HABERLER>POLİTİKA
10 Mayıs 2023 Çarşamba - 21:32

CHP’li Bakan’dan AK Partili Çelebi’ye sert sözler: Yüzü manda derisinden değilse…

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP’den milletvekili seçildikten sonra önce Memleket Partisi’ne ardından AK Parti’ye geçen İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’yi hedef alarak “Onun şerefi ve haysiyeti varsa önce istifa ederdi milletvekilliğinden, sonra AK Parti’ye giderdi. Gitsin İzmir’in köylerini bir dolaşsın bakalım, ne diyor insanlar hakkında. Eğer yüzü manda derisinden değilse, yüzü olan o köyleri gezemez. Azıcık şerefi, haysiyeti varsa bir dakika milletvekili olarak durmaması lazım” dedi.

CHP’li Bakan’dan AK Partili Çelebi’ye sert sözler: Yüzü manda derisinden değilse…

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan SonSöz TV’de yayınlanan programda AK Parti Milletvekili adayı ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’yi hedef aldı.

TOPAÇ BİR DÖNMEYE BAŞLADI MI NEREDE DURACAĞI BELLİ OLMAZ
Çelebi’nin geçtiğimiz günlerde yaptığı ‘ben kaderimi cumhurbaşkanına bağladım. Cumhurbaşkanı seçilemezse ben milletvekilliğinden istifa edeceğim’ sözüne atıf yapan CHP’li Bakan, “dönmeye başladı biliyorsunuz, fır döndü. Önce Memleket Partisi, sonra AK Parti. Topaç bir dönmeye başladı mı nerede duracağı belli olmaz. Onun şerefi ve haysiyeti varsa önce istifa ederdi milletvekilliğinden, sonra AK Parti’ye giderdi. Gitsin İzmir’in köylerini bir dolaşsın bakalım, ne diyor insanlar hakkında. Eğer yüzü manda derisinden değilse, yüzü olan o köyleri gezemez. Azıcık şerefi, haysiyeti varsa bir dakika milletvekili olarak durmaması lazım. Sen kendin gidebilirsin kardeşim. Ama sen CHP’lilerin oylarıyla seçildin parlamentoya. Şimdi  cumhurbaşkanı seçilmezse istifa ederim falan diyorsun, geçmiş olsun. Sen artık toplum nezdinde haysiyetini, onurunu yitirdin. Kimse sana değer vermiyor sokakta… İstifa et. Bu kadar bir insan bir noktadan bir noktaya dönebilir mi?” dedi.

VERDİĞİ SORU ÖNERGESİ ÇAKMA
Çelebi’nin meclis performansını değerlendiren CHP’li Bakan, vekil Çelebi tarafından verilen soru önergelerinden bahsederek “Verdiği soru önergesi çakma, Genel Kurmay’ın sitesinden aldığı kanun tekliflerini, kanun teklifi diye meclise veren, kanun teklifi sayısını arttırmak için ilçeleri il yapmaya çalışan, nitelik olarak değil nicel sayıyı arttırmak için teklif veren, özgün teklif vermeyen, astsubaylarla ilgili iki tane kanun teklifi vermiş tazminatlarla ilgili birindeki gösterge oranı farklı birindeki gösterge oranı farklı.  Ne yaptığının farkında değil. Verdiği soru önergelerin kıymeti de yok. Tamamen sayıyı arttırmaya yönelik. Ben birinci oldum demek için soru önergeleri. Kaç tanesiyle gündemi belirledin, bir tane soru önergesi gündemi belirlememiştir. Her bakanlığa aynı soruları sorarak yapılan iş, iş değildir” şeklinde konuştu.

HİZBULLAH HALA VARDIR, CANLIDIR DİYEN ADAMLA NASIL AYNI LİSTEDEN ADAY OLDUN?
HÜDAPAR’ın Hizbullah’la ilişkili bir yapı olduğunu ve Çelebi’nin HÜDAPAR ile aynı listeden seçime girdiğini kaydeden CHP’li Bakan, “Cumhuriyetçiler, Atatürkçüler onu takip etmediği için o bu mesajı kendi mahallesine veriyor. Onun mahallesi şu an karanlık taraf biliyorsunuz. Karanlık tarafa geçti, bir defa Hüda-Par gibi bir partiyle.  Ya sen bir açıklama yap kardeşim, seninle aynı listeden giriyor. Kürdistan’a özerklik verilsin, federasyon kurulsun, Türk bayrağının adında niye Türk var, Türk Ceza Kanunu’nun adında niye Türk var diyen, Kürdistan artık sahipsiz değildir diye miting meydanlarında konuşma yapan, Zekeriya Yapıcıoğlu’yla aynı listelerden aday olmayı göze alan ve bunu içine sindiren bir adamın, ben vatan severim ben milliyetçiyim, ülke, beka deme hakkı yoktur zaten. Sen önce bir Gaffar Okan’la beş tane polisin katiline terörist, terör örgütüdür diyemeyen, Hizbullah hala vardır, canlıdır diyen adamla nasıl aynı listeden aday oldun? Onun bir açıklamasını yap. Biz seçmenlerin oyuna talibiz. HDP meşru bir siyasi partidir. Milyonlarca insan oy veriyor. Elbette biz de tüm seçmenin oyuna olduğu gibi o seçmenlerin de oyuna talibiz. Eğer siz meşru siyasi partileri marjinalleştirirseniz, kriminalize ederseniz PKK’yı güçlendirirsiniz. Biz ne diyoruz bir sorun varsa çözüm yeri meclistir. Dolayısıyla mecliste olan tüm partilerle biz görüşüyoruz. Onlar görüştüğünde problem yok, biz görüştüğümüzde yok terör bilmem ne. Hikaye bunlar, bunları geçecekler. Artık halkı bunlarla kaldıramazlar” ifadelerini kullandı.

 
Erbakan: Medyanın ıslah edilmesi gerekiyor
 
'Sinan Oğan'ın başarılı olacağına inanıyoruz'
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirce 11 Mayıs 2023 Perşembe 11:08

Atatürk düşmanı ismi 1. sıradan aday gösteren partinin mv konuşmuş. Konu bu kadar..!

Yorumu oyla      4      4  
tuna 11 Mayıs 2023 Perşembe 11:01

senın yuzun manda otesi

Yorumu oyla      3      4  
:) 11 Mayıs 2023 Perşembe 10:57

izmir sadece merkezden oluşmuyor çevre ilçelerin köyleri de var, mesela budaca kaynaklar belenbaşı kırıklar köy dür. Ayrıca Şu Çelebi denen değersiz şahıs için konuşmaya değmez :)

Yorumu oyla      4      3  
Vatandaş 11 Mayıs 2023 Perşembe 02:21

CHP'de kimler milletvekili oldu? Parti dışından davet edilenlerin çoğu bu partinin ilkelerine ve kurucusu olduğu Atatürk'e farklı düşüncelere sahip olan kişilerdir,bu konuda parti içinde huzursuzluklar olduğu hâlde yinede destek verildi,ama bu dönem aynı destek olmayacaktır,çünkü parti üyeleri dışlanmış ve yerine halkın tabanında ilgisi olmayan milletvekilleri atandığı için destek olmayacaktır...

Yorumu oyla      5      4  
İzmirli 10 Mayıs 2023 Çarşamba 23:44

Murat bakan mv izmirde köy yok mahalle var

Yorumu oyla      5      4  
Delege 10 Mayıs 2023 Çarşamba 21:51

Sayın Bakan,teşhis doğru,ama bu milletvekili tehdit ile CHP'ne milletvekili olmadı,yüzlerce binlerce bu partide milletvekili olarak görev almak isteyen insanlar var iken bu adamı alırken kör sağır ve dilsiz olduğunuzu düşünmüyoruz,partinin başına bela getirenlerin hiç mi? Suçu yoktur,yeni aldığınız milletvekilleri yarın partiye ne sürprizler yaşatacak göreceğiz,suç sizde değil size oy veren bizler suçlu onun için de oy vermek olmayacak artık...

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erbakan: Medyanın ıslah edilmesi gerekiyor
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Sultangazi Sinoplular ...
'Suriyelilerin güvenli şekilde dönüşü görüşüldü'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moskova'daki 4'lü Suriye toplantısı ...
Kılıçdaroğlu: Çiftçiyi toprağa küstürmeyeceğiz
Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Çiftçiyi ...
 
'Terörle ittifakı olanın milletle ittifakı olmaz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadelede kararlık mesajı ...
'14 Mayıs'a bayram havasında hazırlanıyoruz'
Pendik ve Çekmeköy'de ziyaretlerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim ...
'Maaşları enflasyona uygun hale getireceğiz'
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Devlet memuru maaşı, işçi maaşı, ...
 
'Bizim mücadelemiz, Türkiye mücadelesidir'
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Türkiye'nin düşmanı ABD'nin ...
AK Partili İnan genç seçmenlere seslendi: Meclis'te sesleri olacağım!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir milletvekili adayı Eyyüp ...
Muharrem İnce'den kumpas açıklaması
Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin bugün İzmir ve Manisa'da gerçekleştirilmesi ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva