HABERLER>POLİTİKA
11 Mayıs 2023 Perşembe - 08:48

AK Partili Sürekli’den muhalefete gönderme: Dip dalgasını biz yakaladık!

AK Parti İzmir milletvekili adayı Kerem Ali Sürekli, toplumda bir dip dalgası oluştuğunu ve bu dip dalgasının seçim sathında adresinin muhalefete değil kendilerine yöneldiğini kaydederek “Seçim sürecince girilince her şey netleşmeye başladı. Millet İttifakı’nın adayı ve açıklamaları, planları, onları destekleyenlerin açıklamaları, onları destekleyen terör örgütlerinin açıklamaları, dış basında çıkan yayınlarla tablo görüldü. Bu arada farklı bir yöne evrildi seçim… Muhalefetin beklediği dip dalgayı biz gençlerle başlattık ve yakaladık. İzmir mitingi Türkiye’yi etkiledi" dedi.

AK Partili Sürekli’den muhalefete gönderme: Dip dalgasını biz yakaladık!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir 2‘nci Bölge 5’inci sıra milletvekili adayı Kerem Ali Sürekli, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

LİSTE SIRALAMAMIZ GAYET MAKUL
İl başkanlığından istifa etmesinin ardından beşinci sırada listeye yazılması hakkında değerlendirme yapan Sürekli, “AK Parti geleneğinde sıra konuşulmaz, bu bir görevdir. Genel merkezimiz en iyi değerlendirmeyi yapar. Bizden önde bulunan arkadaşlarımız vekilliği devam eden arkadaşlarımız. İlk sırada gençlik kolları genel başkanımız, sonrasında mevcut vekillerimiz ve ardından il başkanı gelir. Gayet makul olan liste… Gayet başarılı bir liste… Hedefimiz rekor oy, rekor vekildir. Seçimlerden 3-4 ay öncesinde alan çalışmalarını deprem sürecinde kesmiştik. Açıklamalarımız en az 6-6 vekil hedefimiz, oy olarak 2011’i geçmek istedik. Cumhur İttifakı olarak cumhurbaşkanımızı birinci çıkarmak hedefimiz” dedi.

6+6 RAPORUNU BEN VERMEDİM
İl başkanlığı döneminde genel merkeze İzmir’den iki bölgeden 6+6 vekil çıkaracakları yolunda rapor verip vermediği konusunda gelen soruya yanıt veren Başkan Sürekli, “Öyle bir rapor yazmadım. Olabilir insanlar söyleyebilirler. Benim kamuoyuna deklarem var. Sıralarda arkadaşlar var. Ayrımcılık olur. Rekor oy, rekor milletvekili sayısına ulaşacağız. İddianın saha gözlemlerimle örtüştüğünü görüyorum. Sayı vermiyoruz. Umduğumuzun üstünde gelme durumu var. 2011‘in üzerinden bir vekil sayısı alacağımızı, AK Parti açısından Pazar günü olumlu sonuçlar olacağını öngörüyoruz” şeklinde konuştu.

DİP DALGASINI BİZ YAKALADIK
Muhalefetin ekonomik sorunlar üzerinden toplumda bir dip dalgası oluştuğunu ve bu dip dalganın kendileri ile buluştuğu iddialarını yanıtlayan Sürekli, dip dalganın gençlik üzerinden yayıldığını belirterek “Muhalefet her dönem bundan bahsediyor. O dip dalgayı biz yakaladık. Gençlerden başlayarak yakaladık. Gençlerde bir dip dalga var. Bunu yeni görmüyorum. Gençlik Kolları Başkanımız genel başkan olmadan İzmir İl Gençlik başkanıydı. O zaman yaptığımız değerlendirmelerde gençlerle AK Parti’nin bir sorun yok. Öyle bir algı oluşturmaya çalışılıyordu. Gençlerde yakaladığımız hava vardı ve dip dalgaya dönüştü. Ve bu diğer kesimlere yansıdı ve orada başladı. 4 yıl boyunca sahada il başkanlığı yapmaya çalıştım. Kampüslere, öğrenci evlerine gidiyordum, öğrenci toplulukları ile çalışıyordum. Belki çoğu bana oy vermeyecek. Ama onlarla da çalışıyoruz. Gönüllü olarak fikir bazında destek veriyorlar. Kararsızlar genellikle... Asıl prensibimiz programlar üzerine çalışıyoruz. Kampüslere gidiyorduk, stantlar kuruyoruz. Bizim stantlarda aşırı ilgi vardı ve kuyruklar bir göstergeydi.  530 bin üyeye ulaştık ve gençlerden yoğun katılım var. 20’li, 30’lu toplantılar yaptık. İlk oy kullanacaklarda, çalışan gençlik arasında iyiyiz” ifadelerini kullandı.

SEÇİM FARKLI YÖNE EVRİLDİ
Seçim süreci ile konumlanmaların netleştiğini ve tepkimenin hızla muhalefete yöneldiğini dile getiren AK Partili Sürekli, “Seçim sürecince girilince her şey netleşmeye başladı. Millet İttifakı’nın adayı ve açıklamaları, planları, onları destekleyenlerin açıklamaları, onları destekleyen terör örgütlerinin açıklamaları, dış basında çıkan yayınlarla tablo görüldü. Bu arada farklı bir yöne evrildi seçim… İnsanlar ayrıca günlük sıkıntıları hala var. Enflasyon, hayat pahalılığı gibi… Beka sorununun şiddetli biçimde hasıl olduğu, Cumhur İttifakı iktidarını değiştirmek isteyenlerin amaç ve niyetleri, hangi amaçla iktidarı değiştirmek istedikleri açığa çıkınca iş değişti. Sahada ilgi müthiş. Saha mükemmel gidiyor. Sabah başlayıp gece geç vakitlere kadar sürüyor. Malum artık son dönemeçteyiz. Sahayı mükemmel görüyoruz. 99’da ilk defa aday oldum ve çok iddialı değildik. DSP’nin, MHP’nin dip dalga yakaladığını ve patlama yapacağını görmüştüm.  O seçimin yıldızı iki parti olmuştu. 6  Haziran’da sokakta durgunluk olduğunu görmüştük. Keza 1 Kasım seçimlerinde ortalığın birden değiştiğini gördük. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi meydanların dili var. 30 yıllık bir politikacıyım ve objektif olarak görüyoruz. Dip dalgayı biz yakaladık” açıklamasını yaptı.

İZMİR MİTİNGİ TÜRKİYE’Yİ ETKİLEDİ
İzmir mitingini yorumlayan AK Partili Sürekli “2011’de de benzer bir durum vardı ve anlamıştık. Miting komitesindeydim ve Sayın Özgür Hızal SKM başkanıydı, ben de miting organizasyondayım. Tek tek o dönem vekil adayların aramıştım. Pazar günü buralar dolacak demiştim. Mitingde ayrı hava yarattık ve rekor vekillik geldi. Şimdi ise miting öncesi sahanın güzelliğini gördüm, mitinge yansıdı. Mitingin sayısal çoğunluğu önemli değil bence. Her parti kendi mitingiyle karşılaştırma yapmalı. Biz 2011 ve 2014’le karşılaştırıyoruz. Onlarla başa baş yada en iyisi yada ortada… CHP ise İnce’nin 2018 mitinginin çok çok gerilerinde… Mitinge yansıdı bu tablo. Sayı bakımından önemi yok. Coşku ve katılımcıların niteliği de çok önemlidir. Profil önemli… Sadece AK Parti-MHP tabanı mı vardı o mitingde? Hayır. İzmir’in her kesiminden insan vardı. İzmir oradaydı. Bu da olumlu bir faktör. Yani muhalefetin beklediği dip dalgayı biz gençlerle başlattık ve yakaladık. İzmir mitingi Türkiye’yi etkiledi. Erzurum, Kayseri ve en son İstanbul mitingi ile pik noktaya gelindi. Sayın bakanımız Süleyman Soylu da benzer şeyler söyledi. O da gençlik kolları başkanlığından, il başkanlığında gelme biri, taban siyasetçisi… Aklın yolu bir.  Bu dip dalga yakalandı” değerlendirmesinde bulundu.

ERDOĞAN EN AZ YÜZDE 53 ALIR
Anketler ile saha arasında ayrım olduğunu kaydeden Sürekli, Erdoğan’ın en az yüzde 53 ile seçimi alacağını belirterek “Anketler sahada gördüklerimizin gerisinde… Anket şirketlerinin bazılarını suçlamıyorum, bazıları ise belli. Millet İttifakı lehine anket sonuçları yayınlayanlar bir ay önce 10-15 puan fark gösterip seçime yaklaşırken bu farkı ikiye üçe indirdiklerini gördük. Doğru çalışma yapabilen anket şirketleri de olabilir. Anketler bizim istediğimiz gibi değil derken Türkiye’de Erdoğan 51-52 ile kazanır diyen anketler beni teyit etmiyor. 53’ten başlar 56’ya kadar gider diyorum. İzmir’de de tam istediğim gibi yansımıyor ama 2011’de rekor oy aldığımız dönemin üstüne çıkacağız. Pazar günü göreceğiz. Niye anketler yanılıyor? Çok farklı parametreler var, deprem bölgesinde anket yapılamadığından bahsediliyor. İki kutuplu bir süreçte farklı yanıtlar verdiğinden dem vuruluyor. Samimi anket şirketleri için söylüyorum. Dip dalga yakalandı ve farkı açtı” dedi.

EKONOMİ YORUMU: KIRSALDA SORUN KALMADI
Ekonomide yaşanan sıkıntılar üzerinden saha gözlemlerini aktaran Sürekli, merkez ilçeler ile kırsalın ayrı değerlendirilmesi gerektiğini belirterek “Merkezde bu sorularla karşılıyorsunuz ama kırsalda karşılaşmıyoruz. AK Parti’ye oy vermeyen seçmenin tepkisini ekonomi, soğan-patates üzerinden görüyoruz. Ama kırsalda sorun kalmadı. Yem, süt, gübre, mazot konusu var. Süt fiyatı ile yem arasında bir oran vardır. Bu Tire Süt Kooperatif’in çalışmasında var. Fiyat parametresi 1,2 olursa iyidir. Yani süt fiyatı ile yem fiyatının birbirini karşılaması… 1,1 seyretmiş genelde… 2021’de 1’lere hata 0,9’lara düştü.  O zamanda biz gerçekçi siyaset yaptığımızdan ve sahada olduğumuzdan bunları yine konuşuyorduk. Nereye gitsek AK Partili seçmen de dahil yem, süt, mazot fiyatı diyordu. Böyle bir sorun vardı. Bu sorunu gördük, ilettik. Sadece ben değil tüm teşkilatlar, vekillerimiz iletil. Çözüldü mü çözüldü. Şu an da tarihinin zirvesini yaşıyor süt fiyatı ile yem arasındaki parite… 1,7 şu an… 1,2’yi üretici kooperatif mutlulukla karşılıyordu. Burada bir sorun yok. Mazot ile ilgili destekler konuşulurdu. Yarı yarıya desteği vardı, metotların yanlı olduğu konuşulurdu. Hepsi kalkmış gündemden… Geçen sene 30 liralara dayanmışken 15-16 TL bandında. Çiftimiz sorunların giderilmesinden dolayı memnun…  Üretici 5 liraya çıksa da o fiyattan memnun. Tarımda sorunları büyük ölçüde hallettik. Bazen zamana göre de ürünler para etmeyebiliyor. Bu dönem o da yok. Mesela geçen sene kiraz istenen fiyatta değildi. Genel olarak üreticiler memnunlar. Yem 600-700 TL’lere çıkarken şimdi 400 TL’lerde… Merkezde soğan 15’lere kadar düşmüş. Dezenformasyon olduğu belli oluyor. Ben soğanla ilgili farklı şeyler duydum. Şimdi fiyat düştü. Vatandaş soğan, et sorun olabilir ama vatan daha önce gelir söylemleri var. Bir ev ziyaretine gittim, kanaat önderi ziyaretine. Şikayetlere başlandı, şu talebimiz mağduriyetimiz vardı. Eyvah dedim. Anlattı, bireysel talepleri ile ilgili sıkıntılar yaşamış. ‘Ama ben Erdoğan’dan vazgeçmiş değilim’ dedi. Vatan ön planda dedi” şeklinde konuştu.

BEN DEĞİL SEÇMEN KONUŞUYOR
Sahada yaşadıklarından bahseden Sürekli, “Ben gittiğim yerlerde pek konuşamıyorum. Seçmen alıp konuşuyor. Bu bizim 2011’in önemli anketodlarındandır. Hamza Başkan da sahadaydı. Bize ‘gelmeyin buralara, gidin tamam bu iş’ diyorlardı. Sabah 5-6 gibi Tire-Salı Pazarı’na gittim. ‘Sabahın köründe ne işin var, git kardeşim. İzmir’de daha ikna edilmemiş insana bak. Sandıklara bak. Burası tamam kardeşim, gelmeyin’ diyorlar. 2011 yılının esintilerini hissediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE’DE KAYBETTİLER, İZMİR’DE DE HİÇBİR BEKLEMEDİKLERİ BİR SONUÇ YAŞAYACAKLAR
Cumhur İttifakı’ndan gelen “yerli-millilik”, “beka sorunu” gibi kavramlar üzerinden muhalefetten gelen eleştirilere yanıt veren AK Partili Sürekli “Bunu biz değil seçmen söylüyor. Çelişkileri var. Listelerinde, yetkili organlarında açıklama olarak görmek istiyor seçmen. Seçmen bunu adayının açıklamaları ile görmek istiyor. Adayı birilerini serbest bırakacağını söylüyorsa ve bazı politikalarda farklı davranacağını söylüyorsa, tezkereye hayır oyu veriyorsa seçmen bunun karşılığını verir. Bornova’da da Karşıyaka’da da Kınık’ın köyündeki seçmen de takip ediyor. Kiraz’daki seçmen de takip ediyor.  CHP’li siyasetçilerin eylem ve söylemleri tutmuyor. Listelere bakın; çok tartışıldı. Belli bir geçmişte gazetede yazı yazıp o yazılarda CHP’nin kurucusu Atatürk’le ilgili edilen söylemler, bir adayın göz bebeğimiz TSK ile ilgili söylemleri kendi mecralarında da tartışılıyor. Seçmen bunu görüyor. Listeleri kendi içlerinde de tartışılıyor. Genelde adayın açıklaması dış politikaya bakışı, Mavi Vatan’a, Karabağ’a bakış açısı, İHA-SİHA-Kızılema ile ilgili açıklamalar var. TCG Anadolu ile ilgili açıklamalar var. TOGG ile ilgili ne açıklamalar yaptılar. Bugün savunuyorlar. Yerli değil, dışarıdan parça geliyor dediler. Otomobil çıktı mı bilmiyoruz, olma o iş dediler. Şimdi bize vermiyorlar diyor. Kurada çıkanlar aldı, bir de devlet kurumları aldı. Kimsenin ayrıcalığı yok. Gemi de herkese açık, kendileri de gitsin. Oradan gözlemimi aktarayım. Oğluma bile kuyruğa gir, sana ayrıcalık yapmam dedim. Oraya cumartesi gittim, bakan bey de gidiyordu. Orada vatandaş bize yol açtı girdik. O kuyrukta girmeniz mümkün değil. Seksen yaşında bir teyzemiz Torbalı’dan tekerlekli sandalye ile gelmiş. Bir bacımız iki engelli çocuğu ile gelmiş. Bir bayan bebek arabasında bir evladı ile gelmiş. Toplum, İzmir orada… İzmir, Türkiye ayağa kalkmış. Seçim otobüsüne çevirdiler demek, köylerden otobüs kaldırılıyor demek bu milleti anlamamaktır. Ondan kaybediyorlar, anlamıyorlar, bilmiyor ve kaybetmeye mahkumlar. Türkiye’de kaybettiler, İzmir’de de hiçbir beklemedikleri bir sonuç yaşayacaklar” ifadelerini kullandı.

MUHALEFET PAZARTESİ SABAHI GERÇEKLERE UYANACAK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Narlıdere Metrosu deneme seferlerinde sarf ettiği Mayıs seçimleri ile ilgili  “İzmir’in de artık ‘U’ metrosu olacak” sözlerine yanıt veren Sürekli, “Hayal kurmak serbest... Pazartesi sabahı gerçeklere uyanacaklar. Ama merak etmesinler biz nasıl Buca Metrosu ile ilgili kredi onayını 1 günde verdiysek, Çiğli Tramvayı’nın yatırım programına alınmasını yarım günde verdiysek, nasıl Çiğli Tramvayı’nın vagon alımı ihtiyacı karşıladıysak yine elimizden geleni yaparız. Yeşillik Caddesi’ni istediler, karşı çıktıkları Konak Tüneli’ni tahsis ettiysek, nasıl Narlıdere’deki dönüşüme birlikte hayat geçirdiysek yine yaparız. Bizle beraber irade koydukları zaman onlarla çalışırız ve hayati projelerde destekleyeceğiz. Özledikleri iktidar hiçbir zaman gerçekleşemeyecek ama onlar iktidar olsa da kendi iktidarlarında uyumlu çalışamazlar. Yapıları ve icraatları gereği böyle…” dedi.

EGO, KİBİR YAPMAYIZ, AYAĞINIZA GELİRİZ!
İzmir için gereken ne ise Büyükşehir Belediyesi ile çalışacaklarını kaydeden Sürekli, “İzmirimizde kültür sanattan dem vuran CHP belediyeciliğinin yapamadığını AK Parti hükümeti Alsancak Kültür Sanat Fabrikası ile yapmış durumda. İzmir ne istiyorsa yaparız. İktisat Kongre binasını İzmir’e kazandırdık. İcraatlara devam edeceğiz, birlikte çalışırız. İl başkanlığı dönemimde Tunç Bey’e kentsel dönüşüm için el ele verelim demiştim. Karabağlar’da birçok plana onay verdik, Narlıdere’yi beraber çalıştık. İzmir depreminden sonra bunun bir milat olmasını istedik. Deprem bölgesinden başlayalım İzmir’i dönüştürelim. Sıkıntılı, sorunlu bir durum var, beraber dönüştürelim dedim. İZBETON’u devreye sokun, TOKİ ile birlikte çalışmaları oluşturalım dedim. Yapmadılar. Sonlara doğru İZBETON üzerinden göstermelik, spesifik projeleri hayat geçirmeye çalıştılar. Bu arada TOKİ 5 bin konut yaptı Bayraklı’da… Bunu İzmir’e yapıyoruz. Pazartesi sabahı hayallerden kalksınlar, İzmir için ne acil yapılacak iş varsa beraber yapalım. Size mi geleceğiz, aracım mı lazım diyorlar. AK Partili belediye başkanları da böyle yapıyor. Takip gerekir. Bir işi kendi haline bırakırsanız olmaz. Tabi ki AK Partili vekillerle ayağımıza gelin demiyoruz. Biz ayaklarınıza gideriz. Ego, kibir yapmayız. Biz millete hizmete talibiz. Hizmetkarıyız milletin 21 yıldır. Bunu siyaset malzemesi de yapmadık. Özkanlar Pazaryeri’ni çözemedi Büyükşehir, Bayraklı Bornova belediyeleri. Biz çözdük. İzmir’in mezarlık sorunu var. Milli Emlak’la çözülmesi gerekiyordu. İl başkanı olarak Ankara’da bizzat takip ettim. Koku sorunu… Orada da körfez kokuyor dedim. Yüzeceğim dedi, yüzemedi. Daha beter koktu, had safhaya ulaştı. İki sene söyledik, şimdi dediklerimizi uygulamaya başladılar. Gelin hızlandıralım. Arıtma tesisinin son ihalesi yapıldı. 4’üncü fazı yapalım, dereleri temizleyelim. Yağmur suları ile kanalizasyonun ayrılması konusunda ne yapacaksak yapalım. İzmir kokmasın, İzmir Körfezi canlansın, Körfezde Sayın Soyer yüzsün. Bırakın şu endişeleri ve ihtirasları. Gelin İzmir için el birliği yapalım” açıklamalarını yaptı.

Önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerde İzmir’de iktidar olacaklarını söyleyen Sürekli, “Yerel seçime de 9 ay kaldı. Koltuğa AK Partili bir büyükşehir başkanı geçeceğinden biz bunları çözeriz. Ama bu dönemde yapılması gereken ne varsa katkı konmaya hazırız. Partim adına söylüyorum, hep beraber bunları çözeriz. Son dakikaya adar seçim hızımız kesmez” şeklinde konuştu.

İKİ BAŞKANA TEBRİK: İZMİR BUDUR
Yeni il başkanı Bilal Saygılı’nın performansının memnun edici olduğunu belirten Sürekli, iki başkanının Buca’da yaşanan kavga olayları sonrası gösterdiği tutumu tebrik ederek “Çok başarılı, gayet güzel çalışıyoruz, motivasyonu yerinde. Mental olarak hazır… Bizim camiamızda, Milli Gençlik Vakfı’nda yetişmiş bir isim. MÜSİAD’da uzun süre yöneticilik, başkanlık yapmış bir isim. İzmir iş dünyasında önemli yeri olan bir isim. CHP İl Başkanı ile yaptıkları açıklama var her ikisini de tebrik ediyorum. İzmir budur, özlenen tablo budur” dedi.

 
Aslı Enver'den karnı burnunda poz
 
6 ve 3 yaşındaki kardeşler araba sürerken kaza yaptı!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hadi ordan 11 Mayıs 2023 Perşembe 15:24

bır yumrukçu futbolcu eskısı kadar değerın yok.. yazık sana onur haysıyet bıraz

Yorumu oyla      2      3  
SOKAK 11 Mayıs 2023 Perşembe 13:06

Sayın SÜREKLİ'de bir "Dip Dalganın" olduğunu görmüş. Bu iyi bir gelişmede, ancak yanlış olan ise bu dip dalganın kendilerini alıp götüreceğini görememiş. İnsanoğlu işte her şeyi göremiyor işte...

Yorumu oyla      8      3  
temel 11 Mayıs 2023 Perşembe 12:39

şimdi sürekli ak parti geleneğinde sıra konusulmaz onemli olan görevdir demişsin ya peki 20 senedir boyuna ya beled,iye baskan adayısın ya milletvekili adayısın aday olma bakayım partiye bir dakıka ugrarmısın

Yorumu oyla      5      4  
Bucalı.. 11 Mayıs 2023 Perşembe 12:36

O Dip Dalgada Boğulacaksınız :)

Yorumu oyla      6      3  
11 Mayıs 2023 Perşembe 11:48

kırsalda birşey kalmadı demiş. Doğru kırsal bitti zaten. Tarım diye birşey kalmadı ülkede. Ekmeği bile savaştaki ukraynadan alıyoruz.

Yorumu oyla      7      3  
11 Mayıs 2023 Perşembe 11:18

"Sizin" seçilme şansınız SIFIR.

Yorumu oyla      9      3  
11 Mayıs 2023 Perşembe 09:25

bir gülme geldi hani :) dipte bir şeyler yakalamışsınız aman iyi kavrayın kaçmasın..

Yorumu oyla      12      3  
vatandaş 11 Mayıs 2023 Perşembe 09:15

15 inde kim ne yakaladı görücez.

Yorumu oyla      14      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HÜDA PAR'ın kapatılması için Yargıtay'a başvuru
Büro-İş Sendikası, HÜDA PAR’a kapatılma davası açılması istemiyle Yargıtay ...
Davutoğlu: Her partiye birer bakanlık verilecek
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Daha önce açıkladığımız ...
'Türkiye'nin bir göç ve göçmen politikası vardır'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Normalleşme ...
 
Soylu: Dünya Türkiye'nin seçimine odaklandı
İçişleri Bakanı ve 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa'da ...
'Eskişehir-5000'i Avrupa'da da görmek istiyoruz'
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Eskişehir'in adını artık ...
Yıldırım: Bu millet kime oy vereceğini iyi bilir
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "Bu millet kime oy vereceğini, ...
 
'Sinan Oğan'ın başarılı olacağına inanıyoruz'
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Mersin'in Silifke ve Erdemli ilçelerinde ...
CHP’li Bakan’dan AK Partili Çelebi’ye sert sözler: Yüzü manda derisinden değilse…
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP’den milletvekili seçildikten sonra ...
Erbakan: Medyanın ıslah edilmesi gerekiyor
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Sultangazi Sinoplular ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva