HABERLER>GÜNCEL
3 Haziran 2021 Perşembe - 16:41

AK Partili Nasır'ın eleştirilerine odadan yanıt: Yaklaşımımız ideolojik değil!

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ayatar, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır'ın değerlendirmelerine verdiği yanıtta, "Uyarımız üzerine o imalat hatası giderildi. Bizim isteğimiz, sağlıklı yapıların üretilmesi, imalat hatasını en aza indirmek. Biz kesinlikle ideolojik bir tavır içinde değil, tamamen mesleki bir duyarlıkla o uyarıyı yaptık" açıklamasında bulundu.

AK Partili Nasır ın eleştirilerine odadan yanıt: Yaklaşımımız ideolojik değil!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - 30 Ekim depreminde yıkılan Yağcılar Apartmanı'nın yeninde TOKİ tarafından yapılan binadaki kolonda yapılan mühendislik hatasının, TMMOB İKK ve İzmir Barosu'nun yaptığı ortak açıklamayla kamuoyuna duyurulmasının yankıları devam ediyor. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar'ın okuduğu bildiriyi değerlendiren AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır'ın açıklamaları, tartışmayı yeni bir boyuta geçirdi. Oda Başkanı Ayatar, "Bizim yaklaşımımız kesinlikle ideolojik değil, tamamen mesleki bir yaklaşımdır" yanıtını verdi.

MİLLETVEKİLİ NASIR NE DEMİŞTİ?
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, "Deprem gibi hayati meseleler siyaset üstüdür; her türlü siyasi hesap ve beklentinin dışında, konuşulması, halkımız için işbirliği ve dayanışma içinde çalışılması gerekir” diye konuşmuştu. TMMOB’a bağlı odalar ve İnşaat Mühendisleri Odasının, bir işçilik hatasından dolayı oluşan ve anında giderilen bir imalat problemini, toplumu yanıltıcı bir şekilde paylaştığını ifade eden Nasır, "Deprem travması yaşamış vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için hükümetinizin ilk günden beri gösterdiği özverili çalışmalara rağmen, üyesi olduğum TMMOB’a bağlı odalar ve İnşaat Mühendisleri Odası'nın ideolojik bir yaklaşımla kamuoyunu yanıltıcı bilgi vermesini kınıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

AYATAR: MESLEKTAŞ VEKİLİMİZ ÜZERİNE ALINMASIN
İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, "Milletvekilimiz Sayın Necip Nasır, sonuçta bizim bir meslektaşımız, odamızın değerli bir üyesi. Kendisini severim de sayarım da... Yaptığımız açıklama, gösterdiğimiz yaklaşım, kesinlikle ideolojik değil, tamamen mesleki bir yaklaşımdır" dedi. Başkan Ayatar, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sosyal medya üzerinden gelen fotoğraflarda gördük ki, kolonun yerleşmesinde bir sorun var. Daha sonra o hatalı kolonun sıvandığı bilgisine ulaştır. Dolayısıyla İnşaat Mühendislerinin odası olarak uyarmak zorunda kaldık. İnsanlar, tedirgin; bu konuda çok hassaslar. Dikkat etmemiz gerekiyor, daha özenli yapılar üretmek gerekiyor. Biz bu noktada uyarıda bulunmayı amaçladık. Milletvekilimiz, meslektaşımız, burada ideolojik bir yaklaşımda bulunduğumuzu düşünmüş, öyle bir şey yok. Bizimki mesleki bir yaklaşımdır. Bundan sonra yapılacak tüm yapılar için geçerlidir bizim uyarılarımız. Denetim mekanizmasının çok iyi olması, görevli mühendislerin aktif ve etkin olmaları, güçlendirilmiş bir denetim gibi isteklerimiz var, bu konulara vurgu yapıyoruz. Nitekim uyarımız dikkate alınmış, beton kırımı yapılmış, imalat düzeltilmiştir. İmalat hatası olduğu doğrudur. Bizim imalat hatalarını en aza indirmemiz, işçiliğe özen göstermemiz, sağlıklı yapılar inşa etmemiz gerekiyor. Meslektaşımız, vekilimizin üzerine alınacağı bir durum yok. Siyasetle ilgilenen meslektaşlarımızın, bizlerin, yani mühendislerin yetkinliği konusunda yasanın çıkarılması, her şantiyede bir şef bulunması noktasında yasal düzenlemesinin yapılması, yapı denetiminde çalışan meslektaşlarımızın kamu yetkisiyle donatılması gibi çalışmalar yapmasını bekliyoruz."

 
Balıkesir'de korkunç kaza... 7 yaşındaki Ela can verdi
 
CHP’li Sındır’dan iktidara yatırım salvosu: İzmir’e ceza çektiriliyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balıkesir'de korkunç kaza... 7 yaşındaki Ela can verdi
Balıkesir’in Havran ilçesinde, virajda kontrolden çıkan otomobil, bariyerlere ...
Ezgi Mola'ya destek veren 16 ünlü hakkında suç duyurusu
Batman’da geçen yıl intihar eden İpek Er’e cinsel saldırıda bulunduğu ...
İzmir'de peştemalli-sabunlu eylem!
İzmir'de peştemalli-sabunlu eylem!
 
Atilla Peker'in 'Kıbrıs' ifadesi ortaya çıktı!
Sedat Peker'in Gazeteci Kutlu Adalı cinayetine ilişkin videolarının ardından ...
Çeşme sularında 32 sığınmacı kurtarıldı
İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına ...
Odadan kritik açıklama... İzmir'in suyu yüzde 70 kirli!
İzmir’in çevre raporunu açıklayan Başkan Kınay, Gediz, Küçük Menderes ...
 
Kurum'dan müsilaj açıklaması: Plan hazırlıyoruz
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Deniz'indeki müsilaj (deniz ...
Değerli eşya bulamayınca köpeği çaldı
Ankara'da hırsızlık amacıyla bir eve giren zanlı, değerli eşya bulamayınca ...
İzmir'de zehir tacirlerine operasyon!
İzmir'de, jandarmanın 5 ilçede düzenlediği uyuşturucu operasyonlarında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva