HABERLER>POLİTİKA
22 Kasım 2023 Çarşamba - 09:06

AK Partili Kaya’dan yerel seçim yorumu: CHP’de büyük oranda adaylar değişir!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP’de yaşanan değişim sürecinin kentteki CHP’li yerel yönetimlerde kartların yeniden dağıtılacağını düşündüğünü söyledi. Kaya açıklamasında “Çok ciddi aday değişiklikleri olacağını düşünüyorum. İzmir’de CHP’ye karşı çok büyük tepki var. İzmirliler artık ‘Benim irademi çantada keklik görenlere sandıkta ders vereceğim’ diyorlar. İzmirli hemşerimiz yutmuyor artık. İsim değişiyor ancak sonuç değişmiyor. İzmir’in sorunları küçüleceğine her dönem büyüyor” dedi.

AK Partili Kaya’dan yerel seçim yorumu: CHP’de büyük oranda adaylar değişir!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Kaya, CHP’deki kurultay süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu.

CHP’DE SADECE İSİM DEĞİŞTİ
CHP Kurultayı’nda yaşanan değişim ile ilgili değerlendirme yapan Kaya,  “İzmir’de farklı bir kurultay gündemi vardı. Ankara’da farklı bir gündem vardı. İkisi arasında uçurum olması şaşırtıcıydı. İzmir’de değişim gözükmüyordu ancak Ankara’da yaptığımız konuşmalarda Özgür Bey’in ciddi şansı olduğu ifade ediliyordu. Bu kopukluk enteresan.  Burada ismi değiştirmekten başka CHP’de değişen bir şey olmadığını gördük. Hacer Foggo’yu İzmir’e gönderen CHP içinde oluşmuş yapının değişmediğini bu örnek üzerinden görebiliyoruz. Seçim döneminde de konuştuk. Milletin değerlerinden uzak, TSK’ya yönelik ağır sözler kullanmış bir isimden bahsediyoruz. Nasıl kıymetli isimse şimdi daha da kıymetlenmiş. Daha da marjinalleşecekler. Ben CHP’de değişen bir zihniyet yapısı görmüyorum. Sadece isim değişti” dedi.

BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA TUNÇ SOYER OLDU
Kurultayın İzmir yansımaları hakkında değerlendirme yapan AK Partili Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini hatırlattı. İzmir’de CHP’ye karşı büyük tepki olduğunu söyleyen Kaya, “İzmir’de şunu görüyoruz; İzmir’den bakınca CHP kongresi ayrı değerlendiriliyordu, Ankara’da ayrı değerlendiriliyordu. Bunun mutlaka yansıması olacaktır adaylık sürecinde. Konak’ta kaçıncı isim değişiyor, değişen bir şey var mı? Yok. CHP’nin İzmir’deki tüm beceriksizliklerine rağmen İzmirliler oy verirken ‘hiçbir hizmet üretmesek de oy alıyoruz’ söylemleri vardı. ‘Yanlış aday çıkardık, o yüzden sorunu çözemedik’ diyorlardı. Yerel seçim sürecinde çok ciddi değişiklikler olacağını düşünüyorum. İzmir’de CHP’ye karşı çok büyük tepki var. İzmirliler artık ‘Benim irademi çantada keklik görenlere sandıkta ders vereceğim’ diyorlar. İzmirli hemşerimiz yutmuyor artık. İsim değişiyor ancak sonuç değişmiyor. İzmir’in sorunları küçüleceğine her dönem büyüyor. Başta koku sorunundan, körfezin hali, trafik… Bardağı taşıran son damla Tunç Soyer oldu. İsim değişse de CHP açısından İzmirlilerin bakışı farklı olmayacak” ifadelerini kullandı.

ADAY OLMAK İÇİN SON ÇIRPINIŞ
Soyer’in aday adayı olacağını duyurmasını yorumlayan Kaya, “İzmir’de neyi toparlamış? İzmirli hemşerilerimizin aklı ile alay ediyorlar. İzmir, Türkiye’nin en güzel kenti. CHP’nin, İzmirlinin iradesini çantada keklik gören iradenin temsilcisidir Tunç Soyer. Soyer’in düştüğü durum kabul edilebilir değil. Aday olmak için son çırpınış… Sayın Soyer’in çok daha üstte ağırlığı olması lazım. Ancak sanki 20-30 bin nüfusu olmayan şehre aday gibi bir tavır içinde. CHP’nin geçmişte belediye başkanları oldu ancak hiçbir zaman bu duruma düşmedi. Aziz Bey hiçbir zaman kendini bu hale düşürmedi. Çok üzücü bir durum. Bu İzmir'e zarar verir duruma geldi. CHP bu anlamda özellikle PM’ye seçilen arkadaşları da tebrik ediyoruz. Bunları en az bizim kadar gördüklerini düşünüyorum. Soyer, artık hayal satmanın ötesine geçen, kendini küçük düşürücü, İzmir’i küçük düşürücü davranışların içine girdi. Bu İzmir için rahatsız edici, bu kadar düşmemesi lazım. Kemal Bey aday olduğunda bir sistem çıkardılar,  7’li masadaki isimlerin yanında Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı için… Ankara ve İstanbul belediye başkanın ekledi ancak İzmir belediye başkanını eklemedi” şeklinde konuştu.

MİLLETİN GÜNDEMİNDEN KOPUKLAR
CHP’de kurulan “gölge kabine” yi yorumlayan Kaya, kamuoyunda Ekrem İmamoğlu’nun genel başkan gibi davrandığını söyleyerek “Gölge genel başkan mı var acaba? Kongre sonrası asıl genel başkan farklı diye… Gölge kabineden sonra gölge genel başkan işi de konuşulup değerlendiriliyor. Bu kendi çalışma metotlarıdır. Bu konuda böyle bir yapı ortaya koymuş oldular. CHP’nin milletin gündeminden kopuk olduğunu arkadaşların yaptığı açıklamadan görüyoruz. Milletin ve CHP’nin gündemi farklı” dedi.

 
200 sosyal medya fenomenine ağır vergi cezası
 
Sinan Akdeniz'den adaylık başvurusu
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ismail 22 Kasım 2023 Çarşamba 21:52

beyler sacmalamaktasınız tunc soyer destekçilerine soruyorum bu adamda ne budunuz

Yorumu oyla      2      5  
Sen aday ol 22 Kasım 2023 Çarşamba 20:53

Kendine güveniyorsan sen aday ol.

Yorumu oyla      4      3  
Bülent Işık 22 Kasım 2023 Çarşamba 16:35

Torbalı Fetrek Çayı projesi ne oldu? İzmir'e yaptığınız butik stadlar yüzünden Avrupa futbol turnuvası maçlarında İzmir'in maç oynanacak şehirler arasında adı geçmiyor.

Yorumu oyla      8      3  
izmirli 22 Kasım 2023 Çarşamba 13:25

konuş konuş.. öyle ya da böyle... akp izmirde havasını alır...

Yorumu oyla      6      4  
Hüseyin 22 Kasım 2023 Çarşamba 10:37

Bu adamı Tunç Soyer korkusu sarmış

Yorumu oyla      8      4  
izmirli 22 Kasım 2023 Çarşamba 10:21

Bakmayın sn vekilin öyle dediğine, akp Tunç soyeri aday olarak istiyor.

Yorumu oyla      6      6  
Bergama 22 Kasım 2023 Çarşamba 09:53

Benim irademi çantada keklik sananlara ders vereceğiz elbet, ama siz heveslenmeyin. bergamada haraç mezat satılan belediye mallarına bakın, milyonlarca liraya yapılan parklara bakın, komisyonculara bakın. 5 senede türkiye'nin her yerindeki talanın örneğini yaşattılar bize

Yorumu oyla      11      4  
22 Kasım 2023 Çarşamba 09:45

Sn.vekil gaziemir de Deniz Dogan in disinda hicbir adayla kazanamazsiniz.

Yorumu oyla      2      7  
Tek sorumlu belediye mi? 22 Kasım 2023 Çarşamba 09:38

İzmir'in sorunları küçüleceğine büyüdüğü sırada hükümet ne yapıyordu? 2013'de temeli atılan hızlı tren nerede? İzmir'in hızlı tren garı nerede? Liman kenti İzmir'e hangi yatırım yapıldı? Lojistik köy nerede? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 'nin 10 yıl önce başlattığı 540 hektarlık kentsel dönüşüm nerede? Millet Bahçeleri nerede? ...

Yorumu oyla      11      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Anıt başkan ile bir dönem daha!
Mehmet KARABEL yazdı... Anıt başkan ile bir dönem daha!
Erdoğan: İsrail sende atom bombası var
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunduğu Cezayir'de, ...
'Yargıtay'ın kararına sonuna kadar direneceğiz'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Biz, Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa'yı ...
 
'Bugünün konusu 50 artı 1 değil enflasyon'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın '50+1' çıkışına Yeniden Refah Partisi'nden ...
Gazze'den 100 kişilik bir grup geliyor
Dışişleri Bakanlığı: 100 kişilik bir grup Gazze'den Mısır'a geçiş yaptı, ...
CHP'li Kılıç Adalet Bakanlığı'nın bütçesini değerlendirdi: Adliyeler artık adalet dağıtmıyor!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Adalet Bakanlığı bütçe görüşmelerinde ...
 
Bakan Fidan'dan Gazze diplomasi turu
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Gazze gündemiyle Londra ve Paris'te temalarda bulunacak.
Erdoğan: İsrail'in saldırıları savaş suçudur
Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi ziyarette bulunacağı Cezayir'de Cumhurbaşkanı ...
CHP'den 'soruşturma' tepkisi!
İçişleri Bakanlığı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva