı, finansal anlamda firma tarafından bazı gecikmeler oldu. Bu yıl süre doluyor ve umarım bitecek. Oradan geçtiğinizde de görüyorsunuz bitmek üzere bundan sonra teknik donatılar yapılacak.2060 yataklı, 620 dönüm üzerine konulmuş, günde 70 bin kişinin giriş çıkıp yapacağı 6 bin kişinin çalışacağı müthiş bir kompleks" diye konuştu.

"ALSANCAK DEVLET HASTANESİ KAPANMAYACAK”
Şehir Hastanesi'nin tamamlanmasının ardından İzmir'de bulunan bazı hastanelerin kapatılacağı iddialarına da değinen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Alsancak Devlet hastanesini ziyaret etmiştim. En çok gündeme gelen oranın kapatılıp kapatılmayacağıydı. Sağlık Bakanı geldiğinde hiçbir hastane kapatılması olmayacağını sadece derecelendirme olacağını söylemişti. Ancak Alsancak Devlet Hastanesi  Başhekimi, pandemi döneminde oranın önemli bir rol oynadığını söyledi.  Yani şehir hastanesi açılsa da Alsancak Hastanesi açık kalacak. Gerçek dışı değerlendirmeler. Gerçek ile hiçbir ilişkisi yok. Somut olarak söylemek istiyorum, Alsancak Devlet Hastanesi hizmet vermeye devam edecek. Behçet Uz çocuk hastalıklarında bir marka, o da güçlendirme yapılarak hizmete devam edecek. Tepecik hastanesinde de bazı düzenlemelerle faaliyete devam edecek. Orada anahtar cümle sağlık bakanlığımızın ifade ettiği cümledir" ifadelerini kullandı.

"İZMİR'DEKİ PARTİ İL BAŞKANLARI İLE BİRLİKTE AŞI OLALIM"
Koronavirüs aşısını olup olmayacağının sorulması üzerine yanıt veren Sürekli, İzmir'de bulunan il başkanlarına da çağrıda bulundu. Sürekli, "Sıram geldiğinde, kanunu şartlar hangi koşulda olursa, 65 yaş üstü olmadığım ve kronik rahatsızlığım olmadığı için 2'nci ve 3'nci aşamada yapılacaktır diye düşünüyorum. Sıra ne zaman gelirse, hakkımız ne zaman gelirse o zaman aşı oluruz. Ben buradan çağrı yapıyorum. Ne zaman sıramız gelecekse, İzmir'deki parti İl Başkanları ile birlikte aşı olalım" dedi.

"İZMİR ÇOK BAŞARILI BİR SINAV VERDİ"
Deprem sonrasında İzmir'de çok güzel bir birlik ve beraberlik ortamı sağlandığını söyleyen AK Parti Kerem Ali Sürekli, depremde hasar gören AK Parti İzmir İl Binası ile ilgili bilgi verdi. Sürekli, "Çadırlarda yaşayan kalmadı. İzmir'de Türkiye'de yitirdiğimiz bütün vatandaşlara baş sağlığı diliyorum. depremde hakikatten İzmir çok başarılı bir sınav verdi. Ben bunu diğer siyasi parti kendine özgüleyerek açıklamada bulunuyor ancak ben İzmir'i ön plana çıkarmak istiyorum. Merkezi hükümet, yerel dinamikler ve halkın bu iş birliğine desteği, dayanışması mükemmeldi. İzmir'de ben iktidar partisinin il başkanı olarak da gurur duyuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız anında İzmir ile ilgili bilgi almaya başladı. Bakanlarımızda süratle İzmir'e geldiler. Cumhurbaşkanımız Van kongresinin ardından süratle İzmir'e geldiler. 1 günde bütün kabine İzmir'deydi. Müthiş bir şey… Bu sürecin aktörlerinde Çevre ve Şehircilik Bakanımız 15-20 gün İzmir'de bulundu. İçişleri Bakan yardımcımız buradaydı ekibiyle birlikte. Aile Bakanımız da buradaydı.  Herkes alandaydı ve görevini en iyi şekilde yaptı. Bizler enkazları kendi aramızda bölüşerek, enkaz kaldırılana kadar hepimiz oradaydık. Ben depremde İl Binası'ndaydım, zaten depremin merkezlerinden birindeydi bizim il binamızda, ek yapılan alanlarda hasar oldu ancak taşıyıcı kolonlarda herhangi bir sorun yok. Tabii ki yerel ve başta Büyükşehir olmak üzere üstüne düşeni yaptılar" diye konuştu.

"HEP İSTEMEZÜK AÇISINDAN BAKIYORLAR"
İzmir'de bazı meslek odalarının açtığı davalar üzerinden eleştiren Sürekli "İzmir'e şaşı bakıyorlar. İzmir'e doğru taraftan bakmıyorlar. Hep istemezük açısından bakıyorlar. Deprem sonrasında yaraları sararken, odalardan çok üzücü yaralayıcı açıklamalara şahit olduk. Yerel idare de işin içindeydi, onlar da gördüler çalışmalarımızı ancak onlarda bir şey demediler. Yapılan doğruları ifade etmek lazım, yanlışlar varsa onları da ifade etmek lazım. Yanlış bilgilerle, hakaretle bunları toplum önüne sunarsanız inandırıcılığınız kalmaz. Bu şehirde Cumhur İttifakı’nın yüzde 40'a yakın oyu var. Siz orada yalan yanlış bilgiler ile açıklamalarda bulundunuz. Orada AFAD, İHH gibi ekipler arama kurtarma çalışmaları yaparken, onların çalışmalarını zedeleyici açıklamalarda yaptılar. Hatta onların sevinç gösterileri üzerinden açıklamalarda bulundular. Pekte önemsemiyorum… İzmir'in yatırımı ve gelişimi konusunda engellerin başında odalar geliyor. Engelliyor. Motivasyon belli oranda bozuluyor. Körfez geçiş projesine dava açıyorlar ve engelliyorlar, Konak Tüneli için de dava açtılar ancak etkili olamadılar.  Sonuçta açılan davalar, verilen beyanatlar… Körfez Geçiş Projesi müthiş bir proje ancak engel oluyorlar. Sadece odalar değil tabi. İzmir Büyükşehir Belediyesi de projelerde hükümet ile birlikte olursa, ya da yanınızdayız deyip odalar aracılığı ile dava açarlarsa onlarda engel oluyorlar. Ben İzmir'in hükümetin yapacağı İzmir'in menfaatine olacağı projelere destek olmasını bekliyorum ancak ne yazık ki bunu göremiyoruz” dedi.

"NE ZAMAN İZMİR'DE SORUNLAR AYYUKA ÇIKSA BU FİLMİ SAHNEYE KOYDULAR"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’in verilen vergilerde üçüncü olmasına karşın alınan hizmetlerde 70’nci sıralarda bulunduğu açıklamasına yanıt veren Sürekli,  "Biz bu filmi daha önce çok seyrettik. Ne zaman gündemi değiştirmek isteseler, ne zaman İzmir'de sorunlar ayyuka çıksa bu filmi sahneye koydular. Buna defalarca cevap verdik. Buna ben İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sözcüsüyken de cevap verdim, İl Başkanlarımız anlattı, bakanlarımız anlattı. İzmirlilerde buna inanmıyor artık. Sayın Soyer bu konulara hiç girmiyordu göreve geldiğinden beri. Tamam, bu algı operasyonu kapandı dedik. Hakkımızı veriyorlar dedik ancak çok sıkıştılar geldiler ve yine gündeme değiştirmek için aynı oyunu sahneye koydular. Bu oyunun artık seyircisi yok, bu oyun tutmaz. Arşivlere bakın… Eskiden Ankara, İstanbul ile kıyaslıyorlardı orada da CHP'li belediyeler olunca orayı pas geçtiler. 2020 yılını baz alırsak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin en büyük geliri hazine ve İller Bankası… İller Bankası’ndan 665 milyon, hazine ve maliye bakanlığından İzmir'e ayrılan 4 milyar 300 bin TL. Bunlara bakıldığında İzmir merkezi hükümetten aldığı pay da Türkiye'de 3'ncü sırada. İzmir'i baştan başa biz yatırımlar ile donattık. Engellenenler hariç… Sadece körfez geçiş projesi 1 milyar dolardı. Biz bunların arkasına sığınıp yapmamazlık yapmıyoruz. Çevre yolu yine AK Parti döneminde yapıldı. İzmir'de yapılan sağlık yatırımları… İzmir'in çevre ilçelerine müthiş bir şekilde sağlık alanında yatırımlar yapıldı. Şehir Hastanesi de Cumhuriyet döneminin en büyük yatırımı İzmir'e. Onun dışında Konak Tüneli. Çok engellediler ancak İzmir'in trafiğini rahatlatan bir proje. Sabuncubeli Tüneli. İstanbul İzmir otoyolu… Bir vekil çıkıp bunu saymayın demiş, onu saymamak mümkün mü? Bunlar yapılanlar. Sayın Soyer'in yaptığı değerlendirmenin hiçbir geçerliliği yok. Biz sadece hükümetin yatırımları değil, yerel yönetimlerin projelerine de çok büyük destek veriyoruz. Onun dışında kentsel dönüşüme, Necip Nasıl Milletvekilimiz müthiş bir destek veriyor. Balçova, İnciraltı yılların sorunu çözülüyor. Balçova Belediyesi de bu projenin içinde. Büyükşehir Belediyesi de bu konuda bilgilendirildi. Çiğli ile ilgilide TOKİ konusunda yer isteyin ben size vereceğim dedi. Bütün ilçe başkanları ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tek tek görüşüyor. Depremden sonra ortaya çıkan çok büyük bir sorun var. Yapı stoğunun bozukluğu ilgili çalışmalar yapılıyor" ifadelerini kullandı.

"ANINDA ÇÖZÜM ÖNERİSİNİ GETİRİYORUZ"
İzmir'de yerel yönetimlerin sorunlarına anında çözüm önerisi getirdiklerini belirten Sürekli, "Bu dönemde, Özkanlar pazaryeri, geçtiğimiz dönemde kangren hale dönmüştü, Bornova Belediye Başkanı'nın çözüm odaklı yaklaşımı ile biz bu sorunu çözdük. İkincisi Buca metrosu, onay gelmiyor dendi, ertesi gün onay geldi. Çiğli tramvayı söylendi hemen onayı geldi. Ne söyleseler anında çözüm önerisini getiriyoruz. Kredi konuları var şimdide, geçen gün Genel Başkan Yardımcısıyla konuştuk ve açıklayacak. Kentsel dönüşümde, proje kredisi verildi Narlıdere Belediyesi'ne, verilecekte. Özellikle depremden sonra ortaya çıkan sağlıksız yapı stokunun ortaya çıkması hem de birlikte çalışma görüntüsünün bozulmaması için biz varız" dedi.

"KARŞIYAKA STADI’NDA BİR MUTABAKATA VARILDI"
Kendilerinin çalışmak istediklerini ancak karşı taraftan aynı samimiyeti göremediklerini belirten Kerem Ali Sürekli, Karşıyaka Stadı ile ilgili son durumu da açıkladı. Sürekli, "Biz siyaseti seçime 6 ay kala yapalım, onun haricinde hep birlikte çalışalım derdi sayın Aziz Kocaoğlu. Ben bu anlayışa katılıyorum. Seçime 6 ay akla biz eleştirilerimizi yoğunlaştırırız ancak şimdi çalışma zamanı. Ancak aynı samimiyeti karşı taraftan göremiyoruz. Engelliyorlar. Yatırımlar konusunda Göztepe Stadı var 350 milyonluk yatırım.  Karşıyaka Stadı ile başladı bu konu. Karşıyaka Stadı çok ciddi şekilde engellendi.  Çok soran oluyor, sitem edenlerde oluyor. Ben bunu siyaset meselesi yapmıyorum. O dönemki yerel siyasi aktörler engellemeseydi, 3 dönemdir Karşıyaka orada maç yapıyordu. En son Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi çağrıda bulundu ve biz destek olalım birlikte yapalım diye. Ankara'da Milletvekilimiz Hamza Dağ, Spor Bakanımız, Karşıyaka Belediye Başkanı ve Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı'nın bulunduğu bir toplantı düzenlendi. Ben kongre olmasından dolayı katılamadım. Çok olumlu geçti, bir mutabakata varıldı. Stadın yapılmasına karar verildi ancak deprem oldu. Şimdi o çalışmalar olgunlaşmıştır. Stat, Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, ve Bakanlık ortaklığı ile yapılacak. Ben milletvekili olduğum dönemde söyledim, o stat oraya yapılacak. 27 Aralık kongresi Karşıyaka'nın en sıkıntılı kongresiydi. Orada tek olan bendim. O havanın dağılmasında fitili ateşleyenlerden birisiydim" diye konuştu.

"İZMİR'DE OLUŞMUŞ ILIMLI HAVAYA HİÇ UYGUN DEĞİL"
Tunç Soyer'in " Çok yoğun saldırılar ile karşılaşıyoruz. Bu saldırılara baktığınız zaman incir çekirdeğini doldurmayacak, asla icraat üzerinden yapılacak eleştiriler değil, hep ne yazık ki kişiselleştirilmiş ve bel altı eleştiriler" sözlerini değerlendiren Kerem Ali Sürekli, Soyer’e yanıt verdi. Sürekli, "Söylemi hele hele depremden sonra İzmir'de oluşmuş ılımlı havaya hiç uygun değil. Muhalefeti saldırı olarak niteleyemezsiniz. Biz burada etkili bir muhalefet yapıyoruz. Bir kere meclis kürsüsünü takip etsinler. CHP sözcüleri akşama kadar konuşuyorlar… Merkezi hükümet aleyhine konuşuyor ve çok hakarete varan bir dille oluyor. Saldırı, hakaret orada… Saldırı türünde muhalefet arayanlar, CHP grup toplantılarına baksınlar. Bir de bizim burada yaptığımız açıklamalara baksınlar. Sosyal medyada duruyor açıklamalarımız. Bir bizim dilimize baksınlar, birde kendilerinin yaptığı açıklamalara baksınlar. Ulusal kanala çıkınca coşuyorlar. Biz ona cevap vermeyecekmişiz. Sen yerel bir aktörsün, Kıbrıs'ı Kıbrıslılar yönetsin diyorsun en hassas dönemde. Tamamen düşmanlarımızın söylemlerine uygun açıklamalarda bulunuyorsun, merkezi hükümetten hesap soracağız diyen sensin, mizah festivaline Peygamberimize hakaret eden 2 kişiyi çağıran sensin, sonra iptal ediyorsun ve sığ politikalar nedeniyle iptal ettim diyorsun. Biz kimsenin eşi ve kardeşi ile ilgili bir açıklamada bulunmayız ancak İBB’yi ilgilendiren konuda bulunuruz. Kooperatifçilik konusunda sadece 1 kooperatif kullanıyorsan eleştiririz. En basiti övündükleri süt konusu… Bunun mimarı Tire süt ancak şimdi onları Köy-Koop için saf dışı bıraktılar. İZTAP konusunda, kardeşini alırsan desteklemeyiz dediler, aldılar ancak sonra istifa etti. Demek ki doğru muhalefet yapıyoruz. 90 dakika konusu. İzmir'in en başarılı projesiydi, bunu da kaldırdılar ve örtülü zam yaptılar. Biz bunu unuttuk sanmayın, yakın zamanda gelişmeler olacak. Su konusu, tüm Türkiye'nin sorunu… İzmir'deki kayıp kaçak oranı Türkiye'nin en büyük kayıp kaçak oranı… 660 bin metreküp kayıp kaçak var. İzmir'de koku problemi var dedik, çözemediler, küçük hamlelerle bitti dediler. Koku bitmez, dereler, kanalizasyon ve atık su giderlerinin aynı olması lazım. Su problemleri… Kiraz, Dikili inim inim su diye inledi. Suyu İzmir'e biz getirdik demişti Cumhurbaşkanı. Evet bitmişti, Gördes'ten biz getirdik. Ancak kullanamıyorlar. Bu mu saldırı? Sen seçimden önce biz arka sıradakileri uzun yıllar sonra gündeme alacağız diyeceksiniz, gelip en öne Şatoya yerleşeceksiniz. Biz bunu söylemeyecek miyiz? Pandemi dönemindeki sosyal yardımlar ile övüneceksiniz, ki bunu Türkiye'de başlatan AK Parti'dir. Biz bunu yapınca makarnacılar deyip dalga geçtiler. Sonra kendileri yaptı. Yapsınlar ancak yetersiz. Onlar bundan reklam yaptılar. Biz etkili seviyeli muhalefetimizi yapmaya devam edeceğiz. Onların yaptıkları yardımlar büyükşehir bütçesine göre çok az. Biz AK Parti teşkilatı olarak 100 bin yardım dağıttık. Bunun 60 binini İl Başkanlığı geri kalanını teşkilatlar yaptı. Büyükşehir'in daha da fazla yapması lazımdı. Biz etkili, yerinde, seviyeli, yapıcı muhalefet yapacağız. Depremden sonra oluşan havaya uymadı, kınıyorum. Siz burada meclise muhalefetin sesini kesmeye çalışırsınız biz burada sesimizi yükseltiriz. Siz bizim meclis üyemize atarım sizi derseniz… Sözde demokrat Soyer... TBMM'de hiçbir meclis başkan vekili, konuşursan senin sesini keserim, seni atarım diyemiyor. Büyükşehir Meclisi'nde yönetmelikler gereği sahip olduğumuz hakları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı bize kullandırmıyor. Sonra biz saldırıyormuşuz… Siz kendinize bakın. Biz İzmirli olarak, İzmirlilerin sesi olarak muhalefet etmeye devam edeceğiz. Ben ilçe başkanlarımıza da bu konseptte muhalefetinizi yapın diyorum. İzmirlilere sorduğunuzda en büyük sorun nedir diye, ulaşım ve altyapı diyorlar. Bakmayın şimdi pandemi dönemi, esnek çalışma modeli uygulanıyor, okullar kapalı. Yağmur… Mavişehir'e kaç defa sel bastı. Şimdi yine çözdük diyorlar. İzmir'e 3 tane battı çıktı yapılacaktı, ne oldu? Destek bizden, çalışmak sizden" ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ BUNUN NERESİNDE?"
Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerinde yaşanan yargı süreçleri ile ilgili AK Parti'nin bir alakası olmadığını ifade eden Sürekli, "Menemen de biz bir şey yapmıyoruz ki, kendileri dedi belediye başkanı usulsüz işlere karıştı, apar topar ihraç ettiler. Bunu açığa çıkaran kendileri… AK Parti bunun neresinde? Foça'da AK Parti nerede? Özel bir konu… Gaziemir'de AK Parti nerede? Belediye başkanı Cumhurbaşkanına küfür etmiş, yargı devam ediyor. Urla'da FETÖ'cü biri aday yapılmış, parti içinde tartışmalara neden olmuş, AK Parti bunun neresinde? Torbalı'da Belediye Başkanı zafer sevinci ile alkolü de fazla kaçırarak ileri geri konuşmuş, orada da yargılama devam ediyor. İl Başkanlarının, Milletvekillerinin yargıya talimat vermesi gibi bir şey olabilir mi? Kesinlikle öyle bir şeyin olması mümkün değil, hukuk bağımsız bir şekilde işliyor. Hukuk bağımsız yargı kendi içerisinde işleyişi sürdürüyor. Ki hukuki süreçler devam ediyor. Menemen'de 6 ay sonra oradaki şikayetler başlamış ve CHP'liler bile bunu dile getiriyordu" dedi.

"ŞUBAT AYINDA KONGRE OLMASINI BEKLİYORUZ"
Şubat ayında İzmir kongresinin yapılmasını beklediklerini söyleyen Sürekli, "Şu an kongre süreçleri tüm Türkiye'de durduruldu. Kalan kongreler ile ilgili kararı Genel Merkez verecek. Bizim şu an 30 ilçemizde 1'inde çift liste çıktı ancak genel merkezimizin desteklediği isim kazandı. 2 ilçe ile ilgili de henüz karar verilmedi. Çok hızlı bir şekilde gerçekleştirilecek, Cumhurbaşkanımızın video konferans ile katılımı olacak, belki de seyircili olarak yaparız. Bize en son söylenen Ocak sonu, Şubat başı itibari ile hızlandırılmış bir şekilde bütün il kongreleri bitirilecek dendi. Bize hiç tarih verilmemişti, biz bekliyoruz. Martın 2'nci haftasında büyük kongre olması bekleniyor, bizde Şubat ayında kongre olmasını bekliyoruz" dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZ NE İSTERSE ONA UYARIZ”
AK Parti İl Kongresi ile ilgili değerlendirmede bulunan Kerem Ali Sürekli, kongrelerin kendileri için prosedür olduğunu söyledi. Sürekli, "Bu soru göreve geldiğimden beri soruluyor. Sayın Cumhurbaşkanımız bana göre  verirken git İzmir'i 2023 ve 2024'e hazırla demişti. Biz bu talimat doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz. Ben ilçe başkanlarıma da söylüyorum, bizim teşkilatımızın farklı bir çalışma yöntemi var. AK Parti'de kongreleri çok fazla önemsemeyin. Kongre bizim için yasal bir prosedürdür. İhtiyaç olursa seçilen arkadaş görevi başka arkadaşa devredilebilir. Benim aldığım bir talimat var, o talimat doğrultusunda çalışmalarımız sürdürüyoruz. İzmir'de tüm isimlerle uyumlu bir çalışma sürdürüyoruz. Ben Cumhurbaşkanımın talimatlarını her zaman yerine getiren bir siyasetçiyim. Benim kişisel düşüncem bende kalır ancak Cumhurbaşkanımız ne isterse ona uyarız. Bizde ne zaman ne olacağı belli olmaz" diye konuştu.

"TEŞKİLATLARIN CANLI DURMASI AÇISINDAN GENEL MERKEZİMİZİN UYGULADIĞI BİR POLİTİKA"
Görev değişikliklerinin normal olduğunu belirten Sürekli, "Türkiye çapında bu sirkülasyon yenilenme anlamında bizde var. Geçmiş dönemlere bakarsanız orada da farklı tabloları görürsünüz, geçmiş dönemlerde  de çok yoğun değişimler oldu. İhtiyaç hasıl olursa, başka alanlarda görevler için görevler devredilir, görevler verilir. O yüzden en iyi şekilde görevimizi yapmak zorundayız. Benim milletvekilliğim bittiğinde biz senden çok memnunduk denildi bana, 8 ay sonra il başkanlığı görevi verildi bana. İlçe başkanlarımız içinde aynı şey geçerli. Teşkilatların canlı durması açısından Türkiye genelinde Genel Merkezimizin uyguladığı bir politika bu" dedi.

"2020 BİZLER İÇİN İYİ GEÇMEDİ"
Yeni yıl değerlendirmesinde de bulunan AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Kerem Ali Sürekli, "2020 bizler iyi geçmedi depremler, korona salgını, ekonomik dalgalanmalar derken bitirdi. Her yeni bir başlangıç… Yeni bir umutlar, yeni yılın ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum ki bunun sinyalleri var. Bunca sıkıntıya rağmen 2020'yi büyüme ile bitireceğimize dair umutlar var. Onun dışında aşı geliyor salgın bitiyor. İnşallah deprem ile ilgili felaketlerle karşılaşmayız. Kuraklık anlamında da olumlu gelişmeler var. Siyasette de  bir olalım beraber olalım, ülkemizin gelişmesi için hep birlikte hareket edelim, seçim zamanı siyasetimiz yaparız, ulusal konularda birlik olma zamanı. Yerelde de depremde güzel bir görüntü yakaladı İzmir, bunun devam etmesinden yanayım. Bundan sonra da İzmir'in menfaatine hangi konu gelirse yardımcı olacağız. Biraz daha finansal konuda dikkatli olmalarını diliyoruz. Bin'e yakın konut sattılar, yeter artık!"

 
Ceylan katilleri suçüstü yakalandı: 54 bin TL ceza
 
'BioNTech ile ortak aşı üretimini görüşeceğiz'
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yalan yalan yalan 1 Ocak 2021 Cuma 02:51

madem bu kadar izmiri yatırıma boğdunuzda neden senelerdir 4 km lık otogar metro yapılmaz..kruvaziyer lımanı yapılmaz.. selçuga bile kongre merkezi yaptınız ama izmirde yok.. çandarlı limanı neden bitmez. samimiyetsiz açıklamalar...

Yorumu oyla      4      3  
Poyraz 1 Ocak 2021 Cuma 00:12

Karşıyaka stadından daha ucuza malolacak Alsancak stadının temelleri atılalı 3 yılı geçti hala bitmedi.Güzelhisar barajında Gördes barajından daha çok su var.

Yorumu oyla      4      3  
Bülent ışık 31 Aralık 2020 Perşembe 21:34

Otogar metrosuna kimse dava açmıyor ve engel olmuyor.

Yorumu oyla      4      3  
Düzenleme 31 Aralık 2020 Perşembe 16:08

Bazı düzenlemeler nedir? X-Y-Z birimleri burada yok, şehir hastanesinde var gibi mi? Belediye Narlıdere Metrosu'nun tünelleri bu yıl bitecek diyor, siz daha otogar metrosuna başlamadınız bile!

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den CHP'li Sağlar'a 'kıyafet' tepkisi!
CHP Eski Milletvekili Fikri Sağlar'ın, katıldığı bir televizyon programında, ...
AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli’den yeni yıl mesajı: Hiçbir musibet bizi yıldıramaz!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, yeni yıl dolayısı ile bir mesaj yayımladı.
'2020 pek çok zorluklarla sınandığımız bir yıl oldu'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni yıl mesajı yayınladı. Erdoğan ...
 
Emeklilerden Sertel’e teşekkür plaketi
Tüm Emekli Sen Bornova Şubesi, emekliler arasındaki maaş farkının giderilmesine ...
'Bu yanlıştan dönmelerini tavsiye ediyorum'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Rusya arasında kurulacak Ortak Merkez’de ...
AK Parti Bekle’den yeni yıl mesajı: Gücümüzün kaynağı birliğimiz…
AK Parti İzmir Milletvekili ve Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Cemal ...
 
İzmirli iki vekil arasında Kemeraltı polemiği!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile CHP ...
MHP İzmir’den 2020 raporu: Soyer’e eleştiri yağmuru!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin 2020 yılını ...
İnciraltı için iki bakanlıktan kritik karar!
İnciraltı Planları ile ilgili İl Toprak Koruma Kurulu'nun almış olduğu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva