HABERLER>POLİTİKA
17 Kasım 2020 Salı - 16:42

AK Partili Sürekli'den CHP'ye 'AFAD' çıkışı: İşgüzarlık!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan AFAD bildirisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi. Sürekli "Meseleyi, özünden uzaklaştırıp, kendilerine mâl etmeleri, “engelleniyoruz” diyerek saptırmaları işgüzarlıktır" ifadelerini kullandı.

AK Partili Sürekli den CHP ye  AFAD  çıkışı: İşgüzarlık!

EGEDESONSÖZ - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı ile hazırlanan ve deprem öncesinde valiliklere gönderilen AFAD talimatnamesi ile ilgili olarak CHP'nin açtığı tartışmaya AK Parti de dahil oldu. Deprem dönemlerinde belediye başkanları da dahil olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarının açıklama yapmasını yasaklayan metin için CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 'icazet alacak değiliz' ifadelerini kullanırken, ilçe belediyelerden de alınan karara tepkiler gelmişti. Yaşanan gelişmeler sonrası AFAD ve ilgili makamlara yöneltilen eleştirilere, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'den yanıt geldi.

AMAÇ BELLİDİR! 
Yapılan açıklamaların kamu yararını gözettiğini belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Söz konusu, bir kaşık suda fırtına koparmak, kamu çıkarı için alınan tedbirlere karşı çıkmak, realiteden uzak siyaset yapmaksa, orada ana muhalefet var! Her krizde aynı değerler kalkanına sarılarak, kamu yararını görmezden gelip siyasi çıkarlarının peşine düşen yine kendileri! AFAD’ın afetlerle ilgili teyit gerektiren bilgilerin sadece valiliklerce paylaşılması uyarısı geneldir ve İzmir depreminde önce yapılmıştır! Sadece belediye başkanlarını değil; tüm kurumları bağlamaktadır. Amaç bellidir! Kriz döneminde sağlıklı iletişim, sağlıklı veri paylaşımı."

GÖLGE DÜŞÜRMEKTEN ÖTEYE GEÇMEYECEKTİR
"Kaldı ki; CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler İzmir depreminin ardından çelişki ve bilgi kirliliği gözetmeden özgürce açıklamalarda bulunmuşlardır. Meseleyi, özünden uzaklaştırıp, kendilerine mâl etmeleri,  “Engelleniyoruz” diyerek saptırmaları işgüzarlıktır. Devlet kurumlarımız; büyük hassasiyetle ve canla başla depremin yaralarını sarmaya çalışırken; kamuoyunu yanlış yönlendiren açıklamalar, sürece gölge düşürmekten öteye geçmeyecektir. Yapılması gereken, uyarı ve tedbirlere hep birlikte riayet etmektir."

 
Bakan Selçuk koronavirüse yakalandı
 
MHP'li Osmanağaoğlu Karabağ hakkında konuştu: Türk'e kefen biçenlere ders olsun!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Komedi 18 Kasım 2020 Çarşamba 11:16

Kentsel dönüşüm ne alaka? Deprem vb. afetlerden sonra seçilmiş belediye başkanı konuşmasın ne demek? Bunu bile savunan tipler var. Siz ne yazdığınızın farkında mısınız? Biri çıkar ana muhalefet liderini bozuk, kötü Türkçesi ile tehdit eder; diğerleri aman sen konuşma der.

Yorumu oyla      2      3  
artık yeter 18 Kasım 2020 Çarşamba 09:26

doğal afet sonunda herkes üzerine düşeni yapmıştır. afad yazısı depremden önce yayınlanmış. içeriği de deprem den sonra izlenecek yol ile alakalıdır. "başkanlar işini yapsın" diyen vatandaş; işini yapsaydı zaten o binalar çoktan boşaltılıp yıkılmalıydı. gözle görüneni inkar etmek sağlığı etkiler. doğru ve yanlışı yerine koymanız yeterli olacaktır. ama önce doğru bilgi gerekli. ülkenin ve izmirin gelişimi için bilgi olmadan fikir beyan etmemek lazım. sonra eleştiri olarak da dikkate alınmazsınız. izmirin gelişmesine engel olan bu sloganvari içi boş dedikodu konuşmaları bıkkınlık verdi. tşkler..

Yorumu oyla      3      4  
Tayyar Önder 18 Kasım 2020 Çarşamba 00:47

Ona Buna Laf Yetiştiren Buradaki Çok Bilmişler... Seçtiğiniz Belediye Başkanlarına Sorun Bakalım Son 8/10 Her Hangi Bir Kentsel Dönüşüm İşlemi Yapmışlar mı... Yada Yine Bu Dönemde Kentsel Dönüşümle İlgili Belediye İmkanları İle Kaç Adet Konut Üretmişler... Hem Hiç Bir İcraat Yapma... Hem Yapanlara Partizan Bir Zihniyetle Vır Vır Cevap Yetiştirmeye Çalışmak... Tipik İzmir Tipik CHP Davranışı...

Yorumu oyla      2      4  
gazo 17 Kasım 2020 Salı 21:25

Siz sürekli olarak yalanlarla bu ülkeyi yönetmeye alıştınız.Artık halk sizin yalanlarınıza inanmıyor.Belediyeyi susturamazsınız.

Yorumu oyla      2      3  
bırakın boş lafları, 17 Kasım 2020 Salı 19:31

Bunlar boş laflar, İzmirli sizi tanıyor, en küçük tepkide biz onu kastetmedik diyeceğinizi de biliyor! Kime, neyin talimatı o? Yandaş yayınlrınız ortada, zihniyet ortada, neyi anlatıyorsun sen? Gölge etmeyin, çekilin başkanlar işlerini yapsın! Pandeminin ilk günlerinde belediyelerin topladığı paralara el koyan zihniyete nasıl baktığımızı bile bile boş laf etmek neden?

Yorumu oyla      6      3  
Gönül Belediyeciliği Kazandı 17 Kasım 2020 Salı 18:20

İmamoğlu'na soruşturma nedir?

Yorumu oyla      6      3  
Mevlut Demir 17 Kasım 2020 Salı 17:29

Sürekli Bey, Sürekli olarak ortaya çıkıp siyaset namına boşuna nefes tüketme. Ne seni, ne vekillerini ne de partini kaale alan, ciddiye alan kimse kalmadı.

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DEVA Partisi İzmir'de başkanlık divanı belli oldu
Seda Kaya Ösen başkanlığındaki Divan'da 18 alanda başkan yardımcısı açıklandı. ...
CHP’li Sındır: Tarihi geçmiş gıdaların depremzedelere dağıtılması kabul edilemez!
30 Ekim 2020 tarihinde İzmir’de yaşanan 6,9 şiddetindeki depremin ardından ...
Kılıçdaroğlu'ndan ekonomi eleştirisi: Pik değil dip yaptı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında ekonomiye geniş bir ...
 
Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal: Devlet ciddiyetini kaybetmiştir
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, ‘yeni bir döneme girdik’ ...
Nalbantoğlu'ndan iktidar mesajı: Birlikte güçlüyüz!
CHP PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu ...
Bahçeli: Ekonomide muhteşem kalkış yaşanacak
MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı ekonomi, hukuk ...
 
CHP'li Sertel'den İzmir'deki ihalelere tepki: Yok pahasına satıldı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir’de ...
Serter: 10 milyon işsiz nerede, ne zaman ve nasıl iş bulacak?
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sanayi ...
CHP'li Beko'dan 'AFAD' ve 'Kanal İstanbul' tepkisi!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir'de depreminin ardından ortaya ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva